Firma MK fruit se sídlem v Šumperku na naší škole ZŠ Nádražní 5 v rámci projektu „Ovoce a zelenina do škol“ dodává už několikátý rok čerstvé ovoce a zeleninu. Letos nám zástupci společnosti zorganizovali „Vitamínový den“ ve školní jídelně.
Zbytky jídel, ovoce, zeleniny i produkty z drtičů kuchyňského odpadu patří do nádob na bioodpad nebo do kontejnerů na směsný odpad, a nikoliv do kanalizace.
Sadař pečuje o stromek pět let, než získá první ovoce. Potřebuje jiný zdroj příjmů, než se mu začnou vracet investice do výsadby, hnojení, zalévání, postřiků a oplocení.
Sázely celé rodiny. Sobotní dopoledne bylo ve Smržicích zasvěceno výsadbě ovocných stromů. Na území celé obce zapustilo kořeny celkem jednapadesát mladých stromů. Akce se konala v rámci celostátního projektu Sázíme budoucnost.
Zhruba před pěti lety dostala Hana Urbanová nápad, že si založí vlastní značku Handynna. V tu dobu byla na mateřské dovolené a chtěla se nějak realizovat. Dnes v domečku v Českém ráji vyrábí látkové pytlíčky na nákupy a uchovávání pečiva či ovoce.
Tradiční podzimní trhy můžete dnes navštívit v ostrovském domě kultury. Od 10 hodin dopoledne tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, sýry, med, pečivo, masné výrobky, koření, zdravou výživu a mnoho dalšího z produkce farmářů a pěstitelů převážně z Karlovarska a okolí.
Spotřebitelská organizace dTest prozkoumala kvalitu kupovaných džemů a marmelád. Nezávislý test odhalil velké rozdíly v obsahu ovoce včetně klamavých informací na obalu.
Dva druhy ovoce - symboly ekonomické nedostatečnosti minulého režimu - zařadily obchodní řetězce v Česku do speciálních akcí věnovaných oslavám výročí 17. listopadu.
Historický titul pro jediné prostějovské kino. Členství Kina Metro 70 v prestižní síti kin Europa Cinemas přineslo první sladké ovoce. Odborná platforma pro filmové profesionály Film New Europe (FNE), si Metra 70 všimla a udělila mu titul kino měsíce listopadu.
Ve školní družině při ZŠ Hornická v Tachově v těchto dnech probíhalo Podzimní tvoření. Vyrábělo se z různých materiálů – z barevných podzimních listů, papírů, ovoce a zeleniny.
Podivným způsobem připutovala do naší země rosnička na snímku. Objevili ji totiž zaměstnanci jednoho obchodu s ovocem a zeleninou v bedně s mandarinkami. Je to samozřejmě milejší nález, než před lety objevená zásilka kokainu v krabici s banány, ale i tak prodavače zaskočila.
Znojmo /FOTOGALERIE/ - S novým školním rokem přišla i spousta nových nadšenců gymnastiky, ať již závodní či jen kondiční. Bohužel není v našich silách uspokojit všechny zájemce, byť zájem o ni ze strany dětí, rodičů i trenérů ostatních znojemských klubů nás velmi těší. Kapacita tělocvičny je bohužel omezená a zkušených trenérů jako šafránu. Výběr dětí do gymnastické školičky při akci Cvičím, cvičíš, cvičíme však přinesl své ovoce a naše nejmladší děvčátka sbírala své první zkušenosti na velkých gymnastických závodech v Praze a v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Před Galerií Středočeského kraje v Kutné Hoře se v neděli 3. listopadu konaly Africké trhy. Fanoušci exotického ovoce si přišli na své. Mohli vybírat z čerstvého a sušeného ovoce z Afriky i Asie, koření ze Zanzibaru, kakaa, marmelády a dalších delikates.
/FOTOGALERIE/ Květiny, ovoce a domácí zvířata. Čehovický obecní dům se o víkendu proměnil v menší farmu. Tradiční podzimní výstava čehovických zahrádkářů nabídla opět zajímavou všehochuť. Místní pěstitelé a chovatelé se pochlubili plody své práce a rozhodně se nemají za co stydět. Byla to barevná pastva pro oči.
V září a říjnu navlékali fotbalisté Teplic na vítěznou šňůru jeden korálek za druhým, společně s pohárem jich bylo devět. Před týdnem se jim ale roztrhla, po porážce v Jablonci (1:4) navíc přišlo i středeční vyřazení z poháru od Liberce (0:2). V obou duelech Skláři nepodali dobrý výkon, hlavním úkolem před nedělním ligovým soubojem s Českými Budějovicemi (14.30) proto pro partu trenéra Stanislava Hejkala je návrat ke způsobu boje, který nesl ovoce.
/FOTOGALERIE/ Oldřich Knebl z Huslenek – Uherské má se sušením ovoce patnáctiletou zkušenost. Byl také u toho, když se ve Zděchově otevírala koncem minulého týdne nová sušírna. „Toto je nestarší způsob uchovávání ovoce. I když vám navlhne, furt se dá zpracovat. Vydrží klidně dva roky,“ popisuje, zatímco neustále otevírá a kontroluje „šuplíky“ ve kterých jsou jablka rozložená.
Ukaž, co umíš. To je název celostátní soutěže v cukrářských dovednostech. Je určena studentům středních škol zaměřených na gastronomii. Probíhá každoročně v rámci akce Gastroden. Jejím pořadatelem je Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí. Součástí bývá i podzimní výstava ovoce a zeleniny a kulinářské přednášky nebo prezentace. Letošní již čtyřicátý druhý ročník se uskutečnil 16. října 2019.
Znojmo – Druhou příležitost nakoupit exotické ovoce, koření a další speciality zejména z Afriky, ale také z některých asijských zemí, budou mít v neděli lidé ve Znojmě.
/FOTOGALERIE/ Dušičkový jarmark v sobotu 26. října byl posledním letošním sobotním trhem. Trhy se pravidelně konají na náměstí Míru v Mělníku každou sobotu a nabízejí regionální produkci, zeleninu a ovoce, různé pochutiny, řemeslné výrobky či vína mělnických vinařů a jsou i místem setkávání a popovídání si.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Další podzimní trhy můžete navštívit dnes od 10:00 hodin v Domě kultury Ostrov. Po celý den tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, med, koření, pečivoi masné výrobky. V prodeji by mělo být i dětské oblečení, zdravá výživa nebo sazenice. Prodávat budou převážně farmáři.
Víkend v Bystřici pod Hostýnem začne páteční báječnou komedií Bosé nohy v parku. V sobotu se rodiny s dětmi mohou těšit na zábavné odpoledne v Holešovském zámku a blízkých památkách. Po celý víkend až do pondělí se bude v Květné zahradě konat výstava starých odrůd ovoce.
Znojmo /FOTO/ – Letošní teplý podzim potěšil i pěstitele poněkud exotických plodin. Znojemský botanik Radomír Němec sklidil už druhou letošní úrodu fíků.
V pátek 18. října se v Mimoni setkali zájemci o historii starých odrůd ovoce z regionu Českolipska a Podještědí, především z oblasti bývalého Vojenského prostoru Ralsko.
Ukázka robotů, úprava účesu a flambování ovoce, tak vypadal regionální veletrh středního vzdělávání Šance 2019, který proběhl v teplickém Domě kultury.
Boskovice /FOTO/ – Ovoce, zelenina, okrasné dřeviny a zahradní technika. To vše si v uplynulých dnech prohlédli návštěvníci boskovického arboreta Šmelcovna.