Pivovar patřil Fresh Festivalu. Dorazilo na něj 15 tisíc lidí
Na největší gastronomickou akci v regionu dorazilo do Prazdroje 15 tisíc lidí.
Na největší gastronomickou akci v regionu dorazilo do Prazdroje 15 tisíc lidí.
Ještě to zkoušejí bez zdražení, ale i na ně brzy dojde. Řeč je o hostinských, kteří se podle zjištění Deníku, snaží udržet cenu piva i v polovině roku na hladině loňska či začátku ledna. „Už to nepůjde,“ říkají.
Ještě to zkoušejí bez zdražení, ale i na ně brzy dojde. Řeč je o hostinských, kteří se podle zjištění Deníku, snaží udržet cenu piva i v polovině roku na hladině loňska či začátku ledna. „Už to nepůjde,“ říkají.
Ještě to zkoušejí bez zdražení, ale i na ně brzy dojde. Řeč je o hostinských, kteří se podle zjištění Deníku, snaží udržet cenu piva i v polovině roku na hladině loňska či začátku ledna. „Už to nepůjde,“ říkají.
Ještě to zkoušejí bez zdražení, ale i na ně brzy dojde. Řeč je o hostinských, kteří se podle zjištění Deníku, snaží udržet cenu piva i v polovině roku na hladině loňska či začátku ledna. „Už to nepůjde,“ říkají.
Dalo by se říci, že covidové období restauracím příliš nepřálo. Řada jich málem zkrachovala, jiné skutečně zavřely. Přesto jsou restaurace a bistra nová, nebo ty, co otevřely už před pandemií, rozjíždějí novinky.
/FOTO, VIDEO/ Reportér Deníku obědval s Lenkou Kocmanovou Taussigovou v její oblíbené mexické restauraci. Ptal se jí na její vztah k jídlu.
Chtělo by se říct, že Josef a Pavlína Sýkoroví svým rozhodnutím předběhli dobu, neboť to vypadá, že řada restaurací bude muset k podobnému kroku časem také přistoupit, nebude-li chtít zavřít úplně. Stačí v době oběda nakouknout dovnitř podniků – skoro prázdno. Manželé z Polanky nad Odrou na Ostravsku mohou být inspirací.
/FOTOGALERIE/ Chtělo by se říct, že Josef s Pavlínou Sýkorovými svým rozhodnutím předběhli dobu, neboť to vypadá, že řada restaurací bude muset k podobnému kroku časem také přistoupit, nebude-li chtít zavřít úplně. Stačí v době oběda nakouknout dovnitř podniků – skoro prázdno. Manželé z Polanky nad Odrou mohou být inspirací.
Zahrádku před okny nechceme! Část obyvatel z historické židovské čtvrti v Boskovicích na Blanensku napsala na radnici před časem stížnost. Nelíbil se jim provoz letní zahrádky restaurace U Rabína. Ta fungovala na terase v blízkosti jejich domů. Kritici tvrdí, že je v minulosti obtěžoval zejména hluk hostů. Zmíněný podnik na ni nedostal pro letošní sezonu od města povolení.
Část provozovatelů kempů u přehrady na rozmezí Chomutovska a Lounska by také uvítala více možností vyžití, další chtějí zachovat klidnější ráz dovolených v ráji rybářů a jachtařů, nabídka je podle nich dostatečná.
Americký řetězec fastfoodů McDonald's prodá svůj byznys v Rusku současnému provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Největší prodejce hamburgerů na světě uvedl, že firma pak bude v Rusku působit pod jiným názvem. Informovala o tom agentura Reuters. McDonald's už v březnu oznámil, že po ruské invazi na Ukrajinu své aktivity v Rusku pozastavuje a začátkem tohoto týdne uvedl, že je prodá.
Na dovolenou do Turecka? Podle ekonomů to letos není špatný nápad. Vzhledem k tamější obrovské inflaci na tom totiž Češi ušetří. Rozdíl poznají třeba při obědě v restauraci. Zatímco v Česku běžný oběd přijde zhruba na 165 korun, v Turecku zaplatí sedmdesát korun.
To bude velká jízda, nekonečná party. Fanoušci Slovácka si vychutnávají triumf svého týmu ve finále domácího poháru MOL Cupu, výhru 3:1 nad pražskou Spartou slaví v restauracích a ulicích Uherského Hradiště. Nadšení fandové se z Městského stadionu Miroslava Valenty přesunuli do centra, kde pokračují v oslavách.
