Kreativ

ŠTÍTEK: pečivo

Pletení vánočky trénovala vyučená cukrářka z Brna na čas

Brno - Týden chodí do školy, další týden nosí na hlavě bílou čepici a ruce má od mouky. Tak vypadá studium dvacetileté Zuzany Halasové, která se v těchto dnech snaží porazit dalších čtrnáct účastníků soutěže Pekař roku na brněnském veletrhu Salima. Ačkoliv se už vyučila cukrářkou, chce se věnovat pekařině.

Pletení vánočky trénovala vyučená cukrářka na čas

Brno - Týden chodí do školy, další týden nosí na hlavě bílou čepici a ruce má od mouky. Tak vypadá studium dvacetileté Zuzany Halasové, která se v těchto dnech snaží porazit dalších čtrnáct účastníků soutěže Pekař roku na brněnském veletrhu Salima. Ačkoliv se už vyučila cukrářkou, chce se věnovat pekařině.

Chtěl ho PSV Eidhoven. Teď válí v Roštění a rozváží pečivo

Roštění – V sedmnácti měl nakročeno do PSV Eidhoven, zbýval poslední týden do odjezdu. Veškeré formality už měl podepsány. Tři kola před koncem I. dorostenecké ligy nastoupil na Andrově stadionu v Olomouci proti Brnu. Jeho tým vyhrál 2:1, ale Radek Zapletal v osudovém zápase ztratil celou kariéru.

Ranní hádka kvůli koblihám je přivedla k soudu

České Budějovice – Táhla takhle 3. listopadu 2012 k ránu po srazu kamarádů ze základky skupinka mladých lidí Budějovicemi a kolem šesté narazila na řidiče vykládajícího v Krajinské do Tesca pečivo. Řekla si prý z legrace, že si dají koblihy, a pan Petr (25), který šoféra Josefa (32) znal, to podle svědectví ostatních začal zařizovat.

Ranní hádka kvůli koblihám je přivedla k soudu

České Budějovice – Táhla takhle 3. listopadu 2012 k ránu po srazu kamarádů ze základky skupinka mladých lidí Budějovicemi a kolem šesté narazila na řidiče vykládajícího v Krajinské do Tesca pečivo. Řekla si prý z legrace, že si dají koblihy, a pan Petr (25), který šoféra Josefa (32) znal, to podle svědectví ostatních začal zařizovat.

Vizovické pečivo peče Ludmila Kalivodová už více než 50 let

Vizovice - „Kohout je symbol mužnosti a přivolává štěstí. Žába je ochránce čisté vody a rak se kdysi vyšíval na plachtu obklopující postel rodičky s děťátkem," vysvětluje Ludmila Kalivodová symboliku ukrytou ve tvarech vizovického pečiva.

Některé potraviny proti loňsku výrazně zdražily. Brambory skoro o polovinu

Praha – V českých obchodech letos v lednu ve srovnání s počátkem loňska výrazně zdražila řada potravin. O víc než 40 procent stouply ceny brambor, meziročně vyšší byly na začátku letoška také ceny některých mléčných výrobků, vína, těstovin nebo některých druhů zeleniny. Výrazněji proti loňskému lednu naopak zlevnily vejce a pečivo. Vyplývá to z údajů o průměrných cenách v obchodech, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Atrakce u Dyje: desítky labutí čekají na krmení

Znojmo - Podobně jako v minulých letech i letošní zimu si desítky labutí oblíbily místo na řece Dyji v dolní části Znojma pod oblekovickým mostem, tedy u frekventované silnice vedoucí ze Znojma na Vídeň. Mohutní ptáci si na toto místo zvykli, neboť jim řada obyvatel z nedalekého sídliště pravidelně nosí staré pečivo a další krmení, které přes zimu potřebují.Atra

Atrakce u Dyje: desítky labutí čekají nakrmení

Znojmo - Podobně jako v minulých letech i letošní zimu si desítky labutí oblíbily místo na řece Dyji v dolní části Znojma pod oblekovickým mostem, tedy u frekventované silnice vedoucí ze Znojma na Vídeň. Mohutní ptáci si na toto místo zvykli, neboť jim řada obyvatel z nedalekého sídliště pravidelně nosí staré pečivo a další krmení, které přes zimu potřebují.Atra

I suché pečivo může zvěř ohrozit, radši ho předejte odborníkům

Sokolovsko - Zvěř v zimě nejvíc trápí nedostatek potravy. Tuhé mrazy sužují dravce, závěje sněhu zase lesní zvěř. Ohrozit je ale může i krmení suchým pečivem od nevzdělaných dobrovolníků. Suché pečivo pro zvěř raději předejte odborníkům, nabádá správce záchranné stanice Drosera. 

