Kreativ

ŠTÍTEK: nápoj

Ekologické myšlení rozšiřují i za zdi radnic

I když ekologické chování zpravidla není laciné, v případě uplatňování postupů přívětivých k životnímu prostředí na radnicích, se může mluvit i o opačném efektu. O úsporách. Rovnice, která k tomu vede, je jednoduchá.  Místo nákupů surovin formou kusového zboží, je lze získat i ve větších baleních. Ta jsou většinou v obalech papírových nebo skleněných, nikoliv plastových. Nad to jsou v větším balení i levnější.

Pozor na dehydrataci a kolaps. Naučte se nenuceně pít, prospívá to zdraví

V horkých dnech by lidé neměli zapomínat na příjem dostatku tekutin. Předejdou tak závažným zdravotním komplikacím. Pít bychom měli  v průběhu celého dne v menším množství. Vhodná je například čistá voda, ovocné, zelené čaje, ředěné ovocné, zeleninové šťávy nebo minerální vody.  

Pozor na dehydrataci a kolaps. Naučte se nenuceně pít, prospívá to zdraví

V horkých dnech by lidé neměli zapomínat na příjem dostatku tekutin. Předejdou tak závažným zdravotním komplikacím. Pít bychom měli  v průběhu celého dne v menším množství. Vhodná je například čistá voda, ovocné, zelené čaje, ředěné ovocné, zeleninové šťávy nebo minerální vody.  

Pozor na dehydrataci a kolaps. Naučte se nenuceně pít, prospěje to zdraví

V horkých dnech by lidé neměli zapomínat na příjem dostatku tekutin. Předejdou tak závažným zdravotním komplikacím. Pít bychom měli  v průběhu celého dne v menším množství. Vhodná je například čistá voda, ovocné, zelené čaje, ředěné ovocné, zeleninové šťávy nebo minerální vody.  

Kontrolami neprošlo 30 procent zmrzlin. Problém je i u ledu do nápojů

Kontrolami Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) i letos do konce července neprošlo 30 procent odebraných vzorků zmrzlin, byly v nich bakterie typu salmonel. Problémy byly také u 43 procent vzorků ledů do nápojů. U zmrzlin jde o zlepšení, loni šlo o 37 procent hodnocených vzorků, u ledu loni byla zjištěná závada u 40 procent vzorků.

Přehled regionálních pochoutek najdete v novém katalogu. Stáhněte si jej

Kdo chce získat informace o tom, jaké regionální potraviny, nápoje, mléčné a masné produkty, cukrovinky a další dobroty se vyrábějí v Olomouckém kraji, může využít nový katalog. V těchto dnech jej vydalo hejtmanství. Brožura je pro zájemce k dispozici v tištěné i v elektronické podobě.

Od dehydratace až ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Kam o víkendu? Čeká vás HamBurger Fest, astronomické pozorování či letní kino

Máte rádi hamburgery? Pak zamiřte do Lužkovic na HamBurger Fest. Dopřát si tam budete moci i pivní speciály, míchané nápoje či cukrářské výrobky. Chybět nebude ani kvalitní hudba a zábava pro děti. O víkendu vás ale také čeká letní kino, výstava drobného zvířectva či třeba festival ANDĚLSKÁ BYSTŘIČKA 2020. 

Od dehydratace až ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Od dehydratace ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Od dehydratace až ke kolapsu aneb Jak se naučit nenuceně pít

Žízeň je projevem nedostatku tekutin v těle. Pokud tedy pijeme až v případě pocitu žízně, je už pozdě. Nedostatek tekutin může vést k únavě, bolestem hlavy, v těžkých případech ke zmatenosti, křečím, ke kolapsu organismu, nebo dokonce i k úmrtí. Proč je pro nás pitný režim tak důležitý?

