Kreativ

ŠTÍTEK: pojištění

Městská policie Praha. Ilustrační foto.

Podvrh, který má škodit, hodnotí městská policie údajný dopis šéfa

Debaty na sociálních sítích rozvířily výzvy ke stíhání internetového kritika strážníků. Padělek, konstatovala ve středu pražská městská policie. Musí strážníci z centra Prahy předkládat nadřízeným ke kontrole mobilní telefony? I to je předmětem debat, které nyní hýbou internetovými diskusemi. Podnětem se stal text podepsaný jménem šéfa obvodního ředitelství pro Prahu 1 Miroslavem Stejskalem, který v úterý vyvolal rozruch na sociálních sítích. Podobně jako v minulém týdnu skutečný dokument ředitele Stejskala vytýkající strážníkům malou aktivitu při řešení přestupků.

Ilustrační foto

Pracoval jsem v cizině, tvrdí každý desátý žadatel o penzi

Téměř desetina z lidí, kteří letos požádali Českou správu sociálního zabezpečení o důchod, pracovala podle údajů ve svých žádostech nějakou dobu v cizině. Mohli by tak případně část penze dostávat ze zahraničí. Úřad obdržel letos v prvním pololetí celkem 108 tisíc žádostí o důchod.

Ilustrační foto

Dlouhodobě nemocní zaměstnanci dostanou vyšší nemocenskou

Zaměstnanci v delší pracovní neschopnosti budou brát od příštího roku vyšší nemocenskou. Senát dnes růst procentní sazby od druhého měsíce nemoci schválil. Novela o pojistném na sociální zabezpečení, jež zamíří k podpisu prezidentovi, také zjednoduší podnikatelům administrativu spojenou s placením odvodů.

Poldi Kladno hutě

Poldováci už mají elektřinu i dlužné výplaty

Kladno - Dělníci z kladenské Poldovky mají další důvod k radosti. Nejen, že se desítky lidí konečně dočkaly dlužných výplat, ale v jejich mateřském podniku už dokonce opět proudí elektřina.  

Cvičení důchodců v Koukolově vile

Ošetřovatelské volno bude mít volnější podmínky, chce prosadit Sněmovna

Sněmovna patrně zmírní podmínky pro navrhované až tříměsíční placené ošetřovatelské volno na péči o vážně nemocné příbuzné. Podle stanovisek sociálního výboru k pozměňovacím návrhům k vládní předloze by naopak neměla omezit okruh lidí, kteří by mohli volno dostat. Plénum by mohlo schvalovat zavedení ošetřovatelského volna příští týden.

Bugatti Veyron.

Kolik stojí provoz Bugatti Veyron? Z nákladů si sednete na zadek

Mladík Carl Hartley sice nedostatkem peněz rozhodně netrpí, nicméně když vypráví o nákladech na provoz svého Bugatti Veyron, stejně vypadá trochu zaskočeně. Hartley si vůz zakoupil ve Vídni a nechá nás nahlédnout do úskalí vlastnictví úžasného hypersportu o výkonu 1001 koní (736 kW).

Zámek Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí láká prázdninové návštěvníky na prohlíku

Životní výzva jménem zámek Mitrowicz

Koloděje nad Lužnicí /ROZHOVOR/- Bylo mu teprve 28 let, když dostal práci snů, na které si ale také mohl vylámat zuby. Co přilákalo mladíka z Prahy, aby vzal práci ve vesnici se dvěma stovkami obyvatel a jedním zámkem v dezolátním stavu? A co tohoto muže drží v Kolodějích nad Lužnicí už devět let? Nejen na to jsme se ptali správce zámku Mitrowicz Michala Bedřicha.

Ilustrační foto.

Na poštu jako do banky. Zařídíte tam půjčku či pojistku

Balíky, složenky, doporučené dopisy? Už nejenom to. Pobočky České pošty se v příštích měsících a letech ještě více změní ve finanční centra, kde vám zařídí půjčku, stavební spoření nebo vás pojistí před cestou na dovolenou.

Americký prezident Donald Trump.

Konec Obamacare tvrdě dopadne na Trumpovy voliče

V případě, že se republikánům podaří zrušit Obamacare, pak již v roce 2018 přijde o zdravotní pojištění 15 milionů Američanů. Vesměs půjde o nízkopříjmové občany, kteří tvoří voličskou základnu republikánské strany. 

Ilustrační foto.

Pil před jízdou

Strakonice - Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý muž (25) z Vodňan, který ve večerních 24. června řídil osobní vůz v ulicích města Strakonice pod vlivem alkoholu.

Ilustrační foto

Díky nízké nezaměstnanosti najdou absolventi lehce práci

Nymbursko /ANKETA/ - Do lavice v září už neusednou, škola je pro ně minulostí, ale poslední prázdniny si ještě většina z nich pořádně užije. Čerství absolventi s nástupem do zaměstnání nespěchají. Status studenta, to znamená úhrada zdravotního a sociálního pojištění, mají studenti středních odborných učilišť a středních škol do 31. srpna. U studentů vysokých škol platí, že pojištění je placeno do konce následujícího měsíce po vykonání státní zkoušky.

