Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Životní pojištění, ilustrační foto

Pojištění pracovní neschopnosti může vytrhnout trn z paty

Dlouhodobá léčba nemoci nebo úrazu zamává nejen s psychikou člověka, ale také s jeho peněženkou. Pokud nemáte našetřenou solidní rezervu, zamyslete se nad připojištěním pracovní neschopnosti. Může vám přijít vhod. Co byste o připojištění měli vědět prozrazuje David Kučera, finanční poradce Partners.

Ilustrační foto

Češi si letos dopřávali dražší dovolenou. V průměru za ni utratili 16 tisíc

Od loňského srpna se v České republice rapidně zvýšila poptávka po takzvaných first-minute zájezdech k moři. Oproti loňskému roku stoupl počet zájezdů zakoupených v předstihu o více než sedmdesát procent, většina tradičních destinací pro rok 2018 je proto již zcela vyprodána. S předčasným nákupem dovolené je spojen i růst poptávky pro pojištění storna.

Ilustrační foto

Liknavost v přezutí letních gum se může prodražit

Mělnicko – Přes varování meteorologů se prozatím naplno nenaplnily prognózy o sněhové nadílce a silnice na Mělnicku zůstaly prozatím, až na malé výjimky, sjízdné. Připravenost na zimní provoz hlásí silničáři i řidiči.

Ilustrační foto

Do Alp bez cestovního pojištění? Chřipka může vyjít i na deset tisíc korun

Zlomené ruce, přetrhané vazy v koleni, různé pohmožděniny, ale i chřipka nebo srážka s lyžařem. Pokud se někdo rozhodne odjet na hory do zahraničí a vůbec se nepojistit, pak si neuvědomuje, že náklady, které by mohl platit, nejsou vůbec malé. Lidé navíc často podceňují pojištění odpovědnosti. U odpovědnosti za způsobené škody, především při srážce lyžařů, pak může jít až o statisícové částky.

Ilustrační foto

Pojištění pracovní neschopnosti může vytrhnout trn z paty

Dlouhodobá léčba nemoci nebo úrazu zamává nejen s psychikou člověka, ale také s jeho peněženkou. Pokud nemáte našetřenou solidní rezervu, zamyslete se nad připojištěním pracovní neschopnosti. Může vám přijít vhod. Co byste o připojištění měli vědět prozrazuje David Kučera, finanční poradce Partners.

Ilustrační foto.

Můj dům, můj hrad. Šest tipů, jak si chránit domov

Pan Jirkovský si před dvaceti lety pojistil svůj rodinný dům na pojistnou částku 800 tisíc korun. Smlouvu však nikdy neaktualizoval. Letos mu vichřice strhla střechu, do domu zateklo a pan Jirkovský musel sáhnout hluboko do kapsy. Jak předejít obdobným situacím, radí Josef Uchytil.

Běhání. Ilustrační foto.

Plán pojišťoven: Kdo nekouří a sportuje, ušetří

/INFOGRAFIKA/ Pojišťovny si chtějí samy určovat, kolik vyberou od svých klientů. Budoucímu ministru zdravotnictví navrhují zavést dvousložkové pojistné. Část by se odvíjela od toho, jako sebe člověk dbá.

Škodu Kodiaq budou využívat zdravotníci záchranné služby v Sokolově.

Záchranáři dali novému vozu přezdívku Kardiak

Sokolov – K záchraně života pacientů v našem regionu pomůže kromě lékařů a záchranářů nově i Kodiaq. Nejde o jednoho z největších žijících medvědů, ale o moderní vůz z mladoboleslavské automobilky. Ředitel záchranné služby Karlovarského kraje Roman Sýkora si nový vůz nemůže vynachválit.

Studenti ze SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora sbírali zkušenosti v Irsku.

Studenti ze SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora sbírali zkušenosti v Irsku

Kutnohorsko - V rámci programu Erasmus+ se začátkem listopadu vypravilo na pracovní stáž do Irska šestnáct studentů SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora. Zúčastnili se jí čtyři mechanici-elektronici, čtyři kosmetičky a dva zámečníci ze školy v Čáslavské ulici a tři studentky oboru sociální činnost a tři z oboru veřejnosprávní činnost ze školy v Seifertových sadech.

