Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Hejtman se zajímal o Psí kuchyni

Choceň – Hejtman Martin Netolický se setkal s ředitelem Krajského ředitelství Lesů ČR Romanem Vohradským.Hejtman se zajímal o situaci v přírodní rezervaci Psí kuchyně či o podporu ekologické výchovy. S ředitelem se dohodl na výstavbě dřevěného objektu v blízkosti dělostřelecké tvrze Bouda, který by měl zlepšit podmínky pro návštěvníky pevnosti již v příštím roce.

Hejtman Martin Netolický se v Chocni zajímal o Psí kuchyni

Choceň – Hejtman Martin Netolický se setkal s ředitelem Krajského ředitelství Lesů ČR Romanem Vohradským.Hejtman se zajímal o situaci v přírodní rezervaci Psí kuchyně či o podporu ekologické výchovy. S ředitelem se dohodl na výstavbě dřevěného objektu v blízkosti dělostřelecké tvrze Bouda, který by měl zlepšit podmínky pro návštěvníky pevnosti již v příštím roce.

VRAŽDA V HROBU: Muži z Hrobu hrozí za vraždu manželky až 20 let vězení

Teplicko - Nejdříve žil třicet let v klidném manželství. Pak ale prý začala jeho žena chodit do hospody a to rozhodlo. Společné živobytí začalo skřípat. Vše vyvrcholilo letos v létě, kdy muž svoji manželku zabil. Nejprve ji omráčil opakovaně paličkou do hlavy. Pak ji škrtil rukama, ale protože to nestačilo, uvázal ji kolem krku kravatu. A to už bylo moc. Jakmile si uvědomil, co se stalo, došel si do kuchyně pro nůž a vrazil ho do sobe. Vytáhl ho a podřezal si ještě žíly. Omdlel. Probral se až v nemocnici.

Senioři jsou stále terčem útoků zlodějů

Kopidlno – Okrást šestaosmdesátiletou seniorku se nestyděla v pátek dopoledne asi čtyřicetiletá žena v Kopidlně. Bylo krátce před jedenáctou hodinou dopolední, když se u rodinného domku v Nádražní ulici rozezněl zvonek.

Lucifera Tomáše Magnuska navštívil pekelník Martin Dejdar

Šonov u Nového Města nad Metují /FOTOGALERIE/ - „Buď zdráv, bratře Martine," vítal lucifer Tomáš Magnusek pekelníka Martina Dejdara, který právě seskočil z čertovského vraníka. Přijel totiž zkontrolovat, jak se čertům v pekle daří a zda mají vydrbané kotle na zlobivé děti.

Odkud pochází mistři vařečky? Ze školy, která oslavila sté výročí

Karlovy Vary - Kde se rodí budoucí Paulusové, Pohlreichové, Sapíkové či Štiftové? Anebo by jimi mohli být? Pokud nevíte, o kom je řeč, tak jsou to kuchařské celebrity. A jim by se klidně mohli přiblížit, pokud budou náležitě pracovití, absolventi Středního odborného učiliště stravování a služeb v karlovarské Ondřejské ulici.

Na jarmark v Brodě dohlížela městská stráž. S kanónem

Uherský Brod - Rány jako z děla a vůně smažených dobrot mě vítají, když vcházím v sobotu odpoledne na Masarykovo náměstí v Uherském Brodě. Otevře se mi pohled na několik skromně se tyčících stánků především s jídlem. Lidí je tu také poskromnu.

Lidé se začali připravovat na Vánoce, obchodníkům vzrostly tržby

Praha - Čeští zákazníci se začali připravovat na Vánoce. Obchodníci o prvním adventním víkendu zaregistrovali nárůst tržeb. V popředí zájmu je především vánoční zboží jako jsou dekorace, čokoládové figurky, balící papír nebo dárkové balení oblečení a doplňků. Výraznější zvýšení poptávky prodejci očekávají až v dalších prosincových dnech.

Honza Homola z Wohnout: Unplugged jsme hráli prvně před osmi lety v Indii

Jablonec nad Nisou, Děčín /ROZHOVOR/ - Podzim je u Wohnoutů ve znamení bezproudového turné. První zastávka na něm byla vyprodaná jablonecká Rampa, kde wohnoutí kluci představili jednadvacet kusů v novém akustickém kabátě. Jak se hudebníkům hraje bez proudu, jak daleko jsou s novou deskou, jestli o kapele vyjde někdy nějaká kniha, jakou kuchyni má Honza Homola rád a kdy zase pojede do Indie, prozradil v rozhovoru po koncertu.

Pavučiny vymetou experti

Plzeň – Nestíháte před Vánoci umýt okna, vymést pavučiny nebo vydrhnout kuchyň? Máte možnost objednat si úklidové firmy. Za kompletní vygruntování domácnosti zaplatíte až čtyři tisíce korun. S objednáním profesionálů byste si měli pospíšit, protože v těchto dnech zažívají nápor.

