Kreativ

ŠTÍTEK: Norimberk

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík v Ufě hrát nebude, sezónu zahájí v domovské Plzni

Plzeň - Plzeňský útok hlásí velkou posilu! Z ruské Ufy se vrací na západ Čech útočník Dominik Kubalík, který před letošní sezónou zamířil do KHL, ale v kádru někdejšího šampiona ruské soutěže se nedostal do sestavy. Dominik doplatil na limit pěti cizinců, které smějí mít kluby KHL na soupisce.

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík v Ufě hrát nebude, sezónu zahájí v domovské Plzni

Plzeňský útok hlásí velkou posilu! Z ruské Ufy se vrací na západ Čech útočník Dominik Kubalík, který před letošní sezónou zamířil do KHL, ale v kádru někdejšího šampiona ruské soutěže se nedostal do sestavy. Český střelec doplatil na limit pěti cizinců, které smějí mít kluby KHL na soupisce.

Ilustrační foto

Hokejovou Plzeň čeká nabitý týden

Plzeň – Bez šestice reprezentantů, pěti z výběru Česka a jednoho ze Slovenska, k tomu dvou mladíků z českého výběru do 20 let, se musejí v příštích dnech obejít trenéři hokejové Škody Plzeň.

Zasloužilí členové pasovského klubu.

Bez žen nejsou obecně prospěšní?

Pasov – V sobotu 12. srpna jsme na našem webu psali o genderovské „akurátnosti“, která sousedy nutí výslovně vždy, kdy se píše či oficiálně mluví třeba o učiteli, uvádět také učitelka, vedle úředníka také úřednici, vedle občana i občanku atd.

Tak se Třeboň představuje sousedům.

Bude Třeboň partnerem bavorského Freyungu?

Pasov - Je vzdálena dvě hodiny jízdy autem, má kolem 8600 obyvatel, je známa svým rybnikářstvím – a mohla by být brzy partnerem okresu Freyung-Grafenau: Město Třeboň,“ píše PNP. „O možném oficiálním partnerství s českým městeem teď diskutují členové okresního orgánu.“

Zaplatili za nemístnou zvědavost.

U sousedů pokutují čumily u nehod

Pasov - „Je to už smutný doprovodný jev skoro každé nehody – čumilové jedou pomalu kolem místa havárie, filmují, fotografují, omezují dopravu,“ píše PNP.

Adam Zrelák

Z Jablonce do Norimberku! Splnil se mi sen, jásá Zreľák

Jablonec n. N. – Kapitán slovenské jednadvacítky Adam Zreľák po necelém roce opouští fotbalisty Jablonce. Třiadvacetiletý útočník získal vysněné zahraniční angažmá, když přestoupil do německého druholigového Norimberku.

Beach volejbal. Ilustrační foto.

Kam v Praze za sportem

Praha - Podívejte se na přehled víkendových sportovních akcí v Praze. Vybrat si můžete z utkání baseballu, amerického fotbalu nebo plážového volejbalu.

Sportovní hala, Tipsport Arena

Praha hostí mezinárodní křesťanský festival

Praha - V Praze dnes začíná mezinárodní křesťanský festival Awakening Europe Praha, potrvá do neděle. V holešovické Tipsport Areně vystoupí čeští i zahraniční kazatelé. Program nabídne také multižánrové koncerty, životní svědectví, praktické biblické vyučování, workshopy a doprovodné umělecké aktivity v ulicích hlavního města.

Exligista David Jarolím v akci.

David Jarolím: Mám radost, že si můžu zahrát zápas

Vykáň /ROZHOVOR/ – Má za sebou velké zápasy. Boje v německé Bundeslize v dresu Bayernu Mnichov, Norimberku nebo Hamburku. Je bývalý reprezentant, hrál i v české nejvyšší soutěži. A nyní pomohl svými výkony Čechii Vykáň po boku svého bratra Lukáše k postupu do divize. Osmatřicetiletý fotbalista DAVID JAROLÍM (17. května 1979) to už tak neprožívá. „Já už takové ambice nemám. Ale jsou tu mladší kluci. A divize bude zase o něco náročnější," říká zkušený středopolař.

Katedrála sv. Bartoloměje, Plzeň.

