Hosty mrznout nenecháme, říkají hoteliéři a restauratéři
Během energetické nouze by měly restaurace a hotely topit jen na 18 stupňů.
Během energetické nouze by měly restaurace a hotely topit jen na 18 stupňů.
Beskydy pozpátku. YDYKSEB. Tak se jmenuje stylová restaurace a penzion nabízející především českou kuchyni z regionálních surovin, ale také pohodu a klid mimo ruch velkoměsta. Vnitřek restaurace zaujme také interiérem, jehož stěny vytvořil ateliér Bronislava Hrubého. Citlivě se tady snoubí dřevo, kov a sklo.
Desítky aktivních seniorů v úterý 9. srpna v rámci akce pořádané Městským úřadem Litoměřice navštívily bývalé nádraží, v němž je dnes netradiční kavárna.
/FOTOGALERIE/ Beskydy pozpátku. YDYKSEB. Tak se jmenuje stylová restaurace a penzion nabízející především českou kuchyni z regionálních surovin, ale také pohodu a klid mimo ruch velkoměsta. Vnitřek restaurace zaujme také interiérem, jehož stěny vytvořil ateliér Bronislava Hrubého. Citlivě se tady snoubí dřevo, kov a sklo.
Je to smutný pohled. Když odchází něco, co jsme tak důvěrně znali. Pojďte si připomenout slavnou restauraci a pořad Sejdeme se na Vlachovce spjaté s Pepíčkem Zímou i dalšími známými umělci. Zveme vás také na návštěvu do srubu v osadě Toronto, kam kdysi jezdili Honza a František Nedvědovi a kde skládali své písně.
Je to smutný pohled. Když odchází něco, co jsme tak důvěrně znali. Pojďte si připomenout slavnou restauraci a pořad Sejdeme se na Vlachovce spjaté s Pepíčkem Zímou i dalšími známými umělci. Zveme vás také na návštěvu do srubu v osadě Toronto, kam kdysi jezdili Honza a František Nedvědovi a kde skládali své písně.
Czech Specials. Tak se jmenuje certifikát, který nejlepším tuzemským restauracím a cukrárnám uděluje Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky.
Je to smutný pohled. Když odchází něco, co jsme tak důvěrně znali. Pojďte si připomenout slavnou restauraci a pořad Sejdeme se na Vlachovce spjaté s Pepíčkem Zímou i dalšími známými umělci. Zveme vás také na návštěvu do srubu v osadě Toronto, kam kdysi jezdili Honza a František Nedvědovi a kde skládali své písně.
Čtyřiatřicetiletý kuchař Petr Smazal, účastník populární soutěže MasterChef Česko, kde se probojoval až do finálové šestnáctky, si v nedávné době otevřel v centru Plzně vlastní bistro. Od září chce navíc začít vařit nejen jeho oblíbená mexická jídla také v nové restauraci v Palackého ulici.
Čtyřiatřicetiletý kuchař Petr Smazal, účastník populární soutěže MasterChef Česko, kde se probojoval až do finálové šestnáctky, si v nedávné době otevřel v centru Plzně vlastní bistro. Od září chce navíc začít vařit nejen jeho oblíbená mexická jídla také v nové restauraci v Palackého ulici.
/FOTO/ Zborcená část hradeb mosteckého hradu Hněvín téměř neomezila provoz rekreačního areálu, který dál slouží veřejnosti, včetně svatebčanů a umělců.
Legendární jablonecký hotel Petřín vstává definitivně z popela. Na konci ledna příštího roku chce jeho nájemce otevřít i zdejší rozhlednu. „Rozhledna je poslední krok k úplnému zprovoznění hotelu,“ pousmál se Ivo Konečný, který hotel získal v loňském roce do nájmu.
VIDEO/ Sedmadvacátý ročník tradičního hudebního festivalu Amfolkfest se uskuteční v sobotu 30. července v malé osadě Pulčín na Hornolidečsku. Akce s přídomkem „malý festival na konci světa“ nabídne letos desítku kapel a písničkářů.
