Sázely celé rodiny. Sobotní dopoledne bylo ve Smržicích zasvěceno výsadbě ovocných stromů. Na území celé obce zapustilo kořeny celkem jednapadesát mladých stromů. Akce se konala v rámci celostátního projektu Sázíme budoucnost.
Zhruba před pěti lety dostala Hana Urbanová nápad, že si založí vlastní značku Handynna. V tu dobu byla na mateřské dovolené a chtěla se nějak realizovat. Dnes v domečku v Českém ráji vyrábí látkové pytlíčky na nákupy a uchovávání pečiva či ovoce.
Tradiční podzimní trhy můžete dnes navštívit v ostrovském domě kultury. Od 10 hodin dopoledne tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, sýry, med, pečivo, masné výrobky, koření, zdravou výživu a mnoho dalšího z produkce farmářů a pěstitelů převážně z Karlovarska a okolí.
Spotřebitelská organizace dTest prozkoumala kvalitu kupovaných džemů a marmelád. Nezávislý test odhalil velké rozdíly v obsahu ovoce včetně klamavých informací na obalu.
Dva druhy ovoce - symboly ekonomické nedostatečnosti minulého režimu - zařadily obchodní řetězce v Česku do speciálních akcí věnovaných oslavám výročí 17. listopadu.
Historický titul pro jediné prostějovské kino. Členství Kina Metro 70 v prestižní síti kin Europa Cinemas přineslo první sladké ovoce. Odborná platforma pro filmové profesionály Film New Europe (FNE), si Metra 70 všimla a udělila mu titul kino měsíce listopadu.
Ve školní družině při ZŠ Hornická v Tachově v těchto dnech probíhalo Podzimní tvoření. Vyrábělo se z různých materiálů – z barevných podzimních listů, papírů, ovoce a zeleniny.
Podivným způsobem připutovala do naší země rosnička na snímku. Objevili ji totiž zaměstnanci jednoho obchodu s ovocem a zeleninou v bedně s mandarinkami. Je to samozřejmě milejší nález, než před lety objevená zásilka kokainu v krabici s banány, ale i tak prodavače zaskočila.
Znojmo /FOTOGALERIE/ - S novým školním rokem přišla i spousta nových nadšenců gymnastiky, ať již závodní či jen kondiční. Bohužel není v našich silách uspokojit všechny zájemce, byť zájem o ni ze strany dětí, rodičů i trenérů ostatních znojemských klubů nás velmi těší. Kapacita tělocvičny je bohužel omezená a zkušených trenérů jako šafránu. Výběr dětí do gymnastické školičky při akci Cvičím, cvičíš, cvičíme však přinesl své ovoce a naše nejmladší děvčátka sbírala své první zkušenosti na velkých gymnastických závodech v Praze a v Ostravě.
/FOTOGALERIE/ Před Galerií Středočeského kraje v Kutné Hoře se v neděli 3. listopadu konaly Africké trhy. Fanoušci exotického ovoce si přišli na své. Mohli vybírat z čerstvého a sušeného ovoce z Afriky i Asie, koření ze Zanzibaru, kakaa, marmelády a dalších delikates.
/FOTOGALERIE/ Květiny, ovoce a domácí zvířata. Čehovický obecní dům se o víkendu proměnil v menší farmu. Tradiční podzimní výstava čehovických zahrádkářů nabídla opět zajímavou všehochuť. Místní pěstitelé a chovatelé se pochlubili plody své práce a rozhodně se nemají za co stydět. Byla to barevná pastva pro oči.
V září a říjnu navlékali fotbalisté Teplic na vítěznou šňůru jeden korálek za druhým, společně s pohárem jich bylo devět. Před týdnem se jim ale roztrhla, po porážce v Jablonci (1:4) navíc přišlo i středeční vyřazení z poháru od Liberce (0:2). V obou duelech Skláři nepodali dobrý výkon, hlavním úkolem před nedělním ligovým soubojem s Českými Budějovicemi (14.30) proto pro partu trenéra Stanislava Hejkala je návrat ke způsobu boje, který nesl ovoce.
/FOTOGALERIE/ Oldřich Knebl z Huslenek – Uherské má se sušením ovoce patnáctiletou zkušenost. Byl také u toho, když se ve Zděchově otevírala koncem minulého týdne nová sušírna. „Toto je nestarší způsob uchovávání ovoce. I když vám navlhne, furt se dá zpracovat. Vydrží klidně dva roky,“ popisuje, zatímco neustále otevírá a kontroluje „šuplíky“ ve kterých jsou jablka rozložená.