Nová prodejna Trefa v Ledenicích zvyšuje komfort při nakupování

Ve středu 27. 11. 2013 byla po kompletní rekonstrukci otevřena prodejna Trefa v Ledenicích. Prodejna získala rozsáhlými úpravami moderní vzhled a prostory pro rozšíření sortimentní nabídky. Zákazníci si nyní mohou vybírat čerstvé pečivo od pěti regionálních pekařů, saláty, pomazánky a cukrářské výrobky z výrobny lahůdek v Týně 
nad Vltavou.

Merhautovo pekařství konkuruje spíše koláčky

Brandýs nad Labem – Dva tisíce prodaných rohlíků denně. Novou pobočku Merhautova pekařství v Brandýse nad Labem otevřeli bezmála před dvěma měsíci a u zákazníků si našlo svoje místo nejen základní pečivo, ale také jemné pečivo a sladké koláčky. Protože se ale blíží Vánoce, zájem bude hlavně o cukroví.

Vánoček byly opět plné stoly

Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.

Trhy v Linci nabídnou perchty i dort

Linec – V sobotu začínají v Linci proslulé adventní trhy, jimiž se město prezentuje ještě zářivěji než obvykle. Vůně pečiva a tradičního lineckého dortu, světla siluety města, které spojuje moderní s historickým, lákavá nákupní nabídka v linecké City, to všechno zkracuje čekání na Ježíška.

Jak se peče chleba, který je Perlou Zlínska? Podívejte se!

Třebětice – Je půl jedenácté večer: většina lidí se touto dobou odebírá do svých ložnic a chystají se spát. Právě naopak tomu ale je v pekárně. V té majitele Františka Králíka z Třebětic se to každou noc, a to už dvaadvacet let, rozvoní čerstvě upečeným chlebem.

Jak se peče chleba, který je Perlou Zlínska

Třebětice – Je půl jedenácté večer: většina lidí se touto dobou odebírá do svých ložnic a chystají se spát. Právě naopak tomu ale je v pekárně. V té majitele Františka Králíka z Třebětic se to každou noc, a to už dvaadvacet let, rozvoní čerstvě upečeným chlebem.

Uspějí studenti s vlastním pečivem a nápady?

Nová Paka – Dva studenti Střední školy gastronomie a služeb se zapojili do prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare, do které se přihlásilo 97 studentů z 24 středních škol.

Mladík s kradenou kartou rozkopal dveře obchodu

Praha /VIDEO/ – Mladíka, který si do obchodu přišel pro pár kousků pečiva, ale nakonec utekl bez nákupu poté, co zničil dveře prodejny, hledají pražští policisté. Pátrání, které trvá již od 7. září, ale prozatím nevedlo ani k dopadení podezřelého, ani k odhalení jeho totožnosti. Policie proto zveřejnila videozáznam zachycující podobu útočníka a žádá veřejnost o spolupráci. Jakékoli poznatky k osobě pachatele jsou vítány na lince 158.

Mladík s kradenou kartou rozkopal dveře obchodu

Praha – Mladíka, který si do obchodu přišel pro pár kousků pečiva, ale nakonec utekl bez nákupu poté, co zničil dveře prodejny, hledají pražští policisté. Pátrání, které trvá již od 7. září, ale prozatím nevedlo ani k dopadení podezřelého, ani k odhalení jeho totožnosti. Policie proto zveřejnila videozáznam zachycující podobu útočníka a žádá veřejnost o spolupráci. Jakékoli poznatky k osobě pachatele jsou vítány na lince 158.

Chleba sníme čím dál tím více. Skoro 43 kilogramů na osobu

Praha – V Česku loni druhým rokem po sobě mírně vzrostla spotřeba chleba. Zatímco předloni roční spotřeba činila 42,4 kilogramu na osobu, loni se zvýšila na 42,9 kilogramu. Jedním z důvodu je podle pekařů přesun poptávky spotřebitelů od pečiva dopékaného ze zmrazených polotovarů, které je dražší. Při příležitosti oslav Světového dne chleba to dnes uvedl předseda Podnikatelského svaz pekařů a cukrářů Jaromír Dřízal.

Radek Pečiva hattrickem obral kouče o tisícovku

Valašsko – Kanonýr Prostřední Bečvy Radek Pečiva ve svých 42 letech ukazuje v okresním přeboru, že i v takto vysokém sportovním věku se může fotbalista držet na vysokém stupni výkonnosti.

Pečení domácího chleba, to je dlouhý příběh. Na Kroměřížsku jej umí

Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: Není to jako péct buchty.

Pečení domácího chleba, to je dlouhý příběh. Na Kroměřížsku jej umí

Kroměříž - Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: není to jako péct buchty

Pečení domácího chleba, to je dlouhý příběh

Kroměříž - Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: není to jako péct buchty

Ochutnávka kváskového pečiva

Krnov - V krnovském obchůdku se zdravou výživou v Opavské ulici proběhne 19. září ochutnávka kváskového pečiva. Pro všechny fanoušky zdravé výživy a zdravého životního stylu budou připraveny nejrůznější produkty s kváskem, pečivo i cukrovinky.