Kreativ

ŠTÍTEK: nápoj

Pilsner Urquell Master Bartender. Ilustrační foto

Sympatické tváře z druhé strany výčepu. Vyberte toho nejlepšího a soutěžte

Všichni známe motto „sládek pivo vaří, výčepní ho dělá“ a víme, jak důležitá je role výčepního v hospodě, která si zakládá na kvalitním pivu. Aby si zákazníci užili skvěle ošetřený a načepovaný mok v každé hospodě a aby česká pivní kultura, která nás proslavila ve světě, dále vzkvétala – to jsou cíle soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která se letos koná už počtrnácté.

Břeh pod Slunečními lázněmi ještě před růstem trávy

Tip Deníku: Letní souznění na Slunkách

Chcete zažít ten pravý prázdninový mejdan plný skvělé hudby, výborných drinků a té nejlepší letní atmosféry? Tak přesně takový zážitek vás čeká na přelomu července a srpna na jablonecké přehradě. Sluneční lázně totiž 27. 7. budou hostit kapely par excelence, konkrétně se na akci, zvané ´Letní souznění na Slunkách´sejdou kapely Vltavín, Životu a ABBA Stars, které od 17 hodin rozezní oblíbené místo nejen Jablonečanů těmi nejlepšími letními peckami.

Vyškovský zoopark. Ilustrační foto

Vyškovská zoo zavádí vratné kelímky. Chce snížit množství odpadu

Vyškov - Koupené nápoje budou nově návštěvníci ZOO a DinoParku Vyškov pít z vratných kelímků namísto z jednorázových. U kiosků si zakoupí spolu s nápojem i zálohovaný kelímek v hodnotě čtyřiceti korun, který na konci návštěvy buď do šesti hodin večer ve stánku u nástupiště vrátí, nebo si ho odnesou jako suvenýr.

Dialýza.Ilustrační foto.

Dialýza hlásí nárůst pacientů se selháním ledvin

Nárůst pacientů s akutním selháním ledvin hlásí Dialýza Šumperk, která funguje pod skupinou Agel. Za poslední měsíc zdravotníci ošetřili čtyři pacienty s touto vážnou diagnózou, u dalších pěti lidí se jednalo o podezření.

Ilustrační foto.

Hygienici šokovali dětské mlsaly. Připravili jim hromádky cukru

Hromádku kostek nezvykle velkou – a hned vedle ještě větší. Vlastně přímo obrovskou! To v Berouně předvedli dětem i jejich rodičům středočeští hygienici. A vyvolali překvapení; někdy dokonce opravdu velký údiv. Nenabízeli totiž kostky na hraní, ale vytasili se s kostkami cukru. Jejich prostřednictvím názorně ukázali, kolik cukru obsahují balení rozmanitých pochoutek, jež mají děti v oblibě. A je to pohled, jaký nezasvěceného zaskočí. Jen pár kostiček bylo výjimkou. Spíš jich byly hrsti. Některé nápoje, ať už v plastu, nebo v plechu, navíc doprovodila ještě další varování.

Galerie z otevíracího dne v Tamdafoods ve Všebořicích - foto

Hotovost s sebou! V novém ústeckém obchodě Tamda kartou nezaplatíte

/FOTO/ Už týden funguje ve všebořickém obchodním centru vietnamský obchod Tamda Foods. Nabízí evropské i asijské potraviny, nakupuje se v něm jako ve velkoobchodu, ale mohou sem i běžní zákazníci. Karty zde však nepřijímají. Kromě samotného velkoobchodu zatím v centru žádné další prodejny nejsou.

Bar na náměstí Svobody Na Brno dobrý

Venkovní bary v centru Brna opět lákají lidi na koktejly

Brno /FOTOGALERIE/ – Sezona letních barů v centru Brna je opět v plném proudu. Na náměstí Svobody funguje stánek s odpočinkovou zónou Na Brno dobrý. Lidem nabízí podobně jako loni letní drinky, čepované pivo, ledovou kávu typu cold brew a Zázračnou limonádu. „Orientujeme se hodně na gin toniky, spritzy a podobné letní záležitosti. Drinky to rozhodně nejsou těžké a silně alkoholické, naopak lehčí a osvěžující,“ sdělil mluvčí gastronomické skupiny Lidi z baru Michael Lapčík.

