Kreativ

ŠTÍTEK: peníze

Bitcoinmat.

Podvodníci vyděsili majitele účtu, sám pak vybral peníze z banky a poslal jim je

O více než 700 000 korun přišel muž z Táborska, který sedl na lep podvodníkům. Ti na něj vyrukovali s velmi přesvědčivou legendou o tom, že o jeho úspory v bance usilují nepoctivci. A hned přidali návod, jak peníze dostat „do bezpečí". Muž jim pak sám prostřednictvím bitcoinmatu poukázal statisícové částky.

Ve čtvrtek hodinu před polednem se jaroměřské divadlo stane místem posledního rozloučení s 20letou Anetkou Richterovou z Litíče. Studentka a dobrovolná hasička SDH Velichovky se stala obětí nesmyslné střelby na FF UK.

S obětí střelby na univerzitě se rozloučí ve čtvrtek v jaroměřském divadle

Ve čtvrtek 4. ledna hodinu před polednem se jaroměřské divadlo stane místem posledního rozloučení s obětí nedávné tragédie, k níž došlo 21. prosince v budově FF UK v Praze. Nesmyslná střelba tři dny před Vánoci předčasně a krutě ukončila mladý život 20leté Anetky Richterové z Litíče, obce ležící jen pár kilometrů Jaroměře.

Bojovník MMA se u soudu přiznal.

Z výšin Oktagonu až před soud. Známý bojovník MMA s pouty na rukou

Má za sebou více než dvacet profesionálních zápasů v MMA. Polovinu z nich vyhrál. Bojoval ve Španělsku, Číně a řadě dalších zemí. Třikrát nastoupil v nejprestižnějších turnajích pořádaných organizací Oktagon, v nichž dvakrát zvítězil. Jednou se představil i na Oktagonu v Ostravě. Nyní se do moravskoslezské metropole vrátil – v poutech na rukou.

Tomáš Linhart je s umístěním Chrudimi po podzimu spokojený.

Důvěra v trenéry i hráče se vyplatila. Umístění odpovídá kádru, tvrdí Linhart

Polovina úspěchu. Chrudimský tým prošel již tradičně před ročníkem 2023/2024 FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pořádnou obměnou. Trenérský štáb kolem hlavního lodivoda Radka Kronďáka však dokázal stmelit hráče a dotáhl svůj tým k šestému místu po podzimu. Na jaře budou tak Chrudimští hrát o své nejlepší umístění v novodobé historii. Je třeba ale uznat, že po celou první část soutěže to nebylo vždy úplně růžové. Po pěti kolech byla Chrudim v tabulce poslední a zároveň vedení klubu bojovalo na radnici o peníze. 

Koupel v městské kašně na plzeňském náměstí Republiky si za dostatečné podpory publika řádně užívala dvojice cizinců.

Kuriozity na západě Čech: Sníh v létě, lavička Pata a Mata či čáp s taškou

O kuriozní situace nebyla aní letos na západě Čech nouze. Přesvědčit se o tom můžete v našem výběru úsměvných, zvláštních či přímo bizarních situací, které se odehrály v právě končícím roce. Najdete tu leccos, od opilého kamioňáka, který nevěděl, kam zaparkoval svůj vůz, přes muže, který si pral v kašně ponožky, záměnu těl nebožtíků až po smolaře roku. A nechybí ani raritní jevy z přírody či jeden sportovní rekord.

Okresní soud v Klatovech.

Za pokus vraždy dostal jen podmínku, teď vyhrožoval likvidací tří lidí

Bylo mu pouhých sedmnáct let, když v návalu vzteku málem umlátil k smrti mladého muže, na něhož zaútočil obří dřevěnou palicí. Dotyčný přežil jen zázrakem. Být útočník tehdy o rok starší, dostal by za pokus vraždy téměř jistě nepodmíněný trest a ještě dnes by byl za mřížemi. Ale jako mladistvý vyvázl s podmínkou a ambulantním psychiatrickým léčením. Mladík, který je ve 22 letech invalidním důchodcem, si však šance neváží a brzy ho čeká další soudní líčení.

Okresní soud v Klatovech.