Ukaž, co umíš. To je název celostátní soutěže v cukrářských dovednostech. Je určena studentům středních škol zaměřených na gastronomii. Probíhá každoročně v rámci akce Gastroden. Jejím pořadatelem je Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí. Součástí bývá i podzimní výstava ovoce a zeleniny a kulinářské přednášky nebo prezentace. Letošní již čtyřicátý druhý ročník se uskutečnil 16. října 2019.
Znojmo – Druhou příležitost nakoupit exotické ovoce, koření a další speciality zejména z Afriky, ale také z některých asijských zemí, budou mít v neděli lidé ve Znojmě.
/FOTOGALERIE/ Dušičkový jarmark v sobotu 26. října byl posledním letošním sobotním trhem. Trhy se pravidelně konají na náměstí Míru v Mělníku každou sobotu a nabízejí regionální produkci, zeleninu a ovoce, různé pochutiny, řemeslné výrobky či vína mělnických vinařů a jsou i místem setkávání a popovídání si.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.
Další podzimní trhy můžete navštívit dnes od 10:00 hodin v Domě kultury Ostrov. Po celý den tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, med, koření, pečivoi masné výrobky. V prodeji by mělo být i dětské oblečení, zdravá výživa nebo sazenice. Prodávat budou převážně farmáři.
Víkend v Bystřici pod Hostýnem začne páteční báječnou komedií Bosé nohy v parku. V sobotu se rodiny s dětmi mohou těšit na zábavné odpoledne v Holešovském zámku a blízkých památkách. Po celý víkend až do pondělí se bude v Květné zahradě konat výstava starých odrůd ovoce.
Znojmo /FOTO/ – Letošní teplý podzim potěšil i pěstitele poněkud exotických plodin. Znojemský botanik Radomír Němec sklidil už druhou letošní úrodu fíků.
V pátek 18. října se v Mimoni setkali zájemci o historii starých odrůd ovoce z regionu Českolipska a Podještědí, především z oblasti bývalého Vojenského prostoru Ralsko.
Ukázka robotů, úprava účesu a flambování ovoce, tak vypadal regionální veletrh středního vzdělávání Šance 2019, který proběhl v teplickém Domě kultury.
Boskovice /FOTO/ – Ovoce, zelenina, okrasné dřeviny a zahradní technika. To vše si v uplynulých dnech prohlédli návštěvníci boskovického arboreta Šmelcovna.
Zdá se, že trpělivá práce trenéra Zdeňka Kudely a jeho svěřenců začíná přinášet v Lounech ovoce. Jeho svěřenci si proti České Lípě připsali již druhou výhru v řadě, porazili ji 5:2. Navíc ve dvou posledních utkáních nastříleli devět branek. Jen pro připomenutí - v prvních devíti kolech daly Louny pouhopouhých pět gólů. Kudela byl za body pochopitelně rád. "Teď nesmíme podcenit Dobříš a získat další body," řekl po utkání.
Přibyslav – Tradiční podzimní slavnosti ovoce, zeleniny, medu a brambor se uskutečnily o víkendu v Přibyslavi. Pořadatelem je městský úřad Přibyslav a místní spolky. Podle Václava Henzla, předsedy organizace Českého svazu zahrádkářů Přibyslav se na letošní výstavě notně podepsalo vrtkavé počasí.
Sehnat exotické ovoce jako banány či pomeranče, toaletní papír nebo maso často nešlo za minulého režimu bez toho, aniž by si zákazníci vystáli nějakou tu frontu. Vyplývá to z výsledků velké ankety Deníku Jak vidí Češi listopad 1989 mezi respondenty, kteří zažili na vlastní kůži reálný socialismus.
Tradiční podzimní výstava chryzantém, ovoce a zeleniny se konala o víkendu 19. a 20. října na tvrzi Žumberk v spolupráci specializované organizace Českého zahrádkářského svazu a Jihočeského muzea. Návštěvníci si mohli prohlédnout krásné rostliny a jiné výpěstky, poučit se o suché vazbě a nebo využít poradenskou službu pro zahrádkáře.
/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.
/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.
/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.