Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Ilustrační foto.

Za špice ze Španělska zaplatila žena 60 tisíc, pes ale nedorazil

Litoměřice – To, že je internet plný podvodníků, kteří se z důvěřivých lidí snaží různými způsoby vylákat peníze, se před nedávnem přesvědčila i žena z Litoměřicka. Přes internetovou inzerci si chtěla pořídit štěně trpasličího špice ze Španělska.

Ilustrační foto

Účty za teplo? Zvedly je chladná zima i studený duben

Jižní Morava – Patnáct tisíc korun zaplatila loni rodina Jana Rybárika za dodávky tepla a teplé vody. „Předloni to bylo stejně, jen v roce 2014 o tři tisíce víc," uvedl Rybárik. Letos ovšem jeho i další Brňany může po obdržení vyúčtování čekat nepříjemné překvapení.

Česká národní banka

ČNB poprvé udělila licenci pobočce banky se sídlem mimo EU

Licenci v Česku získala čínská Industrial and Commercial Bank of China. Z pohledu Garančního systému finančního trhu se jedná o jedinou pobočku banky, která nemá sídlo v České republice, ale řídí se českým systémem pojištění vkladů.

Ilustrační foto.

Zneužili data poškozeného, teď má exekuci

Jindřichohradecko - Do dvou týdnů stanou před soudem dva výtečníci, kteří měli neoprávněně zneužít osobní údaje poškozeného a bez jeho vědomí na jeho jméno uzavřít pojistku na přívěs za auto.

Ilustrační foto

Dlouhodobě nemocní zaměstnanci asi budou brát vyšší nemocenskou

Zaměstnanci v delší pracovní neschopnosti zřejmě budou brát od příštího roku vyšší nemocenskou. Sněmovna dnes schválila zvýšení procentní sazby v rámci vládní novely o pojistném na sociální zabezpečení, jež má podnikatelům zjednodušit administrativu spojenou s placením odvodů. Předlohu ještě musí projednat Senát a podepsat prezident.

Otec. Ilustrační foto.

Otcové získají nárok na volno po narození dítěte, podepsal Zeman

Praha - Otcové získají nárok na týdenní placenou dovolenou po narození dítěte. Dobrovolní hasiči a další záchranáři budou pobírat vyšší nemocenskou. Novelu o nemocenském pojištění, jež předpokládá i rozšíření nároku na sirotčí důchod, dnes podepsal prezident Miloš Zeman. O jeho podpisu informoval mluvčí Jiří Ovčáček.

Divočák. Ilustrační foto.

Střet se zvěří může mít opravdu tragické následky

Nehod způsobených střetem se zvěří každoročně přibývá. Ke srážkám dochází zejména v brzkých ranních hodinách, v místech, kde se zvěř vydává hledat potravu. Mnohdy se tak ale nestává pouze v lesních úsecích. Řidiče zvířata překvapí i v místech, kde by je nikdo nečekal.

Ilustrační foto.

Třebeš přivezla cenné tři body

Hradec Králové - Fotbalisté Třebše v dohrávce 16. kola krajské I. A třídy zvítězili na horké půdě Sobotky 3:1 a připsali si tak cenné tři body, čímž si v tabulce upevnili druhé místo.

Holešovická tržnice (pohled od Vltavy). Ilustrační foto.

Areál Holešovické tržnice není pojištěný

Praha - Hlavní město nemá pojištěn areál Holešovické tržnice. S informací přišli sociální demokraté z Prahy 7, podle kterých proto v případě nehody či požáru může město přijít o stamiliony. „Vzhledem ke složitým vztahům s nájemcem a především hodnotě areálu a jednotlivých budov to považujeme za kardinální chybu, kterou je třeba neprodleně napravit," uvedl Tomáš Petříček z pražské ČSSD. Mluvčí magistrátu Vít Hofman potvrdil, že areál v současnosti skutečně pojištěn není.

Otec. Ilustrační foto.

Tatínkové budou mít týdenní dovolenou, schválil Senát

Otcové získají nárok na týdenní placenou dovolenou po narození dítěte. Dobrovolní hasiči a další záchranáři budou pobírat vyšší nemocenskou. V novele o nemocenském pojištění, jež předpokládá i rozšíření nároku na sirotčí důchod, to dnes schválil Senát.

PAVEL PŘIBYL - trenér FK Junior Děčín.