Za pokus vraždy dostal jen podmínku, teď vyhrožoval likvidací tří lidí

Bylo mu pouhých sedmnáct let, když v návalu vzteku málem umlátil k smrti mladého muže, na něhož zaútočil obří dřevěnou palicí. Dotyčný přežil jen zázrakem. Být útočník tehdy o rok starší, dostal by za pokus vraždy téměř jistě nepodmíněný trest a ještě dnes by byl za mřížemi. Ale jako mladistvý vyvázl s podmínkou a ambulantním psychiatrickým léčením. Mladík, který je ve 22 letech invalidním důchodcem, si však šance neváží a brzy ho čeká další soudní líčení.

Zbrojnice dobrovolných hasičů ze Štítar.

Do podpory dobrovolných hasičů dá příští rok kolínská radnice více peněz

/FOTO, VIDEO/ Stejně jako v minulých letech přispěje Kolín na činnost dobrovolným hasičům. Radní již schválili program podpory. Ta se týká jejich okresního sdružení, ale také některých konkrétních jednotek. Financovat mohou z této podpory cokoliv potřebného. Pro příští rok dochází navíc k navýšení částky tohoto grantu.

Ilustrační foto.

Falešný novinář sliboval lásku. Žena z Libochovicka přišla o půl milionu

Sliboval jí lásku, společný spokojený život. Místo toho 39leté ženě z Libochovicka "vyluxoval" účet. Podvodník, který se vydával za amerického novináře, se s ženou seznámil na internetové seznamce, později ji žádal o posílání peněz, které sliboval vrátit, až přijede do Čech. Jenže, sliby byly falešné, stejně jako jeho historka o žurnalistovi. Žena přišla o více než půl milionu korun.

Žena naletěla podvodníkovi. Ilustrační foto.

Prodavačka posílala peníze čínskému zpěvákovi. V práci kvůli němu ukradla milion

Stále stejný scénář a lidé jsou nepoučitelní. Za zpronevěru téměř jednoho milionu korun z prodejny v Poličce ženě hrozí až pět let vězení. Vyšetřování navíc odhalilo temné pozadí celého příběhu. Žena prostřednictvím sociálních sítí zkontaktovala s údajným čínským zpěvákem. S tím se virtuálně sblížila natolik, že jí měl z Číny zaslat balíček. Během transportu ale údajně nastávaly různé komplikace, které vyžadovaly zaplacení poplatků. Ženě na to padly veškeré úspory a následný úvěr, takže ke zbytku si pomohla krádeží.

Žáci 3. ročníku ekonomického lycea Obchodní akademie Vlašim před budovou České národní banky v Praze.

Do světa ekonomiky a financí pronikli akademici z Vlašimi v České národní bance

Žáci třetích ročníků vlašimské obchodní akademie navštívili pod vedením vyučujících ekonomických předmětů Lucie Neradové, Hany Jirouškové a Venduly Slosiarikové Českou národní banku v Praze. Exkurze se na začátku prosince konala ve dvou zábavně-vzdělávacích expozicích Lidé a peníze a Za měnou. V nich se žáci seznámili se světem ekonomiky a financí, získali informace o centrální bance a o zajímavostech české měny.

Každý telefonát je lepší považovat za podvod, radí experti. Ilustrační snímek

U telefonu... Podvodníci umí napodobit hlasy autorit. Důchodci jsou snadný terč

Počet podvodů na internetu a v mobilních sítích v posledních měsících extrémně narůstá. Řada telefonických útoků přitom cílí na seniory. Podvodníci v mnoha případech využívají jejich nedostatečnou digitální gramotnost, důvěřivost, ale i sociální izolovanost nebo omezenou schopnost podvod odhalit. V neposlední řadě jsou někteří senioři ochotnější sdílet svoje osobní informace. Jestliže takový člověk podvodníkovi naletí, mohou škody dosáhnout i několika set tisíc korun.

Vánoční obchůdky přinesly dětem z domovů rekordních 690 tisíc korun.

Vánoční obchůdky přinesly dětem z domovů rekordních 690 tisíc korun

Také o letošním adventu se sortiment vybraných prodejen Albert rozšířil o dárky a dekorace, které vyrobily děti z dětských domovů. Malí obchodníci si v Obchůdcích vyzkoušeli i samotný prodej. Díky svojí šikovnosti a štědrosti zákazníků si vydělali 690 tisíc korun. Projekt organizuje tradičně Nadační fond Albert.

