Kreativ

ŠTÍTEK: radnice

Třídící linka domovního odpadu. Ilustrační foto.

Benešov chce ještě letos určit, kde bude třídící linka domovního odpadu

/VIDEO/ Kde město Benešov postaví zařízení na třídění komunálního odpadu, odkud jeho jednotlivé složky zamíří k dalšímu využití? Na tuhle otázku zatím radnice nemá odpověď. Také proto, že věc sledují v Benešově zájmové skupiny obyvatel. Převážně jsou to ti, kteří žijí v blízkosti míst, kde by zařízení mohlo vzniknout.

Ilustrační foto

Nový, nebo rozšíření? Kadaň řeší budoucnost hřbitova, kapacita se plní

Pět let má kadaňská radnice na řešení problému s tamním hřbitovem. Ten se plní hroby, pokud by vedení města nic nedělalo, mohlo by se stát, že už v roce 2028 by se jeho kapacita naplnila a nebylo by kam pohřbívat. To se ale určitě nestane, ujišťuje rozhodně radnice a právě proto hledá už nyní východiska a vhodné plochy. Ve hře je rozšíření stávajícího hřbitova, ale i nová plocha.

Pravá polovina kolínské radnice má již fasádu opravenou, tu levou čeká rekonstrukce příští rok.

Co na ni říkáte? Část kolínské radnice se pyšní novou fasádou

/FOTO, VIDEO/ V červnu začala první část rekonstrukce fasády kolínské radnice na Karlově náměstí. Pracovníci začali pravou polovinou budovy. Jejich úkolem bylo vrátit ji stejnou podobu, jakou měla v roce 1899. To se nyní podařilo. Druhá část budovy projde změnou v příštím roce.

Pardubická radnice

Politické zemětřesení se na pardubické radnici konat nebude. ANO zůstává u moci

/ANKETA/ Ostuda po celé republice, průšvih, organizovaný zločin, cejch korupčního města nebo alibismus. To je jen malý výčet výroků, které opakovaně zaznívaly na posledním jednání pardubických zastupitelů, které se konalo v pondělí 27. listopadu. Šest obviněných lidí v kauze údajné manipulace veřejných zakázek na pardubickém magistrátu a městských firmách sice skončí ve svých funkcích. Vedení města se ale nemění.

Zastupitelstvo Hlučína a nová starostka města Petra Tesková.

Proč došlo v Hlučíně k převratu? Exkluzivně se starostkou o budoucnosti města

Od čtvrtka je novou starostkou Hlučína Petra Tesková (ANO). Při převratu na radnici zastupitelé na její popud nejprve odvolali dosavadního starostu Pavla Paschka (Občané pro Hlučín) a následně ji samou podle očekávání zvolili do funkce starostky města. Co na převrat na radnici říká, proč k němu došlo a co plánuje do budoucna?

Parkoviště v historickém srdci Hradce, to je Velké náměstí.

Udělejte to znovu a pořádně, znělo na debatě o hradeckém Velkém náměstí

„Město by mělo vypsat architektonickou soutěž na rekonstrukci Velkého náměstí,“ to byl asi nejhlasitější názor, který ve čtvrtek večer zazníval na jednom ze setkání města s veřejností. Magistrát ho uspořádal, aby se dozvěděl, jak si lidé představují podobu samotného centra města. Podobných setkání se uskuteční několik a lidé také mohou vyplnit dotazník na stránkách města.

Zákaz vjezdu 22-06h mimo dopravní obsluhu.Pařížská

Magistrát o nočním zákazu vjezdu do centra nevěděl. Značení nechá zneplatnit

Vedení pražského magistrátu nevědělo a nikdo jej neinformoval o záměru Prahy 1 zakázat v noci vjezd aut do části Starého Města. Zároveň do rozhodnutí nemůže zasahovat, neboť jde o kompetenci odboru dopravy Prahy 1. ČTK to dnes sdělil mluvčí Vít Hofman. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) na síti X uvedl, že je neakceptovatelné, aby se takové rozhodnutí vedení města dozvědělo z médií.

Budova radnice v Golčově Jeníkově.

Starosta Golčova Jeníkova je nekontaktní, policie mu zabavila telefon

Dovolat se v současné době starostovi Golčova Jeníkova Pavlu Kopeckému (ODS) je takřka nemožné. „Je nám líto, ale s tímto číslem se nyní nelze spojit,“ oznamuje hlas na služebním čísle starosty už několik dní. Jak Deník zjistil, telefon mu už před čtrnácti dny zabavili kriminalisté.

Podle České televize (ČT) se vyšetřovatelé zajímají o organizování veřejných zakázek a manipulaci s nimi.

„Na podezřelé jednání jsme upozorňovali,“ tvrdí Porr k zakázce na parkovací dům

Vypnuté či nedostupné telefony, odmítnutí či velmi stručná vyjádření. Společnosti, o které se zajímá policie v kauze ovlivněných zakázek v Pardubicích, reagují v lepším případě zdrženlivě. Jejich současní či bývalí představitelé, z nichž někteří jsou mezi zadrženými, mají vypnuté telefony. Nejvíce se hovoří o zakázce na stavbu parkovacího domu u pardubického zimního stadionu.

Starostenská cesta zavedla vedení města do společnosti Heyco Werk.

Starostenská cesta zavedla vedení města do společnosti Heyco Werk

Poslední starostenská návštěva vedení města vedla do písecké společnosti HEYCO WERK ČR. Zúčastnil se jí starosta města Písku Michal Čapek spolu s místostarostou Josefem Soumarem, které doprovodila Kateřina Rybaříková z Jihočeské hospodářské komory a Pavel Pewner se společnosti Pewtronic Písek.

