Kreativ

ŠTÍTEK: peníze

Pavel Sekula, lídr SPD ve Zlíně.

Zlínský zastupitel za SPD Pavel Sekula čelí otázkám o uplácení

S veřejným přiznáním zlínského politika Pavla Sekuly z SPD přišly ve středu 24. dubna Seznam Zprávy. Podle jejich zjištění na schůzi členů bytového družstva Podlesí vyprávěl, že vyplácel peníze „v rozporu s trestním zákoníkem“. Po družstevnících za to žádal schválení pětisettisícové odměny. Pavel Sekula je zastupitelem za Zlín (SPD).

Podvodník nebo podvodnice vylákali z muže tři sta tisíc korun. Posílal je v naději, že získá mnohem větší sumu. Nestalo se tak.

Známost na sítích skončila podvodem. Muž ze Znojemska přišel o tři sta tisíc

Zprvu nezávazná konverzace na sociálních sítích se nevyplatila sedmatřicetiletému muži ze Znojemska. Před rokem si začal dopisovat se ženou, která mu později prozradila, že je nevyléčitelně nemocná a ráda by mu před smrtí darovala zajímavou částku peněz. Naděje na zbohatnutí ale zhasla, muž přišel o peníze, které dobrovolně posílal jako údajné poplatky.

Pardubice od příštího roku zvednou daň z nemovitostí ve vybraných lokalitách. Ilustrační foto.

Pardubice zvýší daň z nemovitostí u průmyslových zón. Peníze půjdou do silnic

Pardubice plánují zvýšit daň z nemovitostí v průmyslových a obchodních zónách, aby získaly více prostředků na opravu silnic, výstavbu parkovišť nebo přístavbu škol a školek. Majitelům domů město více přitížit nechce. Rozhodnutí vyvolalo debatu ohledně dopadů na podnikatele, ale většina zastupitelů podporuje opatření s cílem vyrovnat rozpočet města.

Policisté zadrželi organizovanou skupinu navolavačů.

VIDEO: Krajští policisté zlikvidovali ukrajinské call centrum falešných bankéřů

Policisté z Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky podvodů v kraji. Falešní bankéři způsobili škodu za několik desítek miliónů korun. Navolávací call centrum, které policisté zlikvidovali, sídlilo v ukrajinské Oděse. Policisté zadrželi 23 českých občanů a ve spolupráci s ukrajinskou policií také 17 občanů Ukrajiny. Podívejte se na policejní záběry ze zadržení.

Festival Krumlov a ICOS pořádají v městském divadle benefiční koncert na podporu osobní asistence.

V krumlovském divadle je dnes benefiční koncert. Peníze jdou ICOSu na asistenci

Špičkový český soubor Trio Incendio vystoupí ve středu 24. dubna v českokrumlovském Městském divadle. Bude to koncert benefiční, výtěžek ze vstupného jde na dobrou věc. Peníze půjdou na služby, dobrovolníky a asistenty českokrumlovské organizace ICOS, která koncert pořádá v rámci letošního Roku české hudby společně s Festivalem Krumlov. Cena jedné vstupenky je stejná jako jedna hodina osobní asistence.

Maminka s mladší Lil na levé straně a starší dcerou Laurou napravo.

Na dceru Lil vybrala 1,5 milionu. Kvůli sbírce čelila nenávistným komentářům

Má nemocnou dceru, a ještě ji lidé obvinili z toho, že se vše kolem sbírky, kterou pro ni založila, nezakládá na pravdě. I přes některé nenávistné komentáře se však podařilo potřebné peníze vybrat. Maminka šestnáctileté dívky ale prosí, aby dárci přispívali dál. Stav dcery je totiž natolik važný, že se na zahraniční kliniku dostanou jen speciálním vozem. Ten ovšem nemají. Celkově je čeká (nejen) finančně velice náročná budoucnost.

Ilustrační snímek.

