Kreativ

ŠTÍTEK: muzeum umění

Hned dvě výstavy slavnostně otevřeli v pátek v Muzeu Podhradí Buchlovice.

Buchlovice: Chřiby objektivem nestora fotografů

FOTOGALERIE / Míst, kde se dnes dají vystavovat fotografie a dílka, která vytvořily dovedné ruce lidí, je celá řada a fantazii se meze nekladou. V Buchlovicích k tomu už několik let slouží přízemí Muzea Podhradí, pod jeho střechou zase Galerie na půdě.  

Galerie vystavuje snímky příbramského fotoklubu Uran.

Galerie vystavuje snímky příbramského fotoklubu Uran

Příbram - Příbramský fotoklub Uran slaví v letošním roce 60. narozeniny. Při této příležitosti se v Galerii Františka Drtikola na Zámečku-Ernestinu koná členská výstava tohoto fotoklubu. Potrvá do 26. listopadu a otevřena je denně kromě pondělí od devíti do 17 hodin.

Největší šílenosti a nádhery tokijského autosalonu.

GALERIE: Největší podivnosti i skvosty tokijského autosalonu

Autosalon v japonském Tokiu, který včera otevřel svoje brány, přináší vcelku tradičně dlouhou řadu zajímavých a někdy i docela bizarních novinek či konceptů. Podívali jsme se na ty nejpodivnější, ale zároveň koukli i na pár opravdu designově povedených kousků.

Ilustrační foto

Jde to s Galerií plastik z kopce?

Hořice - Na budově hořické Galerii plastik se viditelně podepisuje zub času. Uvnitř však vane svěží vítr, který přinesla nová koncepce. 

Oprava střechy Muzea umění a designu v Benešově.

Muzeum je stále bez střechy, přerod čeká také jeho vchod

Benešov – Začne do Muzea umění a designu pršet? To je otázka, kterou si teď kladou všichni, kdo má co dočinění s touto organizací města. „Ani mi o střeše nemluvte!“ reagovala nazlobeně místostarostka Benešova Nataša Bruková. „Střecha měla být hotová posledního září. Firma, která ji dělá, je ve skluzu, protože prokaučovala čtrnáct dní pěkného počasí,“ dodala.

Sestry Havelkovy.

Sestry Havelkovy zavítají do společnosti Františka Drtikola

Příbram - Milovníkům jazzové a taneční hudby 20., 30. a raných 40. let minulého století bude v úterý 10. října patřit příbramská Galerie Františka Drtikola na Zámečku-Ernestinu. Od 19 hodin zde v pořadu Láska na křídlech motýlích vystoupí Sestry Havelkovy, které tuto hudbu interpretují s autentickou nostalgií, elegancí a vytříbeným citem pro ducha doby.

Vyvolávač z Jízdy králů, Joža Uprka.

Moravští malíři visí ve Varech

Karlovy Vary - Unikátní výstava díla Joži a Franty Uprkových ze sbírky Galerie výtvarného umění v Hodoníně je stále k vidění v Galerii umění Karlovy Vary.

Po slavnostním zahájení výstavy Všechna sláva polní tráva si mohli návštěvníci prohlédnout vystavená díla mezi kterými rozeznávali známé obličeje některých osobností.

Výstava Všechna sláva polní tráva začíná

Konstantinovy Lázně – Slavnostní vernisáží začala na Den české státnosti výstava obrazů s názvem Všechna sláva polní tráva autora Josefa Břečky, který je též přezdíván autorem renezance klasického akademického portrétu.

Ilustrační foto.

Malované zpívání

Práce žáků Základní umělecké školy Bruntál mohou vidět diváci na nové výstavě v Galerii v kapli v Bruntále, výstava má název Malované zpívání 2.

V obchodním centru Galerie Přerov nabízelo šestadvacet firem pracovní pozice

Veletrh pracovních příležitostí zaplnil Galerii Přerov

Zájemci, kteří hledají práci, ale i ti, kteří jen uvažují nad změnou svého dosavadního zaměstnání, proudili v pátek do obchodního centra Galerie Přerov, kde od 10 do 18 hodin proběhl JobFest – veletrh pracovních příležitostí. Volné pracovní pozice zde nabízelo šestadvacet regionálních společností.

Budova Veletržního paláce, kde sídlí Národní galerie

Národní galerie zkusí uzavřít smír s řádem ohledně vydání obrazů

Národní galerie se pokusí mimosoudně dohodnout s řádem Milosrdných bratří ohledně čtyř obrazů vlámských a italských mistrů ze 17. století, jejichž vydání se řád domáhá žalobou. Právní zástupci instituce a řádu se na tom dnes shodli před soudkyní, která vyjádřila předběžný názor, že Milosrdní bratři prokázali splnění podmínek zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi.

Ilustrační foto.

Slovácké slavnosti mají i bohatý dětský program

Slovácké slavnosti vína a otevřených památek v Uherském Hradišti nejsou pouze pro dospělé. Na své si přijdou i děti, pro něž organizátoři připravili bohatý historický, hudební i umělecký program.

V Praze se bude konat výstava děl Zahy Hadidové.

Galerie ukazuje práce studia Zahy Hadidové, i tu pro Prahu

Projekt administrativního centra s obchody a bydlením na Masarykově nádraží v Praze, které navrhla slavná architektka Zaha Hadidová, si mohou lidé prohlédnout v Galerii Jaroslava Fragnera. Spolu s vizualizacemi a modelem areálu navrženého pro skupinu Masaryk Station Investment je v galerii také výstava jiných prací ateliéru Zaha Hadid Architects. Galerie ji pořádá při Bienále experimentální architektury. Po dnešní vernisáži výstava potrvá do 27. října.