Bartoloměje odstrojí, pak získá nový lesk

Plzeň – Hledá se firma, která zrekonstruuje plzeňskou katedrálu sv. Bartoloměje. Z asi 80% půjde o restaurátorskou činnost, stavařina má znamenat jen malou část z celé akce.

Barbora Krejčíková

Krejčíková dosáhla na první finále. Dvě skreče za sebou jsem nezažila, říká

Paříž, Brno /ROZHOVOR/ – Loni zářila v deblu, letos znovu prorazila i v singlu. Ivančická tenistka Barbora Krejčíková se na konci května v Norimberku dostala do svého prvního finále ve dvouhře na okruhu WTA a i když v něm jasně prohrála, posunula se v žebříčku o 112 míst na 142. pozici. „Dává mi to možnost zase hrát velké turnaje i v singlu," pochvaluje si jedenadvacetiletá hráčka, která na letošním French Open s Chan Hao-Chingovou z Tchaj-wanu uhrála dvě kola ve čtyřhře.

Ilustrační foto

Karlovy Vary jako průtah dálnice D6?

Karlovy Vary - Ano, vše nasvědčuje tomu, že po velmi dlouhou dobu bude dálnice evropského významu D6 vedena středem města Karlovy Vary po průtahu.

Slavnost předání symbolického šeku u Böttgerova památníků.

FOTOGALERIE: Na obnovu Böttgerova památníku přispěli i původní obyvatelé

Pavlův Studenec, Obora – Malá slavnost se konala u kamenného sloupu v centru zaniklé obce a v těsné blízkosti Česko-bavorských hranic. V pondělí u Böttgerova památníku zástupci německé strany předali do rukou starostky obce Obora Dany Lesak symbolický šek na 3700 euro. Částka bude použita na zrestaurování památníku i zkrášlení místa v těsné blízkosti.

Z fotbalového utkání krajského přeboru Poříčany - Vykáň (2:4)

FOTO: Branky padaly, diváci se bavili

Poříčany – V derby třiadvacátého kola Středočeského fotbalového Ondrášovka přeboru porazila vykáňská Čechie domácí Poříčany 4:2, čímž potvrdila před výkopem názory znalců soutěže. „Hosté mají k dispozici silnější a početnější kádr." „Což je nezpochybnitelné," uznal mimo jiné po závěrečném hvizdu kouč domácího celku, někdejší opora pražské Bohemky osmdesátých let minulého století, Tibor Mičinec.

Plzeňská filharmonie před svým nedělním odjezdem intenzivně několik dní zkoušela spolu s pěveckými sbory. Počet účinkujících je dvě stě padesát, a tak si na zkoušky museli pronajmout  areál DEPO2015

Plzeňská filharmonie zahraje hudbu Pána prstenů v Německu a Rakousku

V neděli nasedli do autobusů, v pondělí a včera hráli ve Frankfurtu, zítra zahrají v Kolíně nad Rýnem, pozítří v Oberhausenu, pak je na programu Lipsko, tři koncerty v Norimberku, čtyři v Mnichově, šest ve Stuttgartu, jeden ve Vídni a vše uzavře 27. dubna vystoupení v Berlíně.

Plzeňská filharmonie před svým nedělním odjezdem intenzivně několik dní zkoušela spolu s pěveckými sbory. Počet účinkujících je dvě stě padesát, a tak si na zkoušky museli pronajmout  areál DEPO2015

Plzeňská filharmonie zahraje hudbu Pána prstenů v Německu a Rakousku

Plzeň/Německo – V neděli nasedli do autobusů, v pondělí a včera hráli ve Frankfurtu, zítra zahrají v Kolíně nad Rýnem, pozítří v Oberhausenu, pak je na programu Lipsko, tři koncerty v Norimberku, čtyři v Mnichově, šest ve Stuttgartu, jeden ve Vídni a vše uzavře 27. dubna vystoupení v Berlíně.

Loketské perníčky se v Lokti vyráběly už v 19. století. Jitka Hlavsová tradici výroby obnovila v roce 2014.

