Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Volyně, náměstí Svobody. Ilustrační foto

Město pomůže s opravou hrobů i lávky

Strakonicko - Peníze na opravy hrobů. Šest hrobů poškodil na hřbitově Malsička padlý strom, který porazil silný vichr, jež se prohnal 23. září přes Volyni.

RS Tour

Ke krachu cestovky RS Tour nemuselo dojít, tvrdí portál

Klienti cestovní kanceláře RS Tour, která před dvěma týdny zkrachovala, se zklamání z neuskutečněných zájezdů vůbec nemuseli dočkat. Státní aparát měl totiž dostatek indicií, že s podnikáním majitele a jednatele cestovky Romana Šimka není něco v pořádku. Úředníci mohli zasáhnout, jenže to neudělali, upozornil ve své analýze portál FAEI.cz.

Jízda na nafukovacím banánu je oblíbenou zábavou u moře.

Zábava u moře? Jízdu na banánu standardní pojištění kryje, hluboké potápění ne

Léto, moře a adrenalin? Pokud se chystáte o své dovolené vyzkoušet některou z tradičních letních atrakcí, zvažte své pojištění. Jízdu na nafukovacím banánu, vodních lyžích, surfování nebo šnorchlování si můžete užívat bez výčitek svědomí. Na všechny tyto aktivity platí standardní pojištění. Při potápění do čtyřiceti metrů už je vhodné ale mít připojištění, upozornila Allianz.

Ilustrační foto.

O otcovské volno požádala necelá polovina čerstvých otců

O otcovskou, která se v Česku vyplácí od února, požádalo do konce června bezmála 20 tisíc mužů. Za prvních pět měsíců Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) vyplatila otcům na týdenním otcovském volnu 91,1 milionu korun. Řekla to mluvčí úřadu Jana Buraňová. Podle propočtů ze statistik tak o otcovskou zažádala méně než polovina otců.

Nákladní doprava - Ilustrační foto

Čeští exportéři riskují. Spoléhat na pojištění dopravců se nemusí vyplatit.

Český export mezi lety 2016 a 2017 vzrostl podle Českého statistického úřadu o šest procent. I přes to, že průměrná hodnota vyváženého zboží i v prvních pěti měsících roku 2018 atakuje hranici 290 miliard korun, spoléhají firmy na to, že jejich zboží je dostatečně chráněno pojištěním dopravců. V řadě případů je však toto pojištění nedostačující. Týká se to zejména mezinárodní přepravy a cenného zboží menších rozměrů, například elektroniky.

Ilustrační foto

Celníci varují před podvodem přepravce Asia Airline Logistics

Generální ředitelství cel (GŘC) upozorňuje na podvodný výběr celních poplatků při dovozu zboží přepravní společností Asia Airline Logistics. Společnost zasílá příjemcům zboží falešný předpis na údajný celní poplatek 650 eur (v přepočtu zhruba 17 tisíc korun) za pojištění zboží, které je v celním skladu. Celní správa dnes v tiskové zprávě upozornila na to, že žádný takový poplatek nevybírá.

Ilustrační foto.

Na dovolenou? S léky a pojištěním, radí odborníci

Jižní Morava /ANKETA/ – Vkládat fotografie na sociální síť Facebook přímo z dovolené? Tomu se Jakub Hemza z Lužic na Hodonínsku z obavy před zloději vyhýbá. „Aktivity mám přístupné pouze pro kamarády, přesto tam vkládám snímky z dovolené raději až po příjezdu domů,“ tvrdí.

Ilustrační foto.

Spolek Podvedení klienti žaluje Českou pojišťovnu. Kvůli investičnímu pojištění

Spolek Podvedení klienti podává hromadnou žalobu na Českou pojišťovnu, jeden z klientů zároveň podává trestní oznámení i na Českou národní banku (ČNB). Důvodem je investiční pojištění. Česká asociace pojišťoven ale označila zpětné zpochybňování právoplatně uzavřených smluv za účelové. Informoval o tom server České noviny s odvoláním na samotný spolek.    