Prohlídka rekonstruované Galerie moderního umění v Hradci Králové.

Krátce z Hradce: Galerie chce být stavbou roku

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Královéhradecká Galerie moderního umění, která v nedávné době prošla rozsáhlou rekonstrukcí, soutěží o titul Stavba roku 2017. Zda má šanci na vavříny, se ukáže už za pár dní.

Na poslední cestu zvesela. Tohle jsou ty nejúžasnější pohřebáky.

GALERIE: Na poslední cestu zvesela. Tohle jsou nejúžasnější pohřebáky

Odchod ze života je samozřejmě smutnou záležitostí. To ale neznamená, že k němu nesmí patřit i humor a styl. Třeba pro nadšence do aut může být veselá i ona poslední jízda v nákladovém prostoru pohřebního vozu. Podívali jsme se na ty nejvtipnější a nejúžasnější pohřebáky, které vás odvezou do nebe i do pekla.

Toyota Corolla.

GALERIE: Prohlédněte si 10 historicky nejprodávanějších aut

Jelikož jsme fandové a nadšenci, jsou naším srdcím blízká hlavně ta auta, která shledáváme jako zábavná a nějak řidičsky či technicky zajímavá. Jenže takové stroje by nemohly vůbec vznikat, kdyby nebylo vozů, které se vyrábí v opravdu vysokých počtech.

Keramická škola v Karlových Varech.

Památkáři protestují proti demolici keramky

Karlovy Vary - Co mají společného Císařské lázně, Střední umělecká škola (původně keramická škola) a krajská Galerie umění v Karlových Varech? Jde o stavby, které buď čekají na náročnou opravu, nebo na demolici či na přestěhování.

V Kutné Hoře uspořádali první ročník streetart festivalu.

OBRAZEM: V Kutné Hoře uspořádali první ročník streetart festivalu

Kutná Hora - Streetartový festival s názvem Město = galerie letos poprvé hostí Kutná Hora. Festival navazuje na sérii uměleckých exhibicí Woodoo session, které se s přestávkami konají již přes deset let v Poděbradech. Hostům nabízí streetartový festival během sedmi dnů rozmanitý program plný moderního umění a zábavy. 

V Galerie Bernarda Bolzana v Těchobuzi mohou milovníci umění zhlédnout novou výstavu.

Kachnu na svobodě mohou zájemci vidět v Těchobuzi

Těchobuz – Avantgardening mladých umělců v Galerii Bernarda Bolzana v Těchobuzi vystřídá už v sobotu 5. srpna nová výstava. „Návštěvníci těchobuzské galerie budou moci od soboty 5.srpna zhlédnout novou výstavu s názvem Kachna na svobodě,“ informoval Luděk Hovorka, který má Galerii Bernarda Bolzana na starost.

Igor Piačka: Ty a Karpaty, olej, akryl na plátně, 2013.

Přitažlivé projevy tvůrčí svobody. Podívejte se

Náměšť nad Oslavou - Galerie 12 v Náměšti nad Oslavou otevřela na šest a půl prázdninových týdnů výstavu obrazů a grafických listů z individuální tvorby současných slovenských akademických malířů Júlie Piačkové a Igora Piačky. Piačka je třebíčským rodákem, ale nikdy zde nežil.

DUO VOUSY v přírodním divadle De Spiel

DUO VOUSY v přírodním divadle De Spiel

Velké Poříčí - Letošní druhý koncert v přírodním divadle De Spiel ve Velkém Poříčí se nesl ve znamení staré romské, židovské a východní taneční hudby. Vojtěch Vasko (harmonika) a Petra Zoubková (housle) hráli staré taneční písně z oblasti dnešního Maďarska, Rumunska, Srbska a Ukrajiny. Svižné lidové písničky z těchto oblastí byly často hrány na svatbách, jejich témata jsou dodnes aktuální – příbuzenstvo, nájemné apod. Na koncert přišlo okolo třiceti lidí.

Natáčení jednoho ze spotů ke kampani Ty to zvládneš.

GALERIE: Pozor, chodci v ohrožení

Karlovy Vary - Kampaň s názvem Ty to zvládneš, kterou vloni připravila karlovarská Asociace Záchranný kruh s řadou dalších partnerů a byla zaměřená na nejčastější chyby laických zachránců při dopravních nehodách, se setkala s pozitivním ohlasem v odborných kruzích i mezi veřejností.

Parkovat správně se vyplatí. Nemusíte pak řešit tyto situace...

GALERIE: Nejvtipnější pomsty za špatné parkování. Někdy je trest až krutý

Zaparkování auta je poměrně jednoduchý úkon, který ale někteří jedinci dokážou odfláknout vrcholným způsobem. Ať už jde o nedostatek trpělivosti, zkušeností nebo čistou lhostejnost ke svému okolí, někteří řidiči si svým chováním koledují o potrestání. A někdy ho i dostanou. A někdy je to i vtipné.

Pelléova vila v Praze.

Malířka Holcová představí své obrazy kanadské přírody

Praha - Tvorbu převážně ze svého současného pobytu v Kanadě vystavuje v Galerii Villa Pellé malířka Veronika Holcová. Výstava se jmenuje Wild Game / Divočina. Obrazy divoké kanadské krajiny tvořila Holcová ještě dříve, než se do Kanady přestěhovala. Výstava nabízí nejen srovnání tvorby z obou období, ale i nové velkoformátové kresby a figurálními motivy.