Znojmo - Podobně jako v minulých letech i letošní zimu si desítky labutí oblíbily místo na řece Dyji v dolní části Znojma pod oblekovickým mostem, tedy u frekventované silnice vedoucí ze Znojma na Vídeň. Mohutní ptáci si na toto místo zvykli, neboť jim řada obyvatel z nedalekého sídliště pravidelně nosí staré pečivo a další krmení, které přes zimu potřebují.Atra
Staré Město - Sladkou nádherou v podobě dvacítky druhů vánočního cukroví naplnilo před svátky od sklepa po půdu rodinný dům manželů Hanzlíkových ze Starého Města.
Sokolovsko - Zvěř v zimě nejvíc trápí nedostatek potravy. Tuhé mrazy sužují dravce, závěje sněhu zase lesní zvěř. Ohrozit je ale může i krmení suchým pečivem od nevzdělaných dobrovolníků. Suché pečivo pro zvěř raději předejte odborníkům, nabádá správce záchranné stanice Drosera.
Ve středu 27. 11. 2013 byla po kompletní rekonstrukci otevřena prodejna Trefa v Ledenicích. Prodejna získala rozsáhlými úpravami moderní vzhled a prostory pro rozšíření sortimentní nabídky. Zákazníci si nyní mohou vybírat čerstvé pečivo od pěti regionálních pekařů, saláty, pomazánky a cukrářské výrobky z výrobny lahůdek v Týně nad Vltavou.
Brandýs nad Labem – Dva tisíce prodaných rohlíků denně. Novou pobočku Merhautova pekařství v Brandýse nad Labem otevřeli bezmála před dvěma měsíci a u zákazníků si našlo svoje místo nejen základní pečivo, ale také jemné pečivo a sladké koláčky. Protože se ale blíží Vánoce, zájem bude hlavně o cukroví.
Linec – V sobotu začínají v Linci proslulé adventní trhy, jimiž se město prezentuje ještě zářivěji než obvykle. Vůně pečiva a tradičního lineckého dortu, světla siluety města, které spojuje moderní s historickým, lákavá nákupní nabídka v linecké City, to všechno zkracuje čekání na Ježíška.
Třebětice – Je půl jedenácté večer: většina lidí se touto dobou odebírá do svých ložnic a chystají se spát. Právě naopak tomu ale je v pekárně. V té majitele Františka Králíka z Třebětic se to každou noc, a to už dvaadvacet let, rozvoní čerstvě upečeným chlebem.
Třebětice – Je půl jedenácté večer: většina lidí se touto dobou odebírá do svých ložnic a chystají se spát. Právě naopak tomu ale je v pekárně. V té majitele Františka Králíka z Třebětic se to každou noc, a to už dvaadvacet let, rozvoní čerstvě upečeným chlebem.
Nová Paka – Dva studenti Střední školy gastronomie a služeb se zapojili do prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare, do které se přihlásilo 97 studentů z 24 středních škol.
Drážďany – Drážďanská vánoční štola je po staletí součástí drážďanské kulturní historie. Toto pečivo mělo odedávna své nezastupitelné místo v domácnostech králů, knížat a samozřejmě především samotných občanů drážďanských.
Praha /VIDEO/ – Mladíka, který si do obchodu přišel pro pár kousků pečiva, ale nakonec utekl bez nákupu poté, co zničil dveře prodejny, hledají pražští policisté. Pátrání, které trvá již od 7. září, ale prozatím nevedlo ani k dopadení podezřelého, ani k odhalení jeho totožnosti. Policie proto zveřejnila videozáznam zachycující podobu útočníka a žádá veřejnost o spolupráci. Jakékoli poznatky k osobě pachatele jsou vítány na lince 158.
Praha – Mladíka, který si do obchodu přišel pro pár kousků pečiva, ale nakonec utekl bez nákupu poté, co zničil dveře prodejny, hledají pražští policisté. Pátrání, které trvá již od 7. září, ale prozatím nevedlo ani k dopadení podezřelého, ani k odhalení jeho totožnosti. Policie proto zveřejnila videozáznam zachycující podobu útočníka a žádá veřejnost o spolupráci. Jakékoli poznatky k osobě pachatele jsou vítány na lince 158.
Praha – V Česku loni druhým rokem po sobě mírně vzrostla spotřeba chleba. Zatímco předloni roční spotřeba činila 42,4 kilogramu na osobu, loni se zvýšila na 42,9 kilogramu. Jedním z důvodu je podle pekařů přesun poptávky spotřebitelů od pečiva dopékaného ze zmrazených polotovarů, které je dražší. Při příležitosti oslav Světového dne chleba to dnes uvedl předseda Podnikatelského svaz pekařů a cukrářů Jaromír Dřízal.
Uničov – Kuriozním případem krádeže se v tomto týdnu zabývali strážníci z Uničova. V úterý časně ráno se jim v uničovské místní části Renoty podařilo vyřešit záhadu s rohlíky mizejícími ze zamčené prodejny smíšeného zboží.
Uničov – Kuriozním případem krádeže se v tomto týdnu zabývali strážníci z Uničova. V úterý časně ráno se jim v uničovské místní části Renoty podařilo vyřešit záhadu s rohlíky mizejícími ze zamčené prodejny smíšeného zboží.
