Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Protikorupční policie zasahovala ve státních České exportní bance (ČEB) a Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP), které pomáhají českým firmám s exportem.

Postupovali jsem standardně, tvrdí obžalovan exmanažeři EGAP

Bývalí manažeři státní Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) Jiří Skuhra a Karel Pleva dnes u soudu odmítli obžalobu, podle níž porušili své povinnosti a způsobili vysokou škodu při pojištění úvěru na výstavbu cementárny ve Vietnamu. Postupovali prý standardně. Obchodní náměstek Skuhra popřel, že před jednáním dozorčí rady záměrně navrhl odstranit z podkladů pasáže, které byly k projektu skeptické. Generální ředitel Pleva argumentoval tím, že s případem neměl mnoho společného, pouze jej radě z "protokolární povinnosti" prezentoval.

Životní pojištění z pohodlí domova

Věděli jste, že si můžete sjednat i životní pojištění sami z pohodlí domova? Nemusíte nikam chodit ani nic podepisovat, své pojištění si sestavíte sami z pohodlí Vašeho gauče.

Ilustrační foto

Při srážce na sjezdovce může jít o velké peníze. Nejen za léčení

V období jarních prázdnin vyráží na hory nejvíce lyžařů v rámci celé zimní sezony. S rostoucím počtem lidí roste ale i počet srážek a přibývá vážných úrazů. Škody z odpovědnosti pak dosahují milionových částek. Informace přinesl výzkum Agentury pro průzkum trhu (NMS) pro ERV Evropskou pojišťovnu.

Ilustrační foto.

Pojištění život nevrátí, dokáže ale finančně zabezpečit rodinu

Při sjednávání životního pojištění je nejdůležitější správně postavená smlouva. Média si poprávu všímají těch případů, kdy pojišťovny odmítají plnit klientům, kteří se ocitli spolu se svými rodinami kvůli vážné nemoci v problémech. Praxe však ukazuje i příklady, kdy pojištění zafunguje přesně tak, jak má, protože bylo správně sjednáno.

Ilustrační foto

PODÍVEJTE SE: nezajištěné věci ve střešním boxu můžou mít fatální následky

/VIDEO/ Lyžařská sezóna právě vrcholí a lidé běžně převážejí vybavení na sjezdovku ve střešním boxu svého vozidla. Pro převoz věcí v boxu platí jiná pravidla, než pro klasický zavazadlový prostor. Podle crash testu Allianz centra pro technologie (AZT) se totiž schránka na střeše může stát velmi nebezpečnou zbraní, a to i při rychlosti padesát kilometrů za hodinu.

Ilustrační foto

Pád na chodníku? Pro odškodnění je důležitý důkaz

Jižní Morava - Cesta na autobus se minulou zimu proměnila pro Davida Strouhala ze Znojma v nepříjemný zážitek. Šel o několik minut později než obvykle. Dobíhal k zastávce a uklouzl na chodníku. „Zlomil jsem si nohu. Obrátil jsem se na pojišťovnu a dostal peníze. Platím si totiž úrazové pojištění,“ řekl muž.

Ilustrační foto

Stát odškodní sadaře za mrazy. Za ušlou úrodu mezi ně rozdělí dvě sta milionů

Jižní Morava - Do milionů korun jdou škody na loňské úrodě ovoce ve firmě Agro Stošíkovice na Znojemsku. Na devadesáti hektarech sadů pěstuje jabloně, hrušně, slivoně, třešně či višně. „Loni jsme měli trochu menší ztráty než v předminulém roce. Pomrzlo asi třicet až čtyřicet procent rozkvetlých stromů, předloni to byla polovina,“ vyčíslil za společnost Michal Kahoun. Firma je jedna z mnoha, které podaly na ministerstvo zemědělství žádost o náhradu škody.

Miloslav Steinbrücker u klatovského soudu.

Fingoval nehodu. Usvědčila ho srst srnce

Klatovsko – Když fingoval dopravní nehodu se srnou, po níž měl narazit do stromu a rozbít tak své Audi A8, zašel Miloslav Steinbrücker z Blížejova na Domažlicku dokonce tak daleko, že na auto nalepil srnčí chlupy.

Ilustrační foto

Od roku 2019 by měla fungovat v Česku e-neschopenka, projekt se zadrhl

V Česku by měla od roku 2019 vedle e-receptu fungovat i elektronická neschopenka. Přípravy projektu se ale zadrhly. Zatím není jasné, kdo by ho měl provést a kdo dodá programové vybavení. Vyplývá to z vyjádření vedení ministerstva práce před poslanci sněmovního sociálního výboru.

Ilustrační foto.

Na co byste neměli zapomenout, pokud holdujete extrémním zimním sportům?

Léčebné výlohy po maléru na českých horách pokryje tuzemské zdravotní pojištění. Pokud však viník nemá pojištění odpovědnosti, může mít srážka na svahu nepříjemnou dohru v podobě soudních pří o finanční kompenzaci. Taková částka se po kolizi na zahraniční sjezdovce může vyšplhat do astronomických výšin.

Ilustrační foto

I přes tragédii naháňky na Kutnohorsku pokračují

Kutnohorsko - Tragédie, která se stala na naháňce mezi osadou Švabínov a rybníkem Vidlák minulou sobotu, není prý důvodem k tomu, aby se další naháňky rušily. Neštěstí ale bezesporu zasáhlo myslivce z celého okolí.

