Umíte poznat dobře vyzrálé maso pro kvalitní steak? Jak maso správně připravit, aby zážitek byl dokonalý? Odpovědi na tyto otázky získalo sedm učitelů odborných předmětů gastronomických oborů ze znojemské Přímky. Ti ani v době koronavirové nezaháleli. Sebevzdělávání, distanční výuka, příprava materiálů k samostudiu pro studenty. Na Přímce se pracuje stále, jen trochu jinak, než za běžných podmínek.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácností mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Nouzový stav v České republice s sebou přinesl v tisících domácnostech mimo jiného i každodenní vymýšlení obědů a večeří. A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně. Pojďte se podělit o své recepty! Do vaření a pečení se denně pouštějí i redaktoři Deníku, kteří se s vámi o nejlepší recepty také podělí a rádi se nechají zase inspirovat od vás.
Brno /FOTOGALERIE/ - Dívky a učitelky mají na sobě sukni, košili a stuhu ve vlasech. Kluci šusťákovou soupravu nebo modré a červené trenýrky. Všechny však spojuje pionýrský šátek na krku a při zdravení vždy předcházející slovo soudruh. Z gymnázia Vídeňská se v pátek stalo Koněvovo gymnázium.
Krásy středního Polabí se dají v létě snadno poznávat i z cyklistického sedla. Výhodou putování na kole v této oblasti je především fakt, že tu nezavadíte o žádný kopec, a tedy se při šlapání příliš nenadřete. O pravobřežní labské cyklotrase to platí beze zbytku.
Českokrumlovsko – Cestou na Kleť zahlédl u cesty jeden hříbek. Sesedl, aby ho sebral, že si k večeři udělá smetanovou hříbkovou omáčku. Během pár minut měl plnou brašnu praváků.
Borůvky patří neodmyslitelně k horám. Pochutnat si na nejrůznějších dobrotách s borůvkami mohou lidé o nastávajícím víkendu na Borůvkových hodech, které se konají v sobotu 17. a neděli 18. srpna v Malé Morávce.
K soudobé představě trávení léta patří grilování a ke grilování patří grilovací omáčky. Po které by měl spotřebitel sáhnout, aby se nespálil? Na tuto otázku se pokusil odpovědět senzorický test provedený v laboratoři Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) ve spolupráci s iniciativou Vím, co jím a piju. Přinesl překvapivé výsledky.
Znojmo - Okurky zpracované na různé způsoby najdou v pátek 2. srpna lidé na tradičních Slavnostech okurek ve Znojmě. Letošní dvanáctý ročník nabídne v centru města už od ranních hodin bohatý program pro děti i dospělé.
Havlíčkův Brod – Pečené kachní prso na lanýžové omáčce, kachní prsa s omáčkou z granátového jablka, kachní prsa na rozmarýnu nebo třeba šťavnaté kachní prso s omáčkou z portského vína. To vše mohla ochutnat odborná porota na Hotelové škole v Havlíčkově Brodě.
Jestlipak víte, kdy začíná stáří? Basketbalisté si pro nedělní All Star Game nejvyšší české soutěže vybrali hranici 28 let. Zní vám to zvláštně? Možná, ale je to tak. Právě věk byl určující pro skladbu výběrů - šéf „Mladých pušek“ Jaromír Bohačík spatřil světlo světa v květnu 1992 a lídr „Mazáků“ Lukáš Palyza se narodil v listopadu 1989.
Silvestrovský fotbálek na umělé trávě Letního stadionu se stal v chrudimské líhni tradicí. A jinak tomu nebude ani letos. Na závěr kalendářního roku 2018 se opět chystá mezi Mfkáči zajímavé sportovní klání.
Nový videoklip o přistání létajícího talíře na Valašsku představí muzikanti valašské rockové kapely STRAM. V předpremiéře jej dnes večer uvidí návštěvníci koncertu ve vsetínském klubu Tři opice. Koncert začíná ve 20 hodin. Zítra se pak koná oficiální premiéra v horském hotelu Portáš v Javorníkách.
Karel Hybš se narodil v roce 1943 v bytě na pražském Hlavním nádraží, kde žil až do roku 1968. Oslavil tam i svatbu. K Československým drahám nastoupil v roce 1964. Amatérsky se věnuje i divadlu a kouzlení. Pro rodinu sepsal vzpomínky, jejichž útržky týkající se života na „hlaváku“ s jeho svolením zveřejňujeme.
