Domažlický pivovar bude mít tři sládky, mezi nimi je i žena
Jana Müllerová z Osvračína se v obnoveném Městském pivovaru Domažlice stane jedním ze tří sládků. V pivovarnictví pracuje již od roku 2018, ovšem k pivu má mnohem delší vztah.
Jana Müllerová z Osvračína se v obnoveném Městském pivovaru Domažlice stane jedním ze tří sládků. V pivovarnictví pracuje již od roku 2018, ovšem k pivu má mnohem delší vztah.
Dobrých řezníků není nikdy dost, proto vždycky potěší, když narazíte na nově otevřený, kvalitní podnik. Odhalili jsme, že Masology v Nových Butovicích v Praze k tomu nabízí i poutavý příběh manažera Aleše Peterky, kterého omrzelo sedět za počítačem a raději se postavil za řeznický pult.
Domácí štamgasti restaurace U Bejka jsou rádi, že zase mohou chodit na pivo. Svou hospodu na druhém břehu řeky v Českém Krumlově ale neopustili ani za nouzového stavu.
Na požitek z piva na zahrádce se těší přes léto Tomáš Helešic z Velkých Bílovic na Břeclavsku. „Rád zkouším nové vzorky z minipivovarů,“ svěřil se. Pivovary na jihu Moravy pro zákazníky na léto připravily několik speciálů.
Na požitek z piva na zahrádce se těší přes léto Tomáš Helešic z Velkých Bílovic na Břeclavsku. „Rád zkouším nové vzorky z minipivovarů,“ svěřil se. Pivovary na jihu Moravy pro zákazníky na léto připravily několik speciálů.
Podle mírového indexu je Česko osmou nejmírumilovnější zemí na světě. Jsou podle vás Češi mírumilovní?
Obří festival nevyjde, Žatec ale podpoří konání výstav i koncertů v ulicích.
Pivem a klobásami to zavoní v sobotu dopoledne u hřiště v Kladrubech.
Grilované pochoutky máme všichni rádi, existuje spousta receptů na skvělé pokrmy, ale většinou nejsou příliš zdravé. My vám dnes nabízíme trošku zdravější varianty, na kterých si určitě pochutnáte.
V budějovických Masných krámech je po koronavirové pauze opět živo a provoz restaurace běží i uvnitř.
/FOTOGALERIE/ Brány nymburského pivovaru se v roce 2012 otevřely osmi tisícům milovníků piva po sedmnácté.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších – řemeslných, až po ty největší.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších – řemeslných, až po ty největší.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších – řemeslných, až po ty největší.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších-řemeslných, až po ty největší. Až 90 procent produkce u nás tvoří světlé pivo plzeňského typu.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších-řemeslných, až po ty největší. Až 90 procent produkce u nás tvoří světlé pivo plzeňského typu.
Co se týká piva, Česká republika se pyšní velkou rozmanitostí. Najdeme zde pivovary různých velikostí, od nejmenších-řemeslných, až po ty největší. Až 90 procent produkce u nás tvoří světlé pivo plzeňského typu.
Zámecký pivovar ve Frýdlantu se stejně jako ostatní podniky musel vyrovnat s koronavirem a přijatými bezpečnostními opatřeními. Postupně se vrací do normálu, počítá ztráty a opět obnovil prohlídky areálu. „Naším cílem je prodat v České republice 9 000 hektolitrů a v zahraničí 4 000 hl piva. Máme na to ještě sedm měsíců,“ řekl majitel pivovaru Marek Vávra.
Zámecký pivovar ve Frýdlantu se stejně jako ostatní podniky musel vyrovnat s koronavirem a přijatými bezpečnostními opatřeními. Postupně se vrací do normálu, počítá ztráty a opět obnovil prohlídky areálu. „Naším cílem je prodat v České republice 9 000 hektolitrů a v zahraničí 4 000 hl piva. Máme na to ještě sedm měsíců,“ řekl majitel pivovaru Marek Vávra.
Zámecký pivovar ve Frýdlantu se stejně jako ostatní podniky musel vyrovnat s koronavirem a přijatými bezpečnostními opatřeními. Postupně se vrací do normálu, počítá ztráty a opět obnovil prohlídky areálu. „Naším cílem je prodat v České republice 9 000 hektolitrů a v zahraničí 4 000 hl piva. Máme na to ještě sedm měsíců,“ řekl majitel pivovaru Marek Vávra.