Škola otevřela dveře veřejnosti

Svitavy – Ve středu 27. listopadu otevřela základní škola na náměstí Míru „dveře" rodičům, prarodičům, bývalým žákům, kolegům i všem příznivcům.

Unplugged jsme hráli prvně před osmi lety v Indii

Jablonec nad Nisou, Děčín /ROZHOVOR/ - Podzim je u Wohnoutů ve znamení bezproudového turné. První zastávka na něm byla vyprodaná jablonecká Rampa, kde wohnoutí kluci představili jednadvacet kusů v novém akustickém kabátě.

Vítězný šéfkuchař Jan Štěrba: Mým osudem je kuchyň a zahrádka

Praha – Nechtěl být popelářem ani kosmonautem. Vždycky snil o vařečce, vůni koření 
a chuťové alchymii. „Od dětství jsem chtěl být kuchařem a zahradníkem. Teď se mi to splnilo," říká Jan Štěrba, letošní vítěz Maurerova výběru Grand Restaurant. Čtvrtým rokem kraluje kuchyni Piano Nobile na zámku Mcely. Začínal tu ale už v roce 2006.

Masné krámy uctívají kuchyni dvou sousedů

České Budějovice - Slovutná restaurace Masné krámy v Českých Budějovicích představuje tento týden kuchyni nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Jedná se už o pátý ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně.

V Olešnici spustili sněhovou kanonádu, mrznout má tři dny

Blanensko – Risk je zisk. Pár dní má mrznout, tak jdeme do toho. Pracovníci olešnického skiareálu zapnuli v pondělí odpoledne osm sněžných děl a čtyři sprchy. Ty jedou nonstop a na tamní sjezdovku už chrlí technický sníh. „Mrznout má do čtvrtka. Takže do té doby pojedou děla naplno. Sníh, co si vyrobíme do zásoby, už nám neroztaje. Pak uvidíme, jak to s počasím bude dál," hlásil v úterý odpoledne před olešnickou sjezdovkou správce ski areálu Pavel Hlaváček.

Masné krámy uctívají kuchyni dvou sousedů

České Budějovice – Slovutná restaurace Masné krámy představuje tento týden kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Jedná se už o pátý ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně.

V Olešnici spustili sněhovou kanonádu, mrznout má tři dny

Blanensko – Risk je zisk. Pár dní má mrznout, tak jdeme do toho. Pracovníci olešnického skiareálu zapnuli v pondělí odpoledne osm sněžných děl a čtyři sprchy. Ty jedou nonstop a na tamní sjezdovku už chrlí technický sníh. „Mrznout má do čtvrtka. Takže do té doby pojedou děla naplno. Sníh, co si vyrobíme do zásoby, už nám neroztaje. Pak uvidíme, jak to s počasím bude dál," hlásil v úterý odpoledne před olešnickou sjezdovkou správce ski areálu Pavel Hlaváček.

Kuchařka Denisy Bartošové? Zajímavý dárek na druhou

Praha /ROZHOVOR/ - Ta její knížka je úplně jiná. Sama o sobě je dárkem. Jenže se z ní lze inspirovat a vytvořit řadu dalších dárků. Ale popořadě. Ta kniha se jmenuje Láska prochází kuchyní - uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek. Vymyslela a napsala ji Denisa Bartošová z Kostelce nad Černými lesy.

Vánoční cukroví z cukráren: kilo stojí přes 300 korun

Nymbursko - Koupit, nebo upéct? Otázka, kterou si před největšími svátky roku pokládá v souvislosti s vánočním cukrovím řada hospodyněk. Ačkoliv těch, které se rozhodnou cukroví si objednat 
a nekazit si vánoční pohodu 
v kuchyni, je menšina, cukrárny opět nabízí už zavedenou službu.

Budeme topit lejny?

Svitavy – Reakce na příspěvek Michala Svobody „Psí kuchyně aneb Budeme topit lejny?" (Svitavský deník, 18. 11. 2013).

REAKCE: Budeme topit lejny?

Svitavsko, Orlickoústecko – Reakce na příspěvek Michala Svobody Psí kuchyně aneb Budeme topit lejny? (Orlický deník, 19. 11. 2013).

Rodinné centrum Rosa oslavilo kulaté jubileum

Česká Třebová – Tento týden oslavilo rodinné centrum Rosa již 10. výročí od založení. Oslava se nesla v duchu dne otevřených dveří, a tak příchozí mohli „ochutnat" něco z aktivit, které Rosa v rámci pravidelných programů pořádá.

Baskeťáci s fotbalisty na jednom hřišti, aneb pomoc charitě

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští basketbalisté s fotbalisty spojili ve čtvrtek síly. Společně se zapojili do práce v opavském McDonaldu, ať už v kuchyni nebo za pokladnami. A co bylo důvodem jejich snažení? Charitativní projekt „I hranolky dokáží vykouzlit dětský úsměv."