Ilustrační foto

Pojistěte děti na lyžařský kurz. Ochráníte se před velkými finančními výdaji

S novým rokem začíná sezóna školních lyžařských výcvikových kurzů, na které vyjíždějí nejčastěji žáci 7. tříd základních škol a studenti 1. nebo 2. ročníku středních škol. Pokud dítě na kurz posíláte, myslete na jeho kvalitní pojištění nad rámec toho školou zajištěného pro případ úrazu, který může mít bohužel někdy i závažné následky.

Bankovky, ekonomika. Ilustrační foto.

Jste závislí na své výplatě? Pojistěte se

Náhlá srdeční příhoda panu Krátkému změnila život. Dodnes nemůže vydělávat, a přestože pobírá nemocenskou, s penězi prostě nevystačí. Přitom stačila jediná pojistka a vše mohlo být úplně jinak. Proč je životní pojištění tak důležité, vysvětluje Jiří Kubík, finanční poradce Partners.

Ilustrační foto.

Sedlčanská nemocnice bude fungovat i do budoucna

Sedlčany – Mezi občany Sedlčan a okolních obcí již několik měsíců trvaly obavy o další fungování sedlčanské nemocnice. Město a nájemce nemocnice společnost Medittera vedli dlouhá jednání a řešili na nich dodatek nájemní smlouvy, v němž bylo nutné se shodnou o věcech důležitých pro další fungování zdravotnického zařízení. Šlo například navýšení o nájemného na 1,9 milionu korun a o možnost jeho zvyšování vzhledem k nárůstu inflace a také blíže definovat účel nájmu.

Ilustrační foto.

Od ledna roste nemocenská i mateřská, vyšší může být i rodičovská

Nemocenská, mateřská a ošetřovné se od 1. ledna zvyšují. Mění se totiž částky pro stanovení základu příjmu, z něhož se tyto příspěvky vypočítávají. Lidem, kteří jsou déle něž měsíc nemocní, se pak nemocenská zvedne výrazněji. Zvyšují se také přídavky na děti a dosáhne na ně víc rodin.

Ilustrační foto.

Hrozí mu dva roky za mřížemi

Rakovník – V pondělí zahájili rakovničtí policisté trestní úkony s pětačtyřicetiletým mužem, který v neděli odpoledne skončil se svým autem ve svodidlech. Proč? Protože řidič byl vlastně neřidič. Chyběl mu totiž jeden z nejdůležitějších dokladů, a to řidičský průkaz.

Ilustrační foto.

Jste závislí na své výplatě? Pojistěte se

Náhlá srdeční příhoda panu Krátkému změnila život. Dodnes nemůže vydělávat, a přestože pobírá nemocenskou, s penězi prostě nevystačí. Přitom stačila jediná pojistka a vše mohlo být úplně jinak. Proč je životní pojištění tak důležité, vysvětluje Jiří Kubík, finanční poradce Partners.

Náledí - ilustrační snímek

Úrazy na ledě? Města se kryjí pojistkami

Blanensko, Vyškovsko – Naražená kostrč či zápěstí, ale i vážnější zranění. Tak někdy končí chůze po namrzlém chodníku. Města v regionu už dopředu počítají s tím, že nezvládnou všechny své komunikace udržovat, a tak se pojišťují, aby mohli zraněné odškodnit.

Náledí v Brně.

Úrazy na ledě? Města už se raději kryjí pojistkami

Naražená kostrč či zápěstí, ale i vážnější zranění. Tak někdy končí chůze po namrzlém chodníku. Města na Blanensku a Vyškovsku už dopředu počítají s tím, že nezvládnou všechny své komunikace udržovat, a tak se pojišťují, aby mohli zraněné odškodnit.

Ilustrační foto

Příští rok půjdou do důchodu ročníky 1954 až 1959. Čeká je až 18 tisíc měsíčně

V roce 2018 mohou do starobního důchodu odejít muži narození mezi prosincem 1954 a srpnem 1955 a ženy narozené mezi lety 1955 a 1959. Zatímco u mužů počet dětí nehraje roli, u žen každé vychované dítě představuje uspíšení důchodu přibližně o rok. Novopečení důchodci se mohou těšit nejčastěji na částky mezi 12 a 13 tisíci korun měsíčně. 

Ilustrační foto

Investiční životní pojištění umožňuje zhodnocovat peníze i krýt rizika

Trend pojišťování vážných životních rizik v životních pojistkách plní svůj účel. Vhodně vybrané a nastavené životní pojištění může doplnit příjmy domácnosti v okamžiku jejich částečného nebo úplného výpadku třeba kvůli dlouhodobě snížené pracovní schopnosti živitele rodiny. Proto je rozumné pojistit se proti riziku smrti, invalidity nebo vážné nemoci.

Ilustrační foto

Pojištění dětí? Jde o nadstandard, důležitější je pojištění rodičů

Odpověď na otázku, zda se může vyplatit pojištění dítěte, dávají podle finančního poradce společnosti Partners Václava Valáška příklady z praxe. Dětské pojištění dává smysl především za podmínky pojištění vážných zdravotních komplikací, jako jsou trvalé následky úrazu nebo diagnóza závažného onemocnění.