Autokemp na strakonickém Podskalí patří mezi místa, kam v sezoně zamíří stovky vodáků. Ale také domácích, kteří sem zajdou na pivo nebo zasportovat. „Nouzový stav nás zastavil přesně v době příprav na sezonu,“ říká provozovatel Michal Polata.
Hospody a restaurace patřily k provozům, kterých se nejvíce dotkla vládní nařízení proti šíření koronaviru.
Neděle v zámeckém parku se bude řídit heslem Táta jako z pohádky. Den otců na zámku slaví již podesáté. Všichni otcové a tatínkové mají ve svůj svátek vstup zdarma a pokud splní pět soutěžních úkolů, tak i žejdlík piva od samotného prince Ericha Thurn-Taxis.
Poprvé za 30 let se letos nebudou konat oblíbené Slavnosti svijanského piva. Ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík a starostka obce Svijanský Újezd Petra Bursová se dohodli, že po zvážení možných rizik v souvislosti s pandemií COVID-19 jsou nuceni letošní slavnosti zrušit.
/FOTOGALERIE/ Znovuotevření hospod a restaurací podporuje plzeňský pivovar dosud největší akcí v jeho dějinách s názvem „První pivo je na nás“. Každý zákazník, který si objedná pivo ve kterékoli hospodě, kde mají Pilsner Urquell na čepu, dostane další pivo na účet pivovaru. Na to, jak se vyrovnali se situací v karanténě, jsme se zeptali Lukáše Chlebovského, majitele tankovny Viktorka v Ostravě-Porubě.
Podmínky pro provozovatele restaurací už nejsou tak tvrdé jako v době těsně po koronavirové krizi. Přesto stále existují omezení, která musí dodržovat. Mezi nimi je i „večerka“ – v restauracích a barech se musí zavřít už ve 23 hodin. Restauracím, které jsou živy díky lidem přicházejícím na oběd, večeři či pár piv, to většinou zas tak moc nevadí. Horší situaci mají bary.
/FOTO/ Obor sladovnictví a pivovarnictví vydá první absolventy. Je mezi nimi lékař i majitel pivovaru.
České Budějovice – Nové etikety zdobí lahve s pivem z produkce Budějovického Budvaru. Pivovar opustil cestu označování svých piv mezinárodními názvy a pro český trh připravil speciální sadu etiket. S výjimkou své vlajkové lodi – tradičního ležáku.
Domažlice budou opět vařit pivo. Budou to výčepní světlá Domažlická 10, světlé ležáky Čerchov 11 a Domažlická 12 a silný speciál Domažlický Doppel.
Letošní ročník ankety Absurdita roku byl ovlivněn koronavirovou epidemií, která přinesla také řadu těžko pochopitelných administrativních opatření. Polovina letošních nominací se proto vztahovala právě k nařízením přijatým v této souvislosti. Přesto si své místo na slunci dokázala vybojovat trojjediná sazba DPH na pivo. Odborným garantem ankety Absurdita roku, která je vyhlašována v rámci podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku a MONETA Živnostník roku, je Hospodářská komora ČR.
Tradiční pivovar skončil, zmizelo z něj posledních 61 580 litrů piva.
Sládci humpoleckého pivovaru Bernard se mohou pyšnit dvěma nejvyššímu oceněními na mezinárodní soutěži Frankfurt International Trophy. Porotce zaujalo pivo Bernard IPA a Bernard jantarový ležák.
Kdy jindy než teď, kam jinam než do našeho hlavního města. Vidět Prahu bez návalu zahraničních turistů je zážitek. Navíc se brzy spustí program, díky kterému získáte za každou noc strávenou v Praze příspěvek na nejrůznější atrakce.
Malé pivovary zachránili jejich zákazníci. Někde se dohodli na odkladu nájmu.
/LIDÉ ODVEDLE/ Jednatřicetiletý Martin Palouš je hlavním sládkem v Minipivovaru Volt, který sídlí u jablonecké přehrady. Zde už uvařil přes 40 druhů piv. Jeho snem je vybudovat velký pivovar. Přečtěte si jeho zajímavý příběh ze seriálu Lidé odvedle, který pravidelně vychází v Týdeníku Jablonecko.