Falešný bankéř řekl, že peníze jsou v ohrožení. Muž z Podbořanska nemá 400 tisíc

Zvoní telefon. Na druhé straně je bankéř, který vám naléhavě říká, že váš účet je v ohrožení, že peníze zachráníte jen rychlým převodem na jiný účet, který je prý bezpečný. Šestačtyřicetiletý muž z Podbořanska na účet poslal téměř 400 tisíc korun. Jenže bankovní úředník byl falešný, účet patřil podvodníkům a muž o peníze přišel. Policie před podobnými podvody opakovaně varuje, nabádá nejednat ukvapeně a vždy kontaktovat svojí banku.

Děčínský strážník Petr Strnad chytil muže, který okradl u obchodního domu Tesco seniorku o kabelku.

Neštítil se okrást seniorku o kabelku. Zloděje dohnal děčínský strážník v civilu

Hrdinský čin si na své konto připsal strážník, který se ve svém volném čase stal svědkem krádeže u obchodního domu Tesco v Děčíně. Zloděj využil chvíle, kdy 83letá seniorka vykládala nákup do auta a kabelku měla zavěšenou na nákupním vozíku. Tu zloděj sebral a dal se na útěk. Strážníkovi Petru Strnadovi to však neuniklo a za zlodějem se vydal. Deníku popsal, jak celý incident proběhl.

Čtvrté utkání čtvrtfinále play-off hokejové Chance ligy mezi HC Zubr Přerov a VHK Robe Vsetín. Jiří Weintritt

Weintritt: Postup do extraligy? Bude to stát ranec peněz, možné to je!

Finále Chance ligy. Baráž. Příště už postup? Tak by si to Jiří Weintritt klidně dokázal představit! A to i při současném systému, kdy na šampiona Chance ligy vždy ještě čeká hodně náročná baráž. „Bude to ale stát ranec peněz,“ upozorňuje stratég hokejového Vsetína.

Devatenáctiměsíční Damiánek z Liberce, který trpí od narození vzácným onemocněním bílé mozkové hmoty.

Doktoři nad Damiánem z Liberce zlomili hůl, rodiče boj o záchranu syna nevzdali

Bude se někdy smát, lézt, běhat či mluvit? Takové otázky si kladou rodiče devatenáctiměsíčního Damiánka z Liberce, který trpí od narození vzácným onemocněním bílé mozkové hmoty. Jeho hlavička je oproti stejně starým dětem menší, což se projevuje na jeho vnímání světa a dovednostech. V tuto chvíli čekají rodiče na výsledky genetických testů a zatím to vypadá, že v České republice pomoc nenajdou.

Další internetový podvod. "Lodní inženýr" ztroskotal cestou do Indie, žena z Chocně kvůli němu přišla o čtvrt milionu. Ilustrační foto.

Konec jedné lásky z Chocně za čtvrt milionu: Piráti přepadli u Indie naši loď

Nad některými historkami sňatkových podvodníků zůstává rozum stát. A také nad tím, jak na jejich fígle mohou naletět i ženy ve zralém věku. Jednomu takovému svůdníkovi teď podlehla 47letá žena z Choceňska. Seznámila se s ním - jak už to v podobných případech bývá - na internetu. Nakukal jí, že je lodní inženýr plavící se do Indie. Další část příběhu byla takřka na dobrodružný román od Teda Elliotta, v jeho závěru zamilovaná žena přišla o více než čtvrt milionu, který navíc ani nebyl její. Půjčila si ho, aby svému "trosečníkovi" pomohla.

Obec Milý na Rakovnicku.

Z obce Milý zmizely miliony. Na další soud čeká ex starosta Kvasnička v ubytovně

/FOTOGALERIE/ Obec Milý čelí finanční krizi po odhalení. Bývalý starosta Zdeněk Kvasnička zanechal pokladnu téměř prázdnou s dluhem přesahujícím 9 milionů korun. Nové vedení se snaží situaci řešit, zatímco Kvasnička byl zatím nepravomocně odsouzen. Na další soud zatím čeká ve Slaném, kde žije v jedné z místních ubytoven. 

