Festival dobrot lákal na maso, víno, nože i cukrátka
Festival chutí a vůní se v tradičním listopadovém termínu opět vrátil do Českých Budějovic. Návštěvníci několik dnů mohli ochutnat neznámé exotické i známé a oblíbené pokrmy a nápoje.
Festival chutí a vůní se v tradičním listopadovém termínu opět vrátil do Českých Budějovic. Návštěvníci několik dnů mohli ochutnat neznámé exotické i známé a oblíbené pokrmy a nápoje.
Třináctého listopadu organizovala Integrovaná střední škola Slavkov u Brna společně se svým dlouholetým partnerem - likérkou Metelka a ve spolupráci s Českou barmanskou asociací již devatenáctý ročník barmanské soutěže Metelka Austerlitz Cup a současně čtvrtý ročník soutěže v přípravě čaje a čajových nápojů Teekane Czech Teatenders – Austerlitz Cup.
Už před několika měsíci přišlo Nymburské kulturní centrum s tím, že na akcích města budou stánkaři prodávat vratné kelímky. Pokusně to bylo vyzkoušeno na nymburském posvícení, s rozvojem projektu se počítá v následujících měsících a letech. Nyní se k podobnému kroku odhodlaly i Poděbrady.
Již po třetí si kaplické ženy nenechaly v kaplické kinokavárně ujít odpoledne a večer nazvané Beauty Day. K dispozici jim byli kadeřník a vizážista, čekali je zajímaví hosté, prezentace zlata a šperků, styl, móda a přeměny, líčení, módní přehlídka s možností zakoupení oblečení, welcome drink a tombola.
Zapojte se s Deníkem do soutěže o 2 x kolagenový drink Simony Krainové Masterpiece!
Svatomartinský festival Delikátní chuti se koná neděli 10. listopadu od 10 hodin v klášteře Kladruby. Je určen příznivcům špičkových nápojů a gastronomie a bude ve znamení letošního svatomartinského vína.
Ačkoliv dny otevřených dveří bývalé vyhlídkové kavárny Perla ve stejnojmenném domě začaly v úterý v 15 h, pár minut po třetí se line fronta na výtah do prostoru až před dům. Na konci stojí paní Dagmar. „Bylo to tam takové decentní, chodilo se tam randit,“ vzpomíná obyvatelka krajského města. Často si tam prý dávala drinky Gin Fizz a Bílá paní. Vrátila se z nostalgie.
Návštěvníci centra mohli vidět komentované cooking shows. Připraveny byly ochutnávky pro publikum. Také se podávaly míchané drinky od Aperol Spritz, nechyběl fotokoutek. Prezentovala se také Biorestaurace Zahrada Teplice. Vstup byl zdarma.
Břeclav – Zhruba na deseti místech v Břeclavi se v týdnu objevily kontejnery na kovový odpad. Vhazovat do nich mohou lidé plechovky od nápojů, konzervy od potravin či staré kuchyňské nádobí.
Až si příště návštěvníci nějaké městské akce v Bruntále koupí něco k pití, zaplatí o něco více. Nápoj totiž dostanou v zálohovaném kelímku. Ten ale po dopití vrátí a peníze dostanou zpět.
"V příjemné hospůdce u horkého nápoje je podzim pohodový a milý."
Turistický pochod z Hlučína do Vřesiny je opět tady. Třináctý ročník Hlučínsko-Vřesinské šlápoty se uskuteční v sobotu 5. října od 8.30 hodin. Odchod z hlučínského Mírového náměstí je naplánován na 9. hodinu. Cílem se pak stane Sportovní areál Vřesina. Pořadatelé zvou všechny na příjemnou procházku s možností občerstvení a dobré zábavy nejen v cíli. V ceně startovného, které činí 50 korun, je klobása a nápoj.
