![](https://g.denik.cz/9/36/thepub_prazena-list-l.jpg)
KAM NA OBĚD? The Pub: Na pivo si zajděte, na oběd radši zapomeňte
Chomutov - V našem testu restaurací jsme jako další navštívili nově otevřenou restauraci The Pub na Palackého ulici.
Chomutov - V našem testu restaurací jsme jako další navštívili nově otevřenou restauraci The Pub na Palackého ulici.
Želechovice nad Dřevnicí /FOTOGALERIE/ – Nejen ve všední dny, ale také o víkendu, může být ve školní budově pořádně živo. Přesvědčit se o tom na vlastní oči mohl každý, kdo v sobotu zavítal do Želechovic nad Dřevnicí na Zlínsku.
Bruntál - V naší nové rubrice Co budete vařit o víkendu, se nám jako první svěřilaMarie Babničová, z úseku poradenství Úřadu práce v Bruntále, a odtajnila nám recept na pochoutku, kterou se chystá vařit.
Prachatice – Pravou zabijačkovou polévku nalejí zítra mezi jednou a pátou hodinou každému, kdo přijde nakupovat do Zeleniny Znojmo v Prachaticích.
Zábřeh /REPORTÁŽ/ – Asi každý o nich někdy slyšel, ale jen málokdo s nimi má osobní zkušenost. Kurzy vaření v posledních letech proslavila zejména televize. Program zaměření na kulinářství nechybí v nabídce snad žádné televizní stanice. Ale navštívit takový kurz osobně, to se poštěstí zpravidla jen obyvatelům velkých měst.
Ostrava /FOTOGALERIE/ - Voňavé jitrnice a jelítka, zabíjačková polévka a další pochoutky přilákaly stovky lidí na Slezskoostravský hrad, kde se konala masopustní sobota. Třídenní masopust ovládl také Třebovice.
Valašské Meziříčí – Ivan Hamberger je ve valašskomeziříčské Charitě už půldruhého roku pravidelným hostem. Nebýt zdejší nocležny a denního centra, přespával by nejspíše pod mostem a nedopřál by si ani horký čaj nebo polévku.
Klatovy – Opečené klobásky provoněly v sobotu dopoledne celé klatovské náměstí Míru
Velký Týnec – Vůni čerstvých klobás, polévky, smažených řízků a steaků, prejtů, jitrnic, sekané i tlačenky nasávali všichni návštěvníci, kteří dorazili v sobotu ráno do zámecké zahrady ve Velkém Týnci na Olomoucku. Konala se zde totiž pravá hanácká zabíjačka.
Nový Bydžov - Odbor sociálních věcí a zdravotnictví zdejší radnice vůbec poprvé zařídil, aby bezdomovci dostávali ve středisku Duha zcela zadarmo polévku. Vše mělo platit do konce března.
Hradecko - Odbor sociálních věcí a zdravotnictví zdejší radnice vůbec poprvé zařídil, aby bezdomovci dostávali ve středisku Duha zcela zadarmo polévku. Vše mělo platit do konce března.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Práci ochotných a milých číšníků kazí dlouhé čekání a nedochucená jídla. Kuchař místo koření a kvalitních surovin nešetřil kečupem.
Zbožíčko /FOTOGALERIE/ -Principál cirkusu Jo–Joo Jaromír Joo prý v kuchyni pomáhá. „Oni to nazývají buzerací,“ směje se Joo a chystá thajskou polévku.
Koryčany – Obnovit tradici domácích zabíjaček, kterých je v posledních letech na Kroměřížsku poskromnu, se nedávno rozhodli v Koryčanech.
Koryčany /FOTOGALERIE/ – Obnovit tradici domácích zabíjaček, kterých je v posledních letech na Kroměřížsku poskromnu, se nedávno rozhodli v Koryčanech.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Italské pochoutky připravené pod taktovkou italského šéfkuchaře mohou hosté ochutnat v brněnské restauraci Mariani. V přízemí rodinné vily tam hosté tam narazí na parmezánovou perlu, slaninu panchetta, domácí těstoviny orecchiette nebo italskou pálenku grappu.
Praha - Pražané už začali lovit v knihovnách a zaprášených místech a hledají originální recepty.
Milovice - Chvilka nepozornosti matky zřejmě způsobila nehodu, při které se v kuchyni opařily dvě malinké děti.
Cheb –Všechny akce začínají v 8 hodin ráno a končí ve 14 hodin. Děti si s sebou musí přinést přezůvky, svačinu na celý pobyt, v zaplacené ceně je jedna vydatná polévka a teplý čaj.
Prostějovsko – Na houby uprostřed zimy? Proč ne. Není to sice zrovna obvyklé, ale letos v lednu nemusí příznivci houbaření zahálet. V lesích opadl sníh a díky pozvolnému oteplení v nich narazíte hned na několik druhů hub.
Hradec Králové – V kině Centrál se odpoledne vzpomínalo při kinožurnálu na zajímavé události minulého roku.
Hradec Králové - Už tradicí je počin hradecké oblastní charity, která v odpoledni Štědrého dne nabízí na hlavním vlakovém nádraží lidem bez domova teplou polévku s chlebem. Stejně tomu bylo i při letošních svátcích.
Boskovice /FOTOGALERIE/ - Na boskovickém náměstí zněly koledy a ve vzduchu voněla cibulačka. Polévku pro chudé i bohaté ochutnali lidé letos na Štědrý den pošestnácté.
Praha /FOTOGALERIE/ - Pražský primátor Bohuslav Svoboda poprvé oblékl zástěru. Na Staroměstském náměstí rozléval polévku.