Východní Čechy/Litomyšl - Utkání hvězd krajských hokejových lig Pardubicka a Královéhradecka v Litomyšli, pátek 28. prosince: zahájení programu 16:00, zápas od 17 hodin.
Jižní Morava – Léta trvající spor mezi dopravními společnostmi týkající se autobusové linky Brno – Praha nekončí. Student Agency musí firmě Asiana zaplatit 11,7 milionu korun. Rozhodl o tom minulý týden Krajský soud v Brně. Obě strany si nechaly lhůtu na odvolání.
Janovice nad Úhlavou – S opravami kostela svatého Jana Křtitele začali v letošním roce v Janovicích nad Úhlavou. Plzeňskému biskupství na opravy kostela přispívá město.
Pohled – Putování za betlémskou hvězdou patří k nejdelším porevolučním kulturním tradicím na Havlíčkobrodsku. Odehrává se každý rok v obci Pohled na Havlíčkobrodsku na třetí svátek vánoční. Putování má téměř neměnný scénář, který se za ta léta osvědčil. Mění se jenom doprovodné kapely a pěvecké sbory.
Nejméně 222 mrtvých a více jak 800 zraněných zůstalo po dvojici přílivových vln tsunami, které během sobotní noci zasáhly pláže u Sundského průlivu mezi indonéskými ostrovy Jávou a Sumatrou. Oznámila to BBC s odvoláním na indonéskou vládu.
Litvínov – Hokejisté Litvínova udolali doma neoblíbený Zlín 5:3. Teprve třetí výhru z posledních devíti utkání urvala Verva dvěma slepenými góly v poslední desetiminutovce.
Sněmovnou prošel návrh poslanců ODS na navýšení limitu pro uplatnění výdajových paušálů ze současného jednoho milionu na dva miliony korun. Uvedená změna vyjde stát na 1,5 miliardy, ministerstvo financí nicméně očekává, že po zavedení další vlny elektronické evidence tržeb by se tyto peníze měly do veřejného rozpočtu vrátit. V rámci daňového balíčku byl současně schválen přesun dodávek tepla a chladu do kategorie s nejnižší sazbou DPH, zdraží naopak alternativní cigarety.
Velkou část České republiky zasáhne dnes odpoledne silné sněžení a jih Čech vydatný déšť, který zvedne hladiny toků. Ve většině Česka bude také foukat silný vítr. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Před sněhem, deštěm a větrem varovali meteorologové již ve čtvrtek. Dnes se oproti předchozí výstraze výrazně rozšířila oblast, kde hrozí silný vítr. Zmírněna byla naopak výstraha před nebezpečím povodní.
Ústecký kraj - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo Program 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS.
Ještě před dvěma měsíci se mohlo zdát, že z houbové sezony nebude nic. V první záříjové dny nakonec zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka. Poradíme vám, jak s ní naložit.
Brno /ANKETA/ - Lámali si hlavu nad tím, jak zapojit sladový výtažek do svých chilli omáček. Nakonec ho v jedné z nich použili místo medu. Vznikl tak výrobek Chlapská hořčičná – Macho mustard, za který Richard Belžík a Jan Jašek z jihomoravské firmy My-Chilli získali na světové soutěži v Londýně mezinárodní cenu. Porotci ho označili za nejlepší chilli omáčku ve střední Evropě.
Úmorné vedro posledních dnů nutí (nejen) Pražany jít rychle po práci na koupaliště. Lidem dychtícím po osvěžení radí hygienici se stavem vody, ale rovněž doporučují zákazníkům, na co si dát pozor při návštěvě restaurace či provozoven rychlého občerstvení v areálech pražských koupališť.
Stále si myslíte, že nerostou? Pohled na plný stůl hříbků jednoznačně vyvrací všechny pohybnosti o nehoubovém roku. V galerii si můžete prohlédnou také nádherné úlovky z jiných částí republiky.
V moderních kantýnách nahrazují omáčky s knedlíkem zeleninové saláty, těstoviny, grilované steaky i mořské plody. Zaměstnavatelé často stravování uvnitř administrativních areálů nabízejí jako benefit. Snaží se zlepšit služby.