Recept na kuře na paprice: Vykouzlete jídlo, které znaly už naše prababičky
Kuře na paprice patří k oblíbeným rodinným receptům. Není proto divu, že nechybí ani v jídelníčku slovenského blogu Pekne papkaj, jehož recepty chutnají dětem i dospělým.
Kuře na paprice patří k oblíbeným rodinným receptům. Není proto divu, že nechybí ani v jídelníčku slovenského blogu Pekne papkaj, jehož recepty chutnají dětem i dospělým.
/GALERIE/ Muchomůrka růžovka nebo také lidově masák, roste nyní v lesích čím dál častěji. Mezi houbaři je to nejlepší houba. A není třeba jí nijak složitě upravovat, stačí jí opéct na másle s kmínem a se solí a pochoutka je na světě.
Italskou pizzu známe všichni. Zkoušeli jste ale někdy vytvořit tradiční pochoutku z bramborového těsta? Pizza na způsob bramboráku určitě nezklame, vyzkoušejte sami. Dobře vypadá a ještě lépe chutná.
Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je snadný, tak s chutí do toho! Recept pro čtenáře Deníku zveřejnil slovenský kuchař Viliam Lajgút, který si přezdívá Muž s varechou.
Odborníci v nové studii zjistili, že časté dochucování uvařeného jídla solí může lidem zkrátit život o několik let. Výzkumu se zúčastnilo na půl milionu Britů, informuje list Guardian.
Nebojte se zkusit tenhle dezert, který je celosvětově velmi oblíbený. Příprava je opravdu jednoduchá. Vše se jen vyšlehá a dá do trouby. V kominaci s letním ovocem si pochutnají nejen milovníci sladkých sněhových pusinek.
Pobyt v kuchyni není jejím největším koníčkem, s příchodem léta se ale situace obrací. V tu chvíli se Monika Šavlová z Kladrub s chutí pouští do zavařování všemožné zeleniny.
„Já dělávám medailonky z panenky z prasnic. Ta je větší a hodí se na ně víc,“ radí Těhotnej kuchař, který připravil recept na grilovanou lahůdku, které nikdo neodolá. Medailonky z panenky v šalvěji a slanině skvěle doplní přílohové špízy z čerstvých brambor a zeleniny i jednoduchý smetanový dip.
Čtyřikrát více soli, než je doporučené množství, objevila vysočinská krajská hygienická stanice v jídlech podávaných v závodních jídelnách. S nadměrnou konzumací soli se přitom pojí celá plejáda zdravotních rizik.
Co všechno dokáže dětem ve škole pozvednout náladu? Jednička z písemky, hry se spolužáky o přestávce, suplovaná hodina matematiky a samozřejmě dobrá svačina z domova. První tři skutečnosti jsou ale do značné míry dílem náhody, tu čtvrtou však můžete ovlivnit sami.
Z prvního vítězství sezony se radují divizní fotbalisté Skaštic. Na třetí pokus svěřenci hrajícího kouše Lukáše Motala doma přetlačili a otočili vývoj s HFK Olomouc (2:1).
Na sílu kamenů, které její hosty dobíjejí energií a třeba také léčí, vsadila ředitelka hotelu Rehavital, která vymyslela jeho zajímavý koncept. Ametyst, křišťál či iserín dodávají energii vodě, která je pro návštěvníky přichystaná na pokoji v karafě. Oblé minerální kameny jsou součástí léčivé procedury v hotelovém wellness. V okně každého pokoje visí ozdobný broušený křišťál. A zdejší večerní grilování probíhá na solném kameni.
Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně považovali si jich už staří Egypťané, v jejichž hrobkách se našly, aby mrtví netrpěli hlady a jako zásoba energie sloužily karavanám obchodníků putujících pouští. I když pánové většinou tvrdí, že švestky jsou nejlepší tekuté v lahvi slivovice, jejich drahé polovičky jejich využití vidí raději v koláčích, povidlech nebo knedlících.
Muzeum slánek ve Slaném získalo do své unikátní sbírky dar v podobě 700 párů slánek. Ty městu věnovala paní Hana Vaňková, která roky žila v Kanadě a její sbírka obsahuje zajímavé kousky z celého světa.
Klasická česká pohádka praví, že sůl je nad zlato. Nové výzkumy však naznačily, že pro lidské zdraví je mnohem lepší, když se konzumace slaných potravin omezí. Sůl totiž ovlivňuje krevní tlak a může zvýšit riziko cévních onemocnění i mrtvice. Vědci proto doporučují používat náhražky s draslíkem.
Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete dělat jinak. A můžete dát shora i mandlové lupínky, úžasně tam pak křupají.
Vepřová panenka je vždycky sázkou na jistotu. A je jen na vás, zda si ji dopřáváte propečenou do růžova, nebo raději o něco více. Vyzkoušejte ji například s hořčičovou omáčkou.
Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a taboráku bývají buřty, klobásy či pořádně prorostlé vepřové maso. A především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem by se měli při grilování více hlídat. Jak to dělat správně a grilování si přitom užít, vysvětlují kardiolog a zkušená nutriční specialistka.
