Kreativ

ŠTÍTEK: Přibyslav

Tak vypadalo loučení s prázdninami v Dobré

S prázdninami se děti v Dobré loučily pohádkovou stezkou

„Mně se nejvíc líbily víly. Skládala jsem tam obrázky a složila jsem Elsu," pochlubila se malá Anička Lehrlová ze Žižkova Pole. Anička se přijela v sobotu 20. srpna podívat na dětské odpoledne, které pořádali v Dobré u Přibyslavi dobrovolní hasiči. Rozloučení s prázdninami mělo veliký úspěch, už krátce po začátku přišla skoro stovka dětí s rodiči z celého okolí i sousední Přibyslavi.

Ilustrační foto.

Na provoz televize už Přibyslav nebude stačit, ve hře je prodej

Prodat kabelovou televizi? Do budoucna to není vyloučené, myslí si starosta Martin Kamarád z Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Město provozuje kabelovou televizi a internet. Ale je s tím stále víc práce. Roste administrativa, navíc provoz televize a internetu si žádá čím dál zkušenější specialisty.

Štěpánka Saadouni.

Co na jeho místo

Počmárali památník v Přibyslavi. Nemá cenu rozebírat co na něm stojí, ale zajímavé je, co si o tom myslí někteří obyvatelé v Přibyslavi.

CK Příbram Fany Gastro. Lucie Grohová

Skvělý týden pro příbramské cyklisty. Vyhrávali ve Švýcarsku, Polsku i Slovensku

Příbramští cyklisté se v uplynulém týdnu postupně představili ve 4 zemích a v každé slavili úspěch. Vše odstartovala skvělá Lucie Grohová, která se s reprezentačním výběrem účastnila Mistrovství Evropy mládeže MTB ve švýcarské Capriasce. Po 19 místě z časovky přišel první úspěch v podobě zlaté medaile ve štafetě. Tento skvělý výsledek se jí podařilo napodobit v individuálním závodě, když na Lucii nestačila žádná soupeřka a ta se tak stala mistryní Evropy MTB XCO U14.

V Přibyslavi na Havlíčkobrodsku někdo napsal křídou na pomník padlým azbukou \"smrt Ukrajině\" a nakreslil trikoloru v barvách ruské vlajky. Snímek z 8. srpna 2022.

Na památník v Přibyslavi někdo napsal Smrt Ukrajině a namaloval ruské vlajky

V Přibyslavi na Havlíčkobrodsku někdo napsal křídou na pomník padlým azbukou "smrt Ukrajině" a nakreslil trikoloru v barvách ruské vlajky. Radnice to ohlásila policii, řekl starosta Martin Kamarád (ODS). Z pomníku na náměstí nechalo město v březnu sundat sochu rudoarmějce, zdůvodnilo to obavami z poškození památky i tím, že by se mohlo něco stát lidem, kteří na ni po začátku války na Ukrajině lezli.

Stavba Penny Marketu v Přibyslavi.

Supermarket v Přibyslavi bude u hřbitova. Farář je proti

/VIDEO/ V Přibyslavi začala stavba nového supermarketu. Město však rozdělila na dva tábory. Některým se nelíbí, že bude stát nedaleko hřbitova. Považují to za neetické. Jiní zase další obchod vítají. Lidí podle nich přibývá a nákupní síť je chudá.

Majitelé atrakcí obsazují centrum Přibyslavi už od pondělí.

Svatojánská pouť v Přibyslavi se blíží. Centrum města bude jen pro pěší

/FOTO/ Řidiči v Přibyslavi mají zas jednu starost navíc. Tradiční svatojánská pouť o víkendu uzavře pro dopravu Bechyňovo náměstí a část Husovy ulice. „Je třeba počítat i s tím, že směrem na Ronov nad Sázavou se staví kruhový objezd a dopravu řídí semafory,“ upozornil řidiče místostarosta Michael Omes.

Představení Deštivé dny v Městském divadle v Českém Krumlově.

Živá Přibyslav zve na divadelní představení a přednášku

V úterý 14. června od sedmi hodin večer bude v kulturním domě v Přibyslavi odehráno několikrát odložené divadelní představení Deštivé dny v hlavních rolích s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem. O dva dny později, ve čtvrtek 16. června, si mohou zájemci přijít poslechnout přednášku o vztazích nazvanou Terapie sdílením. Těšit se mohou na Ester Geislerovou a Honzu Vojtka. Představení s přednáškou pořádá Živá Přibyslav.

Letní festival Zámostí v Třebíči.

Třebíč ožije. Festival Zámostí se vrací po nucené pauze nabitý hvězdami

První víkend v červnu bude patřit hlavně dětem. Na mnoha místech Vysočiny oslaví Den dětí, například na hradě Kámen, v jihlavské zoo či v Panenské u Jemnice. Na své si přijdou i dospělí. V Třebíči mohou vyrazit za hudbou na festival Zámostí. V Jihlavě zahájí letní scénu na náměstí. Nedělní brunch pořádají na Farských humnech ve Žďáře nad Sázavou. Na muzejní noc lákají do Přibyslavi, Humpolce a Nového Města na Moravě.

Socha sovětského vojáka v Přibyslavi je zdrojem emocí a konfliktů

Socha sovětského vojáka: Zrušíme jí status památky, plánuje radnice v Přibyslavi

Nechceme ho tam. Radnice v Přibyslavi hledá způsob jak odstranit z centra sochu sovětského vojáka. Náměstí čeká velká proměna. Socha vojáka se samopalem se tam nehodí, budí příliš emocí. Jenže socha je kulturní památka. „Jednáme s ministerstvem kultury zda je možné soše zrušit status památky. Pak přesuneme část pomníku bez sochy na hřbitov. Když se to nepodaří budeme hledat pro sochu jiné místo,“ říká starosta Martin Kamarád.

Obnova zámeckého parku v Přibyslavi.

Zámecký park v Přibyslavi mládne před očima, podívejte se

Úplně jinou tvář dostává nyní starý a léta zanedbaný park u zámku v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. V současné době dělníci pracují na nových cestách, zmizely také přerostlé stromy a keře. Za proměnu parku město zaplatí asi čtyři miliony korun.