Ilustrační foto.

Tip Deníku: Lidé v Žebětíně ochutnají nápoje z minipivovarů

Brno - Více než třicet druhů piv z minipivovarů mohou ochutnat návštěvníci Pivního festivalu malých pivovarů v brněnském Žebětíně. Akce začíná v sobotu ve dvě hodiny odpoledne. „Po celý den i večer budou na čepu piva z Žebětínského minipivovaru Richard, pivovaru Kout na Šumavě nebo Líšeňského pivovaru," uvedli pořadatelé.

Soutěž - Gatorade

Zapojte se s Deníkem do soutěže a vyhrajte jeden z pěti balíčků Gatorade!

Pokud pravidelně sportujete, jistě víte, že kromě vhodně zvoleného jídelníčku je třeba správně vybrat i základní sportovní doplňky stravy. A ty, které slouží k hydrataci těla, jsou jednoznačným stavebním kamenem. Iontový nápoj Gatorade dokáže nejen plnohodnotně doplnit tekutiny a zabránit dehydrataci, ale dodá vašemu tělu i energii a všechny důležité minerály jako hořčík, sodík, vápník nebo draslík.

Lékárnička

Při balení na dovolenou nezapomeňte i na lékárničku. Čím ji naplnit?

Léto obvykle nevyvolává představu nemocí nebo zdravotních komplikací. Ale jestli si ten čas odpočinku, sportování nebo cest chceme opravdu užít, je třeba myslet i na ně, protože dovedou dovolenou pěkně znepříjemnit. Proto by k nezbytné letní výbavě všech cestovatelů, sportovců i chatařů měla patřit cestovní lékárnička.

Lékárnička

Při balení na dovolenou nezapomeňte i na lékárničku. Čím ji naplnit?

Léto obvykle nevyvolává představu nemocí nebo zdravotních komplikací. Ale jestli si ten čas odpočinku, sportování nebo cest chceme opravdu užít, je třeba myslet i na ně, protože dovedou dovolenou pěkně znepříjemnit. Proto by k nezbytné letní výbavě všech cestovatelů, sportovců i chatařů měla patřit cestovní lékárnička.

Lékárnička

Při balení na dovolenou nezapomeňte i na lékárničku. Čím ji naplnit?

Léto obvykle nevyvolává představu nemocí nebo zdravotních komplikací. Ale jestli si ten čas odpočinku, sportování nebo cest chceme opravdu užít, je třeba myslet i na ně, protože dovedou dovolenou pěkně znepříjemnit. Proto by k nezbytné letní výbavě všech cestovatelů, sportovců i chatařů měla patřit cestovní lékárnička.

Další díl food festivalu Restaurant Day se konala v parku poblíž ulice V Kolonii.

Vůně jídel a nápojů zaplnila park u Kolonie

Nymburk /FOTOGALERIE/ – Fenomén komunitních akcí s názvem Restaurant Day i tentokrát přilákal stovky lidí. A opět pořadatelé vybrali nové místo, tentokrát park vedle ulice V Kolonii.

Ilustrační snímek

Neznámý zloděj vykradl na ubytovně automat na nápoje

Brunka – Škodu za zhruba sedm tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v ubytovacím zařízení v Brunce u Humpolce poškodil automat na nápoje, z něhož následně odcizil v drobných mincích přes tři tisíce korun.

Internet vtipkuje na téma kelímku Starbucks ve Hře o trůny

Kelímek Starbucks ve Hře o trůny? Šlo prý o chybu. Internet už zahltily vtípky

/FOTOGALERIE/ Přestože poslední série nejúspěšnějšího světového seriálu Hra o trůny slibovala velkolepou a nevídanou bitvu i dramatické zvraty osudů, sociální sítě žijí spíš jiným tématem: do jednoho záběru se - údajně omylem - dostal kelímek Starbucks. Část fanoušků se tomu směje, část se ale znepokojeně ptá, zda nejde o skrytou reklamu. Podle producenta HBO to ale byla pouze obyčejná chyba.

