Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Pavel Mareš: Dobrý kuchař musí mít fantazii

Jihlava - Restauratéři z Vysočiny mohou jen tiše závidět jihlavskému podniku Tři knížata, který se drží poslední léta v první půli výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurací v zemi.

Rozlousknutí kokosu je náročný proces

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Trenéři Jan Baránek s Lubošem Hrabinou na stáži v Mainzu

Opava - Jan Baránek s Lubošem Hrabinou, trenéři SFC Opava, absolvovali krátkou stáž v týmu německé Bundesligy 1. FSV Mainz 05, za který hraje opavský odchovanec Zdeněk Pospěch. Právě díky němu měli možnost nahlédnout do kuchyně bundesligového klubu.

Pavučiny vymetou experti

Plzeň - Nestíháte před Vánoci umýt okna, vymést pavučiny nebo vydrhnout kuchyň? Máte možnost objednat si úklidové firmy. Za kompletní vygruntování domácnosti zaplatíte až čtyři tisíce korun. S objednáním profesionálů byste si měli pospíšit, protože v těchto dnech zažívají nápor.

Vila Vančurova se otevřela v duchu třicátých let

Opava /FOTOGALERIE/ - Cigaretové špičky, hůlky, klobouky i korále. Takto to vypadalo ve středu v nově vzniklém senior centru Vila Vančurova. Opening party, která se zde konala, se nesla v duchu 20. a 30. let 20. století.

Bavorský Lohberg je ráj pro běžkaře i sjezdaře

V bezprostřední blízkosti městečka Lohberg najdete zimní lyžařské středisko Arber a Centrum běžkařského sportu Lohberg-Scheiben. Obě místa leží ve výšce 1050 metrů nad mořem, což dává jistotu skvělé sněhové pokrývky. A co tu na vás čeká? V lyžařském středisku Arber najdete sjezdovky všech stupňů obtížnosti, od jednoduchých až po náročné. Je tady jednak šestikabinková lanovka a dále dva kotvové vleky. Kromě toho si můžete užít spoustu zábavy ve Snowboard-funparku Thurnhof.

Přestavba Slávie před 100 lety budila diskusi

Pelhřimov – Den otevřených dveří v sobotu pořádá pelhřimovský hotel Slávie, který prošel rozsáhlými opravami. Akcí zároveň připomíná sto let od své zásadní přestavby, která tehdy čelila také kritice.

Firma vybudovala celé město. „Malé Benátky" vyrostly z pouště

El Gouna – Proplouváme jedním z nesčetných kanálů ve městě, pod malými mosty, okolo kavárniček a restaurací a podél ulic bez automobilů. Pokud jste podle popisu tipovali Benátky, netrefili jste se. Nacházíme se v egyptské El Gouně 
a moře, do něhož se kanály vlévají, není Středozemní, ale Rudé.Nyní dvacetitisícové město, jemuž se tu oprávněně přezdívá „malé Benátky", neexistuje dlouho. Dříve se tu rozkládala holá poušť a stavět se začalo až v roce 1989. Víceméně náhodou.

Čím je ananas prospěšný našemu tělu?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Hostinec U Divočáka se dočká moderního vzhledu

Bystré nad Orlicí –  V obci se před několika dny vyrovnával terén místního hřiště „U roboty." Materiálu ale nebyl dostatek, proto musejí místní čekat na další.Nicméně v tuto dobu se už dále pracovat nebude.

Hejtman se zajímal o Psí kuchyni

Choceň – Hejtman Martin Netolický se setkal s ředitelem Krajského ředitelství Lesů ČR Romanem Vohradským.Hejtman se zajímal o situaci v přírodní rezervaci Psí kuchyně či o podporu ekologické výchovy. S ředitelem se dohodl na výstavbě dřevěného objektu v blízkosti dělostřelecké tvrze Bouda, který by měl zlepšit podmínky pro návštěvníky pevnosti již v příštím roce.

Hejtman Martin Netolický se v Chocni zajímal o Psí kuchyni

Choceň – Hejtman Martin Netolický se setkal s ředitelem Krajského ředitelství Lesů ČR Romanem Vohradským.Hejtman se zajímal o situaci v přírodní rezervaci Psí kuchyně či o podporu ekologické výchovy. S ředitelem se dohodl na výstavbě dřevěného objektu v blízkosti dělostřelecké tvrze Bouda, který by měl zlepšit podmínky pro návštěvníky pevnosti již v příštím roce.

