Kreativ

ŠTÍTEK: Knedlík

V Kácově se utkali jedlíci švestkových knedlíků

V Kácově se utkali jedlíci švetkových knedlíků

Kácov /FOTOGALERIE/ - Již posedmé patřilo nádvoří kácovského zámku posvícenskému jarmarku, který se koná vždy 3 neděle po kácovské pouti. OU ve spolupráci s místními hasiči, Sokolem a spolkem Kopretinka připravil kulturní program s tradičními soutěžemi pro malé i ty odrostlejší.

Jaroslav Němec knedlíky na svitavském náměstí doslova zhltl.

Němec knedlíky doslova „sežral“

Bystré – Sladké knedlíky patří k létu. Pokud jich však nemáte nazbyt, tak nezvěte maxijedlíka Jaroslava Němce z Bystrého. Z jeho výkonů jde hlava kolem a potvrdil to v uplynulých dnech hned na dvou akcích. 

Na borůvkový koláč si lidé musí letos nechat zajít chuť.

Borůvky nejsou, květy pomrzly

Žďársko – Na oblíbené borůvkové knedlíky si budou muset letos lidé na Žďársku nechat zajít chuť. Sladkých modrofialových plodů je v lesích poskrovnu, jsou dokonce i místa, kde nelze najít ani jednu jedinou kuličku.

Miroslavské Meruňkobraní s Jarmarkem u Floriána letos kropil opakovaně déšť.

Miroslavské Meruňkobraní: zmoklá bitva i soutěž v pojídání knedlíků

Miroslav – Stovky lidí, stánek vedle stánku lemující ulici pod zámkem, bitva z období Třicetileté války, tradiční pojídání meruňkových knedlíků a také opakující se dešťové přeháňky. Tak vypadal letošní, v pořadí již osmadvacátý ročník miroslavského Meruňkobraní s Jarmarkem u Floriána.

Meruňkové slavnosti v Ústeckém podzemí.

Hitem třetích Meruňkových slavností bude soutěž v pojídání knedlíků

Ústí nad Labem – Přes 250 kilo prodaných meruněk a asi tisíc prodaných meruňkových knedlíků. To bylo skóre loňských druhých Meruňkových slavností, které hostilo Ústecké podzemí – Muzeum civilní obrany v Žižkově ulici. Deníku to řekl v předvečer třetího ročníku Slavností René Růžička, spoluzakladatel Muzea CO.

Meruňkobraní se uskutečnilo v areálu velkopavlovického centra Trkmanka.

Knedlíky, guláš... Meruňkobraní na Trkmance příchozí bavilo

Velké Pavlovice /REPORTÁŽ/ – Přibližně dvě stě padesát kilometrů dělí domov Elišky Hojovcové a ekocentrum Trkmanka ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Vzdálenost se maže v sobotu před polednem, kdy žena z hlavního města usedá v areálu centra ke stolu a ukrojí kousek knedlíku plněného meruňkou.

Ilustrační foto.

Jahodová sezona vrcholí. Denně mizí tuny plodů

Nymbursko /ANKETA/ - Voňavá dobrota ze záhonu rovnou do pusy. Džemy, marmelády, knedlíky a koláče… To všechno láká milovníky jahod, kteří se na sklonku jara vydávají na samosběr do jahodáren.

Ilustrační foto.

Jahodová sezona vrcholí. Denně mizí tuny plodů

Mělnicko /ANKETA/ - Voňavá dobrota ze záhonu rovnou do pusy. Džemy, marmelády, knedlíky a koláče… To všechno láká milovníky jahod, kteří se na sklonku jara vydávají na samosběr do jahodáren.

Ilustrační foto.

Jahodová sezona vrcholí. Denně mizí tuny plodů

Boleslavsko /ANKETA/ - Voňavá dobrota ze záhonu rovnou do pusy. Džemy, marmelády, knedlíky a koláče… To všechno láká milovníky jahod, kteří se na sklonku jara vydávají na samosběr do jahodáren.

Ze soutěže v Litomyšli

V Litomyšli zvítězily šmorny z chrudimské školy

Chrudim – Na Gastronomických slavnostech Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli se o minulém víkendu uskutečnila i soutěž odborných škol na téma „Knedlíky a šmorny". Šmorn je druh knedlíku, který se nevaří, ale peče.

