Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Baskeťáci s fotbalisty v McDonaldu

Opava /POZVÁNKA/ - Opavští basketbalisté s fotbalisty v kuchyni nebo za pokladnou v opavském McDonaldu? Možná věc. Konkrétně ve čtvrtek 21. listopadu mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou vás obslouží třeba Jakub Šiřina, Martin Gniadek, Petr Dokoupil nebo Radim Klečka, chybět nebude ani masér Petr Kivorchian.

Kiwi vykryje denní potřebu vitamínu C

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Je libo punč z kuchyně? Na Hrádku už brzy zavoní Vánoce

Hrádek u Nechanic – Už tuto sobotu to na zámku Hrádek 
u Nechanic bude cítit Vánocemi. Až do 8. prosince totiž tamní správa pořádá tradiční akci Vánoce na zámku. Při prohlídce vánočně upravených zámeckých interiérů návštěvníky seznámíme s historií Vánoc, s vánočními zvyky, tradicemi a s historickou vánoční výzdobou.

V lázních nově zavádějí centrální vyvařovnu pro děti ze školek

Františkovy Lázně - Výraz školní jídelna se ve Františkových Lázních na Chebsku nyní skloňuje skoro ve všech pádech. Potom co prošla nákladnou rekonstrukcí (za 18 milionů korun), má od ledna 2014 začít vyvařovat také pro františkolázeňské mateřské školy (MŠ).

V Kroměříži ochutnali litevský dezert

Kroměříž - Od pondělí do pátku se v Kroměříži konaly Litevské dny: sladkou tečkou za nimi byla včerejší ukázka a ochutnávka tradičního nepečeného litevského dezertu Tinginys ze směsi čokolády, kondenzovaného mléka a drcených piškotů.

Kulturní dům mají jako nový

Kostelec – Ke stropu zamířila hned po příchodu do sálu většina očí návštěvníků slavnostního otevření rekonstruovaného kulturního domu v Kostelci. Právě na stropu jsou změny – díky kazetovému uspořádání a modernímu osvětlení – vidět zřejmě nejmarkantněji.

Láska prochází kuchyní

Kniha Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek je první knihou na českém trhu, která se zabývá tematikou jedlých dárků, a zároveň pochází z pera české autorky. Denisa Bartošová je divoká matka, designérka, stylistka a vášnivá kuchařka v jedné osobě a v díle Láska prochází kuchyní spojila všechny své vášně dohromady.

Muž choval v kuchyni 60 psů, žili ve vlastních výkalech

Slavičky - V otřesných podmínkách držel muž ve svém rodinném domku v Pozďátkách, místní části Slaviček na Třebíčsku, desítky psů a dalších zvířat. Policie na místě zasahovala v pátek společně s veterináři a zástupci Ligy na ochranu zvířat ČR. 

Kdo neměl jabkanec, jako by nežil

Česká Třebová – „Kdo neměl jabkanec, jako by nežil," to bylo heslo soboty v České Třebové. Nejen Třebovští si užívali v pořadí již třiapadesátou  Jabkancovou pouť. A užívali si ji opravdu dosyta.

Z vězňů na Borech pracuje polovina

Plzeň - Využití pro své výrobní prostory hledá v současnosti věznice v Plzni na Borech. Přímo v areálu nabízí stovky metrů čtverečních ve výrobních halách, k tomu nabízí levnou pracovní sílu. „Vězně musíme zaměstnávat uvnitř káznice, a to kvůli bezpečnosti," vysvětluje mluvčí věznice Jana Bartošová.

Nejstarší hospoda i souboj dechovek. Tak se fandí v Bělehradě

Bělehrad - Nade dveřmi svítí lucerna a na ní obyčejný otazník „?". V nejstarší bělehradské hospodě, kde vám do tradiční nádobky džezvy umí svařit kávu, kde se v lokále sedí na nízkých židlích v tureckém stylu a kde vaří pravou nefalšovanou domácí balkánskou kuchyni, běží život jinak.

