Kreativ

ŠTÍTEK: organismus

Ředitel Městské policie Aleš Pilař ukazuje nově zakoupené testery na drogy

Narkobaroni u nás nejsou, pouze lokální šmudlalové

Rožnov pod Radhoštěm - /ROZHOVOR/ Vedení městské policie v Rožnově pod Radhoštěm nedávno investovalo do nových drogových testerů. Podle ředitele rožnovských strážníků Aleše Pilaře byl tento krok důsledkem dlouhodobého sledování vývoje drogové scény. Více informací prozradil v následujícím rozhovoru.

Ilustrační foto.

Rady do zahrady

Příbram - Přečtěte si další rady do zahrady od Petra Kumšty.

Ozimý ječmen.

Ozimy ukáží kondici až na jaře

Českobudějovicko – Teploty současné zimy, které jsou jednou hluboko pod bodem mrazu a pak zase citelně nad nulou, nejsou pro ozimy ideální. Podle zemědělců se ale teprve ukáže, jak si s výkyvy porosty poradily.

Dětem z Mateřské školy v Dělnické ulici ve Kdyni přinesl čističky vzduchu jim dobře známý žabák Jak.

Kdyňské děti dostaly čističky vzduchu

Kdyně – Tři čističky vzduchu darovali členové skupiny Jump Aero Kdyně v čele se svým maskotem žabákem Jakem Mateřské škole v Dělnické ulici ve Kdyni.

Muž v poutech. Ilustrační foto.

Dva pražští policisté čelí obžalobě za smrt zadrženého muže

Státní zástupci obžalovali dva pražské policisty, po jejichž zákroku v dubnu 2015 zkolaboval a zemřel zadržený muž. V sobotu to sdělila mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Oba policisté jsou obviněni ze zneužití pravomoci, jeden z nich také z úmyslného ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozí až desetileté vězení. Druhý může jít za mříže až na pět let.

Ilustrační foto.

Smrt stovek indických dětí zavinila konzumace liči, tvrdí vědci

Záhadná úmrtí stovek indických dětí, která v posledních dvou desetiletích nebyli s to vysvětlit lékaři v severní Indii, souvisí s konzumací ovoce liči. Tvrdí to nový výzkum amerických a indických vědců, podle nichž se dětem stalo osudným, že tyto plody pojídaly ve velkém na lačno. Napsal o tom zpravodajský web televize BBC.

Smog halící Havířov. Snímek z 26. 1. 2017.

Vzduch je čistý, odvolána byla regulace i smogová situace

Zvýšené hodnoty polétavého prachu v ovzduší a nepříznivá předpověď počasí byla ve středu večer na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku důvodem k opětovnému vyhlášení regulace prašných průmyslových provozů. Odvolána byla v pátek ráno a odpoledne i smogová situace.

Policie ČR. Ilustrační snímek

Žena umrzla po popíjení alkoholu

Tanvald - Šestašedesátiletá žena, jejíž bezvládné tělo našel její přítel v pondělí dopoledne pod srázem na břehu řeky Kamenice v Popelnické ulici v Tanvaldu, zemřela na celkové podchlazení organismu ve spojení s alkoholem.

MaxiCor

Deník pečuje o vaše zdraví

Zapojte se s námi do soutěže o 3 balíčky potravinových doplňků od společnosti FARMAX MaxiCor 70+20 cps. a MaxIQ.

Ilustrační foto.

Jídelníček ze železa

Nejenom bledá tvář, ale také úbytek energie a špatná pleť signalizují, že by vašemu tělo mohlo chybět železo. Doplňte ho na talíř!

spánek

Spánek ovlivňuje myšlení i kvalitu života

Dostatečně dlouhý spánek je klíčový pro udržení dobrého zdraví. Odborné studie naznačují, že to platí především u dospívajících, u kterých se nedostatek spánku projevuje sníženou výkonností.

Jaroslav Prückner

Prücknera čeká tisíc kilometrů pod Akropolí. Po svých...

Mladá Boleslav – Svatý Klement Maria Hofbauer z Tasovic se na pouť do Říma vydal dle dostupných pramenů hned jedenáctkrát. Jedna trasa? Třináct set kilometrů. Pěkně po svých. Něco podobného čeká na začátku února ultramaratonského chodce z Mladé Boleslavi Jaroslava Prücknera. Výzva výzev. V řeckých Aténách absolvuje během čtrnácti dnů závod na 1000 kilometrů.

česká příroda

Pravdy a mýty o české přírodě

To, že člověk na přírodu působí, je známá věc. Ohledně jejich vztahu však existuje mnoho zkreslených představ. Věděli jste například, že takový tankodrom může být pro přírodu požehnáním? A že některé druhy se zcela přizpůsobily životu ve městě? Třeba takový městský kos považuje za významný ukazatel svého postavení to, jak jasně svítí lampa pouličního osvětlení v jeho teritoriu.

Ilustrační foto

Kortizol pod kontrolou

Zima je nekonečná, sluníčka pomálu, teploty pod nulou nijak nelákají k procházkám venku. Hrozí nám zimní stres a s ním příval kortizolu, který ovlivňuje fungování celého organismu.