Budova před lety koupená pro zoo má větší potenciál, než aby tam byla jen zvířata. Tak okomentovala jihlavská primátorka Karolína Koubová záměr, který má Jihlava s bývalou továrnou v těsné blízkosti zoologické zahrady.
Města za covidu odpustila restauracím poplatky za předzahrádky. Letos už ale s jejich podporou končí.
Lupič spadl z okna, když chtěl utéct s kradenou elektronikou. Zranil se a stěžoval si na bolest v kotníku. Strážníkům pak tvrdil, že spadl ze stromu a pohoršeně se distancoval od poházené elektroniky okolo.
Deník v novém seriálu představuje oblíbené a vyhlášené restaurace z Beskyd a Frýdecko-Místecka, kam rádi zavítají nejen místní, ale i návštěvníci této oblasti z celého regionu. První z nich je restaurace Imrvére ve Frýdlantu nad Ostravicí, která si získala popularitu v celém regionu nejen díky vyhlášeným hamburgerům. Hosté si tady však pochutnají i na tradiční svíčkové či šťavnatém steaku. Jezdí sem i lidé, kteří znají tento podnik z různých gastronomických či kulturních akcí.
Co lidé ví o Boženě Němcové? Napsala Babičku, pobývala v Litomyšli nebo znají Babiččino údolí. Málokdo ale už ví, že spisovatelka žila také v České Třebové, kde má svoji lavičku, nebo že bydlela s dětmi v restauraci Na Horách. To a další zajímavosti ze života slavné spisovatelky přibližuje projekt Ta Božena!
/FOTO/ Co lidé ví o Boženě Němcové? Napsala Babičku, pobývala v Litomyšli nebo znají Babiččino údolí. Málokdo ale už ví, že spisovatelka žila také v České Třebové, kde má svoji lavičku, nebo že bydlela s dětmi v restauraci Na Horách. To a další zajímavosti ze života slavné spisovatelky přibližuje projekt Ta Božena!
/ANKETA/ K dobré pohodě při popíjení v restauracích a hospodách patří také sledování sportovních přenosů. Finské mistrovství světa v ledním hokeji začalo sice již v pátek, ale česká reprezentace se představí v sobotu a v neděli. V sobotu je na programu utkání s Velkou Británií od 15.20 hodin. V neděli pak reprezentace od 19.20 hodin poměří síly se Švédskem.
Provozovatelé hotelů a penzionů na Chrudimsku mají za sebou složité dvouleté období s omezeními kvůli covidu. Shodují se, že to bylo velmi těžké. Ale vydrželi.
K dobré pohodě při debužírování v restauraci patří také sledování sportovních přenosů. Ty, pro Čecha velmi lákavé se na televizních obrazovkách objeví už v sobotu 14. a neděli 15. května. Na finském MS v ledním hokeji se v uvedené dny utká ČR s Velkou Británií a Švédskem.
/FOTOGALERIE, SERIÁL/ Deník v novém seriálu představuje oblíbené a vyhlášené restaurace z Beskyd a Frýdecko-Místecka, kam rádi zavítají nejen místní, ale i návštěvníci této oblasti z celého regionu. První z nich je restaurace Imrvére ve Frýdlantu nad Ostravicí, která si získala popularitu v celém regionu nejen díky vyhlášeným hamburgerům. Hosté si tady však pochutnají i na tradiční svíčkové či šťavnatém steaku. Jezdí sem i lidé, kteří znají tento podnik z různých gastronomických či kulturních akcí.
Vážení přátelé a těmi myslíme opravdu všechny klienty Arkadie a jejich rodiče, zaměstnance všech středisek Arkadie a jejich rodinné příslušníky, naše sponzory a přátele a samozřejmě i s rodinami, i vás, kteří ještě naši organizaci příliš neznáte, ale máte chuť nás poznat. Letos oslaví svět již podevětadvacáté Mezinárodní den rodiny, vyhlášený v roce 1994 Organizací spojených národů. Po covitové přestávce se k oslavám tohoto významného dne i letos připojíme (počtrnácté) setkáním rodin u Dubického kostelíka v Českém středohoří.
