Jehněčí se špekovou omáčkou a špenátovými taštičkami
Recept nám poslala Venuše Kubáčová z Mladé Boleslavi.
Recept nám poslala Venuše Kubáčová z Mladé Boleslavi.
Recept nám poslala Anna Týfová z Martínkovic.
Českokrumlovsko – Skvělá ostrá omáčka. Tak mluví kytarista Milan Kanaloš o Tabascu. Omáčka mu před lety zachutnala natolik, že se rozhodl podle ní pojmenovat svoji rockovou skupinu.
Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.
Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.
Brno - Vybledlá malba vinné révy a velký obraz s Eiffelovkou na oprýskané zdi. Vstup do restaurace Everest nedaleko brněnského centra spíš než indický podnik připomíná vinárnu nižší cenové kategorie. „Interiér nezachrání ani indické obrázky přilepené na zeď dvěma proužky izolepy. A to je jen jedna z věcí, na které by měl majitel zapracovat, aby restauraci pozvedl. Šanci má, jídlo je totiž dobré," myslí si šéfkuchař restaurace Noem Arch Jan Rimpler. Podnik hodnotil pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací.
Ústí nad Labem - Zprvu, když jsem viděla recept, tak jsem se zhrozila. Vypadalo to, že to bude samý kečup. Mysleli jsme si s kolegou, že budeme muset jídlo dokořenit. Opak byl nakonec pravdou. Maso pustilo krásně šťávu a byla z toho dobrá omáčka.
České Budějovice - Rodák z Českých Budějovic Petr Jachnin zaujal v kuchařské soutěži. Vymyslel taštičky, jež mají nekonečně variant.
České Budějovice - Rodák z Českých Budějovic Petr Jachnin zaujal v kuchařské soutěži Recept na bohatství. Vymyslel taštičky s náplní, které mají nekonečně variant. Inspirace čerpá z typických národních jídel celého světa, své nápady nyní vydává už i v knize
České Budějovice - Rodák z Českých Budějovic Petr Jachnin zaujal v kuchařské soutěži Recept na bohatství. Vymyslel taštičky s náplní, které mají nekonečně variant. Inspirace čerpá z typických národních jídel celého světa, své nápady nyní vydává už i v knize
Čestice – Minutky si můžete dát v každé restauraci, ale pořádnou omáčku, za kterou by se nemusela stydět ani prababička, ochutnáte v Čestické hospodě. Ta se už opakovaně stala tou nejoblíbenější hospůdkou čtenářů Deníku. Letos už potřetí za sebou.
Noviny pod Ralskem - Kaštanová polévka a srnčí medailonky v ořechové omáčce s Williams kroketami ve tvaru hrušky byly největšími hity během Zvěřinového víkendu, který svým hostům nabídl hostinec U zlaté lípy v Novinách pod Ralskem.
Buchlov– V sobotu měli výletníci důvod, proč se zastavit na starobylém hradě Buchlov. Na jeho druhém nádvoří, ale i v chladivých hradních komnatách se při druhém ročníku akce, která se konala v rámci Oživlé památky, přenesli o několik století nazpět. Tisíc šest set návštěvníků hradu se v průběhu šesti hodin dozvědělo, co se v dávných dobách připravovalo k jídlu a pití pro panstvo v kuchyních hradního sídla Berchtoldů, Zástřizel nebo Petřvaldů.
Liberec - Ta cesta na druhý konec zeměkoule byla zbytečná. V oblíbené restauraci na břehu Tichého oceánu měli zavřeno, takže na krevety s rýží a citronovou omáčkou nedošlo…
Zlínský kraj - Vizovická trnková omáčka nebo rožnovská pohanková kaše. Nezaměnitelnými pokrmy se pyšní jen několik málo konkrétních měst a obcí v našem kraji. Ve světě jsou známé spíš krajové speciality z rozsáhlejších oblastí, například valašské frgály nebo hanácké vdolky.
Zlínský kraj - Vizovická trnková omáčka nebo rožnovská pohanková kaše. Nezaměnitelnými pokrmy se pyšní jen několik málo konkrétních měst a obcí v našem kraji. Ve světě jsou známé spíš krajové speciality z rozsáhlejších oblastí, například valašské frgály nebo hanácké vdolky.
Trutnovsko, Pojizeří - Kromě ovoce a zeleniny lze v zavařených sklenicích uchovat i omáčky s masem a rýží.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Restaurace Lloyd's nabízí polední menu za příjemné ceny. Za nedostatek označil hodnotitel dva druhy omáček zahuštěné škrobem.
Litomyšl - Vybrali jsme pro vás několik receptů Magdaleny Dobromily Rettigové.
