
Robert Landa potkal medvěda a vyhrál díky pytlíkové polévce
Děčín /SERIÁL 2. DÍL/ - V našem druhém díle letního seriálu se tentokráte vydáme za děčínským basketbalistou Robertem Landou, který nám poodhalí, jak tráví svou letní dovolenou.
Děčín /SERIÁL 2. DÍL/ - V našem druhém díle letního seriálu se tentokráte vydáme za děčínským basketbalistou Robertem Landou, který nám poodhalí, jak tráví svou letní dovolenou.
Havířov - Pracovníci havířovské humanitární organizace ADRA mají důvod k radosti. Poté, co z finančních důvodů museli pozastavit pomoc lidem bez přístřeší, a to formou vaření polévek, svitla všem nová naděje. Na jejich účtu se objevily peníze od muže, kterému nejsou životy ostatních lhostejné.
Havířov - Pracovníci havířovské humanitární organizace ADRA mají důvod k radosti. Poté, co z finančních důvodů museli pozastavit pomoc lidem bez přístřeší, a to formou vaření polévek, svitla všem nová naděje. Na jejich účtu se objevily peníze od muže, kterému nejsou životy ostatních lhostejné.
Zlínský kraj - „Vůbec není pravda, že delikatesní jídlo a drahé jídlo si může v dnešní době dopřát jen milionář," shodují se kuchaři ve Zlínském kraji s odkazem na skutečnost, že lidé v regionu si začínají jídla v restauracích více vybírat a už se tolik nebojí zakusit i něco „jiného" než jen standardní a zažitou českou kuchyni.
Zlínský kraj - /ANKETA/ „Vůbec není pravda, že delikatesní jídlo a drahé jídlo si může v dnešní době dopřát jen milionář," shodují se kuchaři ve Zlínském kraji s odkazem na skutečnost, že lidé v regionu si začínají jídla v restauracích více vybírat a už se tolik nebojí zakusit i něco „jiného" než jen standardní a zažitou českou kuchyni.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Havířov - Havířovská humanitární organizace rozjela v zimě projekt, nyní však chybějí peníze. ADRA nyní hledá sponzora.
Havířov - Havířovská humanitární organizace rozjela v zimě projekt, nyní však chybějí peníze. ADRA nyní hledá sponzora.
Táborsko - I na webu se nyní můžete začíst do příspěvků našich čtenářů, které uveřejňujeme na stránce U nás doma. I vy můžete přispět do svých novin. Podělte se s ostatními o to, co vás ve vašem okolí zaujalo, potěšilo, nebo naopak rozzlobilo. Zde je prostor pro vaše články, fejetony, kulturní recenze, názory či fotografie. Neostýchejte se a informujte ostatní čtenáře o tom, co je pro vás důležité.
Mikulov, Valtice - Mikulovské vinné trhy budou letos vyhlížet prezidenta Zemana. Lákají i na polévky. Valtice se zase převlečou do růžové.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Eidam místo parmazánu? Takových náhražek, které jsou v některých rádoby italských restauracích v Brně běžné, se host podniku Leonessa bát nemusí. Čeká ho tam pravá středomořská kuchyně. Restauraci a pizzerii v Sukově ulici pro další díl seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil šéfkuchař a provozovatel restaurace U Dřevěného stolu Jiří Dlapka.
Jindřichův Hradec - Ve školních jídelnách se stravuje převážná většina našich dětí, a proto by kvalita zde vydávaných pokrmů měla splňovat ty nejpřísnější normy a dosahovat té nejvyšší možné kvality.
Kameničky - Místní škola se v minulých dnech přesunula v čase zpět, na začátek vývoje lidstva do pravěku.
Velké Březno – „Nabídněte si polévku Lucullus," láká návštěvníky zámku ve Velkém Březně průvodkyně Jana Jeníková. „Je uvařena ze šesti druhů ryb. Jméno má podle římského vojevůdce z 1. století před Kristem. Zachovalo se i úsloví Lucullské hody."
Velká nad Veličkou – O krála slováckéj klobásky se bude opět soutěžit ve Velké nad Veličkou. V sobotu 4. května se košt uskuteční už podeváté.
Udělat nudle do polévky, to přece není žádný problém, řekne nejedna zkušená hospodyňka. Je k tomu potřeba kopeček mouky, udělat do něj důlek, vyklepnout do něj nějaké vajíčko a umně je s moukou promíchat dvěma vidličkami, aby se vytvořilo těsto.
Astana - Pršut, mozzarella či polévky patří k oblíbeným pokrmům českých tenistů před čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. Na přání týmu okolo Radka Štěpánka je připravuje Tomáš Černý, šéfkuchař restaurace La Finestra, který dorazil s výpravou do Astany.
Zlínský kuchař Pavel Šnajdr se specializuje výhradně na výrobu polévek. Svým zákazníkům je rozváží dennodenně domů nebo přímo do zaměstnání.
Zlín - Zlínský kuchař Pavel Šnajdr se specializuje výhradně na výrobu polévek. Svým zákazníkům je rozváží dennodenně domů nebo přímo do zaměstnání.
Zlín - V úterý naposled rozdávali pracovníci zlínské Charity polévku na zahřátí zájemcům z řad osob v krizi. Od poloviny listopadu do začátku března mohli jednou týdně lidé v nouzi v sídle Charity Zlín dostat teplou polévku. S přicházejícím jarem a zlepšujícím se počasím výdej skončil.