Nový obchvat Jílového u Prahy a slavnostní zahájení jeho provozu.

Podívejte se: Nový obchvat Jílového zklidní město i průjezd skrz radnici

Ulevit obyvatelům Jílového u Prahy od husté dopravy a s ní spojených zplodin i hluku má nový obchvat, který začal sloužit u Radlíku na Praze-západ. Takzvaný severní obchvat; ještě se totiž chystá jižní (ten se má stavět současně se středočeským úsekem dálnice D3, na jehož budování má dojít od roku 2027). Severní část, která měří 1,6 kilometru a v budoucnu poslouží také jako jeden z dálničních přivaděčů, vyšla na 168 milionů korun.

Bývalý primátor Martin Charvát, současný pardubický radní a zastupitel.

Otřese kauza radnicí? Opozice zváží hlasování o konci ANO ve vedení města

Policie po včerejší razii na pardubické radnici obvinila 19 lidí a dvě firmy. Policejní razie se týká zakázek města a městských firem Služby města Pardubic a Rozvojového fondu Pardubice. V tiskové zprávě to dnes uvedla pardubická státní zástupkyně Adéla Rosůlek, která kauzu dozoruje. Obvinění jsou podezřelí z manipulace s veřejnými zakázkami, které vyhlašoval pardubický magistrát. Otřese kauza i vedením radnice? „Odmítne-li hnutí ANO situaci řešit, je na místě navrhnout odvolání všech zástupců hnutí z vedení města,“ zní z opozice.

Z výstavy o diktátorovi Fidelu Castrovi v nymburském Obecním domě.

Starosta Mach přijal na radnici Kubánce a místní komunisty před výročím Sametu

/FOTO, VIDEO, ANKETA/ V úterý 14. listopadu dopoledne přijali starosta Tomáš Mach a místostarosta Bořek Černý na radnici delegaci kubánského velvyslanectví. Zahraniční návštěva přijela do Nymburka na pozvání Společnosti česko – kubánského přátelství, která se do velké míry kryje s představiteli místní komunistické buňky.

Město povolilo výjezd z obchodního centra do ulice nábřeží Závodu míru.

Zákaz už neplatí. Pardubická radnice nechala znovu upravit křižovatku u zimáku

Na křižovatce Hradecké ulice a Sukovy třídy až po vjezd do podzemního parkoviště Paláce Pardubice nechala před dvěma týdny radnice umístit nový mantinel. Ten řidičům brání přímo odbočit do podzemního parkoviště u obchodního centra. Vozidla, která původně odbočovala vlevo, musí nyní pokračovat rovně na kruhový objezd, kde se otočí a následně mohou odbočit do obchoďáku. Vedení města tím chtělo odlehčit vytíženému místu u zimáku, kde odbočující řidiči často zablokovali celou křižovatku. Teď přišla další změna.

Policejní razie na pardubické radnici

Vojenská policie a NCOZ zasahovaly na pardubickém magistrátu i dalších místech

Vojenská policie a Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) od rána zasahovaly na několika místech v ČR, například v Pardubicích. Informace serverů iROZHLAS.cz a Neovlivní.cz potvrdili mluvčí Vojenské policie Barbora Bitalová a mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej, podle něhož se vyšetřování jeho útvaru netýká ministerstva obrany ani armády. Podle zjištění Neovlivní.cz se kriminalisté z NCOZ zaměřili konkrétně na někdejšího primátora Pardubic Martina Charváta (ANO). 

Šárka Zdeňková, lídryně vítězného Hnutí pro Prahu 11.

V koalici na Jižním Městě to opět vře. Piráti chtějí odvolat místní starostku

Vládnoucí koalici na Praze 11 provází od samého počátku vzniku vážné problémy. Od voleb uplynul teprve necelý rok a už ustála svůj rozpad a znovuobnovení. Nyní se jeden z koaličních partnerů, Piráti Praha 11, snaží odvolat místní starostku Šárku Zdeňkovou (HPP11). Důvodem má být poškozování ekonomických zájmů úřadu a nevhodné chování k zaměstnancům.

Sametový raut doprovázel oheň přímo z Národní třídy

Rokycany si připomněly 17. listopad před radnicí i v Krásném krámku

Studený páteční podvečer patřil v centru Rokycan dvěma komorním shromážděním k výročí 17. listopadu. Události let 1939 a 1989 si připomněli patrioti města i přespolní u radnice, kde v čase 17:11 zazněla Modlitba pro Martu. Skladba, při níž musí snad každému posluchači naskočit husí kůže.

Vánoční Salcburk. Vzhledem k poloze města někdy adventní období okrášlí sněhová nadílka.

Střed Evropy se halí do vánoční atmosféry. Na trhy lákají Vídeň i Drážďany

Deník přináší přehled nejkrásnějších vánočních trhů v okolních státech. Ve Vídni si letos pospíšili, nejznámější tamní trhy na Radničním náměstí už začaly. V dalších dvou týdnech se postupně do vánoční atmosféry zahalí třeba i maďarská Budapešť, slovenská Bratislava nebo německé Drážďany. Přečtěte si, kdy se trhy uskuteční a jaké novinky letos nabízejí. 

17. listopad 2023 v Kolíně

Pietní akt v Kolíně hudebně ozdobilo Neřež trio, promluvili starosta a farář

/FOTOGALERIE/ Třicet minut po šestnácté hodině se i v Kolíně před radnicí vzpomínalo na výročí událostí 17. listopadu. Pietní akt před zhruba sto padesáti lidmi zahájila zpěvem státní hymny Johanka Jeřábková. Poté na pódium nastoupilo vedení města – starosta Michael Kašpar a jeho zástupci Iveta Mikšíková a Michal Najbrt.