Blaf. Ilustrační foto.

V Praze budou k vidění i ochutnání největší blafy z internetu

Praha Nejbizarnější pokrmy z českého internetu v sobotu představí první ročník kulinářské přehlídky Blaf Food Fest. V centru Plechárna na pražském Černém Mostě čeká na návštěvníky nejen expozice blafů, ale i možnost ochutnat takové kulinářské zázraky, jako je knedlík plněný gumovými medvídky.

Martin Macík.

Dakarská "dieta". Macík zhubl pět kilo a propotil dvacet triček

Jak zhubnout za dva týdny až devět kilogramů? Nasedněte do závodního speciálu a vydejte se na slavný etapový závod Rallye Dakar do Jižní Ameriky. Pokud vydržíte čtrnáct náročných dnů v extrémních klimatických podmínkách a po zhruba 9000 km projedete bez úhony cílem, máte splněno!

Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.

Barokní menu nabídne na festivalu milovníků jídla sedm brněnských restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Pudink ze spáleného chleba nebo kaštanový knedlík vyzkoušejí lidé na Grand Restaurant Festivalu. Na jižní Moravě se ho zúčastní devět podniků, sedm z nich jen v Brně. Organizátoři degustační akce očekávají od osmého ročníku rekordní zájem. První festivalová jídla nabídnou restaurace již tuto neděli a akce skončí až s posledním únorovým dnem.

Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.

Barokní menu nabídne na festivalu milovníků jídla sedm brněnských restaurací

Brno /FOTOGALERIE/ – Pudink ze spáleného chleba nebo kaštanový knedlík vyzkoušejí lidé na Grand Restaurant Festivalu. Na jižní Moravě se ho zúčastní devět podniků, sedm z nich jen v Brně. Organizátoři degustační akce očekávají od osmého ročníku rekordní zájem. První festivalová jídla nabídnou restaurace již tuto neděli a akce skončí až s posledním únorovým dnem.

ZUZANA VOLHEJNOVÁ měla při Vernéřovickém gáblíku napilno. Nejprve nandávala knedlíky pro všechny soutěžící, a pak se sama pustila do závodu.

Švestky v těstě jedli na čas

Vernéřovice - Opět po roce se na sále místního pohostinství sešlo několik desítek místních i přespolních hostů, kteří si užívali zábavu při sedmém ročníku Vernéřovického gáblíku. Tentokrát v něm sehrály hlavní roli švestky.

PŘÍJEM A SKLAD POTRAVIN. Kladivo, hladká mouka, rejžák, cedník a okus dál přepravka s čerstvě uvařenými knedlíky, které mají jít k zákazníkům.

Ukliďte a hned! Nařídili hygienici v Monice

Chomutov – Hrnec s koprovkou na podlaze, uvařené oloupané brambory na salát ve špinavé přepravce, předešlý den upečené maso mimo lednici a ve skladu potravin knedlíky vedle sava, kladiva a rejžáku. Hygienici, kteří přišli minulý týden zkontrolovat Restauraci Monika v Chomutově, nevěřili svým očím.

Maxijedlík Jaroslav Němec z Bystré u Poličky (vlevo) vyhrál v Ondřejově soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Švestkové knedlíky chutnaly

Na poslední srpnovou sobotu připravil Osadní výbor v Ondřejově, místní části Rýmařova, tradiční akci pod názvem Letní podvečer, kterou návštěvníci, znají zejména díky soutěži v pojídání švestkových knedlíků.

Ilustrační foto

Jedlíci knedlíků změří své síly

Je léto, čas letních ovocných knedlíků. Všichni jejich milovníci mohou porovnat své schopnosti a výdrž v soutěži pojídání knedlíků. V sobotu 27. srpna od 16 hodin ji na místním hřišti pořádá obec Ondřejov.

Festival Trnkobraní 2016 ve Vizovicích. Horkýže slíže

Stovky snědených knedlíků a tisíce nadšených fanoušků

Vizovice – Léto a Trnkobraní ve Vizovicích patří neodmyslitelně k sobě. Takže 49. ročník tohoto festivalu nechyběl na programu mnoha příznivců dobré hudby a kvalitního pití ani letos. To už v pátek prozrazovaly kolony aut táhnoucí se k areálu likérky R. Jelínek, kde se akce konala.