Přiblížit milovníkům kávy, jak lahodný nápoj správně připravit, se v úterý rozhodl nadšený barista Lukáš Materna v Trutnově. Na oslavu Dne kávy uspořádal ochutnávku u horolezecké stěny ve Středisku volného času na Nivách.
Už o nadcházejícím víkendu 5. a 6. října provoní Velké Karlovice frgály, zabíjačka a další (nejen) valašské speciality. Program Karlovského Gastrofestivalu odstartuje už v pátek 4. října večer posezením u míchaných drinků vedle penzionu U Dorňáků a hudebním podvečerem s Bolkem Vjaclovským a ochutnávkou specialit zlínské Bistrotéky Valachy.
Jihlava - V sobotu 28. září se na Březinkách konal další Restaurant Day. Lidé si mohli pochutnat na nejrůznějších sladkých i slaných delikatesách, nechyběla ani pestrá nabídka nápojů a degustace vína.
Víno je společenský nápoj. Pokud s vínem začínáte a nevíte o něm zhola nic, je nejlepší cestou „poučený kamarád“, který vás (pokud je opravdu poučený), přivede ke kvalitnímu vínu a ochutná s vámi pár základních odrůd od dobrých vinařů. Tím si sami uděláte obrázek, co vám chutná.
/FOTOGALERIE/ Poslední zářijovou neděli si mohli užít v Kolejním nádvoří Uherského Hradiště milovníci vybraných sladkých a slaných delikates, studených i teplých pokrmů a nápojů domácí produkce. V režii neziskové komunitní kavárny Cafe 21 se tam uskutečnil již 3. ročník mezinárodního food festivalu Restaurant Day.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Strážníky, úředníky, akademiky či knihovníky zažili v sobotu lidé na porubském Alšově náměstí v docela neobvyklých rolích barmanů, kteří podávali drinky všech možných barev i chutí.
Prezentace podzimní sklizně, ochutnávky a prodej kulinářských specialit a nápojů.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Prezentace podzimní sklizně, ochutnávky a prodej kulinářských specialit a nápojů. Tak vybudou vypadat podzimní slavnosti v Muzeu Cheb.
Každé víno kdysi bývalo burčákem. Známé vinařské rčení přesně vystihuje, co ve skutečnosti zkvašený nápoj z hroznů představuje. Je to totiž „meziprodukt“ při výrobě vína. A každoročně si na něm pochutnávají statisíce Čechů.
Moravský Krumlov /VIDEO/ – Tak kdo má dnes nejlepší burčák? Takovou otázku si v sobotu na nádvoří moravskokrumlovského zámku klade spousta lidí. „Mně teda chutná ten červený od pana Matouše z Olbramovic,“ ukazuje kamarádce mladá žena lehce upatlaný kelímek s nápojem v barvě krve. „A taky trošku barví. Dívej, jaké mám od něj prsty. Dolepené a jako upír,“ směje se žena.
/FOTOGALERIE/ Hadí a krokodýlí maso, žabí stehýnka šnečí paštika, hmyzí mix nebo chilli pivo. To vše a mnoho dalších zajímavých pokrmů a nápojů měli v sobotu možnost ochutnat návštěvníci Extreme food festivalu. Od 10 do 18 hodin se konal v areálu letního kina v Olomouci.
Hadí a krokodýlí maso, žabí stehýnka šnečí paštika, hmyzí mix nebo chilli pivo. To vše a mnoho dalších zajímavých pokrmů a nápojů měli v sobotu možnost ochutnat návštěvníci Extreme food festivalu. Od 10 do 18 hodin se konal v areálu letního kina v Olomouci.
Už pošesté se na fotbalovém stadionu ve Vilémově konaly populární slavnosti burčáku. Vinný nápoj z Moravy ocenili nejen návštěvníci páteční akce, ale také lidé nakupující přes ulici.
