Kreativ

ŠTÍTEK: peníze

Ilustrační foto.

Podvodník z Klášterce tahal z mužů peníze. Sliboval jim sex, vydával se za ženu

Téměř sto tisíc korun „vytahal" z důvěřivých mužů 31letý podvodník z Klášterce nad Ohří. Na internetu se vydával za ženu, mužům sliboval za úplatu erotické služby nebo intimní fotografie. Když mu předem zaplatili, odmlčel se. Poté, co se jeden z podvedených obrátil na policii vyšlo najevo, že „naletělo" více než třicet mužů, navíc tento počet nemusí být konečný.

Bytová družstva mají problém, neplatiče už nemohou vystěhovat. Proč? Přečtete si rozhovor. Ilustrační foto

Právnička bytových družstev: Právní řád omezuje jejich pravomoci

Soudci myslí v první řadě na práva neplatičů, na jejich dluhy tak doplácejí řádní družstevníci, říká Kateřina Horáková z legislativně-právního oddělení Svazu českých a moravských bytových družstev. Menším družstvům proto podle ní někdy nezbývají prostředky ani na opravy.

Kyberkriminalita a na co si dát pozor.

V kraji se rozmohla kyberkriminalita, policie varuje před podvody všeho druhu

Policisté a kriminalisté důrazně varují občany před stále častějšími útoky nejrůznějších podvodníků. Podvody se týkají internetu a mobilních aplikací. Začíná jich přibývat jako much a kyberšmejdi se už nezaměřují zdaleka jen na seniory, ale i na ty, kteří jim v honbě za mamonem nasedají na lep a místo rozmnožení peněz sami o své úspory přijdou.

Kyberkriminalita a na co si dát pozor.

Na Opavsku se rozmohla kyberkriminalita, policie varuje občany před podvody

Policisté a kriminalisté důrazně varují občany před stále častějšími útoky nejrůznějších podvodníků. Podvody se týkají internetu a mobilních aplikací. Začíná jich přibývat jako much a kyberšmejdi se už nezaměřují zdaleka jen na seniory, ale i na ty, kteří jim v honbě za mamonem nasedají na lep a místo rozmnožení peněz sami o své úspory přijdou.

Do dobročinné Jarní aukce Retro Garáže posílá Autodrom Most raritní Octavii Combi.

Vyvolávací cena: 1 Kč. Raritní Octavia Combi jde do dobročinné aukce Retro Garáž

Ani letos nezůstane Autodrom Most stranou od veteránského dění. Vedle podzimního automobilového festivalu The Most CLASSIC, nebo vytrvalostní jízdy Oldtimer Express se stejně jako loni zapojí do největší české aukce historických vozidel Retro Garáž, která proběhne 27. dubna na výstavišti v Lysé nad Labem. Tento rok však Autodrom Most na aukci představí ještě raritnější vůz, než tomu bylo loni, a to Camera Car Octavia Combi první generace.

Peníze, ilustrační foto.

Chrášťanští budou jednat o kasinech v obci. Očekává se hádka

Prospějí rozvoji obce i jejímu vzhledu peníze získané díky provozu dvou kasin – na jejichž existenci už místní zastupitelé kývli – nebo by mělo zastupitelstvo provozování hazardu plošně odmítnout vydáním obecně závazné vyhlášky? To je otázka, která hýbe veřejným míněním v Chrášťanech na Praze-západ. V obci na dosah od pražského Zličína.

Sportovní ředitel Dušan Salfický s maskou i bez masky.

Romantika po hororu, Salfický ale satisfakci neprožívá: Jsem šťastný za Dynamo

ROZHOVOR/Jeden by to zabalil… Co jen schytal jmen. Jen ne to svoje Dušan Salfický. Kolik dostal nenávistných emailů. Bývalý bavič širokého pardubického publika upadl u pár jedinců v nemilost. Dávali mu za vinu, že klub špatné řídí. „Salfa“ ale se svými spolupracovníky setrval a vytáhl Dynamo z extraligového bahna. Pro jeho záchranu si dokonce zakoupil akcie. Po příchodu mecenáše Petra Dědka dostal důvěru pokračovat ve vedení a v roli sportovního ředitele si může užívat roky obrození pardubického hokeje. A zatímco mu v polovině roku dubna 2019 chyběly čtyři kroky k udržení, tak o pět let později mu schází čtyři kroky k titulu…

V mrazáku nejspíš oceníte přehlednost: žádné dlouhé hrabání, stačí jenom sáhnout

Pravidla mrazáku: Skladujte potraviny správně a zachraňte si i džíny či ubrus

Mrazák je dnes naprosto běžnou součástí domácností. Ty obří pro velkou rodinu, která má ráda zásoby, i ty relativně malé, jejichž dva šuplíky tvoří součást velké chladničky, mají jedno společné. Minus 18 stupňů Celsia, které v nich vládnou, vyřeší nejen dlouhodobé uchovávání sezonních surovin, ale taky ukončí plýtvání jídlem. Mrazák ale umí ještě něco navíc. 

