Kreativ

ŠTÍTEK: ovoce

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Gabriela Hauznerová z Ústí se ke zdravému životnímu stylu projedla

Na vysoké škole jedla to, co kolej dala, jenže ona toho moc nedala. Vždy to ale jistila nudlová polévka z pytlíku. V tu dobu jí bylo úplně jedno, co jedla. Postoj k jídlu začala Gabriela Hauznerová z Ústí nad Labem měnit přirozeně, v kavárnách začala vyhledávat „zdravé sladké“, ale často narážela na nedostatečnou nabídku. Tak začala pátrat po zdravých receptech a zajímat se o zdravé mlsání.

Děti ulehnou na nová moderní lůžka

Z Rychnova nad Kněžnou dorazila dobrá zpráva pro místní nemocnici i její pacienty. Jak se zdá, městem založený fond na její podporu nese ovoce.

Tip na pátek 25. října: Podzimní trhy v Domě kultury

Další podzimní trhy můžete navštívit dnes od 10:00 hodin v Domě kultury Ostrov. Po celý den tam můžete nakoupit ovoce, zeleninu, med, koření, pečivoi masné výrobky. V prodeji by mělo být i dětské oblečení, zdravá výživa nebo sazenice. Prodávat budou převážně farmáři.

Geopark Ralsko mapuje staré odrůdy ovoce

V pátek 18. října se v Mimoni setkali zájemci o historii starých odrůd ovoce z regionu Českolipska a Podještědí, především z oblasti bývalého Vojenského prostoru Ralsko.

FOTO: Fotbalisté Loun se rozstříleli. Arsenalu dali pět branek!

Zdá se, že trpělivá práce trenéra Zdeňka Kudely a jeho svěřenců začíná přinášet v Lounech ovoce. Jeho svěřenci si proti České Lípě připsali již druhou výhru v řadě, porazili ji 5:2. Navíc ve dvou posledních utkáních nastříleli devět branek. Jen pro připomenutí - v prvních devíti kolech daly Louny pouhopouhých pět gólů. Kudela byl za body pochopitelně rád. "Teď nesmíme podcenit Dobříš a získat další body," řekl po utkání. 

Podzimní slavnosti ovoce, zeleniny, medu a brambor v Přibyslavi

Přibyslav – Tradiční podzimní slavnosti ovoce, zeleniny, medu a brambor se uskutečnily o víkendu v Přibyslavi. Pořadatelem je městský úřad Přibyslav a místní spolky. Podle Václava Henzla, předsedy organizace Českého svazu zahrádkářů Přibyslav se na letošní výstavě notně podepsalo vrtkavé počasí.  

Na Žumberku vystavovali chryzantémy. Také ovoce a zeleninu

Tradiční podzimní výstava chryzantém, ovoce a zeleniny se konala o víkendu 19. a 20. října na tvrzi Žumberk v spolupráci specializované organizace Českého zahrádkářského svazu a Jihočeského muzea. Návštěvníci si mohli prohlédnout krásné rostliny a jiné výpěstky, poučit se o suché vazbě a nebo využít poradenskou službu pro zahrádkáře.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Na úrodě jablek se podepsalo horké počasí i kroupy

/FOTOGALERIE/ V supermarketech se dá koupit nepřeberné množství exotického ovoce, u mnoha zákazníků ale stále vítězí česká klasika: jablka. Dokazují to zkušenosti středočeských ovocnářů. Úroda ale bohužel není, co v minulosti bývala. Pěstitelům totiž práci komplikují vrtochy počasí.

Tip na sobotu 19. října: Farmářský trh

Na pestrou nabídku zeleniny a ovoce, sýrů, masa, medu a dalších produktů pocházejících především z Novoměstska, se mohou těšit zájemci při dalším oblíbeném farmářském trhu na novoměstském Vratislavově náměstí.

Na farmě v Částkově bude v sobotu zahradní slavnost

Rodinná farma Částkov pořádá zítra podzimní slavnost. Návštěvníci mohou zakoupit zeleninu, ovoce a byliny pěstované bez použití jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv, jako občerstvení se bude podávat farmářský gulášek, maso a zelenina z grilu, podzimní polévka, koláče, pivo nebo domácí limonády.  

Hugo, golfový talent z Fryštáku, v poslední době září

Desetiletý Hugo Mikl z Fryštáku se věnuje golfu už od svých čtyř let. Hodiny strávené na trénincích a hřišti letos začaly nést své ovoce. Hugo má za sebou mimořádně vydařenou sezónu a je více než jasné, že na české golfové sezóně se objevil velký talent. Příkladně tak reprezentuje svůj domovský klub, Golf Club Lázně Kostelec u Zlína.

Zahrádkáři se pochlubili v Zeleném domě

Přitažlivá expozice ovoce, zeleniny i květin lákala do centra Rokycan. Jednodenní výstavu si v Zeleném domě na Masarykově náměstí prohlédlo bezmála dvě stě návštěvníků. Bylo co obdivovat, i když třeba jablkům léto moc nepřálo.

Ve světelském sále mohli lidé obdivovat květiny, ovoce i zeleninu

Světlá nad Sázavou – Společenský sál ve Světlé nad Sázavou opět provoněly stovky květin, ale příchozí mohli obdivovat i nejrůznější druhy ovoce, zeleniny nebo kaktusů. Od pátku 4. do neděle 6. října se tady totiž konal jubilejní dvacátý ročník Světelské zahrádky.  

V Teplýšovicích se rozhodli navázat na tradici

/FOTOGALERIE/ Svaz zahrádkářů uspořádal ve dnech 4. a 5. října první ročník Výstavy ovoce a zeleniny. I když se jedná o první ročník, nejde o žádnou novinku, jak potvrdila jedna z organizátorek „Kdysi byly výstavy zahrádkářů v Teplýšovicích každoročním počinem. Zhruba před třiceti lety tato tradice ustala. Letos jsme zkusili tuto akci obnovit,“ vysvětlila.

Africké trhy v Hradci Králové se blíží

Africká a asijská exotika si dají dostaveníčko v Hradci Králové. Přijďte ochutnat tropické ovoce z těchto koutů světa a nacpat se na podzim pořádnou porcí vitamínů.

Zahrada východních Čech vezme do vinic i subtropů

/FOTO/ Největší amatérská výstava svého druhu v Česku Zahrada východních Čech v Častolovicích otevře své brány od 3. do 6. října. 21. ročník akce bude opět lákat na pestrou paletu chutí a vůní, nabídne množství druhů zeleniny, ovoce, květin a další flóry na ploše 2,5 tisíce metrů čtverečních. Zavítají sem vystavovatelé ze všech devíti okresů východních Čech.