Kreativ

ŠTÍTEK: nápoj

Kam o víkendu? Čeká vás HamBurger Fest, astronomické pozorování či letní kino

Máte rádi hamburgery? Pak zamiřte do Lužkovic na HamBurger Fest. Dopřát si tam budete moci i pivní speciály, míchané nápoje či cukrářské výrobky. Chybět nebude ani kvalitní hudba a zábava pro děti. O víkendu vás ale také čeká letní kino, výstava drobného zvířectva či třeba festival ANDĚLSKÁ BYSTŘIČKA 2020. 

Od dehydratace až ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Od dehydratace ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Od dehydratace až ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Gril, voňavky, drinky. Špindlerův Mlýn ožívá. I díky Pražanům

/FOTOGALERIE/ Vůně grilovaného masa, dámských parfémů i nezaměnitelné horské přírody. Debatující páry před zavřenými hotely a podniky, vychutnávající si drinky. Turisté se spokojenými výrazy po zdolání hřebenové túry nebo po vysednutí z lanovky, cyklisté šlapající do pedálů. Špindlerův Mlýn znovu začal pulzovat. Do horského střediska se vrací život.

Z ARCHIVU: Libličtí maturanti si jako zemědělci užili poslední zvonění

/FOTOGALERIE/ Studenti posledního ročníku Střední odborné školy Český Brod - Liblice si před deseti lety užili tradiční poslední zvonění. Pokud se jako letos nešíří nebezpečný koronavirus a není kvůli tomu vyhlášený nouzový stav, maturanti se tímto tradičně loučí se školou před samotnou zkouškou z dospělosti.

Nejstarší horská chata. Prašivá v Beskydech vyhlíží 100. narozeniny

/FOTOGALERIE/ Nejstarší česká horská chata ve Slezských Beskydech se pomalu připravuje k významnému výročí. V příštím roce to bude už 100 let, kdy se na kopci Prašivá postavila za rekordních šest měsíců první chata. Čím je Prašivá výjimečná, na to jsme se zeptali chataře, Martina Stillera.   

Některé restaurace vydávají nápoje a jídla z okének

Sobotní uzavření obchodů a restaurací neudělalo radost řadě jejich vedoucím a provozovatelům. Někteří však využívají formu prodeje, která je ještě možná. Tedy prodej jídel a nápojů s sebou. Řada lidí to využila u nymburské restaurace U Gregorů, kde se v sobotu kolem poledne stavili i někteří pro jídlo.

Otevírací dobu zkrátí o osm hodin. Chceme rozvážet koktejly domů, říká barman

Místo ve čtyři ráno skončí v osm večer. Barmani přijdou o směny. Bezpečnostní nařízení vlády zavřít podniky ve dvacet hodin se dotkne především hospod a barů. Je to pro ně konec? „Období koronaviru chceme přežít. Koktejly budeme rozvážet," říká šéfbarman a spolumajitel brněnského baru 4pokoje Lukáš Látal. Ten patří do řady zavedených podniků jako je Bar, který neexistuje nebo Super Panda Circus.

Konec jednorázovým plastům: V Černovicích přispívají na nákup vratných kelímků

Za kelímek zaplatí zálohu. Když ho vrátí zpět u stánku, dostanou další nápoj do nového nebo dostanou peníze ze zálohy zpět. Zřejmě tak to bude brzy fungovat i na kulturních, společenských či sportovních akcích v Černovicích na Pelhřimovsku. Od příštího roku totiž budou jednorázové plasty na akcích nejen na Vysočině zakázané.

Konec jednorázovým plastům: Obce přispívají na nákup vratných kelímků

Za kelímek zaplatí zálohu. Když ho vrátí zpět u stánku, dostanou další nápoj do nového nebo dostanou peníze ze zálohy zpět. Zřejmě tak to bude brzy fungovat i na kulturních, společenských či sportovních akcích v Černovicích na Pelhřimovsku. Od příštího roku totiž budou jednorázové plasty na akcích nejen na Vysočině zakázané.

