Další výborné recepty mykologa Bédi Doležala
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky a omáčky.
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky a omáčky.
Mladá Boleslav /RECEPTY/ - Projekt Jak chutná Boleslavsko spěje do finále. Restaurace brzy nabídnou recepty Boleslaváků.
Chomutov - V dalším díle našeho testu obědových menu jsme zamířili na Blatenskou ulici.
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky.
V dalším díle našeho testu obědových menu jsme hodnotili podnik blízko městského parku
Liberecký kraj - Na tu moji jste si s nějakým simulováním hned tak nepřišli. Ukaž, řekla pokaždé s autoritou lékaře a podívala se do krku. Někdy ani to ne. Zle bylo, když mě načapala, jak si do postele odnáším jablko či sušenky. Ty můžeš jíst? Tak to není žádná angína, rozhodla rázně s převahou zkušeného diagnostika amatéra.
V dalším díle našeho testu obědových menu jsme zamířili už podruhé do Otvic, tentokrát do „Bandity“ na druhé straně silnice
Chomutov - V dalším díle testu jsme zavítali do nenápadné Podkovy.
Chomutov - V dalším díle testu jsme zamířili k chomutovské Delvitě. Restaurace v našem hodnocení nedopadla nejlépe.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Zelený dveře jsou typická pivnice, která láká víc na pivo než na jídlo. Přes den však nenaláká hosta na nic, nabízí jen jeden druh piva.
Svojanov – Desítky tisíc lidí projdou ročně restaurací v areálu gotického hradu Svojanov. A odcházejí spokojení. I proto vyhrála v naší soutěži Hospůdka roku čtenářů Deníku pro rok 2011.
Červený hrádek -Při našem posledním testování jsme zamířili na Červený hrádek
Litoměřice - Mladí lidé v Litoměřicích se snaží jít originální cestou. Podporují tak malé producenty z rozvojových zemí, ale i zemědělce z regionu.
Chomutov - Tentokrát jsme zavítali do restaurace u zooparku.
Chomutov - Vyrazili jsme do podniku, kam se chodí spíš pařit nebo hrát bowling. Ale i oběd tu chutná velice dobře.
Římský hrách neboli cizrna je luštěnina příbuzná hrachu, kterou pěstovaly starověké civilizace již před sedmi tisíci lety. Do severní Evropy se dostala ve středověku. Od 15. století se cizrna stala běžnou venkovskou potravinou a následně se probojovala i do měšťanské gastronomie, do té doby vyhrazené masitým pokrmům. Koncem 19. století upadla nadlouho do zapomnění a nyní se do české kuchyně vrací.
Chomutov - V dalším díle našeho testu jsme se vydali do Blatenské ulice
Ladná /FOTOGALERIE/ – Ladenští pořádali první ročník Zelňačka cupu. Chtějí, aby jejich obec ožila.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídla, ochoty i dekorací je v restauraci Betlém dost, možná víc než je třeba. Drobné nedostatky a vyšší ceny vynahrazuje kvalitní kuchyně.
Za sedmadvacet korun se vaše ratolest nasytí obědem o třech chodech. Pochutná si třeba na cibulové polévce se sýrem, králíkovi po staročesku a jogurtovém závinu s jablky.
Ostrava /REPORTÁŽ, RECEPTY, ANKETA/ – Kdyby byly všechny moje pracovní dny takové, jako minulý čtvrtek, kdy jsem koštovala, jak chutná Moravskoslezsko, možná bych se brzy neunesla. Ale věřím tomu, že moje tělo by bylo vitální a silné a duše povznesená.
Chomutov: V dalším testu jsme zašli do restaurace, která není úplně na ráně, ale minout byste ji neměli
Římský hrách neboli cizrna je luštěnina příbuzná hrachu, kterou pěstovaly starověké civilizace již před sedmi tisíci lety. Do severní Evropy se dostala ve středověku. Od 15. století se cizrna stala běžnou venkovskou potravinou a následně se probojovala i do měšťanské gastronomie, do té doby vyhrazené masitým pokrmům. Koncem 19. století upadla nadlouho do zapomnění a nyní se do české kuchyně vrací.
Františkovy Lázně, Chebsko –Na seznamu se objevilo celkem jednašedesát hlavních jídel a sedmatřicet polévek.
Ostrava - Jak chutná polévka, kterou uvařili úředníci ostravského magistrátu nebo Holanďané z Armády spásy? Redaktorka Deníku byla v porotě soutěže o nejlepší polévku, která se konala v ostravském Centru sociálních služeb.
Nabočany – Představujeme další várku receptů z luštěnin, které nám zaslali čtenáři do soutěže o sud piva a vepřovou kýtu vyhlášené u příležitosti výstavy Naše pole v Nabočanech.
