Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Policisté kontrolovali zbraně a potřebné dokumenty před honem, který pořádalo sdružení Vrška z Nové Včelnice.

Policisté kontrolují myslivce na honech

Jindřichohradecko – S podzimem přichází čas honů, což zároveň přináší i zesílené kontroly policistů, kteří myslivcům prověřují zbraně a potřebné doklady.

Proti Uberu protestují taxikáři napříč planetou.

Uber ve světě? Na růžích ustláno nemá

Taxislužba Uber je předmětem protestů a žalob ze strany taxikářů, vlád a magistrátů po celém světě. Před dvěma týdny ji zakázal Londýn, který se tím přidal k celému Německu anebo Itálii. V Česku Uber zatím dojezdil jen v Brně. 

Ilustrační foto

Lidé zazimovávají chaty. Musí dbát na důkladné zabezpečení

Jižní Morava - S podzimem pomalu končí chatařská sezona a začíná období, které je rájem pro zloděje. V období od konce prázdnin do Vánoc je evidováno nejvíce vloupání do rekreačních a zahrádkářských objektů. „Zimní měsíce patří z hlediska majetkové trestné činnosti zejména v zahrádkářských koloniích k rizikovým,“ varuje břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Senior centrum v Uherském Hradišti převzalo v úterý 19. září nový automobil Dacia Dokker, který doplní její už tříčlenný vozový park.

Senior centrum získalo nový automobil

Celkově třetí vozidlo pro výjezdy za klienty či jejich přepravu získala pečovatelská služba Senior centrum Uherské Hradiště. Dvě poslední z nich přitom obdržela přes projekt Sociální automobil, na jehož pořízené se pod taktovkou reklamní agentury Kompakt podílejí především místní firmy.

Legální plochy pro graffiti - Vršovice, Těšnov, Holešovice, Prosek.

Vandalismus, nebo umění? Problém graffiti má řešit více legálních ploch

Legal, nebo illegal? Otázka, kterou si před noční akcí klade mnohý, nejčastěji náctiletý sprejer. Přičemž ne každý si dost dobře uvědomuje, že druhá volba ho může dostat velmi rychle za mříže za poškozování cizí věci. Až na jeden rok. Nejčastěji ovšem uměníchtiví teenageři vyfasují od samosoudce ve zrychleném řízení podmínku.

Ilustrační foto.

Jak správně pojistit dítě? Lepší je vždy dlouhodobě

Pojišťovny jako horkou novinku prezentovaly novou nabídku na krátkodobé úrazové pojištění dětí, které se může hodit i v průběhu školního roku, kdy děti navštěvují zájmové kroužky. „Podle mého názoru je takové připojištění nesmysl,“ říká finanční poradkyně společnosti Partners Dana Míchalová.

Umístění prvního vazníku na sportovní halu v České Třebové.

K vazníkům brzy přibude střecha

Česká Třebová - Vypadalo to, že se nic neděje. Zničená hala na Skalce, na níž se před osmi měsíci, den před slavnostním otevřením, zřítila střecha, stála v blízkosti střední technické školy, aniž by si jí někdo všímal. Ve čtvrtek kolem ní ale bylo rušno, přivezli sem první z nových vazníků. Na svém místě byl krátce před polednem.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek: I za Masaryka se demokraté spojili proti Henleinovi a komunistům

/ROZHOVOR/ Strana TOP 09, jejíž tváří se před osmi lety stal Karel Schwarzenberg, byla kometou sněmovních voleb v roce 2010. Miroslav Kalousek spravoval státní kasu v době největší poválečné finanční krize. Veřejné finance ochránil, ale sáhnul lidem na platy a zvýšil daně. Mnozí ho kvůli tomu zatratili, stejně jako celou Nečasovu vládu.

Ilustrační foto.

Duel Deníku: Mají se zavést zdravotnické nadstandardy?

Zdravotnické nadstandardy jsou ožehavou otázkou již několik let a stály místo již nejednoho ministra zdravotnictví. Deník zařadil právě tuto otázku mezi klíčová témata, na která by politici měli odpovědět po blížících se volbách. Co na tuto problematiku říkají odborníci? Čtěte argumenty pro a proti zavedení nadstandardů ve zdravotnictví. 

