Gnocchi à la carbonara. Oběd, který máte hotový za 15 minut
Hledáte recept na jídlo, které je rychle hotové a nasytí i vícečlennou rodinu? Těstovinami nikdy nic nezkazíte, vyzkoušejte třeba noky "po uhlířsku".
Hledáte recept na jídlo, které je rychle hotové a nasytí i vícečlennou rodinu? Těstovinami nikdy nic nezkazíte, vyzkoušejte třeba noky "po uhlířsku".
Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes slaví úspěch. K prvnímu bistru Kro Kitchen na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad brzy přibyly další tři podniky. V čem tkví tajemství jeho úspěchu? To je vlastně ideální otázka na začátek rozhovoru pro časopis Gourmet.
/ROMČINA ÚSPORNÁ KUCHAŘKA/ Při pohledu na některé kulinářské televizní programy se mnohým ženám v hlavě otáčí počítadlo, a to zejména nyní, když inflace zvedá ceny potravin raketově nahoru. Všimly jste si, milé kuchařky, kolik másla přijde do jednoho jídla? Půl kostky padne k osmažení zeleniny, bešamel taky hodně spolyká a sumasumárum spotřebujeme jednu kostku za padesát korun při přípravě jedné večeře nebo oběda.
Průměrný Japonec konzumuje denně přibližně deset gramů soli, což je dvojnásobek doporučovaného množství. Aby její přísun omezili, vymysleli japonští vědci elektrické hůlky. Staronová pomůcka uměle vytváří dojem slanějšího jídla pomocí slabého proudu.
Máme pro vás inspiraci na pohoštění při narozeninových oslavách či na zahradní party. Jednohubky s uzeným lososem nikdy nezklamou.
„Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti, jiný podle okrajů (rovných či vlnitých). V obou případech se připravují z křehkého či lineckého těsta a plní různými krémy a náplněmi. Mně se na nich nejvíc líbí právě ta rozmanitost – kombinace několika chutí, struktur a nekonečné možnosti zdobení. A nemusí být jen kulaté!“ říká Míša Landová pro časopis Gurmet.
Zbylo vám po Velikonocích spoustu vařených vajec a nevíte, co nyní s nimi? Přinášíme vám tak několik receptů, kterými se můžete inspirovat.
Zbylo vám po Velikonocích spoustu vařených vajec a nevíte, co nyní s nimi? Přinášíme vám tak několik receptů, kterými se můžete inspirovat.
Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako základ a slanina s vejcem, aby to zase nebylo moc zdravé.
Popularita prastaré odrůdy obilí začala upadat už od počátku 20. století. O poslední hřebíček do rakve se postaral Adolf Hitler, který špaldu na území nacistické třetí říše zakázal. A čím že se chudinka provinila? Měla malý výnos.
Pestrobarevným pokrmem potěšíte nejen chuťové buňky. Toto jídlo zvládne uvařit nejpíš každý, navíc příprava netrvá dlouho.
Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich receptů uvaříte do půlhodinky. Vypište si suroviny, které doma chybějí, a pusťte se do práce. Recepty přinesl časopis Gurmet.
Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale můžete použít i jiné houby.
Kdo by neznal solnou lampu? Tento růžový nebo oranžový solný krystal, zejména himálajské soli, zdobí nejednu domácnost.
Máte chuť na něco sladkého? Stačí připravit ingredience a pustit se do práce, tyto koblížky máte za šest minut na stole.
Část populace vytáhla do boje proti lepku s cílem zhubnout či si vylepšit kondici. Pak tu máme ale skupinu pacientů, kterým požití lepku přináší prokazatelně zdravotní obtíže.
Část populace vytáhla do boje proti lepku s cílem zhubnout či si vylepšit kondici. Pak tu máme ale skupinu pacientů, kterým požití lepku přináší prokazatelně zdravotní obtíže.
Část populace vytáhla do boje proti lepku s cílem zhubnout či si vylepšit kondici. Pak tu máme ale skupinu pacientů, kterým požití lepku přináší prokazatelně zdravotní obtíže.
Jako majitelé domácích mazlíčků jsme zodpovědní za to, co náš pes či kočka jí. Občas si možná „přilepší“ lovením venku, hlavní zdroj potravy však pro ně představuje obsah misky. Jste si jisti, že jim opravdu dopřáváte to nejlepší?
Co byste řekli na kynuté knedlíky s borůvkami, které milují snad všichni?
Masu v kombinaci se zeleninou na jedné špejli neodoláte. Grilované nebo pečené, určitě si pochutnáte.