Chomutov - Další díl našeho testu nás zavedl do restaurace v hotelu Mertin na křižovatce pod chomutovským gymnáziem.
Plzeňský kraj – Vepřová panenka ve slaninovém kabátku se zapečeným bramborovým pyré s lanýži, šiškami z červené čočky a veltlínskou smetanovou omáčkou. A jako dezert flambované sněžné kopce se zmrzlinovým středem a lesním ovocem. Chuťové buňky prezidenta Václava Klause, který do Plzeňského kraje přijíždí na oficiální třídenní návštěvu už dnes, se mají opravdu na co těšit.
Plzeň - Chuťové buňky prezidenta Václava Klause, který do Plzeňského kraje přijíždí na oficiální třídenní návštěvu, se mají opravdu na co těšit.
České Budějovice - Mezi zvědavci, kteří využili nedávnou akci Noc kostelů, byl i cestovatel Vít Kršul. A nelitoval.
Chomutov - Známku šroubovalo nahoru menu s velkým zmrzlinovým pohárem.
Praha /JAK CHUTNÁ PRAHA/ - Jak se zdá, veřejnost má jiné chutě než profesionální kuchaři. Zatímco gurmáni jako nejlepší recept v soutěži Jak chutná Praha vybrali morkové řezy, v hlasování veřejnosti vyhrála kančí kýta.
Tentokrát jsme na oběd vyrazili do divadelního sklípku, který se dnes oficiálně jmenuje Ristorante Sklípek La Cantina
Jablonec n. N. /HRAJTE O DVĚ VSTUPENKY/ - Soutěžní otázka o dvě volné vstupenky č. 5: Cirkus Jo–Joo letos vyrazil s novým barevným provedením nejen na šapitó. Jaký design má a kde? Pište na jablonecky@denik.cz a uveďte svůj telefon.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jídelnímu lístku chybí jakýkoliv styl a při obědě hosty ruší hlasité rádio. Kuchař ale vaří celkem dobře. I když si pomáhá i polotovary.
Prachatice – Divadelní soubor, který pod záštitou prachatické Střední pedagogické školy působí už dvanáct let, to je Rarášek.
Jesenice – Na hrázi Velkého rybníka je rušno. Houfují se tu prapodivné bytosti. Některé teprve přicházejí po cestě. Rychle! V sobotu odpoledne nesmí žádná pořádná čarodějnice ani čaroděj z Jesenice a blízkého okolí zůstat doma.
Kutná Hora - Z vloupání do zahradního domku v Kutné Hoře v místě zvaném „Na Bylance“ je podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z Kutné Hory. V noci na čtvrtek se za použití násilí dostal do zahradního domku, kde poškodil okno a dveře.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/– Co patří do jarní polévky? Návštěvníci Dřevěného městečka rožnovského skanzenu se to na Boží hod velikonoční dověděli. Navíc mohli také ochutnat. „Je skvělá. Jako od maminky,“ usmíval se Jan Hořínek z Vysočiny, když vracel prázdný talíř.
Rožnov pod Radhoštěm – Co patří do jarní polévky? Návštěvníci Dřevěného městečka rožnovského skanzenu se to na Boží hod velikonoční dověděli. Navíc mohli také ochutnat. „Je skvělá. Jako od maminky,“ usmíval se Jan Hořínek z Vysočiny, když vracel prázdný talíř.
Chomutov - Další díl našeho testu restaurací pokračuje návštěvou pizzerie v Příční ulici.
Kolín - Zásah letecké záchranné služby si vyžádala nešťastná náhoda.
Chomutov - Další díl našeho testu restaurací pokračuje ve známé restauraci Hradčany. I přes rozdílné známky to dopadlo dobře.
Turnov /FOTO/ - Nová expozice přiblíží život v kuchyni našich babiček a prababiček. Název „Chléb se peče, polévka se vaří“ napoví.
Turnov /FOTOGALERIE/ - Nová expozice přiblíží život v kuchyni našich babiček a prababiček. Název „Chléb se peče, polévka se vaří“ napoví.
Praha - Na šestnáctém místě z 21 finálových receptů se umístil kaldoun Věry Nálevkové.
Praha - Na třináctém místě z 21 finálových receptů se umístila ježkova polévka Evy Cvrkové.
Plzeň, Hrádek u Rokycan – Řekne–li se školní jídelna, vybaví se mi dušená mrkev, kterou nesnáším, mléková polévka, na které jsem si jako jedna z mála v jídelně pochutnávala, a UHO neboli univerzální hnědá omáčka.
Praha - Na druhém místě z 21 finálových receptů se umístila kaštanová polévka Olgy Štěpničkové.
Praha /ANKETA, FOTOGALERIE/ - Soutěž Jak chutná Praha zamířila do finále. Porota vybrala dvacet nejlepších receptů, například reveňový koláč nebo šneky po pražsku.