Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Co bude v sobotu vonět z kuchyně hradu Buchlova

Buchlov – V sobotu budou mít turisté důvod, proč se zastavit na starobylém hradě Buchlově. Od 10 do 16 hodin mohou být účastníky čtvrtého ročníku šestihodinové akce s názvem Co zavonělo z hradní kuchyně.

Tereza Hažmuková: S pečením někdy končím v půl druhé ráno

Mělník – Začalo to náhodou, když Tereza Hažmuková dostala chuť zkusit upéct několik cupcaků, dortíčků v papírových košíčcích zdobených krémem a ovocem nebo marcipánovými doplňky. Dnes je peče nejen pro svou rodinu a kolegy v práci, ale prodává je třeba i na mělnických farmářských trzích.

Extra panenské oleje doplní chuť letních jídel

Sokolovsko – Stále více lidem nechybí v kuchyni rostlinné oleje, které využívají dokonce častěji než máslo a sádlo. Pro lidské zdraví je nejpříznivější využívání extra panenských olejů, jež si zachovávají veškeré prospěšné látky.

Vanilkové nanuky? V testu nebodovaly

Chebsko - Čím jsou venku vyšší teploty, tím větší je také spotřeba nanuků. Co ale vlastně obsahují? Leckdy i velké množství kokosového oleje.

Radí, jak nenaletět šmejdům

Česká Třebová - Malá scéna hostila ojedinělý projekt Nedáme se! zacílený proti šmejdům. Netradiční seminář je zaměřen na správné chování hlavně starších lidí, které jakýmkoliv způsobem, tedy na ulici, na předváděcích akcích, po telefonu, mailem nebo dokonce i přímo u nich doma obtěžují vlezlí obchodníci.

Fotbal: V první přípravě si Chomutov připsal vítězství nad Mostem

Blažim - Slunečné počasí, skvěle připravený trávník a pouť - to byly kulisy prvního přípravného utkání fotbalistů FC Chomutov na sezonu 2015/16. Jejich soupeřem byl Baník Most, který bude hrát v nadcházejícím soutěžním ročníku Českou fotbalovou ligu. Chomutovští v zápase zvítězili 3:1 a připsali si první vítězství, naopak Baník ještě nevyhrál.

Anna Halfarová: Výroba domácích sýrů trošku připomíná alchymii

/ROZHOVOR/ Denně vstává před šestou, aby podojila všech čtyřiadvacet koz a krávu. Když uskladní mléko, je čas nakrmit také ovce, drůbež, králíky a ostatní obyvatele Halfarovic farmy. Z nadojeného mléka pak vyrábí domácí sýry a k večeru si zopakuje ranní rutinu.

Farmářům přálo ve Stříbře počasí, chválili i návštěvnost

Stříbro – Farmářské trhy se konaly v sobotu dopoledne na stříbrském náměstí. Trhovci nabídli zajímavý sortiment, zájemci si mohli koupit zeleninu, koření, ruční výrobky pletené i šité, mléčné produkty, kozí sýry, nechyběly ani výrobky kované či dobroty od pekařů.

Centrum Šternberka zaplnily tradiční trhy

Šternberk – Květiny, bylinky, dřevěné hračky, ale i ovoce a zelenina, maso nebo pečivo bylo možné nakoupit na dalších Venkovských trzích ve Šternberku na Olomoucku. V sobotu dopoledne trhovci zaplnili Hlavní náměstí.

Michael Vrbenský se dostal
 do reprezentace

Poděbrady – Ve své kariéře dosáhl na několik titulů. Ten poslední je ale jeden z neprestižnějších. Odchovanec tenisového klubu a člen TJ LTC Poděbrady Michael Vrbenský totiž vyhrál prestižní turnaj kategorie A ve Zlíně.

Dáme jim co proto! Šmejdům

Trutnov - Herci z Divadla Jesličky, policisté a psycholožka Romana Mazalová ukázali seniorům, jak se mají chovat, aby nenaletěli obchodníkům.

dTest: Vanilkové nanuky obsahují levnější olej

Praha - Ve většině vanilkových nanuků používají výrobci místo mléka nebo smetany levnější rostlinné tuky, například kokosový olej. Informoval o tom dnes v tiskové zprávě časopis dTest. Výhradně mléčný tuk obsahoval jediný ze 17 zkoumaných vzorků. Informace o tom, že zmrzlina obsahuje rostlinný tuk, na etiketě ale byla uvedena.

Vyráběli si podomácku pleťový krém

Oleje, včelí vosk, kakaové máslo, aloe a další lahůdky pro naši pokožku, tak takovéto ingredience se odměřovaly, zahřívaly a míchaly na workshopu, který se konal tento týden v Petrovicích u Karviné ve vile Rottigel.

Dorostenci Bohemie podruhé postoupili

Poděbrady – Dalo by se říct, že celou sezonu projeli jako horký nůž máslem. Fotbaloví dorostenci Bohemie Poděbrady vyhráli krajskou I.A třídu ve skupině C a vybojovali si postup mezi krajskou elitu. Mužstvo poděbradských dorostenců dokonce postoupilo podruhé za sebou.

