Kreativ

ŠTÍTEK: omáčka

Šéfkuchař Polčák ukázal učitelům, jak dělat nejlepší steaky

Umíte poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak? Jak maso správně připravit, aby zážitek byl dokonalý? Odpovědi na tyto otázky získalo sedm učitelů odborných předmětů gastronomických oborů ze znojemské Přímky. Ti ani v době koronavirové nezaháleli. Sebevzdělávání, distanční výuka, příprava materiálů k samostudiu pro studenty. Na Přímce se pracuje stále, jen trochu jinak, než za běžných podmínek.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Redaktoři vaří: Hovězí hamburger s domácími bulkami

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Čtenáři vaří: Cuketová omáčka se žampiony Radky Třískové

Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.

Soudruzi a hnědá omáčka. Na Vídeňské ožilo Koněvovo gymnázium

Brno /FOTOGALERIE/ - Dívky a učitelky mají na sobě sukni, košili a stuhu ve vlasech. Kluci šusťákovou soupravu nebo modré a červené trenýrky. Všechny však spojuje pionýrský šátek na krku a při zdravení vždy předcházející slovo soudruh. Z gymnázia Vídeňská se v pátek stalo Koněvovo gymnázium. 

Rádi je sbíráme a jíme. Houby

Jižní Čechy – Řízky, omáčka, polévka. To vše teď připravují Jihočeši z hub, které z lesů nosí ve velkých koších.

Velký test grilovacích omáček překvapil. Levné deklasovaly ty nejdražší

K soudobé představě trávení léta patří grilování a ke grilování patří grilovací omáčky. Po které by měl spotřebitel sáhnout, aby se nespálil? Na tuto otázku se pokusil odpovědět senzorický test provedený v laboratoři Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) ve spolupráci s iniciativou Vím, co jím a piju. Přinesl překvapivé výsledky.

Znojmo provoní kvašáky a zvolí si krále okurek

Znojmo - Okurky zpracované na různé způsoby najdou v pátek 2. srpna lidé na tradičních Slavnostech okurek ve Znojmě. Letošní dvanáctý ročník nabídne v centru města už od ranních hodin bohatý program pro děti i dospělé.

Kuchařská soutěž: V hlavní roli byla tentokrát kachní prsa

Havlíčkův Brod – Pečené kachní prso na lanýžové omáčce, kachní prsa s omáčkou z granátového jablka, kachní prsa na rozmarýnu nebo třeba šťavnaté kachní prso s omáčkou z portského vína. To vše mohla ochutnat odborná porota na Hotelové škole v Havlíčkově Brodě.

Hvězdy ozáří Královku. Basketbalisté se představí při All Star Game

Jestlipak víte, kdy začíná stáří? Basketbalisté si pro nedělní All Star Game nejvyšší české soutěže vybrali hranici 28 let. Zní vám to zvláštně? Možná, ale je to tak. Právě věk byl určující pro skladbu výběrů - šéf „Mladých pušek“ Jaromír Bohačík spatřil světlo světa v květnu 1992 a lídr „Mazáků“ Lukáš Palyza se narodil v listopadu 1989.  

Silvestrovský fotbálek ani letos chybět nebude

Silvestrovský fotbálek na umělé trávě Letního stadionu se stal v chrudimské líhni tradicí. A jinak tomu nebude ani letos. Na závěr kalendářního roku 2018 se opět chystá mezi Mfkáči zajímavé sportovní klání.

Rockery ze STRAMu v lese překvapil mimozemšťan

Nový videoklip o přistání létajícího talíře na Valašsku představí muzikanti valašské rockové kapely STRAM. V předpremiéře jej dnes večer uvidí návštěvníci koncertu ve vsetínském klubu Tři opice. Koncert začíná ve 20 hodin. Zítra se pak koná oficiální premiéra v horském hotelu Portáš v Javorníkách.

Strejda Zápotocký mě pohladil po pěšince, vzpomíná obyvatel Hlavního nádraží

Karel Hybš se narodil v roce 1943 v bytě na pražském Hlavním nádraží, kde žil až do roku 1968. Oslavil tam i svatbu. K Československým drahám nastoupil v roce 1964. Amatérsky se věnuje i divadlu a kouzlení. Pro rodinu sepsal vzpomínky, jejichž útržky týkající se života na „hlaváku“ s jeho svolením zveřejňujeme.

Sváteční setkání ve svátečních dresech

Východní Čechy/Litomyšl - Utkání hvězd krajských hokejových lig Pardubicka a Královéhradecka v Litomyšli, pátek 28. prosince: zahájení programu 16:00, zápas od 17 hodin.

Kouč Frťala tvoří „nový“ Hradec

Hradec Králové - Trenér Karel Havlíček sice uhrál s Hradcem v jarní části druhé ligy luxusních devětadvacet bodů, přesto se po sezoně musel pakovat.

V Janovicích opravují kostel

Janovice nad Úhlavou – S opravami kostela svatého Jana Křtitele začali v letošním roce v Janovicích nad Úhlavou. Plzeňskému biskupství na opravy kostela přispívá město.

Putování za betlémskou hvězdou v Pohledu? Akce s nejdelší tradicí

Pohled – Putování za betlémskou hvězdou patří k nejdelším porevolučním kulturním tradicím na Havlíčkobrodsku. Odehrává se každý rok v obci Pohled na Havlíčkobrodsku na třetí svátek vánoční. Putování má téměř neměnný scénář, který se za ta léta osvědčil. Mění se jenom doprovodné kapely a pěvecké sbory.

Živnostníkům se uleví. Limit pro výdajové paušály vroste na dva miliony korun

Sněmovnou prošel návrh poslanců ODS na navýšení limitu pro uplatnění výdajových paušálů ze současného jednoho milionu na dva miliony korun. Uvedená změna vyjde stát na 1,5 miliardy, ministerstvo financí nicméně očekává, že po zavedení další vlny elektronické evidence tržeb by se tyto peníze měly do veřejného rozpočtu vrátit. V rámci daňového balíčku byl současně schválen přesun dodávek tepla a chladu do kategorie s nejnižší sazbou DPH, zdraží naopak alternativní cigarety.

Velkou část Česka zasáhne silné sněžení a jih Čech déšť

Velkou část České republiky zasáhne dnes odpoledne silné sněžení a jih Čech vydatný déšť, který zvedne hladiny toků. Ve většině Česka bude také foukat silný vítr. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Před sněhem, deštěm a větrem varovali meteorologové již ve čtvrtek. Dnes se oproti předchozí výstraze výrazně rozšířila oblast, kde hrozí silný vítr. Zmírněna byla naopak výstraha před nebezpečím povodní.

Hasiči mohou žádat kraj o dotace na zbrojnice i techniku

Ústecký kraj - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo Program 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS.

Do chilli omáčky přidali slad. A uspěli ve světě

Brno /ANKETA/ - Lámali si hlavu nad tím, jak zapojit sladový výtažek do svých chilli omáček. Nakonec ho v jedné z nich použili místo medu. Vznikl tak výrobek Chlapská hořčičná – Macho mustard, za který Richard Belžík a Jan Jašek z jihomoravské firmy My-Chilli získali na světové soutěži v Londýně mezinárodní cenu. Porotci ho označili za nejlepší chilli omáčku ve střední Evropě.