Gril, voňavky, drinky. Špindlerův Mlýn ožívá. I díky Pražanům

/FOTOGALERIE/ Vůně grilovaného masa, dámských parfémů i nezaměnitelné horské přírody. Debatující páry před zavřenými hotely a podniky, vychutnávající si drinky. Turisté se spokojenými výrazy po zdolání hřebenové túry nebo po vysednutí z lanovky, cyklisté šlapající do pedálů. Špindlerův Mlýn znovu začal pulzovat. Do horského střediska se vrací život.

Z ARCHIVU: Libličtí maturanti si jako zemědělci užili poslední zvonění

/FOTOGALERIE/ Studenti posledního ročníku Střední odborné školy Český Brod - Liblice si před deseti lety užili tradiční poslední zvonění. Pokud se jako letos nešíří nebezpečný koronavirus a není kvůli tomu vyhlášený nouzový stav, maturanti se tímto tradičně loučí se školou před samotnou zkouškou z dospělosti.

Nejstarší horská chata. Prašivá v Beskydech vyhlíží 100. narozeniny

/FOTOGALERIE/ Nejstarší česká horská chata ve Slezských Beskydech se pomalu připravuje k významnému výročí. V příštím roce to bude už 100 let, kdy se na kopci Prašivá postavila za rekordních šest měsíců první chata. Čím je Prašivá výjimečná, na to jsme se zeptali chataře, Martina Stillera.   

Některé restaurace vydávají nápoje a jídla z okének

Sobotní uzavření obchodů a restaurací neudělalo radost řadě jejich vedoucím a provozovatelům. Někteří však využívají formu prodeje, která je ještě možná. Tedy prodej jídel a nápojů s sebou. Řada lidí to využila u nymburské restaurace U Gregorů, kde se v sobotu kolem poledne stavili i někteří pro jídlo.

Otevírací dobu zkrátí o osm hodin. Chceme rozvážet koktejly domů, říká barman

Místo ve čtyři ráno skončí v osm večer. Barmani přijdou o směny. Bezpečnostní nařízení vlády zavřít podniky ve dvacet hodin se dotkne především hospod a barů. Je to pro ně konec? „Období koronaviru chceme přežít. Koktejly budeme rozvážet," říká šéfbarman a spolumajitel brněnského baru 4pokoje Lukáš Látal. Ten patří do řady zavedených podniků jako je Bar, který neexistuje nebo Super Panda Circus.

Konec jednorázovým plastům: V Černovicích přispívají na nákup vratných kelímků

Za kelímek zaplatí zálohu. Když ho vrátí zpět u stánku, dostanou další nápoj do nového nebo dostanou peníze ze zálohy zpět. Zřejmě tak to bude brzy fungovat i na kulturních, společenských či sportovních akcích v Černovicích na Pelhřimovsku. Od příštího roku totiž budou jednorázové plasty na akcích nejen na Vysočině zakázané.

Konec jednorázovým plastům: Obce přispívají na nákup vratných kelímků

Za kelímek zaplatí zálohu. Když ho vrátí zpět u stánku, dostanou další nápoj do nového nebo dostanou peníze ze zálohy zpět. Zřejmě tak to bude brzy fungovat i na kulturních, společenských či sportovních akcích v Černovicích na Pelhřimovsku. Od příštího roku totiž budou jednorázové plasty na akcích nejen na Vysočině zakázané.

Poslední adventní sobotu slavili v Blansku divadlem a psaním Ježíškovi

Blansko /FOTOGALERIE/ – Čas vánoční je v plném proudu a není čas ztrácet čas, ale kdo se v sobotu vypravil na blanenské náměstí Republiky, strávených hodin nelitoval. Kulturní program poslední adventní soboty přilákal davy lidí, i přes nepřízeň počasí. Pršelo, ale návštěvníci se těšili krásnou pohádkou, hudbou a na své si přišly i děti. U vánočního stromečku v centru Blanska byla atmosféra vskutku adventní a nechyběl ani lahodný svařák, jehož koupí člověk udělal dobrý skutek!