Kreativ

ŠTÍTEK: peníze

Firma Izotrade zajišťuje především foukanou izolaci půdních prostor

S loveckými botami padl na hubu. Pak se pustil do izolací střech a uspěl

Jeho cesta se podobá sinusoidě. Po nápadu přichází expanze a vzestup. Jenže poté následuje sešup až na dno. Vzápětí přichází s další novou myšlenkou. A tak to jde dokola. Naštěstí se posledních patnáct let u Jiřího Skaly (56 let) sinusoida zastavila nahoře a drží se tam. Jeho firma Izotrade, sídlící v obci Sběř u Vysokého Veselí v Královéhradeckém kraji, zajišťuje především foukanou izolaci půdních prostor. A daří se jí.

Vizualizace obchvatu podél čtvrti Zálešná.

Kraj získal od státu 780 milionů na přivaděč z Fryštáku a obchvat Zálešné

Zlínský kraj od státu získal 780 milionů korun na dálniční přivaděč z Fryštáku do Zlína a obchvat Zálešné. Jde o polovinu všech nákladů na tyto dvě stavby, které kraj chystá společně se zlínským magistrátem. Po jejich dokončení se výrazně uleví Zlínu, protože se díky nim řidiči vyhnou centru města.

Okresní soud v Náchodě patří svými výsledky podle jeho předsedy Pavla Rumla k nejlepším v rámci kraje i celé republiky.

Pavel Ruml: Náchodský soud pracuje rychle a úspěšně. Problémy jsou s budovou

/FOTO, VIDEO/ Okresní soud v Náchodě patří svými výsledky podle jeho předsedy Pavla Rumla k nejlepším v rámci kraje i celé republiky. V roce 2022 dosáhl, co se týče trestních řízení, nejlepších výsledků v republice, loni byl druhý nejlepší, v civilních procesech (občanské řízení) je nejlepší opakovaně.

Petr Fiala protestuje před budovou okresního soudu už víc než týden

Hladovkář v Brodě protestuje dál. Pomoc chce hledat v občanské poradně

/FOTO, VIDEO/ Někdo se u mě zastaví a diví se, co tady dělám. Někomu jsem vyloženě pro smích. Mají mě za šaška a posílají mě do háje. Už víc než týden stojí devětačtyřicetiletý Petr Fiala před budovou havlíčkobrodského okresního soudu. Jeho přítomnost zaznamenal poprvé Deník v pátek dvaadvacátého března.

Petra Říhová se v deseti měsících coby zdravé miminko nakazila virem oparu. Ten u ní vyvolal herpetickou meningoencefalitidu, velmi vzácné, závažné a většinou smrtelné onemocnění.

Zdravému miminku napadl mozek virus oparu. Rodina teď shání peníze na zvedák

Něco málo přes týden zbývá do ukončení sbírky pro Petru Říhovou (33) z Českého Krumlova. Ta se narodila jako zdravé miminko, v deseti měsících se ale stalo něco, co nikdo nečekal. Po nákaze běžným virem oparu (Herpes simplex virus, HSV), se kterým se během života setká drtivá většina lidí, se u ní rozvinul těžký zánět mozku, který celé její rodině navždy obrátil život vzhůru nohama. „Virus jí mozek z velké části sežral,“ shrnula jednou větou Petřina maminka Barbora Kotková, povoláním zdravotní sestra, příčiny postižení její dcery.

Letošní nedělní účast na Mandloňových slavnostech byla podle místních srovnatelná s loňským rokem.

Slavnosti mandloní a vína: ve hře je navrácení vstupného, jasno bude ve středu

/FOTO, VIDEO/ Hustopečští v sobotu kvůli nepřízni počasí a silným poryvům větru předčasně ukončili odpolední program Slavností mandloní a vína. Radnice nyní zvažuje navrácení vstupného lidem, kteří si lístky zakoupili v sobotu odpoledne na náměstí. Jednat o tom budou v úterý radní. Rozhodnutí má padnout ve středu.

Víno, degustace a vinařství. Všechny snímky jsou ilustrační.

Vinařství z Mikulovska jsou na prodej. Drtí je ceny vína. Kupci ale chybí

Realitní kanceláře aktuálně neveřejně prodávají více jak deset známých velkých vinařství na Břeclavsku, Hodonínsku i Znojemsku. Jejich cena je mezi šedesáti až sto padesáti miliony korun. Důvodem prodeje jsou peníze, nejistota či generační obměna. Makléři se shodují, že najít kupce je nyní téměř nemožné.

Maminka Klára a její dcera Daniela - dříve a nyní

Daniele umírá maminka. Aby nepřišla o domov, musí v patnácti zaplatit hypotéku

Jen těžko si jde představit, jak náročné chvíle prožívá dospívající dívka, když její maminka dostane rakovinu. Paní Klára, matka patnáctileté Daniely, tuto zákeřnou nemoc před deseti lety porazila. Bohužel jen dočasně. Rakovina se jí vrátila a nyní jsou s dcerou postaveny před skutečnost, že jim zbývají poslední dny společného života. Dívka by navíc zůstala sama na splácení vysoké hypotéky. Lidé z celé republiky proto Daniele přispěli, aby téměř milion korun mohla zaplatit. Sbírka je i nadále aktivní, peníze nezletilé Daniele pomohou s dalšími životními náklady.

