Kreativ

ŠTÍTEK: první pomoc

Ilustrační foto.

Útočníka si mladík vymyslel. Pobodal se sám

Kvasiny - Podezření z přečinu ublížení na zdraví začali před měsícem vyšetřovat rychnovští kriminalisté. Operační důstojník tehdy přijal oznámení z operačního střediska záchranářů o útoku nožem.

Záchranná služba. Ilustrační snímek.

Žena zemřela po pádu z výšky

Opava –  Záchranáři museli v neděli dopoledne vyjíždět k jednomu z panelových domů na sídlišti v Olomoucké ulici. V jeho blízkosti se totiž nacházelo tělo šestačtyřicetileté ženy z Karvinska, která zemřela po pádu ze sedmého patra.

Kongresové, výstavní a společenské centrum ALDIS (ilustrační foto).

Konference o první pomoci v boji

Hradec Králové - Čtvrtý ročník konference o poskytování zdravotnické péče ve válečných oblastech a oblastech postižených katastrofou se v sobotu koná v kongresovém centru Aldis.

Ilustrační foto.

Mikulášská dražba začíná

Chrudim – Společnost Rytmus Východní Čechy v sobotu zahajuje benefiční internetovou aukci s názvem Mikulášská dražba.

Děti se v kladenské nemocnici učily, jak předcházet úrazům.

Děti se v kladenské nemocnici učily, jak předcházet úrazům

Kladno /FOTOGALERIE/ - Každému z nás se v dětství jistě stal nějaký úraz. Úrazy jsou u dětí natolik běžnou záležitostí, že jsou často považovány za nevyhnutelnou součást dětství. Žádný úraz se ale nikdy nestane náhodně, má své příčiny a ve většině případů mu lze i předcházet.

Kalendáře jihomoravských záchranářů naučí dávat první pomoc a zároveň přispějí na onkologicky nemocné děti.

Pokřtili kalendáře, které pomůžou zachránit lidské životy

Jižní Morava /FOTO, VIDEO/ – Naučí dávat první pomoc a přispějí na léčbu onkologicky nemocných dětí. První kalendáře jihomoravských záchranářů ve čtvrtek pokřtili v brněnské Dětské nemocnici. Šampaňským výtisky polil i ředitel záchranky Milan Klusák a herec Roman Zach. Společně s dalšími přítomnými, kteří se na vzniku kalendáře podíleli, rozdali dětem balonky a donuty.

Soutěž v první pomoci.

První pomoc na zdrávce nejlépe zvládli Úpičtí

Trutnov - Žáci úpické školy na Lánech a členové zdravotnického kroužku z Velkého Poříčí byli nejlepší v předlékařské první pomoci. Soutěž pro žáky základních škol pořádala Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Trutnov.

Hynek Pavelka.

Pavelka: Kapitán musí znát každý krápník

Blanensko - Prací u jeskyní strávil už skoro čtyřicet let. Za tu dobu po nich provázel lidi, řídil loďku a teď má na starost organizaci provozu. Hynek Pavelka, šedesátník z Blanska, pracuje jako vedoucí provozu v Punkevních jeskyních Moravského krasu

Ilustrační foto.

Kurzy první pomoci jsou zdarma

Chrudim – V prostorách Oblastního spolku Českého Červeného kříže Chrudim v Městském parku mohou zájemci ve středu 28. listopadu a ve čtvrtek 29. listopadu navštívit kurzy první pomoci.

Ilustrační foto

Na pomoc už bylo pozdě, muž zemřel

Mladý muž vydechl naposledy v mrazivém odpoledni uprostřed ulice. Údajně šlo o bezdomovce a jeho smrt byla bez cizího zavinění – zatím se jedná pouze o domněnky.

Ukázka první pomoci v mateřince v Čimelicích.

Ukázka první pomoci v mateřince v Čimelicích

Čimelice - V mateřské škole v Čimelicích se uskutečnil vzdělávací program první pomoci. Všechny děti si z domova na tento den přinesly svého plyšáka, aby si na něm vyzkoušely masáž srdce a ošetření pomocí obvazu.

Ilustrační foto.