Český premiér Petr Fiala

Sněmovna bude opět probírat záložnu a Fialův milion. Podívejte, co premiér řekl

Poslanci se ve čtvrtek sejdou z podnětu opozičního hnutí ANO na mimořádné schůzi, jež se má zabývat korupční kauzou Dozimetr a Podnikatelskou družstevní záložnou. Ve druhém případě jde o to, za jakých okolností a proč vložil v roce 2015 tehdejší předseda ODS Petr Fiala milion korun do tohoto peněžního ústavu, přičemž v majetkovém přiznání nepřiznal svůj družstevní podíl. O této záležitosti detailně hovořil v pravidelné premiérské debatě Deníku 15. února. Podívejte se na videu, jak vše vysvětlil.      

Pavilon G2 v areálu Fakultní Thomayerovy nemocnice – budova pediatrické kliniky.

Na stav dětské kliniky zaměstnanci Thomayerovy nemocnice upozornili sbírkou

Neobvyklou cestu, jak usilovat o zlepšení podmínek na pracovišti nejen pro sebe, ale především pro dětské pacienty a jejich rodiče, zvolila část pracovníků Pediatrické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Prostřednictvím Nadačního fondu Davida Švestky, který vznikl kvůli podpoře kliniky a jejích aktivit, zaměstnanci vyhlásili veřejnou sbírku na dárcovské platformě Donio, jež měla přinést peníze na část projektových příprav. Shromažďování peněz však bylo předčasně pozastaveno.

Hostem podcastu Ostravské ozvěny byl politik Jiří Navrátil, moderuje Martina Klíšťová, 13. března 2024, Ostrava.

Jiří Navrátil: Neděláme rozdíly mezi poskytovateli sociálních služeb

Nejvíce peněz ze státního rozpočtu určených na poskytování sociálních služeb míří v České republice do Moravskoslezského kraje. Nejen o této problematice jsme si povídali s náměstkem hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiřím Navrátilem v novém dílu podcastu redakce Moravskoslezského deníku Ostravské ozvěny, jehož záměrem je přinášet rozhovory se zajímavými hosty, jejichž životy, práce a osudy jsou spojeny s Ostravou a regionem jako takovým.

Plavecký bazén v Aši

Aši se vrátily stovky milionů. Zastupitelé rozhodnou zda se za ně opraví bazén

Přes dva roky měla Aš blokované miliony na účtech zkrachovalé banky Sberbank. Z tehdejších 167 milionů se jí na účet nyní vrátilo 158. Zda půjde drtivá většina z těchto peněz do kompletní rekonstrukce zdejšího plaveckého bazénu, rozhodnou zastupitelé. Pokud dají celé akci zelenou, může město vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele.

Peníze. Ilustrační foto.

Prodavač v Teplicích mazal nákupy, peníze bral pro sebe. Měl na to fintu

Odhalení nečekaného podvodu v teplické prodejně: Jak se prodavač snažil obejít systém a okrádat svého chlebodárce? Přečtěte si podrobnosti v našem článku. Vychytralý maník to měl dobře vymyšleno. Ale i tak se na to přišlo. Případ nakonec řešila teplická policie. Uzavřela to jako krádež, dotyčného posílá k soudu.

Ivo Kaderka, prezident českého tenisového svazu.

Kaderka nabídne svou rezignaci. S Fléglem zůstávají ve vazbě.

Prezident Českého tenisového svazu (ČTS) Ivo Kaderka se chystá na červnové valné hromadě nabídnout svou rezignaci, do té doby ale neodstoupí. Podle záznamu z jednání výkonného výboru, který má ČTK k dispozici, to řekl jeho právník Richard Maleček. Kaderka i šéf dozorčí rady svazu Vojtěch Flégl, kteří jsou stíhaní za milionové podvody se státními dotacemi, zůstávají ve vazbě. ČTK to sdělil zdroj z vězeňského prostředí. Pražský městský soud minulý týden rozhodoval o stížnosti jednoho z mužů, zřejmě právě Kaderky. Ze setrvání obou obviněných ve vazební cele lze dovodit, že soud stížnost zamítl.

Své první detašované pracoviště, které má urychlit vyřizování žádostí obyvatel Prahy o dávky, otevřel Úřad práce ČR v Příbrami.