Maxijedlík Jaroslav Němec

Maxijedlík Němec: Nejraději mám knedlíky, na chilli už bych nešel

Kojetín – Na soutěžích v pojídání čehokoliv je Jaroslav Němec už dlouhodobě na špici. Ve většině případů všechna klání, kterých se zúčastní, vyhrává. Jeho posledním úspěchem je již třetí výhra v pojídání ovocných knedlíků na hodech v Kojetíně.

Ilustrační foto

Uvařit na 2000 švestkových knedlíků je náročné a zodpovědné

Vizovice – Hodiny příprav a vaření, pak stačí asi hodina a jsou z velké části pryč. Už včera se kuchařky z jídelny vizovické základní školy pustily do příprav na vaření necelé dvoutisícovky švestkových knedlíků na sobotní soutěž v jejich pojídání.

Trnkobraní ve Vizovicích. Ilustrační foto

Na Vizovickém Trnkobraní vystoupí Mig 21 či Monkey Business

Zlín – Na festivalu Vizovické Trnkobraní vystoupí kapely Mig 21, Mandrage, Monkey Business, Divokej Bill nebo Wanastowi Vjecy. Součástí festivalu bude již tradičně veřejnosti otevřená soutěž v pojídání švestkových knedlíků, sdělila dnes ČTK zástupkyně pořadatelů Klára Mixová. Festival se uskuteční 19. a 20. srpna v areálu vizovické likérky, letos jde o 49. ročník. Loni jej navštívilo přes 15.000 lidí.

Meruňkové slavnosti v Ústeckém podzemí.

Ústeckému podzemí vládla vůně meruňkových knedlíků

Ústí n. L. –  Stovky příznivců ovocných knedlíků dorazily v sobotu odpoledne na druhý ročník Meruňkových slavností do areálu Ústeckého podzemí. Největším lákadlem byla soutěž v pojídání meruňkových knedlíků.

V sobotu 25. června to na chatě na střelnici ve Vrbně pod Pradědem vonělo daleko víc, myslivci připravili pro veřejnost akci více než lákavou, zvěřinové hody.

Na zvěřinových hodech ve Vrbně si lidé pochutnali

Jídelní lístek: zvěřinová sekaná pečeně, pikantní zapečená topinka, zvěřinový guláš, jelení kýta na smetaně se špekovými knedlíky, srnčí smažený řízek s mysliveckým bramborovým salátem, kančí výpečky se zelím a bramborem, jelení klobásky a Honzovy buchty s borůvkami.

Knedlík z kotle ven!

Rekordní knedlík se sousedům rozpadl

Pasov – Jak i náš list uvedl, pokusili se v neděli v dolnobavorském Aldersbachu uvařit největší houskový knedlík na světě. Dopadlo to tak napůl, uvádí deník PNP.

Ilustrační snímek z fotbalu.

Knedlíky dělat nemusí, derby zvládli

Sadská – Pět gólů nabídlo okresní fotbalové derby nejnižší krajské soutěže mezi celky Sadské a nováčka z Pátku. Úspěšnější byli domácí fotbalisté, když se v jejich dresu trefil dvakrát Plot a jednou Lukáš Svoboda, na straně hostí mířil dvakrát přesně Sporiš.

Den s TGM v Lánech

Lidem nejvíce chutnaly švestkové knedlíky a halušky

Lány - Stovky návštěvníků 
z Rakovnicka, Kladenska i Prahy si v sobotu našli cestu do Muzea T. G. Masaryka 
v Lánech, aby si připomněli sto šedesáté výročí narození našeho prvního prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka a třeba alespoň trochu nasáli atmosféru té doby.

Společný oběd české a ukrajinské rodiny v Olomouci v rámci projektu Rodina Odvedle

V Olomouci je klid a lidé jsou dobří. Ukrajinská rodina obědvala s českou

Olomouc – Polévka s játrovými knedlíčky a svíčková s domácím knedlíkem. U slavnostně prostřené nedělní tabule se v jednu hodinu sešly dvě olomoucké rodiny. Jedna ukrajinská a druhá česká, která své nové přátele hostila. Obě se zapojily do projektu Rodina Odvedle, jehož cílem je setkání Čechů s cizinci.