ČR - Zlaté prasátko se prý zjeví o Štědrém večeru všem, kteří odolají vůni připravované večeře i vánočním sladkostem a dodrží po celý den do východu první hvězdy půst.
Radkova Lhota – Bez kapra, bramborového salátu, cukroví a pohádek v televizi si Vánoce dnes dokáže představit málokdo. Přitom ještě před několika desítkami let nic z toho k těmto křesťanským svátkům nepatřilo. Jak se slavily Vánoce před druhou světovou válkou, vzpomínali důchodci z domova v Radkově Lhotě.
Jižní Morava – Rolka z lososa a lososový tatarák, šnečí polévka a zauzený srnčí hřbet či tradiční smažený kapr s bramborovým salátem. To vše mohou mít na svátečním stole lidé, kteří se na štědrovečerní večeři vydají do restaurace.
Východní Čechy - Jak co nejrychleji a bez velkých komplikací dostat živého kapra do podoby řízku či polévky? Sledujte náš videoseriál.
Pardubice – Bezdomovci den před Štědrým večerem dostanou teplou polévku zadarmo.
Zlín /FOTOGALERIE/ -Od dvou do tří hodin odpoledne se v úterý v prostorách Charity Zlín na Zálešné podávala teplá polévka pro osoby bez přístřeší a osoby v krizi. Nebyla to však jednorázová akce spojená s Vánocemi, pracovníci na stejném místě s pokrmem čekají pravidelně každé úterý.
Severní Čechy – Víte, jak v Krkonoších poznali, že je čtvrtek? Že je kyselo už pošestnáctý. Tak alespoň praví starý krkonošský vtípek. Na druhou stranu je třeba se polévky z chlebového kvasu zastat – kyselo bezesporu přesáhlo hranice regionu.
Ústí nad Labem - Fotoreportér Deníku v jídelně ústeckého Červeného kříže podával obědy bezdomovcům, seniorům a sociálně slabým rodinám.
Hradec Králové – Stejně jako v letech minulých i letos bude možné oslavit Nový rok společně. Sváteční program začne 1. ledna 2011 ve tři hodiny odpoledne promítáním kinožurnálu Hradec Králové 2010 v artkině Centrál, kde bude současně podáván teplý punč a čaj.
Klenčí pod Čerchovem -Co obnáší práce kuchařky, jsem si na vlastní kůži vyzkoušela v hotelu Haltrava v Klenčí pod Čerchovem. Jedničku bych asi nedostala.
Velké Bílovice /AKTUALIZOVÁNO, REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Zelí sladké, kyselé, na neduhy zrozené. U dobrého svařáčku ochutnejte zelňačku. Těmito hesly lákaly ke stánkům týmy premiérového klání ve Velkých Bílovicích.
Karlovarský kraj – Zabijačková polévka, jitrnice, jelítka, guláš. Klasika vede.
Benešov – Nejen chuť na voňavou jaternici nebo zabijačkovou polévku přilákala i tentokrát do prostor benešovského pivovaru stovky velkých i malých návštěvníků.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci nabízený posvícenský koláč je jako vystřižený z kreseb Josefa Lady. Kulatý, plněný mákem a ozdobený čtyřmi mandličkami
Zlín /INZERCE/ - Zveme vás do stylové sushi restaurace v centru Zlína. Čisté prostředí a příjemná obsluha, klimatizovaná restaurace se zahrádkou.
Tupesy – Už tradičně se v předdušičkovém čase v obcích na Slovácku pořádají přehlídky v tvorbě dýňových strašidýlek, které jim dodávají tajemného vzezření.
Začíná to pobolíváním hlavy, pálením v očích, škrábáním v krku a pokračuje kýcháním a smrkáním. Přepadla vás rýma.
Kutnohorsko - Jako dítě jsem neměl rád polévky. Přímo jsem je nesnášel.
Lechotice /AKTUALIZOVÁNO/ - K vážnému popálení tří děti, bratranců a sestřenice, došlo v sobotu dopoledne před desátou hodinou v Lechoticích na Holešovsku.
Lechotice /AKTUALIZOVÁNO/ - Chvilka nepozornosti dospělých, neposedný tříletý chlapec a neštěstí bylo na světě. Přitom setkání malých dětí u dědečka v kuchyni mělo být příjemným sobotním pobesedováním.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Pojmem mezi brněnskými štamgasty je Pivnice U Čápa. V rohu Obilního trhu proti filozofické fakultě otevřela restaurace po dvou letech rekonstrukce znovu dveře nedočkavým hostům.
Karviná – Školní kuchařky nemají na růžích ustláno. I když výsledek jejich práce se dá hodnotit nejdřív před polednem, do práce chodí o dvě hodiny dříve, než školákům a učitelům začne první hodina. Aby se děti v poledne mohly najíst, vaří se v kuchyni ve velkém už od rána.
Praha -Kuchař? Museli jsem mu říct, že nechceme polévky ze sáčku. Pak ale vařil skvěle. Nakonec jsme ho učili i sprosťárničky, směje se Bank.
Uherské Hradiště - Dnes budeme vařit a péct s herečkou Slováckého divadla Annou Slezákovou-Mikovou. Diváci ji dobře znají nejen z prken, která v Uherském Hradišti znamenají svět.
Týn nad Vltavou- Začarovaný les s loupežníky, ježibabou, kouzelným dědečkem i neohroženými mládenci ožije v úterý večer před otáčivým hledištěm v Týně nad Vltavou
Jedovnice /FOTOGALERIE/ – Táborníci ze 7. skautského oddílu Senetářov tráví dva týdny v Rakovci. Tentokrát poznávají kulturu Japonska.