Ukradené macešky z květináčů v Prachaticích.

Zprávy z Prachatic: Peníze na sport a do škol i ukradené macešky

V pondělí 18. března prachatičtí radní diskutovali nejen o městem vypsaných dotačních programů pro sportovce, sportovní kluby a talentované děti, ale také o investicích do krytého plaveckého bazénu či dalších sportovišť ve správě Sportovního zařízení Prachatice.

Výstaviště Louny

Louny budou výstaviště provozovat samy. Veletrhy pokračují, pořadatel zůstává

Oblíbený Dům a zahrada, ani legendární Člověk v přírodě z Loun nezmizí. I v dalších letech budou lákat na lounské výstaviště, dohodla se na tom radnice a pořadatel tradičních veletrhů Diamant Expo. Společnost si bude areál pronajímat. Novinkou je, že o celé výstaviště se bude starat město samo, chce park během roku více zpřístupnit, zatraktivnit, radnice slibuje konání dalších akcí.

Krumlovští stávkující studenti a učitelé vyrazili na protestní pochod proti vládním škrtům ve školství

Založí si učitelé komoru? Důvěra v systém je na nule, říká předseda pedagogů

Uplynulý rok 2023 byl v oblasti školství rokem bouřlivých diskusí, které přešly až v mohutnou listopadovou stávku. Pedagogové jako jednotlivci i zájmové organizace se shodují v jednom - nevyřešilo se v podstatě nic a očekávají, že problémy se ještě letos prohloubí. „Neustále narážíme na velká očekávání a vize, které vypadají hezky na papíře. Ale chybí na ně peníze,“ říká nový šéf spolku Pedagogická komora Štefan Klíma.

Souboj o semifinále nabírá na obrátkách ve všech ohledech. Kaňku zanechal především večer po třetím duelu mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Kdy podporovatelé Dynama měli být napadeni a okradeni o šály.

Cinkající peníze a nadávky do Maďarů. Bitva o semifinále nabírá na obrátkách

Z Hradce Králové se východočeský souboj o semifinále play off Tipsport extraligy přesouvá zpátky do Pardubic. Duely na severnějším břehu Labe zanechaly kaňku nejen mimo led, ale i na samotné kluzké ploše. Pustili se do sebe fanoušci, hráči i trenéři. Zda bude tato mnohdy až nefér válka pokračovat i v Pardubicích, to zůstává otázkou…

Souboj o semifinále nabírá na obrátkách ve všech ohledech. Kaňku zanechal především večer po třetím duelu mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Kdy podporovatelé Dynama měli být napadeni a okradeni o šály.

Cinkající peníze a nadávky do Maďarů. Bitva o semifinále nabírá na obrátkách

Z Hradce Králové se východočeský souboj o semifinále play-off Tipsport extraligy přesouvá zpátky do Pardubic. Duely na severnějším břehu Labe zanechaly kaňku nejen mimo led, ale i na samotné kluzké ploše. Pustili se do sebe fanoušci, hráči i trenéři. Zda bude tato mnohdy až nefér válka pokračovat i v Pardubicích, to zůstává otázkou.

Možnosti seniorů, jak si ve stáří prostřednictvím úspor trochu přilepšit k důchodu, se od poloviny letošního roku výrazně zmenší. Ilustrační snímek

Důchodci přijdou o příspěvek k penzijku. Zbrklá výpověď smlouvy může vyjít draho

Možnosti seniorů, jak si ve stáří prostřednictvím úspor trochu přilepšit k důchodu, se od poloviny letošního roku výrazně zmenší. Pokud si spoří peníze ve třetím penzijním pilíři, ztratí nadále nárok na vyplácení státního příspěvku. Vybrat peníze najednou, aby zde kvůli inflaci nadále neztrácely hodnotu a dát je alespoň na spořicí účet, by se jim ovšem nemuselo vyplatit. Odborníci proto doporučují, aby nedělali ukvapená rozhodnutí a alespoň menší částku měsíčně spořili nadále.

Karlovarský kočičí útulek Bezblešek.

Mlha nad útulkem Bezblešek. Kontroly nic neprokázaly. Strach o kočky zůstává

Je to už osm let, co v Karlových Varech začal fungovat Bruníkův útulek Bezblešek, který sídlí vedle kruhového objezdu v domě v areálu bývalého Kattenbecku. Dům je v majetku města. O provozu kočičího útulku toho bylo na sociálních sítích za tu dobu mnohé napsáno, v hodně případech se přitom nejedná právě o lichotivé reakce. Některé kočičí příběhy mají být alarmující. Hovoří se o neadekvátní péči, velké úmrtnosti zvířat nebo dokonce o jejich ztrátě.

Okresní soud v Lounech.