Ester Ledecká ve SP v Garmisch-Partenkirchenu.

Ledecká má z Ga-Pa životní výsledek, zdravotním potížím navzdory

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Ze čtvrtka na pátek lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká prozvracela celou noc a ani v pátek večer ještě zdaleka neměla zdravou barvu v obličeji. Dokonce si sama naordinovala den volna, což je při jejím přístupu k tréninku nevídaná věc. Ale při dnešním sjezdu Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu prokázala povahu bojovnice a i přes oslabený organismus zajela životní třinácté místo. To je nejlepší český výsledek ve sjezdu od osmého místa Olgy Charvátové-Křížové ve Vailu před jednatřiceti lety.

Na 117 stranách se dozvíte vše, včetně chuti hub.

Vychází kniha o vzácných houbách kraje

Karlovarský kraj - V pořadí již svou pátou publikaci vydal v těchto dnech Karlovarský kraj. Jedná se však o první publikaci, která podává informace o tajemném světě těchto organismů, vyskytujících se přímo na našem území. Vychází v počtu dvou tisíc kusů a k dostání je zdarma.

Armáda ČR vystavila například obrněná vozidla. Včetně tohoto Panduru

Zdravotní kritéria stanovená pro vstup do Armády ČR

Praha - S platností nové vyhlášky č. 357/20016 Sb., o zdravotní způsobilosti k výkonu vojenské činné služby, došlo zejména ke změně náhledu na nároky na zdravotní stav uchazečů o přijetí za vojáky v činné službě. 

Ilustrační foto.

Jak pečovat o psy a kočky v zimním období

V zimě, kdy mrzne, fouká studený vítr a ulice jsou posypané solí, nastává období, kdy musíme péči o naše zvířata přizpůsobit, aby studené období v klidu a bez problémů zvládla.

S tai-či lze začít kdykoliv. Věk nerozhoduje.

Tai-či je boj, sport i umění pomalu plynoucího klidu

Havlíčkův Brod – Asi dvě desítky příznivců pohybu a zdravého životního stylu se sešly v sobotu v tělocvičně Mateřského centra Zvoneček na semináři tai-či, který vedl mezinárodně uznávaný mistr Jan Turneber.

Ilustrační foto.

Parkovací systém rozdělí Mladou Boleslav. Už v létě

Mladá Boleslav - Parkování je v Mladé Boleslavi jedním z největších problémů, s nimiž se automobily zahlcené město potýká. Rozdělení města na zóny, parkovací karty, parkovací automaty a moderní systém kontroly by měl situaci alespoň trochu vylepšit.

Ilustrační foto.

Jaké potíže způsobuje lidem hluk?

Praha - Lékařské studie dokazují, že hluk má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Přinášíme příklady, co všechno může hluk způsobit.

Parkování Boleslav - ilustrační foto

Parkovací systém rozdělí Boleslav. Už v létě!

Mladá Boleslav – Doprava v klidu, tak zní název projektu, na němž v Mladé Boleslavi pracují odborníci už mnoho let. Aktuálně je systém, který má řešit problémy s parkováním, těsně před spuštěním.

Ilustrační foto

Rady do zimní zahrady

Příbram - Na venkovních zahradách se v tomto období nedá dělat nic jiného než odklízet sníh z cest. Zahálet v pěstování ale nemusíme, zvlášť, když máme zahradu zimní. Přečtěte si, co radí pěstitel Petr Kumšta. 

Burčák. Ilustrační foto.

Vyměnit krev burčákem? Je to mýtus, říká vinař

Slovácko - Nápoj bez chemické konzervace, přírodní a plný vitaminu B, právě to je burčák, který příznivě působí na pleť i celý organismus. Provází ho ale také spousta mýtů, jaké to jsou, prozradil vinař ze Zlechova Břetislav Jakubík.

Ilustrační foto.

Zátorský zmrzlík: vemte si plavky nebo aspoň špekáček

Zátorský zpravodaj upozorňuje na zajímavý sváteční obyčej: „Když se dívka chtěla dovědět, jestli se už konečně bude vdávat, mohla prosekat na rybníku led a podívat do vodních hlubin. To, co spatřila, ji mělo příští rok potkat."

Jednatřicet zimních a šestnáct ploutvových plavců se vrhlo na druhý svátek vánoční do vln řeky Dyje v Břeclavi. Při akci Vánoční kilometr.

Otužilci plavali ve dvoustupňové Dyji. Jeden přecenil síly, odvezla ho záchranka

Břeclav – Teplota vzduchu šest stupňů Celsia, teplota vody dva stupně. A otužilci se vrhají na Štěpána do břeclavské Dyje. Při tradičním Vánočním kilometru, který opět uspořádal Klub sportovního potápění Nautilus Břeclav, se jich sešlo v areálu Slováckého veslařského klubu celkem sedmačtyřicet. „V Dyji si zaplavalo jednatřicet zimních plavců a šestnáct ploutvových," vyčíslil dlouholetý organizátor akce Milan Vojta.