Ilustrační foto

Češi podceňují následky zranění při autonehodách. Pojištění má méně než polovina

Téměř polovina Čechů není připravena na situaci, že by kvůli zranění při autonehodě mohla přijít o pravidelný příjem a že by si jejich léčení vyžádaly další finance. Denně nebo téměř denně přitom v České republice jezdí 63 procent z celkem 6,7 milionu registrovaných držitelů řidičského oprávnění. Vyplynulo to z průzkumu projektu Poúrazová péče.

Ilustrační foto.

Elektronické neschopenky: odstartují přesně za rok

V ordinacích tuzemských lékařů bude i nadále panovat „doba papírová“. Z povinnosti vydávat od ledna 2018 eRecepty se muži a ženy v bílých pláštích asi „nevyvlečou“, stejně tak je na jaře čeká EET, ale jedna potenciální starost jim ubude. Nemusí řešit takzvané eNeschopenky, jejichž zavedení letos v létě schválil parlament v rámci novely zákona o nemocenském pojištění.

Ilustrační foto

Neschopenek letos přibyla desetina, nemocenské se vyplatilo 14 miliard

Lidé si letos od ledna do září vzali téměř 1,3 milionu dočasných pracovních neschopenek, což je meziročně o devět procent více. Nemocenské za tři čtvrtletí včonilo téměř 14 miliard korun. Vyplývá to z dnešních informací České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ). Nemocní se nejčastěji potýkali s problémy dýchacích cest.

Ilustrační foto

Češi chtějí půjčku rychle. Často sáhnou po první nabídce

Výsledky aktuálních průzkumů o přístupu Čechů k úvěrům ukazují na to, že lidé při rozhodování o sjednání půjčky hledí až příliš často na dostupnost a rychlost jejího vyřízení a výši splátek. Ne vždy se podrobně zajímají o výši celkových nákladů na úvěr a často vezmou první nabídku.

Ilustrační foto

Blížící se zima láká zloděje k vykrádání chat

Rakovnicko – Nastala doba chladnějšího počasí. S tím souvisí menší návštěvnost rekreačních chat a chalup ze strany majitelů. Ti často ponechávají v obydlí cenné věci. Toho vyžívají zloději. Vybírají si především odlehlé a špatně zabezpečené objekty. Jejich pozornost poutají i chaty, ke kterým se dá dobře zajet autem, aby se s lupem tolik nenadřeli. 

Ilustrační foto.

Nájmy na Ústecku? Podle majitelů bytů levné, podle nájemníků drahé

Ústecko - „To bych ty nejlevnější nájmy chtěla vidět. Vždyť jsme každý měsíc vyhodili víc než půlku manželova platu.“ Skeptický pohled Adély Podsedičové na statistiky je oprávněný. Ve čtvrti Krásné Březno platila za třípokojový byt ve starším činžovním domě 13 tisíc korun.

Ilustrační foto

Zima láká zloděje k vykrádání chat a chalup

Příbramsko - Nastává doba chladnějšího počasí a s tím souvisí i menší návštěvnost rekreačních chat a chalup. Majitelé do nich jezdí v zimním období zřídka, této skutečnosti pak využívají zloději. Vybírají si především odlehlé a špatně zabezpečené objekty. Jejich pozornost upoutají i chaty, ke kterým se dá dobře zajet autem, aby se s lupem tolik nenadřeli. 

Vichřice napáchala škody v celém kraji.

Kooperativa vyřídila 40 procent škod po vichřici Herwart. Vyplatila 43 milionů

K dnešnímu poledni nahlásili lidé 9510 škod, které způsobila vichřice Herwart. Jejich hodnota se vyšplhala na 345 milionů korun. Zároveň se však likvidátorům podařilo ukončit již 3810 škod, tedy 40 procent z nahlášených a bylo vyplaceno celkem 43 milionů korun. Vyplývá to z tiskové zprávy společnosti Kooperativa.

Orkán, který se nedávno prohnal i Žďárskem, za sebou zanechal i poškozené krmelce či posedy - například u Karlova na Žďársku (na snímku).

Myslivci sčítají škody, vítr poničil i posedy a krmelce

Žďársko – Nejenom lesníkům nadělal vrásky orkán Herwart, který zasáhl Českou republiku v neděli 29. října. Také myslivci na Žďársku nyní postupně sčítají škody, jež po řádění silného vichru v lesních porostech zůstaly.