Ilustrační snímek

Tenis se dá lehce zmanipulovat. Schůdná možnost, jak si přivydělat, ví kouč

Nejsou dost dobří, aby si tenisem vydělávali na živobytí. Nebo prostě jen dostávají mizerné odměny. A tak na to jdou jinak. Existuje totiž způsob, jak získat peníze nelegální cestou. Tenhle podvod se ale nevyplatil Aaronu Cortesovi. Španělský tenista vyfasoval za ovlivňování zápasů patnáctiletý distanc a milionovou pokutu.

Pojišťovny apelují na pojištěnce, aby si pokud možno nechávali přeplatky za léky posílat na účty

Pojišťovnám se vracejí přeplatky za léky. Lidé zapomínají hlásit důležité změny

Jarní počasí láká na chaty či chalupy, kde tráví část roku i někteří důchodci. Jiní lidé jsou zase dlouhodobě hospitalizováni či se přestěhují. Další najdou útočiště v domově pro seniory. V případě, že nemají běžný účet, je důležité, aby změnu adresy co nejdřív nahlásili své zdravotní pojišťovně. Ta jim totiž v případě, že už v prvním čtvrtletí překročili stanovený limit za nákup léků na předpis, do konce května zašle přeplatky. Nezřídka se stává, že se pojišťovnám kvůli nedostižitelnosti klientů peníze vrací zpět. Apelují proto i na to, aby si pojištěnci pokud možno nechávali vratky posílat na účty.

Obec Milý na Rakovnicku.

Z obce Milý zmizely miliony. Na další soud čeká ex starosta ve slánské ubytovně

/FOTOGALERIE/ Obec Milý čelí finanční krizi. Bývalý starosta Zdeněk Kvasnička zanechal pokladnu téměř prázdnou s dluhem přesahujícím 9 milionů korun. Nové vedení se snaží situaci řešit, zatímco Kvasnička byl zatím nepravomocně odsouzen. Na další soud zatím čeká ve Slaném, kde žije v jedné z místních ubytoven. 

Setkání s hejtmanem Janech Grolichem uspořádal Deník v budově krajského úřadu v brněnské ulici Cejl. Uskutečnilo se ve čtvrtek 18. dubna.

Skoro o tři miliardy navíc. Jihomoravský kraj si podle hejtmana Grolicha polepší

/VIDEO/ Jihomoravský kraj dlouhodobě doplácí na nynější systém přerozdělování daní, který nastavili politici před zhruba dvaceti lety. Vláda má nyní na stole návrh na změnu rozpočtového určení daní, který by po schválení přinesl na jih Moravy o stovky milionů korun ročně více. Na čtvrteční debatě Deníku s hejtmanem jihomoravského kraje Janem Grolichem exkluzivně zaznělo, o kolik peněz přesně půjde a co se díky nim v kraji zlepší.

Ilustrační foto.

Podvodník z Klášterce tahal z mužů peníze. Sliboval jim sex, vydával se za ženu

Téměř sto tisíc korun „vytahal" z důvěřivých mužů 31letý podvodník z Klášterce nad Ohří. Na internetu se vydával za ženu, mužům sliboval za úplatu erotické služby nebo intimní fotografie. Když mu předem zaplatili, odmlčel se. Poté, co se jeden z podvedených obrátil na policii vyšlo najevo, že „naletělo" více než třicet mužů, navíc tento počet nemusí být konečný.

Bytová družstva mají problém, neplatiče už nemohou vystěhovat. Proč? Přečtete si rozhovor. Ilustrační foto

Právnička bytových družstev: Právní řád omezuje jejich pravomoci

Soudci myslí v první řadě na práva neplatičů, na jejich dluhy tak doplácejí řádní družstevníci, říká Kateřina Horáková z legislativně-právního oddělení Svazu českých a moravských bytových družstev. Menším družstvům proto podle ní někdy nezbývají prostředky ani na opravy.