Znojmo /FOTOGALERIE/ - Skleničky a šálky, ve kterých budou pracovníci znojemského hematologicko-transfuzního oddělení dárcům při odběrech nabízet nápoje a kávu předali v uplynulých dnech zástupci znojemského Rotary klubu.
FermFest je festival kvašení, na kterém si budete moci pochutnat na kvašených pochoutkách. Nebudou chybět stánky s kvašenými pokrmy a nápoji…
Plechovky od nápojů mají lidé ve Frýdku-Místku nově házet do žlutých kontejnerů, které jsou primárně určeny na plasty. Na speciální kontejnery pro plechovky od piva, koly nebo energetických nápojů by podle magistrátu zejména na sídlištích nebylo místo.
Tradiční burčáková slavnost Hlohovecké vinobraní láká v sobotu na originální moravský energy drink burčák a vína podávaná přímo hlohoveckými vinaři. Ale také na bohatý kulturní program, v němž vystoupí kapely Žlutý pes, The-People, W-band, ale také folklorní soubory a lidový vypravěč Franta Uher.
Znojmo – Opětovně použitelné kelímky na nejrůznější nápoje nabídne poprvé v historii Znojemské vinobraní.
Více jak 850 aromatických prvků, které ovlivňují výslednou chuť, více než třicet různých způsobů pražení. Káva není jen povzbuzující nápoj s předlouhou tradicí. Káva je také zábavná alchymie. Své o tom ví také Michal Štusek, který stojí již více jak deset let v čele pražírny kávy Cafe Eternity v Albrechticích.
Více jak 850 aromatických prvků, které ovlivňují výslednou chuť, více než třicet různých způsobů pražení. Káva není jen povzbuzující nápoj s předlouhou tradicí. Káva je také zábavná alchymie. Své o tom ví také Michal Štusek, který stojí již více jak deset let v čele pražírny kávy Cafe Eternity v Albrechticích.
Více jak 850 aromatických prvků, které ovlivňují výslednou chuť, více než třicet různých způsobů pražení. Káva není jen povzbuzující nápoj s předlouhou tradicí. Káva je také zábavná alchymie. Své o tom ví také Michal Štusek, který stojí již více jak deset let v čele pražírny kávy Cafe Eternity v Albrechticích.
Více jak 850 aromatických prvků, které ovlivňují výslednou chuť, více než třicet různých způsobů pražení. Káva není jen povzbuzující nápoj s předlouhou tradicí. Káva je také zábavná alchymie. Své o tom ví také Michal Štusek, který stojí již více jak deset let v čele pražírny kávy Cafe Eternity v Albrechticích.
Plzeň - Božkov a Stock patří k sobě už desítky let. Slavný výrobce alkoholických nápojů, který sídlí v plzeňské čtvrti, poprvé pořádá vlastní festival. Spojí v něm drinky a muziku. Koná se na Božkovském ostrově.
Plzeň /ROZHOVOR/ - Jedenasedmdesátiletý světoznámý kardiochirurg, přednosta Kardiocentra IKEMu a příznivec plzeňského ležáku Jan Pirk získal minulý týden od Plzeňského Prazdroje titul Honorary Connoisseur.
Čtvrtý ročník charitativní akce na památku kamarádky, kolegyně a členky sportovního spolku Befit Louny, Petry Hézlové. Výtěžek akce je věnován na podporu Onkologie Chomutov.
Letní dny vybízejí, abychom co nejvíce času trávili venku a užívali si volné chvíle na zahradě nebo na terase. Zatímco dospělí raději spočinou v pohodlném zahradním křesle nebo na lehátku, děti dají jistě přednost hrám a zábavě.
Po týdenní pauze způsobené letní dovolenou jsem zpět a v plné polní. Abych oživil trénink, rozhodl jsem se vyzkoušet předtréninkový nápoj. No byla to jízda! Chuťově sice žádná sláva, ale po patnácti minutách se dostavilo až mírně nepříjemné mravenčení způsobené beta-alaninem.