Valašsko – Kanonýr Prostřední Bečvy Radek Pečiva ve svých 42 letech ukazuje v okresním přeboru, že i v takto vysokém sportovním věku se může fotbalista držet na vysokém stupni výkonnosti.
Vysoké Mýto – V sobotu ve 23.41 hodin bylo městskou policií přijato oznámení o několika mladících, kteří se pokusili odcizit z pekárny v centru města pečivo.
Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: Není to jako péct buchty.
Kroměříž - Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: není to jako péct buchty
Kroměříž - Olinka, Rychlík, Hynek nebo Bubla. Ne, tohle není výčet mých domácích mazlíčků: jsou to jména žitných kvásků, základní ingredience pro výrobu kváskového chleba. Redaktorka Deníku nabízí návod, jak si lze doma vyrobit nejklasičtější české pečivo. Počítejte ale s trpělivostí: není to jako péct buchty
Krnov - V krnovském obchůdku se zdravou výživou v Opavské ulici proběhne 19. září ochutnávka kváskového pečiva. Pro všechny fanoušky zdravé výživy a zdravého životního stylu budou připraveny nejrůznější produkty s kváskem, pečivo i cukrovinky.
Severní Čechy - „Lidé to dokáží, ale musí počítat s časovou náročností. Od zadělání těsta po upečení uběhnou až dvě hodiny," upozorňuje Jiří Mikula, majitel značky Váš pekař.
Vsetín - Nákup čerstvého pečiva je pro většinu lidí samozřejmá věc, ovšem celiaci toto říct nemohou. Sehnat čerstvé bezlepkové pečivo, které vyhovuje jejich stravovacím potřebám, je takřka nadlidský úkol.
Vsetín - Nákup čerstvého pečiva je pro většinu lidí samozřejmá věc, ovšem celiaci toto říct nemohou. Sehnat čerstvé bezlepkové pečivo, které vyhovuje jejich stravovacím potřebám, je takřka nadlidský úkol.
Prostějov - Akciová společnost Profrost, která v Prostějově vyrábí hluboce mražené pečivo, loni zvýšila tržby o pět procent z 351 milionů korun v roce 2011 na 370 milionů korun. Zisk společnosti Profrost v roce 2012 ale klesl o 2,6 procenta na 38,5 milionu korun.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Farmáři mají sklizeno. Pod střechu jim zbývá dopravit už jen asi dvě procenta obilovin, které jsou ještě na polích. Přestože je letošní úroda znatelně vyšší než loni, zemědělci na ni hledí rozpačitě kvůli propadu cen. Odborníci také ochlazují velká očekávání, protože pečivo levnější nebude.
Boskovice, Blansko - Farmářské trhy v Boskovicích se přehouply do své druhé poloviny. Včera se na tamním Masarykově náměstí konaly v premiérové sezoně už popáté. Do konce roku rozbalí prodejci na náměstí stánky ještě čtyřikrát. Trhy do centra Boskovic patří. Tvrdí to nakupující i prodejci.
Jihlava - Alena Prachařová z Jihlavy je matkou dvou dospívajících synů. A jak říká, je lepší je šatit než živit. Takřka denně totiž chodí nakupovat. Její nákupní košík čítá vedle běžných potravin pravidelně minimálně deset rohlíků nebo bochník chleba.
Pelhřimovsko – Alena Prachařová z Jihlavy je matkou dvou dospívajících synů. A jak říká, je lepší je šatit než živit. Takřka denně totiž chodí nakupovat.
Pelhřimov – Chléb a pečivo z tuzemských pekáren by neměly zlevňovat, ani pokud bude letos v Česku dobrá úroda obilí a klesne cena mouky. Podle Jaromíra Dřízala, předsedy Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR, pekárnám v posledních letech stoupaly náklady, které kvůli tlaku na trhu nemohly promítnout do cen. Řada pekáren je prý ve ztrátě a levnější mouka by jim mohla pomoci přežít. Případné snížení cen by zřejmě vedlo ke zhoršení kvality pečiva. Dřízal to řekl novinářům během dnešního Dne otevřených dveří v pelhřimovské pekárně Adélka.
Rožnov pod Radhoštěm – Sobota v Rožnově pod Radhoštěm patřila pekařům. Už po dvacáté se v Dřevěném městečku ve Valašském muzeu v přírodě pořádala oslava prastarého pekařského cechu spojená s ochutnávkou pečiva z různých koutů republiky.
Rožnov pod Radhoštěm – Jubilejní dvacátý ročník Pekařské soboty bude o nacházejícím víkendu hostit areál Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Klobásky, pečivo i čerstvé sýry zavoněly ve středu na Masarykově náměstí. Konala se zde poslední ochutnávka výrobků, které jsou nominovány do soutěže Potravina a Potravinář Královéhradeckého kraje.
Hluboká nad Vltavou - Zoologická zahrada u Hluboké nad Vltavou přišla před nedávnen o dvě srny ovci. Na svědomí to mají lidé, kteří i přes výslovný zákaz házeli do výběhů škodlivé bílé pečivo