V Otrokovicích se uskutečnil další benefiční utkání fotbalistů Baťova proti Výběru kraje.

Podívejte se: Výběr kraje přehrál Baťov, při benefici se vybralo 430 tisíc korun

Diviznímu soupeři oplatili loňskou porážku a hlavně vybrali nejvíc peněz ze všech ročníků. Výběr kraje v čele s bývalým stoperem Slavie Praha a Zlína Jakubem Jugasem, který kvůli zlomenému kotníku tentokrát nenastoupil, v tradičním charitativním přátelském vánočním střetnutí zdolal domácí Baťov 5:3 a odčinil loňský nezdar.

K vánočnímu období patřily neodmyslitelně už před sto lety reklamy, které na Přerovany útočily ze všech stran.

Jak prožívali Přerováci vánoční čas před sto lety v roce 1923? Podívejte se

Byly Vánoce v Přerově před sto lety jiné, než dnes? Co promítali během svátků v přerovských kinech a mysleli naši předkové na chudé a potřebné? Historik a ředitel Státního okresního archivu v Přerově Jiří Lapáček přiblížil nejdůležitější události Vánoc v roce 1923 tak, jak o nich informovaly přerovské noviny Obzor.

Těmto lidem jste i díky Deníku pomohli.

Nejsilnější příběhy Deníku: těmto lidem jste v roce 2023 pomohli

Deník pravidelně přináší příběhy lidí, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. A mnohdy i v boji o holý život. Pojďme si připomenout deset silných příběhů roku 2023. Vybrala je pro vás redaktorka Kateřina Němcová, která vám nelehké osudy lidí pravidelně přibližuje. A právě díky vám, kteří jim pak finančně či jinak pomáháte, je jejich život o poznání jednodušší.

Bitcoinmat. Ilustrační snímek.

Policista na nákupech zachránil ženě 300 tisíc. Už je vkládala do bitcoinmatu

„Mně ta dvoutisícovka tam nejde vložit“. Když policista z obvodního oddělení z Trutnova zaslechl v jednom z pardubických nákupních center tuto větu, zbystřil. Starší žena opodál držela v ruce  mobilní telefon a vkládala peníze do bitcoinmatu. Přestože byl policista na vánočních nákupech s rodinou, začal hned jednat. Ženě svou všímavostí zachránil úspory.

Ilustrační snímek.

Z ženy z Podbořanska lákal peníze. Podvodník se vydával za lékaře v Afghánistánu

Zemřela mu žena, dceru měl v Anglii. OSN ho vyslala do Afghánistánu, kde pracoval jako lékař. Na podzim si přes sociální sítě začal psát s 51letou ženou z Podbořanska. Řekl jí, že jí chce poznat osobně, vrátit se. Že tento příběh zní jako pohádka? Také byla. Místo příběhu, který sliboval pěkný vztah, musí ale nyní žena řešit podvod. Podvodník využil její důvěřivosti a vylákal z ní téměř sto tisíc korun.

Marek Pazderský, šéf týmu eD System Silvini Team, v Bad Gasteinu

Unikát z Jizerských hor. Pazderský: Válčím se svazem, možná pojedu na olympiádu

/ROZHOVOR/ Za svoje peníze dělá reklamu Česku. Důvod? Miluje hory, běžecké lyžování a své "dítě". Seznamte se: Marek Pazderský, šéf týmu eD System Silvini Team, účastníka série Ski Classics. "Letos chceme hlavně přežít," konstatoval muž, který je zároveň sponzorem, trenérem i servismanem, v otevřeném rozhovoru pro Deník. 

Šéf týmu eD System Silvini Team Marek Pazderský v Bad Gasteinu

Unikát z Jizerských hor. Pazderský: Válčím se svazem, možná pojedu na olympiádu

Za svoje peníze dělá reklamu Česku. Důvod? Miluje hory, běžecké lyžování a své „dítě“. Seznamte se: Marek Pazderský, šéf týmu eD System Silvini Team, účastníka série Ski Classics. „Letos chceme hlavně přežít,“ konstatoval muž, který je zároveň sponzorem, trenérem i servismanem, v otevřeném rozhovoru pro Deník.