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Nedostatek uhlí v Česku

Jedno přejídání je za námi, to druhé, spojené i s přepíjením, nás teprve čeká, tak přejeme ohebná játra a optimisticky naladěnou slinivku. Ještě že duševní stravu jsme během svátků již zkonzumovali.  

Oběd. Ilustrační obrázek.

Finanční pomoc školákům nabízí liberecký krajský úřad i nadace

Liberecký kraj – Projekt nadace Women for Women nazvaný Obědy pro děti nebo příslušný obor krajského úřadu v Liberci. Dvě místa, na která se mohou ředitelé škol obrátit v případě, že si u některých žáků všimnou zjevného strádání. A přestože společnost bohatne, chudých rodin a dětí přibývá.

Ozbrojený muž přepadl banku v Příbrami

Ozbrojený muž přepadl banku v Příbrami a držel rukojmí. Policie je osvobodila

Ozbrojený mladý muž přepadl v pátek odpoledne pobočku UniCredit Bank na náměstí T. G. Masaryka v centru Příbrami. Vzal přitom devět rukojmí, sedm zákazníků a dva zaměstnance banky. Jednoho ze zákazníků však propustil ještě před příjezdem policie. Na místo byla přivolána zásahová jednotka a policejní vyjednávač. Poté, co se nepodařilo pachatele přesvědčit, aby se sám dobrovolně vzdal, vnikli policisté do budovy a zadrželi ho.

Jmenuji se ŠIMON BAČOVSKÝ, narodil jsem se mamince Klárce a tatínkovi Jirkovi v porodnici krnovské nemocnice přímo o Štědrém večeru.

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Ilustrační foto.

Zloději řádili v chatách v Ruprechtově i Nemojanech. Někde se jen najedli

Vyškovsko – Čtyři chaty v Ruprechtově navštívil před vánočními svátky nezvaný host. Nic neukradl, nicméně v jedné z chat snědl jídlo a vypil nápoje. Nyní po něm pátrají policisté. „Násilným vstupem po sobě zanechal škodu v řádu desítek tisíc korun,“ uvedla mluvčí vyškovské policie Alice Musilová.

Ilustrační  foto.

I Libkov se zasloužil o rozšíření betlémského světla

Libkov - Místní knihovna Libkov se i letos přidala k novodobé tradici rozdávání Betlémského světla, která se zrodila v roce 1986 v Rakousku. Heslo německých skautů pro letošek zní „Mír potřebuje rozmanitost – společně pro tolerantní společnost“. 

Ilustrační foto.

Kanonýři rozlučku nezvládli

Kladno - Po dvou dvouciferných výhrách s lépe postavenými soupeři - Ústím nad Labem 11:3 a v dohrávce Chomutovem 10:5, florbalisté Kladna zakončili rok porážkou. Na půdě druhého Brna podlehli 4:8. V tabulce I. ligy jsou devět kol před koncem sedmí s náskokem sedm bodů na prvního nepostupujícího do play off.

Čínská společnost Huawei

Úřad: Varování před Huawei a ZTE necílí na běžné uživatele

V pondělí vydané varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před používáním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei a ZTE nemíří na běžné uživatele. Lidé, kteří používají telefon či router těchto značek, nečelí kvůli tomu žádnému zvláštnímu riziku, uvedl dnes NÚKIB v tiskové zprávě. Záležitost dnes ráno probírala Bezpečnostní rada státu (BRS). Babiš poté v rozhovoru pro Českou televizi zopakoval, že varování úřadu považuje za nedomyšlené.

Také bylinky, které si ve Vrátkách sami pěstují, balí do papírových sáčků.

Už žádné plasty. Kavárna zavedla bambusová brčka a vratné kelímky

Třebíč /FOTOGALERIE/ – Ekologičtější cestou se vydává třebíčský spolek Vrátka. Hosté v kavárně už si mohli všimnout, že ke studeným nápojům dostávají bambusová, rozložitelná brčka. A v blízké době je čeká další novinka – vratné kelímky. Ty si zákazníci budou moci za zálohu odnést a kávu nebo čaj popíjet při procházce.