Petrovice zvládly prodloužení. Boj o titul se zamotává

Praha - Už se zdálo, že je nikdo nezastaví, přišly ale komplikace. Ragbistky Sparty dokázaly na jaře zvítězit ve čtyřech po sobě jdoucích turnajích, na páté vavříny ale nedosáhly. Porazily je Petrovice. Tým, jenž dominoval podzimu, v roce 2015 výsledkově zaostával. V hodině dvanácté ovšem zabral. Nezalekl se ani dvou inkasovaných pětek ve finálovém klání, vynutil si prodloužení, ve kterém udeřil. Po položení Anežky Sládkové je stále ve hře o zlato.

Středy doktora Středy: Chuť na sladké? Jak s ní naložit

Východní Čechy – Hubnutí a sladkosti nejdou dohromady. Tohle čtete a slýcháte skoro v každém rádiu, časopise či článku na internetu. Vždy to tak ale být nemusí. Sladká chuť je potravině dodávána cukrem. To je jednoduchý sacharid, který opravdu při dietě není vhodný. Chuť na sladké se však dá zahnat i bez tohoto úhlavního nepřítele všech redukčních kúr. Dnešní článek věnujeme náhražkám cukru, tedy umělým sladidlům.

Středy doktora Středy: Chuť na sladké? Jak s ní naložit

Východní Čechy - Hubnutí a sladkosti nejdou dohromady. Tohle čtete a slýcháte skoro v každém rádiu, časopise či článku na internetu. Vždy to tak ale být nemusí. Sladká chuť je potravině dodávána cukrem. To je jednoduchý sacharid, který opravdu při dietě není vhodný.

Středy doktora Středy: Chuť na sladké? Jak s ní naložit

Východní Čechy - Hubnutí a sladkosti nejdou dohromady. Tohle čtete a slýcháte skoro v každém rádiu, časopise či článku na internetu. Vždy to tak ale být nemusí. Sladká chuť je potravině dodávána cukrem. To je jednoduchý sacharid, který opravdu při dietě není vhodný.

Středy doktora Středy: Chuť na sladké? Jak s ní naložit

Východní Čechy - Hubnutí a sladkosti nejdou dohromady. Tohle čtete a slýcháte skoro v každém rádiu, časopise či článku na internetu. Vždy to tak ale být nemusí. Sladká chuť je potravině dodávána cukrem. To je jednoduchý sacharid, který opravdu při dietě není vhodný.

Dominantní Věchnov postrádal konkurenci

Žďársko - Pouze na jednu sezonu se ohřáli ve III. třídě fotbalisté Věchnova. Po loňském sestupu z okresního přeboru projel celek z Bystřicka druhou nejnižší okresní soutěží jako nůž máslem a nenechal nikoho ani na chvíli na pochybách, že to s návratem myslí vážně. Druhé postupové místo si pro sebe v závěrečném kole uzmul Vír.

Fotbaloví dorostenci Lipníku prožili sezonu snů

Lipník nad Bečvou – Dorostenečtí fotbalisté Lipníku nad Bečvou prošli nedávno skončenou sezonou jako nůž máslem a jasně kralovali krajské soutěži. Po pěti letech si tak vybojovali postup zpět do krajského přeboru.

Pryč s polotovary! Učí se vařit zdravě a z čerstvých surovin

Ústí n. O. – „Zdravé vaření z čerstvých surovin vůbec nemusí být složité a nudné. Je jednoduché a zábavné," tvrdí autorky projektu „Kdo s radostí vaří, dobře se mu daří" z ústeckého mateřského centra Medvídek. Nápad se líbil i donátorům, kteří jej loni podpořili při burze filantropie.

V Hoslovicích se sjedou sekáči

Hoslovice - Muzeum středního Pootaví Strakonice připravilo na 20. června ve vodním mlýně v Hoslovicích novou akci Sekáč Podlesí.

Na střechu spadla při bouřce stará lípa

Suchdolsko – Desítky výjezdů evidovali od nedělního podvečera až do noci dobrovolní i profesionální hasiči na Suchdolsku. Ještě v pondělí pracovníci technických služeb odstraňovali následky rozmarů počasí.  

Tatínek paterčat: Děti byly nejlepší dárek k narozeninám

Milovice /ROZHOVOR/ - První česká paterčata z Milovic Míša, Martin, Terezka, Alex a Denýsek oslavila 2. června druhé narozeniny. Je to partička čertíků, které je velmi těžké uhlídat. Ale všechny děti mají stále úsměv na rtech, což značí, že jsou rády na světě a jejich život je zatím samé štěstí. S nimi ho sdílí také starší bráška Antonio.

Půl hrsti ořechů denně může snížit riziko úmrtí, uvedli vědci

Amsterodam – Jedení půl hrsti ořechů každý den může podstatně snížit riziko předčasného úmrtí, naznačila studie nizozemských vědců. Odborníci z univerzity v Maastrichtu během desetileté studie zjistili, že u lidí, kteří jedí nejméně deset gramů oříšků denně, je riziko úmrtí o 23 procent nižší, uvedla britská BBC.

Fenykl: Dietní pochoutka

Fenykl můžete použít prakticky na cokoliv, ať už na pečení, grilování, dušení, do salátů nebo jako přísadu do polévek – vždy chutná skvěle!