Ilustrační foto

Díky nízké nezaměstnanosti najdou absolventi lehce práci

Boleslavsko /ANKETA/ - Do lavice v září už neusednou, škola je pro ně minulostí, ale poslední prázdniny si ještě většina z nich pořádně užije. Čerství absolventi s nástupem do zaměstnání nespěchají. Status studenta, to znamená úhrada zdravotního a sociálního pojištění, mají studenti středních odborných učilišť a středních škol do 31. srpna. U studentů vysokých škol platí, že pojištění je placeno do konce následujícího měsíce po vykonání státní zkoušky.

Ilustrační foto

Díky nízké nezaměstnanosti najdou absolventi lehce práci

Mělnicko /ANKETA/ - Do lavice v září už neusednou, škola je pro ně minulostí, ale poslední prázdniny si ještě většina z nich pořádně užije. Čerství absolventi s nástupem do zaměstnání nespěchají. Status studenta, to znamená úhrada zdravotního a sociálního pojištění, mají studenti středních odborných učilišť a středních škol do 31. srpna. U studentů vysokých škol platí, že pojištění je placeno do konce následujícího měsíce po vykonání státní zkoušky.

Ilustrační foto.

Na dovolenu bez starostí? Odpojte sporák a pusťte alarm

Kolínsko /INFOGRAFIKA, ANKETA, ROZHOVOR/ - Období letních dovolených je tu. Mnozí se vydají k moři i na další atraktivní místa, aby si zde odpočinuli od starostí. Odjezd na dovolenou ale vyžaduje i přípravy. Přichystat se lidé musí jak na cestu, tak i na to, že jejich obydlí zůstane pár dní prázdné.

Ilustrační foto.

Na dovolenu bez starostí? Odpojte sporák a pusťte alarm

Kutnohorsko /INFOGRAFIKA, ANKETA, ROZHOVOR/ - Období letních dovolených je tu. Mnozí se vydají k moři i na další atraktivní místa, aby si zde odpočinuli od starostí. Odjezd na dovolenou ale vyžaduje i přípravy. Přichystat se lidé musí jak na cestu, tak i na to, že jejich obydlí zůstane pár dní prázdné.

Ilustrační foto.

Na dovolenu bez starostí? Odpojte sporák a pusťte alarm

Benešovsko /INFOGRAFIKA, ANKETA, ROZHOVOR/ - Období letních dovolených je tu. Mnozí se vydají k moři i na další atraktivní místa, aby si zde odpočinuli od starostí. Odjezd na dovolenou ale vyžaduje i přípravy. Přichystat se lidé musí jak na cestu, tak i na to, že jejich obydlí zůstane pár dní prázdné.

Ilustrační foto.

Komu dáme hlas? Volby ovlivní zdravotnictví

Žijte zdravě, nekuřte a my vám odpustíme část pojištění. Takovou motivaci by od své pojišťovny uvítalo 43 procent Čechů. Vyplývá to z čerstvého průzkumu, který si nechala zpracovat platforma odborníků Zdravotnictví 2.0 spolu s Asociací inovativního farmaceutického průmyslu.

Ilustrační foto

Tahák pro čerstvé maturanty: Jak vyzrát na zdravotní pojištění?

Skoro 70 tisíc středoškoláků už má za sebou maturitní zkoušky. S ukončením střední školy souvisí pro některé maturanty mimo jiné i to, že se budou muset začít starat o své zdravotní pojištění. Odkdy platí absolvent střední či vysoké školy zdravotní a sociální pojištění? A co když maturita napoprvé nevyšla? Přinášíme přehled všech situací.

Ilustrační foto.

Hledá se dobrovolník. Kdo vezme seniora z domova na mši?

Ždírec – Někteří senioři ze ždíreckého domova chtějí chodit v neděli do místního kostela na mši. Zaměstnanci domova však nemají kapacitu na to, aby mohli klienty do kostela doprovázet. Hledají proto dobrovolníky, kteří by s tímto úkolem pomohli.

Dovolená na zelené louce. Rekreanti si během letošního léta v kempech vybírali spíše nocování v chatkách. Stanů a karavanů ubylo hlavně v srpnu, kdy se zhoršilo počasí. Ilustrační foto.

Zahraniční dovolená pro děti? Podle lékařů jsou nejvhodnější evropské země

Rodin, které cestují na letní dovolenou s dětmi, přibývá. Dle údajů cestovní agentury Invia letos k moři vyrazí o 48 procent více rodin s dětmi než vloni. Nejčastěji se chystají do Chorvatska a Itálie. Právě evropské státy jsou podle pediatrů pro zdraví dětí díky podnebí a dostupné lékařské péči nejbezpečnější.