Brňané ze sídlišť byli v loňském roce šetrnější k přírodě. Do popelnic vyhodili o sedmadvacet procent méně potravin než v předchozím roce. Naopak na venkově a ve vilové zástavbě lidé jídlem plýtvali skoro stejně. O výsledcích výzkumu informovali odborníci z brněnské Mendelovy univerzity ve středu.
Rohlíky, mléko, maso, balíky vod. Pod tíhou nákupních tašek se ale už Jihomoravané prohýbat nechtějí. Objevili kouzlo objednávání potravin na internetu. Usnadňuje jim to rychle se rozvíjející síť prodejen s dovozem zboží až do bytu.
Nacpeme si břuch aneb soutěž v pojídání ovocných knedlíků, to byl jeden z tradičních bodů programu sobotní vyšebrodské Svatobartolomějské pouti. Měl být pokořen rekord z minulého roku: 22 kusů borůvkových knedlíků. Svůj vlastní rekord z předešlého roku vyrovnal Jaroslav Němec, který si říká Maxijedlík. Letos ale prý byly knedlíky větší než loni.
Kalhoty sotva dopnete a to, co se rýsuje pod vaším oblíbeným tričkem, rozhodně nejsou svaly? Práce z domova a méně pohybu se za poslední rok a půl podepsaly na řadě z nás. Je tedy nejvyšší čas s tím začít něco dělat a zbavit se nadbytečných kilogramů. Kromě úpravy jídelníčku bude vaším nejlepším spojencem pohyb a je jen na vás, pro jaký se rozhodnete.
Už se Vám stalo, že jste byli nadšení pro věc, těšíte se, plánujete, jak od určitého dne bude vše jiné, lepší, úžasné a nakonec to dopadne tak, že jak rychle jste se svou vysněnou změnou začali, tak jste i rychle skončili? Možná jste zklamaní, ztrácíte důvěru v sami sebe. I vy však můžete získat život svých snů, kde se budete cítit skvěle a pozitivní změny se stanou hravě a s lehkostí již trvalou součástí Vašeho každodenního dne. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Hradec měl v sobotu milovníkům hudby a jídla opět co nabídnout. Tentokrát šlo o Art and Food Festival, který se konal na Orlickém nábřeží společně s hudebním festivalem Na jednom břehu.
Vytříbená vína, jídla dělaná s láskou, slunečný víkend a atmosféra dávných časů. Tak bychom mohli popsat již tradiční Seeberský festival vína Wine & Food.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Místní akční skupina Vodňanská ryba, z. s., připravila v rámci programu Skutečně zdravá škola od 17. do 19. srpna sérii speciálních seminářů. Vedoucí a kuchařky školních jídelen z okolí se v novém gastrostudiu ve Středním odborném učilišti Vodňany dozvěděly, jak vařit co nejzdravěji a pokud možno ze surovin z nejbližšího okolí.
Chcete teplý oběd, zmrzlinu nebo kávu? Presso nebo ledovou? Co takhle štrůdl? Minimálně deset nájemců se vystřídalo v poslední době v prodejně v Krátké Vsi na Havlíčkobrodsku. Jeden zmizel těsně před otevřením. Teď je z prodejny bufet přímo u silnice s jednoduchým názvem Sváča.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Luka nad Jihlavou mají za sebou první street food festival Dej si FOOD. První srpnovou sobotu si našlapaný program s bohatou gastronomickou nabídkou užily všechny generace. Podívejte se do naší fotogalerie, jak to v Lukách vypadalo. Za fotografie děkujeme Ladě Salátové z pořadatelské agentury P-TEAM.
Už se Vám stalo, že jste byli nadšení pro věc, těšíte se, plánujete, jak od určitého dne bude vše jiné, lepší, úžasné a nakonec to dopadne tak, že jak rychle jste se svou vysněnou změnou začali, tak jste i rychle skončili? Možná jste zklamaní, ztrácíte důvěru v sami sebe. I vy však můžete získat život svých snů, kde se budete cítit skvěle a pozitivní změny se stanou hravě a s lehkostí již trvalou součástí Vašeho každodenního dne. Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Nevyhovující pitná voda, nedostatky ve stravovacím provozu, zdravotně závadné jídlo a pití. Krajští hygienici při kontrolách dětských rekreačních akcí na jihu Moravy od začátku srpna odhalili dvanáct pochybení.
Místní akční skupina Vodňanská ryba, z. s., pořádá v rámci programu Skutečně zdravá škola, sérii speciálních seminářů. Tento týden, od 17 do 19. srpna, se vedoucí a kuchařky školních jídelen z okolí v novém gastrostudiu ve Středním odborném učilišti dozvědí, jak vařit co nejzdravěji a, pokud možno, ze surovin z nejbližšího okolí.
