Kreativ

ŠTÍTEK: polévka

V Kloboukách už chystají zelí na jarmareční kyselici

Valašské Klobouky – Tisíc dvě stě litrů valašské kyselice bude k mání na tradičním valašskoklobouckém jarmeku, který se letos uskuteční 4. – 6. prosince. Proto se už začalo připravovat víc jak čtyři sta kilogramů bílého zelí, které bude na polévku použito.

PODÍVEJTE SE: Svíčková versus mexická polévka

Jeseník/Opole /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vůně žampionů u Poláků, kořenové zeleniny a česneku u Čechů a kukuřičného těsta u Mexičanů zaplnily ve čtvrtek při gastronomické exhibici prostor tří kuchyní v polské škole ZSZ v Opoli. Potravinářské učiliště Jeseník se s partnerskou školou v polské Opoli pustilo do unikátního projektu, který v Evropě nemá obdoby.

Houbařova zabikačka

Jedním ze čtenářů, který se nám přihlásil na kulinářskou výzvu – posílejte nám své nejlepší recepty, je Jiří Míka z Karlových Varů. Poslal nám jich opravdu hodně, ale protože je zrovna velká houbová úroda, vybrali jsme netradiční recepty právě z těchto surovin.

Tipy časopisu Chef Gurmán

Severní Čechy - I obyčejná jídla chutnají luxusně. Můžete se o tom přesvědčit u následujících tipů a receptů, které vám přináší časopis Chef Gurmán.

Pivo a polévka? Tělo chce teď spíše vodu

Hodonínsko - Mezi lidmi stále přežívají mýty o pitném režimu v horku. Problémy mohou mít v těchto dnech i mladí lidé. Záchranářům na jižní Moravě roste počet výjezdů.

Svíčková, řízek nebo lasagne? Prohlédněte si menu

Třebíč - Co si dát dnes kobědu? Odpověď na tuto labužnickou otázku bude teď jednodušší. Na webových stránkách Třebíčského deníku začala redakce pravidelně vyvěšovat týdenní polední menu třebíčských restaurací. Lidé tak budou moci každý den rychle a přehledně zjistit, co se kde vaří a kde si nejlépe pochutnat.

Bezdomovci: Chceme oblečení i polévku zadarmo

Beroun - Bezdomovci ve městě si stežují, že za služby Farní charity musejí platit. "Vrchol je, že nám prodávají oblečení, které charitě pro nás dávají lidé zdarma,“ rozčilovali se muži bez přístřeší.

Kapr čtyřikrát jinak

Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi gurmány igurmety mezinárodně známýpojem.

OBRAZEM: Svátky jara potěšily i bezdomovce

Zlín /FOTOGALERIE/ - Lidé, kteří žijí na ulici, měli v pátek možnost dát si u autobusového nádraží ve Zlíně zdarma polévku s pečivem, ale také vzít si jablko a sladký oplatek.

Speciálně velikonoční článek - rady, recepty

Teplicko - Blíží se Velikonoce a my nabízíme pár informací o těchto oblíbených jarních svátcích a také recepty. Nenechte si ujít videorecept v galerii na beránka po slovensku (naslano). Stojí za to! Těšte se v pátek na další článek s videonávodem, jak si uplést pomlázku.

Jana Schlossarková vypráví o tradicích na Hlučínsku

Hlučín - Reminiscence. Tak zní soubor vyprávění o lidových zvycích na Hlučínsku, které sepsala regionální lidová básnířka a spisovatelka Jana Schlossarková. My vám dnes přinášíme druhý díl. Pokračování budeme pravidelně přinášet několik dalších pondělků. Dnes si přečtete část povídky Na Dluhejvši.

Polévka z cizrny dětem nechutnala

Znojmo - Den s takzvanými biopotravinami nabídla svým strávníkům školní jídelna na ulici Přemyslovců ve Znojmě. I jinde ale vaří podle přísných hygienických norem.

ČTENÁŘI PÍŠÍ: Nahlédněte do zákulisí školní jídelny

Chrudim - Pokud doma vaříme našim dětem, jedná se většinou jen o sobotu a neděli a to se snažíme uvařit podle jejich chuti, vždyť jsou našim rodinným pokladem, tak proč jim nevyhovět. Není výjimkou, kdy maminky o víkendu vaří dětem na přání.

Oblíbeným jídlem studentů jsou párky

Ostrava - Párky, knekebroty, polévky ze sáčku, rýže, těstoviny s kečupem – to je obvyklá strava studentů. Jídlo je totiž většinou jediná položka, na které mohou ušetřit.

Silvestr: polévka a ohňostroje

Svitavy - Ohňostroje se ve středu rozzáří nad městy v okrese. V Litomyšli spojili poslední den v roce se zahájením oslav povýšení na město. Lidé se sejdou ve Svitavách, Moravské Třebové a Jevíčku.

PODÍVEJTE SE: Polévka lidem bez domova chutnala

Zlín - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Teplý vývar snudlemi a knedlíčky, česnečku, fazolovou či hrachovou polévku mohou vzimním období dostat lidé bez domova na pobočce zlínské charity na Zálešné.