Kyberkriminalita a na co si dát pozor.

V kraji se rozmohla kyberkriminalita, policie varuje před podvody všeho druhu

Policisté a kriminalisté důrazně varují občany před stále častějšími útoky nejrůznějších podvodníků. Podvody se týkají internetu a mobilních aplikací. Začíná jich přibývat jako much a kyberšmejdi se už nezaměřují zdaleka jen na seniory, ale i na ty, kteří jim v honbě za mamonem nasedají na lep a místo rozmnožení peněz sami o své úspory přijdou.

Kyberkriminalita a na co si dát pozor.

Na Opavsku se rozmohla kyberkriminalita, policie varuje občany před podvody

Policisté a kriminalisté důrazně varují občany před stále častějšími útoky nejrůznějších podvodníků. Podvody se týkají internetu a mobilních aplikací. Začíná jich přibývat jako much a kyberšmejdi se už nezaměřují zdaleka jen na seniory, ale i na ty, kteří jim v honbě za mamonem nasedají na lep a místo rozmnožení peněz sami o své úspory přijdou.

Do dobročinné Jarní aukce Retro Garáže posílá Autodrom Most raritní Octavii Combi.

Vyvolávací cena: 1 Kč. Raritní Octavia Combi jde do dobročinné aukce Retro Garáž

Ani letos nezůstane Autodrom Most stranou od veteránského dění. Vedle podzimního automobilového festivalu The Most CLASSIC, nebo vytrvalostní jízdy Oldtimer Express se stejně jako loni zapojí do největší české aukce historických vozidel Retro Garáž, která proběhne 27. dubna na výstavišti v Lysé nad Labem. Tento rok však Autodrom Most na aukci představí ještě raritnější vůz, než tomu bylo loni, a to Camera Car Octavia Combi první generace.

Peníze, ilustrační foto.

Chrášťanští budou jednat o kasinech v obci. Očekává se hádka

Prospějí rozvoji obce i jejímu vzhledu peníze získané díky provozu dvou kasin – na jejichž existenci už místní zastupitelé kývli – nebo by mělo zastupitelstvo provozování hazardu plošně odmítnout vydáním obecně závazné vyhlášky? To je otázka, která hýbe veřejným míněním v Chrášťanech na Praze-západ. V obci na dosah od pražského Zličína.

Sportovní ředitel Dušan Salfický s maskou i bez masky.

Romantika po hororu, Salfický ale satisfakci neprožívá: Jsem šťastný za Dynamo

ROZHOVOR/Jeden by to zabalil… Co jen schytal jmen. Jen ne to svoje Dušan Salfický. Kolik dostal nenávistných emailů. Bývalý bavič širokého pardubického publika upadl u pár jedinců v nemilost. Dávali mu za vinu, že klub špatné řídí. „Salfa“ ale se svými spolupracovníky setrval a vytáhl Dynamo z extraligového bahna. Pro jeho záchranu si dokonce zakoupil akcie. Po příchodu mecenáše Petra Dědka dostal důvěru pokračovat ve vedení a v roli sportovního ředitele si může užívat roky obrození pardubického hokeje. A zatímco mu v polovině roku dubna 2019 chyběly čtyři kroky k udržení, tak o pět let později mu schází čtyři kroky k titulu…

V mrazáku nejspíš oceníte přehlednost: žádné dlouhé hrabání, stačí jenom sáhnout

Pravidla mrazáku: Skladujte potraviny správně a zachraňte si i džíny či ubrus

Mrazák je dnes naprosto běžnou součástí domácností. Ty obří pro velkou rodinu, která má ráda zásoby, i ty relativně malé, jejichž dva šuplíky tvoří součást velké chladničky, mají jedno společné. Minus 18 stupňů Celsia, které v nich vládnou, vyřeší nejen dlouhodobé uchovávání sezonních surovin, ale taky ukončí plýtvání jídlem. Mrazák ale umí ještě něco navíc.