Petr Sogel z Trutnova již deset let vyrábí pod značkou Expres Menu jídla bez jakýchkoliv chemických látek, konzervantů či barviv, která díky patentované metodě vydrží čerstvá tři roky v pokojové teplotě.
Hodně nezvyklou restauraci, přesněji řečeno restauraci v netradičních prostorách, mají v Ostravě-Koblově. Nachází se v bývalé smuteční síni stojící hned vedle hřbitova, kde se již prakticky nepohřbívá. Několik obřadů ročně se zde ale koná. Restaurace se stala vyhledávaným místem části zdejších obyvatel i přespolních.
/FOTOGALERIE/ Hodně nezvyklou restauraci, přesněji řečeno restauraci v netradičních prostorách, mají v Ostravě-Koblově. Nachází se v bývalé smuteční síni stojící hned vedle hřbitova, kde se již prakticky nepohřbívá. Několik obřadů ročně se zde ale koná. Stala se vyhledávaným místem části zdejších obyvatel i přespolních.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
/FOTOGALERIE/ Osm cizích lidí, jeden cíl. Přežít v divočině. Žádný signál, žádný kontakt s blízkými ani žádná postel, sprcha nebo neomezený přísun jídla. Jen divoká příroda za polárním kruhem. Sedmičlenná skupina studentů etnografie na Univerzitě Pardubice se společně s vyučujícím vydala na terénní výzkum do dalekého švédského Laponska. Přečtěte si o jejich neobyčejné výpravě.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Monika, Tereza, Jiří a Bela tvoří část personálu orlovské restaurace Silvie. Bela je nováček, který tam pracuje krátce, necelé tři týdny, ovšem už se o něm mluví po celém městě. Je totiž robot, který rozváží jídlo, nápoje a vlastně vše, co je potřeba hostům ke stolu doručit. A umí i mluvit.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si připravujete jídlo sami, máme pro vás kulinářské vychytávky, které se vám budou hodit. Ať už se chystáte pod stan do kempu, objevovat krásy Čech v půjčeném karavanu, anebo vyrážíte do apartmánu v Alpách či k moři, nechte se inspirovat našimi tipy na snadné pokrmy, které nezaberou moc času, ale nadchnou všechny strávníky.
Milovníci dobrého jídla, pití a zábavy se za pár dní potkají na prvním street food festivalu Dej si FOOD v Lukách nad Jihlavou, který se koná 7. srpna 2021. Zajímavý program cílí na všechny generace a jistě potěší skupiny přátel, aktivní seniory i rodiny s dětmi, které se mohou těšit na vystoupení Michala Nesvadby z Kouzelné školky. Kromě ochutnávek klasických jídel budou na stáncích regionální potraviny i pokrmy světové kuchyně.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Monika, Tereza, Jiří a Bela tvoří část personálu orlovské restaurace Silvie. Bela je nováček, který tam pracuje krátce, necelé tři týdny, ovšem už se o něm mluví po celém městě. Je totiž robot, který rozváží jídlo, nápoje a vlastně vše, co je potřeba hostům ke stolu doručit. A umí i mluvit.
V Domažlicích nově funguje potravinový kontejner. Stojí u azylového domu v Kozinově ulici, kde pomůže nejenom tamějším klientům, ale i lidem bez domova. Zásoby jídla a drogerie pošle také německý spolek Bad Kötztinger Tafel.
Ještě před pár lety byly obě silnými kuřačkami. Aby vůbec vnímaly chuť jídla, hodně ho solily, pepřily i kořenily. Náhoda je přivedla k chilli, a Haně Polanské s Alenou Doležalovou se tak otočil svět doslova o tři sta šedesát stupňů.
Ještě před pár lety byly obě silnými kuřačkami. Aby vůbec vnímaly chuť jídla, hodně ho solily, pepřily i kořenily. Náhoda je přivedla k chilli, a Haně Polanské s Alenou Doležalovou se tak otočil svět doslova o tři sta šedesát stupňů.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? íce v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Možná to znáte také. Dovolená se blíží a vy už nyní přemýšlíte, o kolik kilogramů těžší se vrátíte domů. Jak se během svého pobytu vyhnout nástrahám v podobě místních dobrot? Jaké jídlo si připravit na cestu a výlety? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za který moc děkujeme.
Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Každý týden pro vás v redakci sestavujeme bohatou várku tipů, jak si užít víkend. Vybere si opravdu každý, malý i velký.
Prázdniny se lámou do své poloviny. O víkendu končí červenec a začíná srpen… Zůstanete v Praze? Pokud ano, podívejte se na přehled nejzajímavějších tipů, které se konají od pátku do neděle, ale také na přehled dlouhodobějších akcí na celé léto.