Chotěboř – Když se Pavlasovi sejdou u nedělního oběda, je v malém domku na předměstí Chotěboře pořádně veselo. Početnou rodinu totiž tvoří dva dospělí a devět dětí.
Zlín – Přes dva tisíce konzerv Baltických sardinek v tomatové omáčce z Estonska musela v uplynulých dnech z tržní sítě stáhnout distributorská firma ze Zlína. Společnost, která dodává převážně do supermarketů po celé republice i v zahraničí, do obchodů totiž dodala konzervy, jejichž obsah neodpovídal popisu.
Populární herec připravil česnekové brambory podle legendárního restauratéra a propagátora české kuchyně Josefa Vladaře.
Ústí nad Labem - Složením se zařadil do Bavorské kuchyně. Místo jíškou ho kuchař zahustil chlebem. Tak jako každý čtvrtek se na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Magdaléna Pecháčková s Vepřovými plátky na pivu.
Region - Už jen pár dnů a kalendáře nám ohlásí příchod jara. I v Deníku ohlašujeme změnu ročních období akcí Česko vítá jaro. Vítáme ho společně se čtenáři soutěží o nejlepší velikonoční recept. Zúčastnila se i Milena Strnisková z Olomouce, která se s ostatními podělila o svůj recept na jarní omáčku.
recept zaslal Tomáš Koubek, Dvůr Králové n.L.
recept zaslala Miluše Andrlová, Choceň
Vývojáři společnosti Targem Games oprašují poslední dobou jednu starou závodní klasiku za druhou. Pokud lze dřívější pokusy označit za partyzánské, když jen kopírovaly a nechaly se inspirovat, tentokrát už je to oficiální, jelikož se vše děje s posvěcením Codemasters.
recept zaslala Jiřina Kubáčová, Mladá Boleslav
recept zaslala Jana Mifková, Jalubí
recept zaslala Eva Marťáková, Staříč
recept zaslala Milena Strnisková, Olomouc
recept zaslala Bohuslava Kvetanová, Brno
Jičínsko – Seriál s recepty z kuchyně Podchlumí a Poorlicka nabízí postupy, podle kterých připravovaly polévky, pokrmy z brambor a moučná jídla naše babičky.
Recept zaslala Markéta Korábková, Tulešice
Besednice – I když byli dva týdny v čele ankety Kapela roku Českokrumlovska hornoplánští Another Fake Heroes, nakonec si pozici neudrželi
Ústí nad Labem - Myslivecký guláš připomínal surovinami spíše segedín. Navíc byl ovšem uzený bůček.
V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.
Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ - V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.
Praha /EXKLUZIVNÉ/ – Jakmile někdo před ním vyřkne slovo Vánoce, okamžitě se mu vybaví zajíc na černé omáčce. A když název tohoto jídla sám vysloví, okamžitě na něm poznáte, že to musí být opravdová dobrota. Houslový virtuóz Jaroslav Svěcený právě tohle jídlo míval na stole v dětství na štědrovečerním stole. „Dětské Vánoce jsem zažíval v Hradci Králové, kde jsem se narodil. Zajíc na černé omáčce na sladko, mandle, rozinky, to vše provoněné uzeným, co vám budu povídat, lahůdka!“ doslova se zasní světoznámý houslista.
Nymburk – Vedení basketbalového klubu Nymburk k překvapení některých nových hráčů uspořádalo slavnostní večeři pro hráče. Na jídelníčku byl krocan s nádivkou a brusinkovou omáčkou a další pamlsky. Slavis se Den díkůvzdání. „To byl fakt obrovský pták,“ byl upřímně překvapený pivot Drew Naymick, jemuž jsme položili několik otázek.
Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky a omáčky.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Olomouc – Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Chomutov - V dalším díle testu jsme zamířili k chomutovské Delvitě. Restaurace v našem hodnocení nedopadla nejlépe.
Dánsko, země Legolandu, designu, cykloturistiky a sudů piva je pramálo známé svou kuchyní, avšak světoznámé díky svým restauracím. V Dánsku se nachází vysoký počet restaurací oceněných Michelinskou hvězdou a v Kodani je dokonce nejlepší restaurace na světě.
Ústí nad Labem - Mandle dodaly omáčce zajímavou chuť. Jako příloha by byla dobrá i rýže.
Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Výborná poloha, příjemná obsluha, dobré jídlo. A přesto stále krůček od ideálu. Tak lze charakterizovat restauraci Café Restaurant M-Palác.
Ústí nad Labem - Návštěvníkům chutnalo, až se jim dělaly boule za ušima.