Kopnutí do zadku a ponižující vyhození z hospody neunesl Pavel z Ostravy. V návalu vzteku se do restaurace vrátil, protivníka povalil na zem, sedl si na něj a dvakrát ho bodl vystřelovacím nožem do hrudi. V dalším běsnění mu naštěstí zabránil opodál stojící host. Pavel K. (44 let) ve čtvrtek stanul před Krajským soudem v Ostravě, kde čelil žalobě z pokusu o vraždu. Hrozilo mu dvanáct až dvacet let vězení.
V Žatci si téměř celou sezonu užívali fanoušci pohodlí nové tribuny, nyní vedení klubu věří, že se celý areál co nejdříve dočká nové restaurace a kabin, čímž se revitalizace na Slavoji uzavře. „Už se moc těšíme, kvalitnější zázemí potřebujeme jako sůl,” tvrdí předseda klubu Pavel Maňák.
Policisté v souvislosti s krádeží v restauraci a vloupáním do rodinného domu na Frýdecko-Místecku hledají dva muže. Zveřejnili záběry z kamer a obrací se na veřejnost s žádostí o pomoc. Poznáte je?
Oblíbená třebíčská restaurace Slunečnice je už delší dobu mimo provoz. Místo přitom bylo oblíbené mezi řadou Třebíčanů – nachází se přímo v centru mezi radnicí a knihovnou, jídlo zde bývalo levné, proto sem na oběd chodili zejména zaměstnanci z okolních firem a úřadů.
Celé Česko sužují v posledních dnech tropické teploty. Kvůli vedrům musejí v Plzeňském kraji častěji vyjíždět záchranáři.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Životní náklady jsou v Praze nejvyšší nejen ze všech měst v Česku, ale i v rámci metropolí středo-východní Evropy. Vyplývá to z aktuálních dat statistického portálu Numbeo.com, který dlouhodobě sleduje a srovnává velká města po celém světě z hlediska cen a životní úrovně. Jen ze střední a východní Evropy monitoruje 50 měst. Před Prahu se z regionu po hodně dlouhé době dostala jen tři města v Rusku, kde náklady na život kvůli válce na Ukrajině rapidně vzrostly.
Během nedávných festivalů Colours of Ostrava i Beats for Love zůstal v nabídce snad jeden volný pokoj, i proto si Stračena nově otevřené a poměrně luxusní ubytování přímo v centru Ostravy nemůže po ani ne dvou měsících provozu vynachválit.
Autodrom Most je na nadcházející podnik mistrovství světa superbiků, které se uskuteční poslední červencový víkend, skvěle připraven. Severočeský okruh v loňském a letošním roce absolvoval řadu úprav, které jej řadí mezi světovou špičku závodních okruhů. Mezi nejzásadnější novinky patří, vedle nového povrchu dráhy, únikových zón a kamerového systému, především modernizace řídící věže a nová restaurace. Pusťte si video uvnitř článku.
Diskotéka a rušení nočního klidu? Těžko je oddělit. Pokusili se o to v Litoměřicích, kde město přijalo na základě stížností obyvatel vyhlášku zakazující konzumaci alkoholu před diskotékou Luna po 21. hodině. Zákaz platí od 13. července a reportér Deníku se přijel podívat na místo, zda si mladí návštěvníci podniku berou nové nařízení k srdci.
Restaurace a rozhledna v Sušici na Svatoboru je opět v provozu. Poté, co město vypovědělo nájemní smlouvu na chatu s restaurací, ubytováním a rozhlednou na vrchu Svatobor Tomáši Hánovi, hledalo nového nájemce do restaurace. Na rozhlednu už je turniket.
Kam na střední Moravě vyrazit na nejlepší pivo či guláš? Inspirujte se následujícími tipy.
