Kreativ

ŠTÍTEK: mouka

Univerzální šneky

Čtenáři pečou: Univerzální šneky

Nouzový stav s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty!

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Pečení chleba? Dovednost je známá po staletí. Nechyběla v manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.  

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Péct chleba umí lidé po staletí. Místo měl i v dávných manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.  

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Upéct chleb umí lidé po staletí. Zmiňovali ho i v dávných manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.  

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Pečení chleba? Dovednost je známá po staletí. Nechyběla v manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Péct chleba dovedou lidé po staletí. Zmiňovali ho i v manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.

Pečení chleba je dovednost, kterou v době pandemie koronaviru mnohé hospodyně využily. Ilustrační snímek.

Péct chleba umí lidé po staletí. Zmiňovali ho i v dávných manželských smlouvách

Známé je rčení, že všechno na světě se přejí, jen chleba ne, přestože ho jíme každý den. První chléb v dějinách byl velmi jednoduchý, nekvašený. Hrubě mleté nebo nadrcené obilí se smíchalo s vodou, ze vzniklé hmoty se vytvarovaly placky a ty se pekly na rozpáleném kameni nebo ve žhavém popelu. Při jiném způsobu přípravy obilného pokrmu se šrot nebo mouka smíchaly s vodou na hustou kaši, která se lila na rozpálené kameny a opékala.

Maxijedlík Jaroslav Němec.

Maxijedlík Němec poradil, jak na domácí štrůdl

Jaroslav Němec sbírá ceny za své výkony, které mi vysloužily přezdívku Maxijedlík. Nejenže se ale rád nají, baví ho i vaření a pečení. Nedávno se  s čtenáři podělil o svůj recept na bábovku, tentokrát poslal recept na domácí štrůdl. I ten mu přinesl několik diplomů za úspěchy na soutěžích.