VRAŽDA V HROBU: Muži z Hrobu hrozí za vraždu manželky až 20 let vězení

Teplicko - Nejdříve žil třicet let v klidném manželství. Pak ale prý začala jeho žena chodit do hospody a to rozhodlo. Společné živobytí začalo skřípat. Vše vyvrcholilo letos v létě, kdy muž svoji manželku zabil. Nejprve ji omráčil opakovaně paličkou do hlavy. Pak ji škrtil rukama, ale protože to nestačilo, uvázal ji kolem krku kravatu. A to už bylo moc. Jakmile si uvědomil, co se stalo, došel si do kuchyně pro nůž a vrazil ho do sobe. Vytáhl ho a podřezal si ještě žíly. Omdlel. Probral se až v nemocnici.

Senioři jsou stále terčem útoků zlodějů

Kopidlno – Okrást šestaosmdesátiletou seniorku se nestyděla v pátek dopoledne asi čtyřicetiletá žena v Kopidlně. Bylo krátce před jedenáctou hodinou dopolední, když se u rodinného domku v Nádražní ulici rozezněl zvonek.

Lucifera Tomáše Magnuska navštívil pekelník Martin Dejdar

Šonov u Nového Města nad Metují /FOTOGALERIE/ - „Buď zdráv, bratře Martine," vítal lucifer Tomáš Magnusek pekelníka Martina Dejdara, který právě seskočil z čertovského vraníka. Přijel totiž zkontrolovat, jak se čertům v pekle daří a zda mají vydrbané kotle na zlobivé děti.

Odkud pochází mistři vařečky? Ze školy, která oslavila sté výročí

Karlovy Vary - Kde se rodí budoucí Paulusové, Pohlreichové, Sapíkové či Štiftové? Anebo by jimi mohli být? Pokud nevíte, o kom je řeč, tak jsou to kuchařské celebrity. A jim by se klidně mohli přiblížit, pokud budou náležitě pracovití, absolventi Středního odborného učiliště stravování a služeb v karlovarské Ondřejské ulici.

Na jarmark v Brodě dohlížela městská stráž. S kanónem

Uherský Brod - Rány jako z děla a vůně smažených dobrot mě vítají, když vcházím v sobotu odpoledne na Masarykovo náměstí v Uherském Brodě. Otevře se mi pohled na několik skromně se tyčících stánků především s jídlem. Lidí je tu také poskromnu.

Lidé se začali připravovat na Vánoce, obchodníkům vzrostly tržby

Praha - Čeští zákazníci se začali připravovat na Vánoce. Obchodníci o prvním adventním víkendu zaregistrovali nárůst tržeb. V popředí zájmu je především vánoční zboží jako jsou dekorace, čokoládové figurky, balící papír nebo dárkové balení oblečení a doplňků. Výraznější zvýšení poptávky prodejci očekávají až v dalších prosincových dnech.

Honza Homola z Wohnout: Unplugged jsme hráli prvně před osmi lety v Indii

Jablonec nad Nisou, Děčín /ROZHOVOR/ - Podzim je u Wohnoutů ve znamení bezproudového turné. První zastávka na něm byla vyprodaná jablonecká Rampa, kde wohnoutí kluci představili jednadvacet kusů v novém akustickém kabátě. Jak se hudebníkům hraje bez proudu, jak daleko jsou s novou deskou, jestli o kapele vyjde někdy nějaká kniha, jakou kuchyni má Honza Homola rád a kdy zase pojede do Indie, prozradil v rozhovoru po koncertu.

Pavučiny vymetou experti

Plzeň – Nestíháte před Vánoci umýt okna, vymést pavučiny nebo vydrhnout kuchyň? Máte možnost objednat si úklidové firmy. Za kompletní vygruntování domácnosti zaplatíte až čtyři tisíce korun. S objednáním profesionálů byste si měli pospíšit, protože v těchto dnech zažívají nápor.

Škola otevřela dveře veřejnosti

Svitavy – Ve středu 27. listopadu otevřela základní škola na náměstí Míru „dveře" rodičům, prarodičům, bývalým žákům, kolegům i všem příznivcům.

Unplugged jsme hráli prvně před osmi lety v Indii

Jablonec nad Nisou, Děčín /ROZHOVOR/ - Podzim je u Wohnoutů ve znamení bezproudového turné. První zastávka na něm byla vyprodaná jablonecká Rampa, kde wohnoutí kluci představili jednadvacet kusů v novém akustickém kabátě.

Vítězný šéfkuchař Jan Štěrba: Mým osudem je kuchyň a zahrádka

Praha – Nechtěl být popelářem ani kosmonautem. Vždycky snil o vařečce, vůni koření 
a chuťové alchymii. „Od dětství jsem chtěl být kuchařem a zahradníkem. Teď se mi to splnilo," říká Jan Štěrba, letošní vítěz Maurerova výběru Grand Restaurant. Čtvrtým rokem kraluje kuchyni Piano Nobile na zámku Mcely. Začínal tu ale už v roce 2006.