Kdo má rád pořádný kus steakového masa, přijde si na své v restauraci Udírna v Jindřichově Hradci. Její specialitou jsou především nejrůznější druhy steaků a také žebra, dodělávaná na otevřeném ohni. Ochutnáte tu speciality z celého světa, jako hovězí steaková masa z Jižní i Severní Ameriky, Austrálie, Japonska nebo bizoní steakové maso z lokální farmy.
Pec pod Sněžkou není toto léto jen centrem vysokohorské turistiky a rodinné dovolené, ale také místem gastronomických událostí. Za dva prázdninové měsíce město přivítá 10 akcí, které zahrnují kuchařské show, streetfood, degustační večeře i degustace vín nebo rumů.
Gastronomie byla jedním z odvětví, kterému dala pandemie covidu lidově řečeno zabrat. Některé podniky zkrachovaly, jiné se udržely a další se naopak nově otevřely, případně prošly rekonstrukcí. I ve slezské metropoli několik takových najdeme a některé z nich Vám představíme v následujícím článku.
Pec pod Sněžkou není toto léto jen centrem vysokohorské turistiky a rodinné dovolené, ale také místem gastronomických událostí. Za dva prázdninové měsíce město přivítá 10 akcí, které zahrnují kuchařské show, streetfood, degustační večeře i degustace vín nebo rumů.
V jihozápadní Číně odhalili mimořádně zachovalé stopy dinosaurů staré 100 milionů let. Odborníci k nim přišli v podstatě náhodou. Fosílie zahlédl všímavý host restaurace na venkovní zahrádce nově otevřeného podniku.
/JÍDLO JE MOJE HOBBY/ Kdo má rád pořádný kus steakového masa, přijde si na své v restauraci Udírna v Jindřichově Hradci. Její specialitou jsou především nejrůznější druhy steaků a také žebra, dodělávaná na otevřeném ohni. Ochutnáte tu speciality z celého světa, jako hovězí steaková masa z Jižní i Severní Ameriky, Austrálie, Japonska nebo bizoní steakové maso z lokální farmy.
Plzeňský Prazdroj přestane vyrábět Cider Kingswood, alkoholický nápoj z jablek. Příčinou je dvouletá epidemie koronaviru, během které byly několikrát uzavřeny restaurace. Prodeje nápoje se už nevrátily do úrovně před pandemií. Pivovar se tak soustředí na druhou svou podobnou značku Frisco. Ta by měla být nově k dispozici v sudech. ČTK to řekl marketingový ředitel skupiny Roman Trzaskalik na festivalu Colours of Ostrava.
Plzeňský Prazdroj přestane vyrábět Cider Kingswood, alkoholický nápoj z jablek. Příčinou je dvouletá epidemie koronaviru, během které byly několikrát uzavřeny restaurace. Prodeje nápoje se už nevrátily do úrovně před pandemií. Pivovar se tak soustředí na druhou svou podobnou značku Frisco. Ta by měla být nově k dispozici v sudech. ČTK to řekl marketingový ředitel skupiny Roman Trzaskalik na festivalu Colours of Ostrava.
Opět po roce došlo na další ročník hudebního open-air festivalu Fírfest v Ústí nad Labem. V pátek 15. července odpoledne zahrála trojice kapel a na zahradě restaurace Fírovka bylo o zábavu dobře postaráno.
Češi vyrážejí na zahraniční dovolenou a kromě pláží zaplní i místní restaurace. Výživoví odborníci ale nabádají k opatrnosti a střídmosti. Ochutnávání pokrmů může být zdraví prospěšné, ale může i uškodit. „Na dovolené bychom si měli dopřát potěšení z tradičních jídel. Třeba ve Španělsku konzumují hodně luštěnin, které umí upravit tak, aby nadměrně nenadýmaly,“ řekla Deníku profesorka Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a specialistka v oboru potravinářství a výživa Jana Dostálová.