Restaurace rychlého občerstvení McDonald's roste od začátku března v lokalitě U Cihelny mezi kruhovým objezdem u obchodního domu Albert a myčkou automobilů. Nová provozovna už je opatřena firemními logy. Uvnitř momentálně probíhá pokládka dlažby a práce na rozvodech elektřiny i stropech. Pomalu se rýsují také příjezdové cesty a další potřebná infrastruktura.
/FOTOGALERIE/ Historie podniku založeného na konci 19. století jako místní koloniál je bohatá nejen po pohostinské stránce. Jeho majitelka a vysokoškolská učitelka v něm naplno rozvinula své vlohy k péči s mladými a Kora se stala zázemím pro řadu sportovních týmů. Od hokeje po rallye veteránů.
Okoralý rohlík, nedojedený knedlík na talíři, nebo třeba mírně přezrálé rajče. Co s nimi? Většina lidí si s tím neláme hlavu a takové potraviny rovnou letí do odpadu. Ročně každý Čech vyhodí v průměru takřka 60 kilogramů stravy. V popelnicích tuzemských restaurací a fastfoodů pak skončí dalších osm tisíc tun jídla. Zbytečně tak vyhodíme více než třetinu nakoupených potravin. Přitom některé suroviny by se daly ještě využít, či z nich znovu vyrobit potřebnou věc.
Okoralý rohlík, nedojedený knedlík na talíři, nebo třeba mírně přezrálé rajče. Co s nimi? Většina lidí si s tím neláme hlavu a takové potraviny rovnou letí do odpadu. Ročně každý Čech vyhodí v průměru takřka 60 kilogramů stravy. V popelnicích tuzemských restaurací a fastfoodů pak skončí dalších osm tisíc tun jídla. Zbytečně tak vyhodíme více než třetinu nakoupených potravin. Přitom některé suroviny by se daly ještě využít, či z nich znovu vyrobit potřebnou věc.
Dva roky boje s koronavirem mají za sebou hotely a penziony na Budějovicku. Bojují i s rostoucími cenami energií nebo surovin do kuchyně. Na hosty se ale těší. Leckde spoléhají na stálou klientelu, jinde si hodně slibují od turistů.
Dva roky boje s koronavirem mají za sebou hotely a penziony na Budějovicku. Bojují i s rostoucími cenami energií nebo surovin do kuchyně. Na hosty se ale těší. Leckde spoléhají na stálou klientelu, jinde si hodně slibují od turistů.
Příslušníci prostějovské městské policie řeší denně několik zajímavých případů. V uplynulém týdnu tomu nebylo jinak. Některé z nich nabízíme v týdenním přehledu.
Dražší energie, suroviny, náklady na platy zaměstnanců a další výdaje. To jsou všeobecně známé faktory, které zvýšily cenu i nejkonzumovanějšího českého pohostinského nápoje. V kraji se pod padesát korun objevuje spíše raritně.
Někde až k šedesáti korunám se blíží cena točené plzeňské dvanáctky v restauracích a pivnicích ve Zlínském kraji. Za zdražení oblíbeného nápoje mohou především rostoucí ceny energií a zdražování samotných pivovarů.
/ANKETA/ Jako nezbytnou součást podnikání považují provozovatelé restaurací a dalších podniků letní zahrádky. Letos očekávají návrat do normálu. V minulých letech měli kvůli covidových omezením odpuštěný poplatek.
Bez peněz do hospody nelez. Přesně takovým příslovím se neřídil třiatřicetiletý muž ze Zlína, který se v sobotu 30. dubna vypravil do známé restaurace. Když ale došlo na placení, následoval místo spropitného útěk.
Někde až k šedesáti korunám se blíží cena točené plzeňské dvanáctky v restauracích a pivnicích ve Zlínském kraji. Za zdražení oblíbeného nápoje mohou především rostoucí ceny energií a zdražování samotných pivovarů.
/FOTOGALERIE/ V minulosti tady nocovaly významné osobnosti jako Karel Schwarzenberg nebo Miroslav Kalousek. V hotelu se konala také soustředění ligových fotbalových klubů či hokejistů při mistrovství světa v hokeji. Loni v dubnu však koupila hotel YURA (dříve Prosper) obec Čeladná s tím, že jej přebuduje na startovací byty pro mladé rodiny s dětmi a byty pro místní seniory.
/ANKETA/ Jako nezbytnou součást podnikání považují provozovatelé restaurací a dalších podniků letní zahrádky. Letos očekávají návrat do normálu. V minulých letech měli kvůli covidových omezením odpuštěný poplatek.