Loketské perníčky. Chutná tradice nově i bez lepku

Loket – Až v Americe nebo v Austrálii si lidé pochutnávají na Loketských perníčcích. Možná to bude znít podivně, ale prvním impulsem k obnovení tradice výroby těchto perníčků v Lokti byla před čtyřmi lety pouť Jitky Hlavsové do Santiaga de Compostela.

Pracovníci informačního centra prezentovali město Aš na norimberském veletrhu.

FOTO: O prezentaci města měly zájem stovky návštěvníků

Aš, Norimberk – Prezentovat město Aš na norimberském veletrhu se podařilo pracovníkům Informačního centra v Aši. V německém Norimberku se v uplynulých dnech konal takzvaný Freizeit Messe 2017, což je největší veletrh volného času na území Bavorska.

Už čekají na zájemce.

Další kavárna opravářů u sousedů

Pasov - Tzv. opravárenská kavárna, které fungují už v mnoha městech sousedních zemí, vzniká i v Deggendorfu. Její první „provozní den" v Café Holler bude ve čtvrtek 9. března od 17 do 20 hodin.

Tachovští Komedyjanti.

Komedyjanti z Tachova v minulém roce odehráli rekordní počet vystoupení

Tachov – Na konci minulého týdne se již tradičně konala výroční členská schůze Divadelního spolku Komedyjanti Tachov. Schůze měla hned několik hlavních bodů programu, mezi něž se například zařadilo licencování divadelních her, kdy dochází k významnému nárůstu poplatků za zahraniční licence.

Tomáš Čelůstka, Ondřej Čelůstka

Když je brácha vzorem... Splní si sny i pilný Tomáš Čelůstka?

Představte si: máte sourozence, který mnohem víc vyniká ve stejné činnosti a při společné pochůzce se zraky lidí upínají jen na něj. Poměrně náročný stav, že? Na vlastní kůži to zažívá odchovanec zlínského fotbalu Tomáš Čelůstka, který žije ve stínu bráchy Ondřeje.

Za svého života přihlásil Erich Roučka k patentování na osm set padesát vynálezů. Věnoval se také zdravotnickým programům za boj proti civilizačním chorobám.

Geniální vynálezce Roučka podle Edisona předběhl dobu

Blansko /PO STOPÁCH OSOBNOSTÍ/ – Od mládí se zajímal o fyzikální pokusy a technické modely. V deseti letech zhotovil jednoduchý ampérmetr. V sedmnácti akumulátor, elektromotor a rozvaděč s měřicími přístroji. „Erich Roučka přihlásil k patentování na 850 vynálezů," informovala Pavlína Lesová z Muzea Blanenska.

Fotbalista Jan Polák.

Polák je fit a vyhlíží jaro. Ve Zbrojovce ho láká souhra se Zavadilem

Přírodní tráva a příznivější teploty na soustředění v Turecku mají představovat lék na jeho bolavá záda. Záložník Zbrojovky Jan Polák se v zimní pauze potýkal s bolestmi, ale pro herní ladění v Antalyi hlásí plnou připravenost. „Záda už jsou celkově opotřebovaná z minulosti, musím se jim trochu věnovat, dělat nějaká cvičení a rehabilitovat, ale snad to bude dobré a budu k dispozici," věřil Polák, který už před odletem naplno trénoval.

Fotbalista Jan Polák.

Polák doléčil bolavá záda, láká jej souhra se Zavadilem

Brno – Přírodní tráva a příznivější teploty na soustředění v Turecku mají představovat lék na jeho bolavá záda. Záložník Zbrojovky Jan Polák se v zimní pauze potýkal s bolestmi, ale pro herní ladění v Antalyi hlásí plnou připravenost. „Záda už jsou celkově opotřebovaná z minulosti, musím se jim trochu věnovat, dělat nějaká cvičení a rehabilitovat, ale snad to bude dobré a budu k dispozici," věřil Polák, který už před odletem naplno trénoval.

Fešandy z jihu Německa.

Dost pěkné sousedky

Pasov – Miss jižního Německa se v konkurenci 13 vítězek městských a regionálních kol v Bavorsku a Bádensku-Württembersku stala v Mühldorfu kadeřnice Viola Krausová (26) z Mnichova-Allachu. Se 165 cm byla nejmenší z kandidátek.