Poslední adventní sobotu slavili v Blansku divadlem a psaním Ježíškovi

Blansko /FOTOGALERIE/ – Čas vánoční je v plném proudu a není čas ztrácet čas, ale kdo se v sobotu vypravil na blanenské náměstí Republiky, strávených hodin nelitoval. Kulturní program poslední adventní soboty přilákal davy lidí, i přes nepřízeň počasí. Pršelo, ale návštěvníci se těšili krásnou pohádkou, hudbou a na své si přišly i děti. U vánočního stromečku v centru Blanska byla atmosféra vskutku adventní a nechyběl ani lahodný svařák, jehož koupí člověk udělal dobrý skutek!

Ve Slavkově uspořádali barmanskou soutěž

Třináctého listopadu organizovala Integrovaná střední škola Slavkov u Brna společně se svým dlouholetým partnerem - likérkou Metelka a ve spolupráci s Českou barmanskou asociací již devatenáctý ročník barmanské soutěže Metelka Austerlitz Cup a současně čtvrtý ročník soutěže v přípravě čaje a čajových nápojů Teekane Czech Teatenders – Austerlitz Cup. 

Šetří plast. Zavádí zpoplatněné kelímky za 50 korun

Už před několika měsíci přišlo Nymburské kulturní centrum s tím, že na akcích města budou stánkaři prodávat vratné kelímky. Pokusně to bylo vyzkoušeno na nymburském posvícení, s rozvojem projektu se počítá v následujících měsících a letech. Nyní se k podobnému kroku odhodlaly i Poděbrady.

Beauty Day si ženy z Kaplice a okolí opět krásně užily

Již po třetí si kaplické ženy nenechaly v kaplické kinokavárně ujít odpoledne a večer nazvané Beauty Day. K dispozici jim byli kadeřník a vizážista, čekali je zajímaví hosté, prezentace zlata a šperků, styl, móda a přeměny, líčení, módní přehlídka s možností zakoupení oblečení, welcome drink a tombola.

Na Perlu stáli lidi frontu. Chtěli by ji otevřít

Ačkoliv dny otevřených dveří bývalé vyhlídkové kavárny Perla ve stejnojmenném domě začaly v úterý v 15 h, pár minut po třetí se line fronta na výtah do prostoru až před dům. Na konci stojí paní Dagmar. „Bylo to tam takové decentní, chodilo se tam randit,“ vzpomíná obyvatelka krajského města. Často si tam prý dávala drinky Gin Fizz a Bílá paní. Vrátila se z nostalgie.

Na kov poslouží obyvatelům kontejnery

Břeclav – Zhruba na deseti místech v Břeclavi se v týdnu objevily kontejnery na kovový odpad. Vhazovat do nich mohou lidé plechovky od nápojů, konzervy od potravin či staré kuchyňské nádobí.

Tip na sobotu 5. října: Vyšlápněte si na procházku

Turistický pochod z Hlučína do Vřesiny je opět tady. Třináctý ročník Hlučínsko-Vřesinské šlápoty se uskuteční v sobotu 5. října od 8.30 hodin. Odchod z hlučínského Mírového náměstí je naplánován na 9. hodinu. Cílem se pak stane Sportovní areál Vřesina. Pořadatelé zvou všechny na příjemnou procházku s možností občerstvení a dobré zábavy nejen v cíli. V ceně startovného, které činí 50 korun, je klobása a nápoj. 

Den kávy si zájemci užívali u horolezecké stěny

Přiblížit milovníkům kávy, jak lahodný nápoj správně připravit, se v úterý rozhodl nadšený barista Lukáš Materna v Trutnově. Na oslavu Dne kávy uspořádal ochutnávku u horolezecké stěny ve Středisku volného času na Nivách.

Karlovský Gastrofestival

Už o nadcházejícím víkendu 5. a 6. října provoní Velké Karlovice frgály, zabíjačka a další (nejen) valašské speciality. Program Karlovského Gastrofestivalu odstartuje už v pátek 4. října večer posezením u míchaných drinků vedle penzionu U Dorňáků a hudebním podvečerem s Bolkem Vjaclovským a ochutnávkou specialit zlínské Bistrotéky Valachy. 

Gastronadšenci obsadili Kolejní nádvoří slovácké metropole

/FOTOGALERIE/ Poslední zářijovou neděli si mohli užít v Kolejním nádvoří Uherského Hradiště milovníci vybraných sladkých a slaných delikates, studených i teplých pokrmů a nápojů domácí produkce. V režii neziskové komunitní kavárny Cafe 21 se tam uskutečnil již 3. ročník mezinárodního food festivalu Restaurant Day.