Ilustrační foto

Zubní pohotovost? Hrůza

Plzeň - Čekání, agenturní dělníci bez pojištění a pacienti bez pravidelné péče stálého zubaře. Projít zubní pohotovostí je očistec.

Ilustrační foto

Zanedbání povinností pojištěného? Absurdita roku má vítěze

Historicky první anketa o nejabsurdnější výluku z pojištění zná vítěze. Více než 14 tisíc spotřebitelů, kteří hlasovali na serveru bankovnipoplatky.com, za něj označila zanedbání povinnosti pojištěného. Na druhém místě se umístila výluka odlišné pojištění pro pojištění stejné či podobné věci a na třetím místě skončila výluka z hlediska nejednoznačné identifikace.

Ilustrační foto.

Zájemci o brigády mají z čeho vybírat, nabídek je dost

Mělnicko - Do lavice už v září neusednou, škola je pro ně minulostí, ale poslední prázdniny si ještě většina z nich pořádně užije. Čerství absolventi s nástupem do zaměstnání nespěchají. Status studenta, to znamená úhrada zdravotního a sociálního pojištění, mají studenti středních odborných učilišť a středních škol do 31. srpna. U studentů vysokých škol platí, že pojištění je placeno do konce následujícího měsíce po vykonání státní zkoušky.

Ilustrační foto.

Pojišťovny: Krádeží kol ubylo, kradou se ale dražší bicykly

Počet ukradených kol v Česku loni sice klesl, hodnota odcizených kol se ale příliš nesnížila. Stále častěji se totiž kradou dražší, předem vytipované bicykly. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami. Podle statistik policie ČR je v Česku denně ukradeno 14 jízdních kol. Objasnit se podaří pětinu případů.

PetExpert nabízí první online pojištění psů a koček na českém trhu

Svého psa nebo kočku jednoduše pojistíte online

Češi své psi a kočky milují a jsou ochotni za ně vynakládat obrovské částky. To platí i o veterinární péči, kde se v některých případech může účet vyšplhat až na desítky tisíc. Na českém pojistném trhu začíná oficiálně fungovat první zcela online všeobecné pojištění psů a koček s názvem PetExpert, které takové mimořádné výdaje pokryje.

Ilustrační foto

Zaměstnavatel neodváděl pojištění

Karlovarsko - Spořivý šéf za své zaměstnance neodváděl zdravotní a sociální pojištění. Ti pracovali v domnění, že je vše v pořádku, jelikož z výplatních pásek částky mizely.

Ilustrační foto

Drony mají vysokou nehodovost, navíc často končí jako nezvěstné

Severní Čechy - Také drony mají své povinné ručení a komerční pojištění. Z údajů o něm vyplývá, že ročně plných 30 procent bezpilotních letadélek havaruje nebo se beze stopy ztratí. Ztráta či poškození jednoduchých hraček majitele příliš trápit nemusí, ve vzduchu jsou ale i drony za statisíce.

Ilustrační foto

Drony mají vysokou nehodovost, navíc často končí jako nezvěstné

Také drony mají své povinné ručení a komerční pojištění. Z údajů o něm vyplývá, že ročně plných 30 procent bezpilotních letadélek havaruje nebo se beze stopy ztratí. Ztráta či poškození jednoduchých hraček majitele příliš trápit nemusí, ve vzduchu jsou ale i drony za statisíce.

Český běh žen Ostrava 2018 - 6. ročník nejusměvavějšího závodu!