Nemáte čas na přípravu oběda? Na zhotovení tohoto báječného pokrmu stačí pouhých 20 minut.
Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle umí zpříjemnit den.
Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho správně připravit? A víte, proč se mu vlastně říká holandský?
Kdo by nezbožňoval palačinky?! Mají je rády děti a pochutnají si na nich s radostí i dospělí. Hladké a jemné palačinkové těsto vybízí k mnoha chuťovým kombinacím. Zkuste si je připravit naslano a ochutnejte špenátové palačinky se šunkou, sýrem a volským okem.
Jestli jste přemýšleli, co upéct o víkendu, tak teď už to víte. Pudingoš je bez kynutí a zamilujete si ho na první kousek.
/VIDEO/ Věděli jste, že bramborovou kaši můžete vykouzlit během pár okamžiků, i když právě nemáte ruční mixér nebo šťouchadlo? Jde to. Naše babičky to tak dělaly, i když jste to možná tehdy vůbec nepostřehli. Takto připravená kaše je jemná, bez hrudek, rozplývá se na jazyku. Je prostě dokonalá. Stejně jako videonávod od časopisu Glanc, který vám pomůže k perfektnímu výsledku.
Využití ovesných vloček v kuchyni je opravdu hodně široké. Fantazii se meze nekladou. A ve spoustě pokrmů je ani jejich odpírači neodhalí. Píše o tom web www.1000chuti.cz a www.coolinarka.cz.
Kdo si nechce kupovat chléb v obchodě, může si ho upéct přímo doma. Přináším jednoduchý recept, který zvládne snad každý.
Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si budete utírat mastnotu z prstů i brady. Je únor, ideální doba na zabijačku. Když už ne na dvorku na venkově, tak třeba u vás doma u jídelního stolu. Podívali jsme se na několik tipů do časopisu Gurmet.
Kdo si nechce kupovat chléb v obchodě, může si ho upéct přímo doma. Přináším jednoduchý recept, který zvládne snad každý.
Tento recept je snadný, rychlý a přitom je to naprostá dokonalost.
Tento recept si zamilujete. Je snadný, rychlý, skvělý a zvládne ho úplně každý.
Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů, pro nastartování dne se tak hodí dokonale. Vyzkoušejte ho na chlebu s vejcem, žampiony či hroznovým vínem.
Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a výsledek je parádní.
Zvýšenou hladinu celkového cholesterolu má až 75 % české populace. Jestliže laboratorní rozbor krve ukáže, že k této skupině patříte, je namístě upravit jídelníček. Základem je výběr správných potravin a velkou roli hraje i to, jak se v kuchyni zpracují.
Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a časově nenáročná.
Sníh na silnicích a rozhádané obce. Žďárské vrchy už několik let rozděluje spor o solení silnic. Někde se solí moc, někde zase málo. Ani po udělení výjimky od Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy se situace nezlepšila a spor se opakuje každou zimu. Ve Svratce jsou se solením spokojeni. Ve Sněžném zvýšené užívání soli vadí. Názory obcí i jednotlivců na četnost sypání jsou různé. Cíl je ale jediný. Bezpečnost pro řidiče.
Originální krém, müsli a ovoce pozvednou sladkou pochoutku o několik levelů výš. Náplň a posyp navíc můžete libovolně pozměňovat, takže taková snídaně či svačinka jen tak neomrzí.
V jednoduchosti je krása. Podle Davida budete mít jídlo hotovo během chvíle a uvidíte, že bude chutnat.
Pokud máte chuť na vegetariánské jídlo, žambionový Stroganov je ideální volba.
Ať už zamícháte žloutek dovnitř, nebo jím ozdobíte vršek tataráku, nezapomenutelný gastronomický zážitek vás nemine.
Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po silvestrovských oslavách.
Co tak skloubit dva gastronomické trendy v jednom pokrmu? Zkuste Karaage Rice Bowl, japonskou kuřecí pochoutku vytvářející mnohovrstevnatou chuť daleké Asie ve vašich spokojených ústech.
Zapojte do pečení i své ratolesti, tohle je bude rozhodně bavit.
Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
/FOTOGALERIE/ Bahno, vlhko a teploty nad nulou nebo vytrvalé mrazy se sněžením, v posledních letech se hůře odhaduje, jaká přijde zima. Tak či tak, technické služby AVE Beroun musí být připraveny, a v případě kalamity okamžitě vyjet. Letos poprvé testují vlastnosti rakouské soli.
Ne každý rád na Vánoce kapra. Tak co zkusit tentokrát tresku a odlehčený bramborový salát?