Krátké omezení průchodnosti k nástupištím si vyžádalo pokládání zámkové dlažby na nádraží v Bohušovicích nad Ohří. Nový, elegantní podklad dostane předzahrádka restaurace, která slouží místním i cestujícím.
Jsou vaše muškáty na okně ty nejkrásnější nebo máte nejzelenější blok domu? Olomoucký spolek okrašlovací hledá nejkrásnější květinovou výzdobu v kraji. Soutěžte a vyhrajte až 10 000 Kč a další ceny. Stačí jednoduše zaslat fotografie květinové výzdoby. Není na co čekat, zapojte se hned!
Obědová meníčka prudce zdražují. Lidé se tak upínají na nabídku hotových chlazených jídel, která nabízejí supermarkety.
Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách jižní Moravou. Tady je jejich sedm tipů.
Guláš s knedlíky, sekaná s bramborovou kaší nebo tradiční český „smažák“ s hranolky. Tedy běžná nabídka poledních menu českých restaurací. Přesně tato jídla ale tuzemským strávníkům ve veřejném stravování již nestačí. Stále častěji si proto na oběd nosí do práce krabičky s vlastními kulinářskými výtvory.
/ROZHOVOR/ Sedmatřicetiletý šéfkuchař a majitel vrchlabského podniku Farma Steak & Fish Restaurant Vrchlabí Lukáš Čížek se v květnu stal českým Kuchařem roku 2022 v soutěži, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR při největší gastronomické události roku, veletrhu Bidfood Expo na výstavišti v pražských Letňanech. „Inspiraci rád hledám ve fotkách, když vidím, jak jídlo vypadá na talíři. To mě zajímá," prozrazuje, kde sbírá nápady. Během kariéry získával zkušenosti v hotelu ve Špindlerově Mlýně i rakouských Alpách.
/ROZHOVOR/ Sedmatřicetiletý šéfkuchař a majitel vrchlabského podniku Farma Steak & Fish Restaurant Vrchlabí Lukáš Čížek se v květnu stal českým Kuchařem roku 2022 v soutěži, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR při největší gastronomické události roku, veletrhu Bidfood Expo na výstavišti v pražských Letňanech. "Inspiraci rád hledám ve fotkách, když vidím, jak jídlo vypadá na talíři. To mě zajímá," prozrazuje, kde sbírá nápady. Během kariéry získával zkušenosti v hotelu ve Špindlerově Mlýně i rakouských Alpách.
/FOTOGALERIE/ Vysvětlit, co se jí honilo hlavou, když loni tři dny před Štědrým dnem ve sklepě paneláku v Neratovicích půl hodiny po poledni potají porodila živého chlapce a přinejmenším ho nechala bez pomoci zemřít, v pondělí nedokázala v jednací síni 36letá žena původem ze Slovenska, jež však prakticky hned po škole přesídlila do České republiky.
/ROZHOVOR/ Lidé ho znají z televizních seriálů i divadelních prken. Lukáš Hejlík kdysi spojil svou vášeň v knihách s herectvím a vytvořil dnes už celorepublikově známý projekt Listování. Stejně tak později spojil časté cestování se zálibou v jídle a vznikl další projekt - gastromapa míst, které stojí za to navštívit. Teď vydal knihu jen o Brněnských podnicích. „Brno je ve výsledku ještě lepší, než jsem myslel," říká Hejlík v rozhovoru pro Deník Rovnost.
Lidé ho znají z televizních seriálů i divadelních prken. Lukáš Hejlík kdysi spojil svou vášeň v knihách s herectvím a vytvořil dnes už celorepublikově známý projekt Listování. Stejně tak později spojil časté cestování se zálibou v jídle a vznikl další projekt - gastromapa míst, které stojí za to navštívit. Teď vydal knihu jen o brněnských podnicích. „Brno je ve výsledku ještě lepší, než jsem myslel,“ říká Hejlík v rozhovoru pro Deník.