Týden vzdělávání v Rychnově

Týden vzdělávání je v plném proudu

Rychnov nad Kněžnou - Po celý týden se na úřadech práce v České republice koná Týden vzdělávání dospělých. Také rychnovský úřad práce připravil sérii přednášek, které je možné navštívit zdarma.

Ilustrační foto.

Při silniční kontrole neuspěl každý patnáctý šofér

Střední Čechy – Dopravní kontroly odhalily 41 přestupků – a dokonce dva trestné činy. Tak v úterý shrnula policistka Jana Dětská výsledky rozsáhlé dopravní akce, která se odehrávala na Praze-západ v pátek i během noci na sobotu. 

Ilustrační foto.

Města sčítají škody v obecních lesích. Vichřice nejvíce řádila na Vlašimsku

Benešovsko – Vichřice, která se prohnala Českou republikou minulý víkend, poškodila mnoho stromů v obecních lesích. Radnice proto sčítají škody. Města, která vlastní rozsáhlejší výměry lesů s více ekonomickými dřevinami jako jsou třeba smrky, využijí své pojistky. Benešov a Týnec nad Sázavou ale pojištěním nedisponují. 

Ilustrační foto.

Přezouváte? Crash test ukazuje, co způsobí nezajištěné pneumatiky v kabině

/VIDEO/ Blíží se listopad a s ním i povinnost řidičů přezout letní pneumatiky na zimní. Dobrý záměr se ale může snadno obrátit proti nim, a to už při převozu pneumatik do servisu k výměně. Do zavazadlového prostoru řady aut se totiž pneumatiky nevejdou a řidiči je převážejí nezajištěné, porůznu naskládané do kabiny vozu. Jaké škody si tím mohou napáchat, zjišťovala Allianz ve speciálním crash testu.

Pavel Bělobrádek.

Po volbách navrhneme zákon na regulaci Uberu, tvrdí lidovci

KDU-ČSL navrhne po volbách zákon, který by stanovil pravidla pro fungování alternativních taxislužeb, jako je Uber. Lidovci chtějí zavést společná základní pravidla pro klasickou i alternativní taxislužbu, klasická taxi by navíc měla zajištěna určité výhody. Na tiskové konferenci to dnes řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Do stávky se ve středu zapojí značná část praktických lékařů.

Lékaři přitvrdili a stávkují

Českobudějovicko /ANKETA/ - Ordinace nechají ve středu 18. října zavřené. Stávkují. Lékaři už mají dost byrokracie a podfinancování praxí.

Ilustrační foto

ANKETA: Zdražili byste kuřákům zdravotní pojištění?

Ústecký kraj /ANKETA/ - Patnáct zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím osmi stran v Ústeckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Ilustrační foto

ANKETA: Zdražili byste kuřákům zdravotní pojištění?

Ústecký kraj /ANKETA/ - Patnáct zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím osmi stran v Ústeckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Ilustrační foto

ANKETA: Zdražili byste kuřákům zdravotní pojištění?

Ústecký kraj /ANKETA/ - Patnáct zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím osmi stran v Ústeckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Ilustrační foto

ANKETA: Zdražili byste kuřákům zdravotní pojištění?

Ústecký kraj /ANKETA/ - Patnáct zásadních otázek položil Deník hlavním volebním tvářím osmi stran v Ústeckém kraji. Jejich odpovědi vám mohou pomoci při rozhodování, koho budete volit. Sami si také můžete v naši anketě postupně odpovědět na všechny tyto otázky. 

Ilustrační foto

Životní pojištění vám může i něco vydělat, pokud zvolíte to správné

Na trhu s životním pojištěním je patrný trend, kdy lidé jeho prostřednictvím přestávají spořit, ale zajišťují se proti vážným životním rizikům spojenými s nemocemi. Pro samotné investování jsou jistě výhodnější finanční produkty, než je životní pojištění. Na druhou stranu nemá smysl investiční životní pojištění zavrhovat ve prospěch rizikového. Proč, vysvětluje David Kučera, finanční poradce Partners.

Autonehoda, ilustrační foto

Nezaplacené povinné ručení vyjde draho, účty se šplhají i do statisíců

Třicetiletý Jan při své každodenní cestě do zaměstnání přehlédl muže na přechodu a srazil jej. Zraněný muž strávil pár týdnů v nemocnici a do normálního života se mohl vrátit až za půl roku. Za běžných okolností by škodu uhradila pojišťovna z Janova povinného ručení. Jenomže Jan povinné ručení neměl.