Uspíšit vyřizování dávek pro Pražany pomůže dvacet úřednic v Příbrami

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Rychlejšího vyřizování žádostí o vyplacení přídavku na dítě, příspěvku na bydlení i rodičovského příspěvku by se měli brzy dočkat žadatelé z Prahy 9 – a následně i z pražské Čtyřky a Desítky. Od pondělí 8. dubna začalo Praze pomáhat 20 nových pracovnic v Příbrami. Do budoucna, možná ještě letos, by zde pro Prahu mohlo pracovat až 40 lidí.

Vojtíšek trpí od svých 7 měsíců epileptickými záchvaty. Má jich i 100 denně

Špatné bydlení, minimum peněz a Vojtíšek má i sto epileptických záchvatů denně

Malý Vojtíšek se již dva roky potýká s nejtěžší formou epilepsie. Záchvaty různých typů a intenzity mívá nepřetržitě, ve dne i v noci. Přestože se narodil jako zdravý chlapec, dnes kvůli nákaze herpetickou encefalitidou bojuje s vážným poškozením mozku. To se podepsalo na jeho fyzickém i mentálním stavu. Jeho maminka Lucie Kunovská tak nemůže docházet do zaměstnání. Z příspěvku od státu však nelze Vojtíškovi zaplatit potřebné rehabilitace.

Ilustrační snímek

Dvojice ze Sokolovska vyhrožovala ženě skalpováním a zabitím, muži brala peníze

Čtyřicetiletá žena společně s devětačtyřicetiletým mužem z Horního Slavkova od konce roku 2023 opakovaně vyhrožovali čtyřicetileté ženě, která byla v roli svědka v oznámení na obvodním oddělení Horní Slavkov. V něm figuroval také devětačtyřicetiletý muž, proti kterému měla žena svědčit. Obrali o peníze také seniora.

Fanoušci starých gramofonových desek si přišli v sobotu na své na Vinyl burze, která se konala v prostorách kavárny Nebe počká v Přerově.

V Nebe počká se sešli sběratelé desek. Novák je vzácnost, shodují se

Někdo sbírá známky a starožitnosti, pro jiného se staly vášní staré gramofonové desky. Poslechnout si oblíbené zpěváky a kapely na vinylu baví v posledních letech čím dál více lidí. „Za každou gramofonovou deskou se skrývá nějaký příběh. I proto jsou za ně lidé ochotni utratit více peněz,“ říká sběratel Peter Klimek z Frýdku Místku, který v sobotu nabízel kousky ze své sbírky na Vinyl burze v přerovské kavárně Nebe počká. Akce se tu konala již po několikáté a v plánu je další pokračování. 

Poslanec AfD Petr Bystroň

Russiagate: Rozvrátí Čech eurokandidátku AfD? Němcům vysvětlení Bystroně nestačí

Velkým politickým pádem může skončit pro německého poslance českého původu Petra Bystroně aféra přezdívaná Russiagate. Politik krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD), který je známý svým více než vřelým postojem k Rusku, je podezřelý ze vzetí úplatků. Za ty měl vystupovat právě ve prospěch země, která již více než dva roky vede útočnou válku na Ukrajině.

Parkování v Horní ulici v Nuslích.

Problémy kolem parkování v Praze může podle Hřiba řešit jedině zdražení

Citelné by asi mělo být zdražení plateb za možnost odstavení auta na ulici, které se očekává od připravované reformy systému parkování v Praze. Zdají se to naznačovat výpočty, které na sociálních sítích zveřejnil 1. náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), jenž má nyní v hlavním městě na starost oblast dopravy.

Eskorta přivádí Pavla Vorlického k soudu.

Soud uložil devět let vězení za podvody muži, který se osmnáct let skrýval

Jeden z nejhledanějších zločinců na Vysočině, ale i v České republice Pavel Vorlický z Jihlavy zná svůj trest. Uzavřel se tak příběh muže, který podvedl desítky lidí a skoro dvacet let unikal spravedlnosti. Dnes je mu sedmdesát let a Krajský soud v Brně ho ve čtvrtek 4. dubna poslal do vězení na devět let. Rozsudek není pravomocný.

Premiér Petr Fiala uvítal před časem v Praze ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ilustrační snímek

Česko na nákup munice pro Ukrajinu dá vyšší stovky milionů korun, řekl Fiala

Česká vláda na nynější nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu vyčlenila vyšší stovky milionů. V rozhovoru pro televizi CNN Prima News to ve středu večer řekl premiér Petr Fiala (ODS). Příspěvek podle něj odpovídá velikosti Česka. Na svou iniciativu na nákup munice pro Ukrajinu, která čelí ruské vojenské agresi, zatím Česká republika podle ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) od spojenců získala peníze na nákup prvních 300 tisíc kusů munice a o dalším půl milionu kusů se jedná.