Tip na výlet: Okolím Doláku trochu jinak

Dolský Mlýn –  Dolský mlýn patří k nejnavštěvovanějším turistickým cílům v Českém Švýcarsku a většina čtenářů této rubriky historii i novodobý osud tohoto místa dobře zná.

Město Prostějov podpoří Hospic na Svatém Kopečku

Prostějov – Pětadvacet tisíc korun věnují prostějovští radní Hospici na Svatém Kopečku, který se stará o nevyléčitelně nemocné lidi. Jen v minulém roce skončila v jeho péči sedmdesátka lidí z Prostějovska.

Spor o rozbitý porcelán řešila i policie. Žena chce po firmě náhradu škody

Karlovy Vary - Na první pohled by se mohlo zdát, že paní Alena Houtová je neodbytná žena, která vlastně jenom obtěžuje. Jenomže opak je pravdou. Alena Houtová si totiž nechce nechat líbit nespravedlnost a smířit se stím, jak se její žádost o odškodnění za rozbité nádobí rozplývá jak pára nad hrncem.

Spor o rozbitý porcelán řešila i policie

Karlovy Vary - Na první pohled by se mohlo zdát, že paní Alena Houtová je neodbytná žena, která vlastně jenom obtěžuje. Jenomže opak je pravdou. Alena Houtová si totiž nechce nechat líbit nespravedlnost a smířit se stím, jak se její žádost o odškodnění za rozbité nádobí rozplývá jak pára nad hrncem.

Kuchyň opravují zgruntu

Pelhřimov - Kompletní rekonstrukce jídelny Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště (SPŠ a SOU) v Pelhřimově je v plném proudu.

Profesionál z Francie radil učňům, jak na ústřice

České Budějovice - Hltali doslova každý pohyb jeho profesionálních rukou, které jim předváděly světovou gastronomii. Studenti Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu v Českých Budějovicích dostali lekci od francouzského kuchaře Laurenta de Berrigauda.

OBRAZEM: Víkendy si v Dubici prostě užívají

Dubice - V pátek večeře s cimbálovkou, v sobotu příjemná country kapela, na stole Martinská husa. Samé dobroty. Sobotní výlet do kopců pro seniory připravila Bohumila Přikrylová, předsedkyně Svazu tělesně postižených, MO3 Ústí nad Labem.

Profesionál radil učňům, jak na ústřice

České Budějovice – Hltali doslova každý pohyb jeho profesionálních rukou, které jim předváděly světovou gastronomii. Studenti Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu ve středu dopoledne dostali lekci od francouzského kuchaře Laurenta de Berrigauda.

Svatomartinská husa? Je jiná než před dvaceti lety.

Liberec - Jak připravit svatomartinskou husu tak, aby byla tradiční a přesto s prvky moderní gastronomie? Oříšek, se kterým si poradili učňové Střední školy gastronomie a služeb v Liberci. V restauraci Centrum, kde učni z oborů kuchař, číšník nebo cukrář nabírají zkušenosti, to zvládli na jedničku.

Dobrý den, Valašsko

Topná sezona ještě pořádně nezačala a máme tady hned dvě navlas stejné tragédie. Chápu, že si lidé vypomáhají s roztápěním kotlů a sporáků různě. Chtějí zřejmě rychleji své domečky přivést do stavu útulného domova.

Rajčata mají příznivý vliv na organismus

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Podnikatel nabízí stotisícovou odměnu za odcizenou dodávku

Řečice - Sto tisíc za konkrétní informaci, která povede k nalezení automobilu patřící firmě Pekařství Řečice, hodlá dát podnikatel Josef Částka. Informaci o odcizeném dodávkovém automobilu je možné podat přímo Policii České republiky ve Žďáře nad Sázavou, případně firmě Pekařství Řečice.