Junior doma vydřel dva body

Děčín – Žádná fotbalová krása to nebyla, přesto Junior Děčín vyválčil nad předposledním Velkým Březnem dva body. Do smíchu ale domácímu trenérovi moc nebylo.

Ilustrační foto

Počet nehod způsobených střetem se zvěří narůstá

Kolínsko - Nehod způsobených střetem se zvěří přibývá každoročně když se mění čas ze zimního na letní. Ke střetům dochází zejména v brzkých ranních hodinách, v místech, kde se zvěř vydává hledat potravu.

Ilustrační foto

Počet nehod způsobených střetem se zvěří narůstá

Benešovsko - Nehod způsobených střetem se zvěří přibývá každoročně když se mění čas ze zimního na letní. Ke střetům dochází zejména v brzkých ranních hodinách, v místech, kde se zvěř vydává hledat potravu.

Ilustrační foto

Počet nehod způsobených střetem se zvěří narůstá

Kutnohorsko - Nehod způsobených střetem se zvěří přibývá každoročně když se mění čas ze zimního na letní. Ke střetům dochází zejména v brzkých ranních hodinách, v místech, kde se zvěř vydává hledat potravu.

Lékaři potvrzují, že stále více nemocných lidí ani nechce neschopenku pro zaměstnavatele.

Nemocní zaměstnanci by mohli pobírat vyšší nemocenskou

Praha - Zaměstnanci v pracovní neschopnosti by se mohli dočkat vyšší nemocenské. Zatímco nyní dostávají od 15. dne nemoci 60 procent příslušného vyměřovacího základu, nově by od 31. dne nemoci měli dostávat 66 procent a od 61. dne až 72 procent denního vyměřovacího základu. Počítá s tím pozměňovací návrh bývalého odborového předáka a poslance za ČSSD Jaroslava Zavadila, který ho chce vložit do vládní novely zákona o pojistném na sociální zabezpečení. Tato novela má především podnikatelům zjednodušit administrativu spojenou s placením odvodů.

Hokejisté Chicaga a St. Louis sehráli duel pod širým nebem.

Vedení NHL definitivně rozhodlo o neúčasti svých hráčů na olympiádě

Vedení NHL definitivně rozhodlo o neúčasti svých hráčů na olympijských hrách v Pchjongčchangu v příštím roce. Zástupci nejlepší ligy světa startovali pod pěti kruhy nepřetržitě od roku 1998 v Naganu, ale pošesté za sebou už se na olympijský turnaj nevydají. Ke zlomu nedošlo ani poté, co se Mezinárodní hokejová federace (IIHF) rozhodla uhradit hráčům NHL cestovní náklady a pojištění.

Jakub Voráček

Jak nalákat hvězdy NHL na OH? Federace jim zaplatí cestovní náklady

Mezinárodní hokejová federace se rozhodla uhradit hráčům NHL cestovní náklady a pojištění ve snaze zajistit jejich start na olympijských hrách v Pchjongčchangu v příštím roce. Informovala o tom agentura Reuters. Mělo by jít o částku až 20 milionů dolarů (zhruba půl miliardy korun).

centrála VIG ve Vídni

Vienna Insurance Group hledí do budoucna s optimismem

Vídeň (Rakousko) - Vienna Insurance Group (VIG) očekává na základě předběžných výsledků za rok 2016 ve všech směrech pozitivní bilanci. Nová obsáhlá agenda managementu je základem připravenosti koncernu na budoucnost.

Aktuální podoba haly, která čeká na svou opravu.

Proč se střecha zřítila, objasní posudek ještě v březnu

Česká Třebová – Více než patnáct milionů korun. Taková bude zřejmě škoda na poničené hale nové tělocvičny na Skalce v České Třebové. Její střecha se zřítila v polovině ledna během florbalového zápasu, pouhý den před slavnostním otevřením.

Renáta Kadlecová

Krach banky nebo záložny? Garanční systém zajistí výplatu peněz za sedm dnů

Praha - Zkrácení lhůty pro zahájení výplat náhrad zákazníkům zkrachovalých bank na sedm pracovních dnů a také změna názvu. S těmito okolnostmi se musel v posledním roce vypořádat Garanční systém finančního trhu, který až donedávna lidé znali jako Fond pojištění vkladů. V jeho čele stojí už jedenáct let výkonná ředitelka Renáta Kadlecová.