Ilustrační foto

V Tovární šlo o život. S vrtákem na krku se peněz raději vzdal

Kamarádi z ubytovny se změnili v nelítostné agresory. Dva mladíci okradli na ulici v Hranicích pětatřicetiletého muže. Přiložili mu na krční tepnu kovový vrták a obrali ho tisíce. Policisté oba drsné loupežníky zadrželi a obvinili je z trestného činu loupež. Oběma hrozí až deset let ve vězení.

Ilustrační foto

Na ulici šlo o život. S vrtákem na krku se peněz raději vzdal

Kamarádi z ubytovny se změnili v nelítostné agresory. Dva mladíci okradli na ulici v Hranicích na Přerovsku pětatřicetiletého muže. Přiložili mu na krční tepnu kovový vrták a obrali ho tisíce. Policisté oba drsné loupežníky zadrželi a obvinili je z trestného činu loupež. Oběma hrozí až deset let ve vězení.

Ilustrační foto.

Tři a půl roku vězení. Muži lačnící po seznámení poslali podvodníkovi miliony

Na tři a půl roku do věznice s ostrahou poslal Okresní soud v Lounech 21letého Vladislava B. za jeho podvody ve virtuálním světě. V několika aplikacích a na seznamovacích portálech vystupoval pod různou ženskou identitou a od důvěřivců lačnících po seznámení získával peníze smyšlenými historkami. Devět poškozených mužů mu na základě vylhaných tvrzení třeba o úhradě pohřbu babičky, oddlužení, získání dědictví nebo zaplacení nájmu poslalo celkem přibližně 2,2 milionu korun, část z těchto peněz „pral“ přes účty svých příbuzných. 

Uzavřená olomoucká pobočka Sberbank v březnu 2022

Obce na Olomoucku se po dvou letech dostávají k penězům ze Sberbank

Desítky milionů korun ze zkrachovalé Sberbank se v těchto dnech postupně vracejí na účty měst a obcí z Olomoucka. Mnohé z nich už mají jasno v tom, na co je využijí. Nejčastěji na investice, které musely kvůli zablokovaným penězům na více než dva roky odložit.

Policistky zavítaly do společenského centra v Jesenici.

Senioři buďte obezřetní! Policistky zavítaly do společenského centra v Jesenici

/FOTO/ V úterý 12. března navštívily policistky společenské centrum Jesenice, kde se potkaly se Spolkem zdravotně postižených občanů Jesenice.  Senioři patří mezi jednu z nejzranitelnějších skupin obyvatel a je velmi důležité informovat je, jak předejít problémům, aby se nestali oběťmi podvodů, krádeží či násilných trestných činů. Každý z posluchačů obdržel malý dárek v podobě křížovek a samonavíjecí reflexní pásku.

Útok na koncertní síň v Krasnogorsku u Moskvy

Posílal teroristům peníze. Desátý podezřelý ze střelby v Rusku je ve vazbě

Moskevský soud v pondělí poslal do vazby desátého podezřelého v případu teroristického útoku na koncertní síň v Crocus City Hall v Krasnogorsku na okraji Moskvy. Jde o tádžického občana Jakubdžoniho Jusufzodu, uvedly tiskové agentury. Jusufzoda podle vyšetřovatelů několik dní před útokem ze své bankovní karty poslal peníze svému společníkovi, aby zajistil ubytování teroristů. Už po zločinu poslal část peněz jednomu z předpokládaných pachatelů. Je obviněn z teroristického činu a hrozí mu doživotí, napsala ruská státní tisková agentura TASS.

Ivo Kaderka

Problémy českého tenisu nekončí. Svaz zřejmě nebude mít peníze na vrácení dotace

Český tenisový svaz (ČTS) podle informací Radiožurnálu zřejmě nebude mít dost peněz na vrácení části dotace ve výši 29,7 milionu korun, které použil v rozporu se stanoveným účelem. Na zaplacení částky má 30 dní, lhůta vyprší v polovině dubna. Kvůli machinacím s dotacemi svaz navíc přišel o podporu generálního partnera, společnosti Agel miliardáře Tomáše Chrenka.

Zpěvák a herec Richard Krajčo ztvárňuje ve filmu Gump - jsme dvojka roli Oříška.

Kraj je ochoten zaplatit filmařům statisíce. Za to, že dělají svou práci

Půl milionu korun z rozpočtu kraje pošle středočeské hejtmanství tvůrcům druhého dílu rodinného filmu o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa Gumpa. Tento způsob podpory výroby celovečerního snímku, který měl premiéru v kinech ve čtvrtek 28. března, v pondělí 25. března odsouhlasili krajští zastupitelé. Finanční podpora z veřejných peněz pro různé filmové projekty zde není neobvyklá. V dalších krajích ostatně jakbysmet.