/FOTOGALERIE/ Také kultovní hospody ve Frýdku-Místku, města v podhůří Beskyd, znatelně pocítily koronavirový výpadek zákazníků. Těší se, ale na lepší zítřky a věří tomu, že se nejen stálí štamgasti vrátí k jejich barům. Společně s fotografem Pavlem Netoličkou jsme zjišťovali, jak to aktuálně v hospodách vypadá.
/Z ARCHIVU DENÍKU/ Připomeňte si spolu s námi prostřednictvím archivních fotografií, jaké to bylo v minulých letech, když se konal tradiční Chmelfest, recesistické oslavy piva, chmele a dobré nálady.
Minipivovary na Litoměřicku a Podřipsku mají za sebou nelehké období. Při životě je během nucené koronavirové pauzy udrželi jejich zákazníci, kteří si u nich kupovali pivo alespoň ve výdejovém okénku. Shodli se na tom Deníkem oslovení majitelé těchto většinou rodinných podniků.
Tvrdé tresty a nejtvrdší pro jednu ze zásadních opor SK Slaný Lukáše Křečka. Ten si, podle rozhodnutí Etické komise FAČR, nezahraje fotbal kvůli tzv. sázkařské kauze sedm let. „Nechápu, proč jsem dostal tak vysoký trest jen já. Pokud nevyjde odvolání, je to pochopitelně konec kariéry,“ říká čtyřiatřicetiletý odchovanec Slaného a Kladna, který si zahrál za Brno i v nejvyšší soutěži.
Tvrdé tresty a nejtvrdší pro jednu ze zásadních opor SK Slaný Lukáše Křečka. Ten si podle rozhodnutí Etické komise FAČR nezahraje fotbal kvůli tzv. sázkařské kauze sedm let. „Nechápu, proč jsem dostal tak vysoký trest jen já. Pokud nevyjde odvolání, je to pochopitelně konec kariéry,“ říká čtyřiatřicetiletý odchovanec Slaného a Kladna, který si zahrál za Brno i v nejvyšší soutěži.
Domažlický pivovar je pomalu před dokončením, přesto ještě stále není známo datum, kdy návštěvníci ochutnají první pivo. Víme ale, jaké se bude vařit.
Řemeslná piva i další produkty z brněnské mikrofarmy ochutnají ve čtvrtek lidé od pěti hodin odpoledne na Moravském náměstí v Brně. Od šesti hodin zahraje jazzová kapela Breeze band.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Kemp Plovárna v Soběslavi zahájil letošní sezonu teprve v pátek 29. května. Návštěvníky potěší plánované víkendy s živou hudbou a k pivu vepřové koleno.
Výčepní speciál Radegast Ratar dorazil v čepované variantě do hospod a restaurací jako mimořádně hořká Volba sládků. A všichni záchranáři a zdravotníci budou mít první pivo zdarma jako poděkování za jejich tvrdou práci.
Jaroslav Němec z Bystrého u Poličky má přezdívku Maxijedlík, a ne náhodou. Sní na co přijde. Vyhrál nespočet soutěží v pojídaní třeba švestkových knedlíku a má na svém kontě i světové rekordy v konzumaci natvrdo vařených vajec na čas.
Středeční 33.kolo druhé národní hokejové ligy sezony 2008 - 2009 připravilo pro fanoušky pikantní podívanou ve znamení derby mezi Kolínem a Nymburkem, kde nešlo jen o body. A o co že se hrálo? O dvě basy piv a dva litry zelený. Před zápasem došlo totiž k sázce mezi hráči a fanoušky Kolína. Vyhraje-li Kolín, fanoušci darují svému týmu dvě basy piv a stejný počet zelený. Prohrají-li Kozlové, basa piva poputuje z jejich rukou k fanouškům. Tak tomu se říká motivace!
lékárna Madeta, výrobce součástek pro automobilový průmysl Bosch či národní podnik Budějovický Budvar se postupně vyrovnávají s následky koronavirové krize. Změny jihočeské podniky zaznamenaly v úhrnu zakázek, preferencích zákazníků i v oblasti personálu. Snaží se proto minimalizovat náklady a přijímají různá opatření.
Z nejhoršího jsme snad venku, věří po nucené pauze majitelé hanáckých minipivovarů a rodinných pivovárků. Těší se na stálé zákazníky a radost mají i z těch nových, kteří se o nich díky internetu a sociálním sítím dozvěděli až během nouzového stavu a podpořili je objednávkou s rozvozem domů nebo si pro pivo přijeli k výdejnímu okénku až do pivovaru.