Bouračka v Úsově

Pojišťovny hlásí nástup nových technologií. Likvidace škody online

Oraha - Příběh z oblasti sci- -fi? Ne, v pojišťovnictví nyní už realita. Unikátní aplikace pro tablety a chytré telefony zpracují data o vozidle, umožní fotodokumentaci škody včetně popisu a zároveň vypočítají výši pojistného plnění. Už několik měsíců je využívá i pojišťovna Kooperativa.

rodina - finanční poradenství

Kontrolou smluv ušetříte tisíce

Praha - Víte, že pojistnou smlouvu můžete bez sankcí vypovědět jen při výročí jejího uzavření? Pokud ne, nelamte nad sebou hůl. Obdobně je na tom víc než šedesát procent obyvatel České republiky. Tuto skutečnosti odhalili autoři výzkumu, který pro server Suri.cz uskutečnila agentura Perfect Crowd.

Ilustrační foto

Pojišťovna vyplatí za havárii v Kralupech miliardu

Kralupy – Za loňskou havárii krakovací jednotky v kralupské rafinerii dostane společnost Unipetrol RPA, která patří do petrochemického holdingu Unipetrol, od pojistitele odškodné ve výši více než jedné miliardy korun. Unipetrol na svém webu uvedl, že částka bude vykázána ve finančních výkazech za první čtvrtletí letošního roku. Firma má výsledky za první tři měsíce roku 2017 oznámit na konci dubna.

Dopravní nehoda v Chodově

S řidičákem ani pojištěním si muž hlavu nelámal

Chodov - Na pěkný malér má zaděláno čtyřiašedesátiletý muž z Chodova. Při dopravní nehodě, jejímž byl účastníkem, totiž vyšlo najevo, že si neláme hlavu ani s řidičákem, ani s povinným pojištěním vozidla.

Brněnské výstaviště hostí od pátku třiadvacátý mezinárodní veletrh oční optiky, optometrie a oftalmologie.

OBRAZEM: Brýle na veletrhu? Některé umí dokonce i plavat

Brno - Rozlehlá hala je prosvícená sluncem. V jeho paprscích se odráží a třpytí tisíce sklíček na brýlích zdobených zlatem i kůží. Mezi stánky se zvolna promenádují optici, kteří často se sklenicí šampaňského vybírají nejnovější modely brýlí do svého sortimentu. Brněnské výstaviště hostí od pátku třiadvacátý mezinárodní veletrh oční optiky, optometrie a oftalmologie.

Podnikatel

Rok 2016: V Česku se zvýšil počet podnikatelů

Počet podnikatelů v Česku, kteří si samostatnou výdělečnou činností skutečně vydělávají, stoupl v roce 2016 o 5 000 na 981 000. V samotném 4. čtvrtletí nastal pokles o 15 000. Předloni počet podnikatelů, tedy například soukromých lékařů, umělců nebo zemědělců, stoupl o 4 000.

Ilustrační foto.

Poplatky za nepojištěné vozy? Vláda se k tématu staví pozitivně

Novelou zákona o povinném ručení, která do něj vrací poplatek za nepojištěné vozidlo, projedná Sněmovna s pozitivním stanoviskem vlády. K návrhu skupiny poslanců vrátit do zákona povinný příspěvek motoristů České kanceláři pojistitelů za nepojištěná auta měli vládní legislativci podle podkladů pro dnešní jednání ministrů připomínky. Sněmovna se bude předlohou zabývat na některé z příštích schůzí.

Ilustrační foto.

V Deštné řeší odpady i pojištění

Deštná – Odpadové hospodářství, ceník služeb města nebo úložiště radioaktivního odpadu, to jsou jen některé body, které v pondělí od 18 hodin mají na programu zastupitelé v Deštné. 

Ilustrační foto.

Týden volna pro tatínky? Jen když pracují

Narodil se nám potomek a chceme volno, co máme dělat? Takové dotazy novopečených otců zaplavily „sociálku" hned zkraje letošního roku. Tatínkové se mylně domnívali, že novinka v podobě týdenní placené dovolené po porodu už platí.

Ivan Hoffman

Otcovská dovolená

V rámci novely nemocenského pojištění poslanci odhlasovali pro české otce týdenní placenou dovolenou po narození dítěte. Jsou dvě možnosti, jak k této informaci přistoupit. Jednak lze počítat, co to bude stát zaměstnavatele, respektive státní rozpočet, a pak diskutovat, čemu takové volno prospěje a zda za ty peníze stojí.