Nehoda v zatáčce. Zraněné dítě muselo na chirugii

Hodonín, Ratíškovice – Pět lidí, kteří cestovali auty v sobotu před polednem mezi Hodonínem a Ratíškovicemi, skončilo po havárii mimo silnici. Po poskytnutí první pomoci dva z nich záchranáři odvezli s lehkými zraněními do nemocnice. „Řidič Volkswagenu Golf nezvládl průjezd zatáčkou a vyjel do protisměru, kde se střetl s projíždějící Škodou Fabií, v níž cestovali manželé se dvěma dětmi,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Náčelníka Generálního štábu AČR armádního generála Aleše Opatu přivítali na základně Camp Dublin velvyslanec České republiky v Iráku Jan Vyčítal a starší národní představitel AČR v OIR plukovník Miroslav Bauer.

Náčelník generálního štábu Opata navštívil české vojáky v Iráku a Mali

Náčelník generálního štábu Aleš Opata od středy do pátku navštívil české vojáky v Iráku a v Mali. Na iráckých základnách Camp Dublin a Balad se potkal s výcvikovými jednotkami chemického vojska, Vojenské policie a Policie ČR a leteckými instruktory, kteří školí irácké piloty a personál českých bitevníků L-159.

K nehodě u Ostrovačic musel letět vrtulník.

K Ostrovačicím letěl vrtulník. Srazila se tam dvě auta

Ostrovačice /FOTOGALERIE/ – Zraněného řidiče Škody Roomster přepravil do nemocnice vrtulník záchranné služby po nehodě osobního auta a dodávky, která se stala ve středu kolem čtvrt na jednu odpoledne u Ostrovačic. „Třicetiletý řidič škodovky, který jel od Ostrovačic, nedal přednost dodávce,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Městská policie Liberec. Ilustrační fotografie.

Strážník běžel jako o život. Zachránil život seniorce

Liberec – Rychlé nohy a výborná fyzička zřejmě zachránily život 74leté seniorce. „Zdravotníci se obrátili na městskou policii po oznámení starší ženy, která se dusila a kolabovala. Nevěděla, kde přesně se nachází, dovedla uvést pouze název ulice Vojanova, ale konkrétního popisu nebyla schopna,“ uvedla tisková mluvčí liberecké Městské policie Hana Bušková.

V pražské Zenklově ulici srazila tramvaj chodce.

Tramvaj srazila v Praze chodce. Mladého muže uvedli do umělého spánku

Jen co se podařilo obnovit provoz vlaků, došlo v Praze na kolejích k další nehodě. V Zenklově ulici v osmé městské části srazila tramvaj chodce. Kvůli zásahu Integrovaného záchranného systému bylo místo nehody obousměrně neprůjezdné. Třiadvacetiletý sražený muž byl s těžkými zraněnými převezen do nemocnice.

Lekce Seniorakademie v Třebíči.

Seniorakademie dává lekce sebeobrany i první pomoci

Třebíč – Čelit nástrahám moderní společnosti se učí třebíčští senioři. V takzvané Seniorakademii dostávají lekce z finanční a počítačové gramotnosti, absolvují kurz první pomoci i sebeobrany.

První pomoc si vyzkouší řada osmáků.

Osmáci se učí první pomoc

Jak zastavit krvácení, ošetřit popáleninu či zlomeninu nebo rozeznat příznaky srdeční zástavy a kdy zavolat záchranku, to vše se naučí žáci osmých tříd z Frýdku-Místku.  

Liberečtí vojáci na děčínské průmyslovce na Letné.

FOTOGALERIE: Vojáci školili průmyslováky

Děčín - Vyzkoušet si první pomoc, protichemické obleky nebo masky si mohli tento týden studenti děčínské průmyslovky na Letné. Dorazili totiž mezi ně vojáci z 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany z Liberce.

Světový den první pomoci ve Slaném.

OBRAZEM: Světový den první pomoci ve Slaném se povedl

Slaný - Světový den první pomoci již řadu let propagují pro slánské školy i pro širokou veřejnost členky místního spolku Českého červeného kříže ve Slaném, ve spolupráci se složkami integrované záchranné služby. Nejinak tomu bylo i tuto středu, kdy se na ploše náměstí prezentovaly všechny zúčastněné složky - ČČK, HZS, Městská policie, RZS, aby přítomným zájemcům předvedly ukázky ze své činnosti a technického vybavení.

Dny první pomoci v Prachaticích a Vimperku.

Český červený kříž oslavil Světový den první pomoci

Prachaticko - U příležitosti Světového dne první pomoci uspořádal Český červený kříž Prachatice 10.9. ve Vimperku u Volyňky a 17.9. v Prachaticích v Zahradní ulici akci, která přes jedenácti stovkám příchozích návštěvníků předvedla mnoho zajímavostí z oblasti branně bezpečnostní problematiky.