Zlín - V úterý naposled rozdávali pracovníci zlínské Charity polévku na zahřátí zájemcům z řad osob v krizi. Od poloviny listopadu do začátku března mohli jednou týdně lidé v nouzi v sídle Charity Zlín dostat teplou polévku. S přicházejícím jarem a zlepšujícím se počasím výdej skončil.
Recept nám poslal Pavel Svoboda ze Zdounek.
Recept nám poslal Břetislav Štilec z Brna.
Recept nám poslala Květuše Hlavsová z Pluhova Žďáru.
Recept nám poslal Reiser Josef z Plzně.
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslala Ladislava Staffenová z Jablonce nad Nisou.
Recept nám poslala Eva Marťáková ze Staříče.
Recept nám poslal Josef Bárta z Vlčkovic v Podkrkonoší.
Recept nám poslal Jiří Horčička z Liberce.
Recept nám poslala Jarka Bernatíková z Havířova.
Recept nám poslala Eva Clarová z Tábora.
Recept nám poslala Eva Clarová z Tábora.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Pokud si budete chtít dát něco jiného než menu, počkáte si, varoval při telefonické rezervaci číšník z nově otevřené restaurace U Svatého Tomáše v centru Brna. Měl pravdu. Dlouhé čekání na polévku byla největší slabina podniku, který v dalším díle seriálu Brněnského deníku Rovnost Test restaurací hodnotil kuchař restaurace Borgo Agnese Ivo Ševčík.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
České Budějovice - Celý uplynulý týden hodnotili redaktoři Českobudějovického deníku slovenskou kuchyni, kterou nabízelo pět českobudějovických restaurací v rámci Dnů slovenské kultury. V závěrečném hodnocení trochu překvapivě vyhrála restaurace Metropol, především díky skvostnému dezertu, bramborovým taštičkám s povidly.
Naše čtenářka, Eva Sedláková z Litvínova, nám poslala zajímavé foto hub, které při jednom ze svých výletů objevila. Jde o penízovku sametonohou a Jidášovo ucho. A protože na tyto houby můžete narazit v tomto období i vy, přinášíme některé informace a rady, které se vám mohou hodit.
Zruč nad Sázavou – Zabijačkové pochoutky v podobě jelítek, jitrnic, ovaru, tlačenky nebo tradiční polévky přilákaly v sobotu 16. února dopoledne na nádvoří zámku ve Zruči nad Sázavou desítky návštěvníků.
Brno – Osmiletá Karolína Andrejsová z brněnské Bystrce se na sobotní ráno velmi těšila. Rodiče ji totiž slíbili, že spatří pravou vesnickou zabíjačku. A nemusela jezdit ani nikam daleko. Bystrcká radnice spolu s hotelem Santon a rosickým řeznictvím Hadač a Zapletal ji pořádala v areálu hotelu u Brněnské přehrady.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.
Benešov - Dva mladíci tvrdě spí schoulení na černé koženkové sedačce, muž, který právě dorazil, se ohřívá u teplo sálajícího radiátoru a ostatní sedí kolem stolu. Pijí kávu a sledují televizi. Tak vypadalo dopoledne v benešovském nízkoprahovém denním centru.
Benešov – Dva mladíci tvrdě spí schoulení na černé koženkové sedačce, muž, který právě dorazil se ohřívá u teplo sálajícího radiátoru a ostatní sedí kolem stolu.
Martinice – „Co vám nabídneme? Pojďte na zabijačkovou polévku, je horká, zahřeje vás," zval od pultu venkovní občerstvovny u kulturního domu v Martinicích Stanislav Dvořák.
Martinice – „Co vám nabídneme? Pojďte na zabijačkovou polévku, je horká, zahřeje vás," zval od pultu venkovní občerstvovny u kulturního domu v Martinicích Stanislav Dvořák.
Shodit zbytek poporodních kil to je cíl Jany Šafránkové z Chebu. V jejím boji s kily jí pomáhá řada odborníků, sedmadvacetiletá zdravotní sestřička je totiž jednou ze 14 finalistek úspěšné reality show Fit s Deníkem. Jak si zatím vede? Které chyby při hubnutí dělala? I na to jsme se ptali.
Cheb - Jana Šafránková: V období těhotenství jsem postupně přibrala 25 kilogramů. Část kil se mi podařilo po porodu shodit, ale zbytek kil zůstal.
Zábřeh – Zábřežská Charita rozšířila kapacity pro přenocování lidí bez domova. V nouzové nocležně, která se nachází v zadním traktu Charitního domu svaté Barbory v Žižkově ulici v centru Zábřeha, nabízí celoročně pět postelí. Za mrazivých dní ale kapacita nestačí, proto jsou k dispozici i přistýlky.
Krnov - Již přes osmnáct let pomáhá občanům při vážných životních situacích Centrum sociálních služeb Armády spásy v Krnově. S nástupem mrazivých dnů potřebují pro své uživatele doplnit šatníky s teplým oblečením.
Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žit ňačky.
Praha – Studená mléčná polévka se škraloupem. Nevábná dušená kapusta. Čočka „kydnutá" na talíři tak, že vás spolehlivě na dalších deset let přejde chuť na luštěniny. Máte vy nebo vaši blízcí podobnou vzpomínku na stravování ve školních jídelnách?