Český běh žen letos Ostravu zažlutí

/FOTOGALERIE/ I když to tak doteď možná venku nevypadalo, hlavní atletická sezona klepe na dveře. A stejně tak jsou na začátku cílové rovinky přípravy šestého ročníku Českého běhu žen. Letošní oslava sportu je v centru Ostravy na programu sice až 26. května, už teď by ale měly všechny zájemkyně mít jasno o tom, zda se akce zúčastní či nikoliv.

centrála VIG ve Vídni

Vienna Insurance Group zaznamenala úspěch v zemích střední a východní Evropy

Výše pojistného skupiny VIG dosáhla vloni 9,4 miliardy eur, což je o 3,7 procenta víc, než v roce 2016. V ČR to bylo 1,6 miliardy eur. Růst zaznamenala všechna odvětví s výjimkou jednorázově placeného životního pojištění. Zvlášť silně vzrostl objem pojistného na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku, Polsku a České republice.

Ilustrační foto.

Centrální příjem nemocnice začíná pracovat, pozor na parkování

Mladá Boleslav – Nové a moderní prostory příjemné pro pacienty i personál začínají plnit svou funkci. Interní část centrálního příjmu ve čtvrtek poprvé přijala pacienta. Lidé tak od tohoto dne budou vstupovat na centrální příjem pacientů pouze hlavním vchodem z třídy Václava Klementa nebo bočním vchodem, který je určen i pro sanitní vozy. Do těchto prostor vede městská spojovací komunikace opět z třídy Václava Klementa. Jedná se o jednosměrnou komunikaci s napojením na ulici Boženy Němcové.

Ilustrační foto.

Nemocenská vzrostla. Stačí ale?

Nemocenská se od Nového roku zvýšila. Víte ale, kolik dostanete, když zůstanete v pracovní neschopnosti 30 dní, 60 dní, nebo celý rok? Příklady přináší finanční poradce Partners Václav Valášek.

Týdeník Nový život vychází na Břeclavsku každý čtvrtek. Nyní v nové atraktivnější podobě s vyšším počtem stran. Ilustrační foto.

Nový život: Stalking na Břeclavsku i pirát z Podivína

Břeclavsko – Kolik případů nebezpečného pronásledování museli už letos policisté v regionu vyšetřovat? Kdo jsou nejčastější stalkeři? Jaké jsou možnosti obrany? Odpovědi na tyto otázky dá čtenářům hlavní téma týdeníku Nový život. Bývalý přítel třeba jedné ženě poslal pět tisíc SMS zpráv. „Nechtěla bych se ocitnout v kůži té ženy. Musí to být strašný pocit zoufalství, když chodí jedna zpráva za druhou,“ řekla redaktorka Nového života Aneta Beránková.

Ilustrační foto

Tři dny doma a placené? Ať lidé posílají nemocenskou, navrhují firmy

/ANKETA/ Premiér Andrej Babiš láká levicové spojence do budoucího kabinetu. Po návrhu na zdanění náhrad u církevních restitucí (přání KSČM) včera nachystal bonbónek pro ČSSD. Vláda v demisi překvapivě kývla na návrh socialistů na zrušení tzv. karenční doby. Tedy tak, aby první tři dny nemoci byly opět placené.

Ilustrační foto

Jak ochránit svůj domov? Jedině vhodnou pojistkou!

Vracíte se po těžkém dnu z práce s vidinou teplé sprchy. A ejhle, z promáčeného stropu v koupelně zjistíte, že stejný nápad měla i sousedka nad vámi. Jak předejít placení škod, vysvětluje Jiří Kubík, finanční poradce Partners.

Stav dveří do domu č. 805/2 v ulici B. Martinů v Porubě odpovídá víceméně době postavení objektu.

Příčina trablů v domě mizerné vstupní dveře?

Vlnu zlosti vyvolala poznámka bytové techničky z Residoma, že by si obyvatelé činžáku č. 805/2 v ulici B. Martinů v Ostravě-Porubě, měli škodu způsobenou dvěma požáry v jediném dni zaplatit. Radost jim zato způsobila padesátiprocentní sleva na nájmu! 

Ilustrační foto

Na vyhazování z kopýtka to není

Jičínsko - Průměrné důchody se v České republice pohybují na hranici 9 189 korun. Jičínsko je nad celorepublikovým průměrem, v regionu je ale bohužel na jedné z nejnižších příček.