Tipy, kam za chladem? Příjemně je v současném parnu pod zemí, v bývalých hornických šachtách ve skále, v solné jeskyni nebo u regálu s jogurty v marketu. Podobných míst, kde se dá příjemně přežít horko, je na Teplicku více. Uvnitř článku, kam všude v okolí vyrazit.
V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a koření nezabere moc času. Jisté je, že se na nich pochutná celá rodina.
Milujete pizzu, ale kvůli kaloriím si ji odpíráte? Už nemusíte! Vyzkoušejte zdravější verzi oblíbeného jídla. Stejně jako klasickou, i tu z cukety můžete nazdobit vším, co máte rádi.
Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí nejen dobře chutnají, ale i vypadají. A navíc dostatečně nasytí.
Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na vaší grilovačce se po nich jen zapráší. Základem úspěchu je kvalitní a správně zpracované maso, dobrá kombinace ingrediencí a pečlivost. Jak na to?
Přinášíme vám recepty na lahodné pokrmy. Svými tipy a zkušenostmi přispěli čtenáři Deníku ze severní Moravy a Slezska.
Prachatické Slavnosti solné Zlaté stezky připadly na pátek 24. a sobotu 25. června. Trochu těch slavností nachystali i do Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Podívejte se na fotky z příprav, které zaslala Hana Rabenhauptová. Děkujeme.
Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem. Sázkou na jistotu je pro děti i pro návštěvu.
Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná dokonaleji než čerstvě utržené jahody a pochoutky, které z nich vytvoříte. Zkuste jahodové knedlíky, zmrzlinu i jahodový cheescake…
Chutné, levné, snadné na přípravu. Karbanátky s bramborovou kaší potěší i náročnější strávníky, obzvlášť když recept obohatíte například o smetanu. Tak s chutí do toho.
Pocení je naprosto přirozené a navíc nutné, bez něj by nefungovala termoregulace organismu. Jenže potící se tělo zrovna nevoní. Existuje řešení?
Byla jednou parta kamarádů. Nechtělo se jim jen sedět u piva. Zkusili sušit maso. Tak začal příběh lipnických šunkovníků.
Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat skvěle. Pak už stačí jen trhat.
Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý. Máme pro vás recepty z tvarohového, bramborového i kynutého těsta. Vyzkoušet je můžete nejen s jahodami. Dobrou chuť!
Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut hotovo a úspěch zaručen.
Může to být úplně čerstvá jarní karotka i poslední kousky podzimní sklizně velkých mrkví uložených ve sklepě. Oranžový kořen je univerzálně použitelný do sladkých i slaných receptů, a komu se nechce chroupat mrkev syrovou, vychutná si ji třeba pečenou či v syté polévce. Podívejte se na recepty, které připravil časopis Receptář.
Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce se strávník nasytí a ještě si pochutná.
Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní zákusek. Recept na vláčný mechový dortík à la Krtkův dort je navíc jednoduchý a zvládne jej každý.
Není v celém Polsku o moc více turisticky atraktivnějších míst než solný důl ve městě Wieliczka (česky Vělička). Vstupenka v ceně 119 zlotých pro dospělého (přibližně 600 korun) a 99 zlotých pro dítě vám umožní navštívit hotové podzemní království.
Pokud vás někdy při vaření pronásleduje pocit, že jídlu „něco“ chybí, vsaďte vařečku na to, že je to právě miso. Tato japonská pasta, která se vyrábí fermentováním sójových bobů a obilovin, totiž, jak píše časopis Gurmet, dokáže divy.
Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády přidat rum.
Přes devět milionů stála letos zimní údržba v Jihlavě. Je to zhruba o 627 tisíc více než loni.
Kerhart, gerhard, kozí kopýtko. Otravný plevel s bílými dlouhými kořínky, se kterými svádí zahrádkáři marné boje. Správně se nazývá bršlice kozí noha a má spoustu vitaminů a minerálů. Co je však hlavní, dokáže bojovat proti dně, jejíž příznaky jsou velmi bolestivé. Masožrouti tak mohou díky této rostlině snížit množství kyseliny močové v těle.
Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte Davidovo ragú.
Květákové placičky jsou skvělé, jednoduché. A tyto pečené navíc i zdravé.
Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
Snadným receptem zaženete chuť na něco sladkého i potěšíte nečekanou návštěvu. Finanální zdobení je věc fantazie, nezklame čokoláda či ovoce.
Místo objednané konzole 29letý muž našel v balíčku sůl a krupičku. Obrátil se na obvodní oddělení policie v Kostelci nad Orlicí, který případ podvodu od minulého pátku řeší.
„Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach, blan, části kostí nebo jejich zbytků, kůže, případně dodrání špatně otrhaného peří. Rozhodně to ale není „omyjeme“, ačkoli je o tom řada z nás skálopevně přesvědčená. Takže až příště někoho uvidíme, jak se chystá strčit steak nebo celé kuře pod kohoutek, můžeme mu rovnou začít vysvětlovat, že to není dobrý nápad. Nejen kvůli úpravě, ale především kvůli hygieně. Tady je pět hlavních důvodů.
Hledáte recept na jídlo, které je rychle hotové a nasytí i vícečlennou rodinu? Těstovinami nikdy nic nezkazíte, vyzkoušejte třeba noky "po uhlířsku".