Novou šanci mají někdejší nádražní budovy u zaniklé železniční trati mezi Kyjovem a Mutěnicemi na Hodonínsku. Koleje tam už před lety nahradil asfalt a vlaky cyklisté. Nádraží tak zcela změnilo své využití. Čerstvě po kolaudaci má areál v místní části Dubňan, v Jarohněvicích. „Po stavební a výbavové stránce je vše připravené. Je tu sedm bytových jednotek a penzion o devíti pokojích. Všechno je na půdorysu bývalého nádraží, ba dokonce tři byty vznikly z původních bytů z dvacátých let minulého století,“ řekl podnikatel Emil Kazí, jenž za změnou stojí.
Vyhledávaný podnik ve Velkém Újezdu v noci na sobotu zachvátil požár. Z hlavní cesty sice vypadá známé stavení, jako by se nic nestalo, zadní část Myslivny ale postihla zkáza.
/VIDEO/ Obec roku výrazně zasáhla do proměny svého centra. Zbourala starou hospodu a postavila nový obecní dům. Restaurace otvírá tento pátek.
Do povědomí lidí se Vilémov na Havlíčkobrodsku dostal dvakrát. Poprvé, když se v roce 2003 stal vítězem celostátní soutěže Vesnice roku. Podruhé, když na dělníky v roce 2014 spadl starý klenbový most a některé z nich zabil. Nyní by mohl městys opět zaujmout v pozitivnějším světle. Díky raritě, kterou ukrývá interiér restaurace v nově postavené budově obecního domu.
Hotely a penziony na Ústecku se přizpůsobují světu po covid-19. Přitom nelze paušalizovat jejich situaci. Každý se totiž se situací vyrovnal jinak. Především podle místa, kde se nachází. Jedny, s výjimkou období lockdownu, dokonce zaznamenaly vyšší zájem o ubytování. Jiné právě naopak bojovaly o přežití. V současnosti se ale shodují na jednom, že je potřeba přijít s něčím novým.
Hluk, zápach. Ztráta soukromí a klidu ve večerních hodinách. Zahrádku se stoly a obsluhou z nedaleké restaurace U Rabína těsně před okny bytů nechceme. Na boskovickou radnici před časem dorazilo oznámení podepsané obyvateli z blízkosti zmíněného podniku v historické židovské čtvrti.
Hluk, zápach. Ztráta soukromí a klidu ve večerních hodinách. Zahrádku se stoly a obsluhou těsně před okny bytů obyvatelé Boskovic nechtějí. Na radnici před časem dorazilo oznámení podepsané lidmi žijícími v blízkosti restaurace U Rabína. Město na to konto po několika letech provozování venkovní zahrádky na terase nepovolilo.
V neděli v noci odcizilo 15 členů organizace venkovské mládeže Altenburg z Wallersdorfu májku města Deggendorfu. První vyjednávání se starostou Christianem Moserem ztroskotalo, ale ve středu byl strom přece jen poškozeným vykoupen.
Novou šanci mají někdejší nádražní budovy u zaniklé železniční trati mezi Kyjovem a Mutěnicemi na Hodonínsku. Koleje tam už před lety nahradil asfalt a vlaky cyklisté. Nádraží tak zcela změnila své využití. Čerstvě po kolaudaci má areál v místní části Dubňan, v Jarohněvicích. „Po stavební a výbavové stránce je vše připravené. Je tu sedm bytových jednotek a penzion o devíti pokojích. Všechno je na půdorysu bývalého nádraží, ba dokonce tři byty vznikly z původních bytů z dvacátých let minulého století,“ řekl podnikatel Emil Kazí, jenž za změnou stojí.
/FOTOGALERIE/ Historie podniku založeného na konci 19. století jako místní koloniál je bohatá nejen po pohostinské stránce. Jeho majitelka a vysokoškolská učitelka v něm naplno rozvinula své vlohy k péči s mladými a Kora se stala zázemím pro řadu sportovních týmů. Od hokeje po rallye veteránů.
/FOTO/ Vyhlášená bývala dlouhá desetiletí restaurace pod hodonínskou radnicí, která se stylově honosí norimberskou secesí. Hostili se tady novomanželé poté, co sem sešli shora z obřadní síně nebo z protějšího chrámu svatého Vavřince. Blízcí tady pili na zdraví právě pokřtěných dětí nebo po slavnostním vítání občánků.