Z lounského soudu zmizelo 16 milionů. Účetnímu hrozí až 10 let za mřížemi

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zveřejnili některé detaily kauzy, ve které si měl dnes už bývalý účetní lounského soudu čtyři a půl roku posílat neoprávněně miliony na své soukromé účty. Zmizet mělo podle detektivů 16 milionů korun, nyní byl muž obviněn ze zpronevěry. U soudu mu hrozí 5 až 10 let ve vězení.

Jiří Ficner s Antonínem Růskem

Ficner o ekonomice Sigmy: Zvládneme i kritické situace, 50 milionů nemusí stačit

Příchod hráče za deset milionů? O tom si momentálně můžou nechat fanoušci Sigmy Olomouc pouze zdát. „Klub na to nemá,“ potvrdil v rozhovoru pro Deník ekonomický ředitel Sigmy Jiří Ficner. Jaká je tedy finanční situace klubu? Jaký je plán až město doplatí Andrův stadion a kolik musí nabídnout případný mecenáš?

Jiří Ficner s Antonínem Růskem

Ficner o ekonomice Sigmy: Zvládneme i kritické situace, 50 milionů nemusí stačit

Příchod hráče za deset milionů? O tom si momentálně můžou nechat fanoušci Sigmy Olomouc pouze zdát. „Klub na to nemá,“ potvrdil v rozhovoru pro Deník ekonomický ředitel Sigmy Jiří Ficner. Jaká je tedy finanční situace klubu? Jaký je plán až město doplatí Andrův stadion a kolik musí nabídnout případný mecenáš?

Soudní znalec a šéf e-shopu Sbírám.cz Aleš Klouda s helmou rakousko-uherského důstojníka, který kdysi sloužil v Terezíně

Radost ze sbírání nestojí statisíce. Stačí pár stovek, říká znalec z Litoměřic

/ROZHOVOR/ Soudní znalec Aleš Klouda se specializuje na ceny a odhady v numismatice, ale i dalších oborech. V některých je v Česku vůbec jediný specialista. Kulaté razítko sice expertům jako on otvírá i ostře střežený trezor České národní banky, ale pojí se s ním velká zodpovědnost, kterou chce podstoupit málokdo. Druhou profesí Aleše Kloudy je šéfování e-shopu se známkami, mincemi a bankovkami Sbiram.cz.

Pietní místa za oběti střelby v Praze.

Pro rodiny obětí střelce z fakulty je připraveno třicet milionů korun

S podporou desítek tisíc dárců se setkala finanční sbírka, již po předvánoční tragické střelbě v hlavní budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy vyhlásil Nadační fond UK (NF UK). Do sbírky, kterou vypsal prakticky bezprostředně poté, co 24letý student historie z Kladenska, vyzbrojený s až šokující důkladností, zabíjel a zraňoval studující i pedagogy, dárci poslali celkem 52,6 milionu korun. To je souhrn příspěvků od 41,4 tisíce podporovatelů. 

Jan Venca Francke, jeden z tatínků místního školáka, se v současnosti účastní závodu na Aljašce a lidé mohou přispívat částku za každý kilometr, který zdolá.

Škola v Oknech bojuje o přežití. Rodič na Aljašce získává peníze pro její rozvoj

/FOTO, VIDEO/ Základní škole v Oknech na Českolipsku chybí peníze, ale i díky nevšednímu přístupu ke vzdělávání a otevřenosti si získává oblibu daleko za hranicemi obce. S rostoucím počtem žáků se škola musela rozšířit do bývalé hospody a nyní se snaží získat prostředky na další provoz. Inspirativní příběh jednoho z rodičů, který se zapojil do extrémního závodu na Aljašce, přináší škole naději na finanční injekci.

Ilustrační foto

Dluh řešil sekáčkem. Útočník z Jablonce je ve vazbě, zranil dva lidi

Obvinění ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu čelí muž, který v pátek 15. března napadl v Jablonci nad Nisou 33letého muže a 29letou ženu. Policie jej zadržela, soud muže poslal do vazby. Hrozí mu až výjimečný trest. Podle CNN Prima NEWS šlo o spor mezi asijskými obchodníky a muž útočil sekáčkem na maso. 

Nemocná Lil s maminkou Lenkou a sestrou Laurou.

Lidé byli štědří, poslali Lil už 1,2 milionu. Proč chce rodina dalších 300 tisíc

Díky sbírce na Donio poslali lidé nemocné Lil už 1 milion a 200 tisíc korun. Matka šestnáctileté dívky je ale přesto stále v zoufalé situaci. Ví, že pokud budou nyní její nemocnou dceru operovat, existuje nemalá pravděpodobnost, že zákrok její aktuální stav ještě zhorší. Odbornou lékařskou pomoc ale její dcera potřebuje. Aby však byl případný zákrok úspěšný, potřebuje šestnáctiletá Lil znát přesnou diagnózu, kterou jí žádný lékař v České republice nestanoví. Musí kvůli tomu do nemocnice v zahraničí. Pokud však nevybere dostatek peněz, dveře pro přesnou diagnostiku její dcery zůstanou zavřené. Ačkoli lidé byli štědří a poslali už více než milion, rodině stále chybí posledních 300 tisíc.