Ilustrační foto

Život máme jen jeden. Češi si ale víc cení majetku, říká průzkum

Peníze, nebo život? České rodiny dávají přednost majetku. Ukázal to rozsáhlý srpnový průzkum zaměřený na pojištění pro vzdělávací projekt Den finanční gramotnosti. Zatímco za životní pojištění utratí Čech v průměru necelých šest tisíc za neživotní je to přes osm tisíc.

Ilustrační foto

Klasické pošty mizí

Roky byli zvyklí mít poštu. Měli kde zaplatit složenky, poslat dopis nebo vybrat peníze. Teď mají strach, že o tento zažitý standard přijdou. Řeč je o lidech žijících na vesnicích, kde ještě nezrušili pobočky České pošty.

Ilustrační foto.

Do nemocnice to bude dál. Strany chtějí nechat lidi doma

/INFOGRAFIKA/ Žijte zdravě, nekuřte a my vám odpustíme část pojištění. Takovou motivaci by od své pojišťovny uvítalo 43 procent Čechů. Vyplynulo to z průzkumu, který si nechala zpracovat skupina zdravotnických odborníků v čele s bývalým ministerským poradcem Pavlem Vepřekem.

Záplavy v Houstonu

Češka v Texasu: Tolik ochoty pomáhat jsme ještě neviděli

/ROZHOVOR/ Záplavami v okolí Houstonu nyní žije celý druhý největší stát USA. Deník oslovil fotografku českého původu Lydii Troup, která s manželem Georgem již přes 35 let žije v Dallasu. „Sledujeme zprávy celý den. Je to  katastrofa,“ říká k ničivým záplavám v Texasu.

Ilustrační foto.

Ani moc levné, ani předražené. Jak poznat kvalitní životní pojištění

Smrt, invalidita, úraz. Co bude se mnou nebo s mými blízkými, když se něco takového stane? Přemýšlet nad podobnými hypotetickými situacemi se může zdát morbidní. V tomto případě však platí, že štěstí přeje připraveným. Co naopak v životním pojištění neplatí, je pravidlo čím dražší, tím lepší. Jak životní pojištění správně nastavit a kdo ho opravdu potřebuje? Vysvětluje finanční poradce Partners Josef Uchytil.

Havířovští fotbalisté uhráli bod a drží se mezi nejlepšími třemi.

Ztráta, zisk? Těžko říct

Havířov – Remízu ze Šternberka přivezli v sobotu v rámci divize fotbalisté Havířova. Jestli je to málo nebo tak akorát, to po utkání nevěděl ani hrající trenér Indiánů Miroslav Matušovič.

V Itálii havaroval autobus s českými turisty.

Všichni Češi z havarovaného autobusu se vrátili z Itálie do vlasti

Všichni zranění z českého autobusu, který 4. srpna havaroval na severu Itálie, byli již převezeni z tamních nemocnic do Česka. V neděli přijela poslední z nich, průvodkyně cestovní kanceláře. Dnes to řekl Petr Majer, majitel cestovní kanceláře Mayer & Crocus, která autobus vypravila, a potvrdila pojišťovna Uniqa.

Ilustrační foto.

Šéfové ručí svým majetkem. Každý desátý už má pojistku "na blbost"

Udělat chybu může české manažery vyjít hodně draho. Již tři roky platí, že riskují ztrátu celého svého majetku. Snaží se tomu předejít pojistkami. Velký plat rovná se v Česku i velké riziko. Alespoň pro lidi, kteří pracují na pozicích top manažerů, ředitelů či členů představenstev a dozorčích rad. 

Ilustrační foto.

Příprava elektronické neschopenky se rozbíhá naplno

Ministerstvo práce a sociálních věcí se naplno věnuje přípravě elektronické neschopenky, tzv. E-Neschopenky. Dnes se opět sešla meziresortní pracovní skupina, aby projednala aktuální stav projektu. Rozhodnutím ministryně Marksové byl také ustaven projektový tým.