Hospody jsou večer plné
Někteří hospodští září po otevření spokojeností, jiní čekají, až začnou lidé chodit více na obědy a nejen večer na pivo.
Někteří hospodští září po otevření spokojeností, jiní čekají, až začnou lidé chodit více na obědy a nejen večer na pivo.
V květnu 1977 se slavnostně otevíral hraniční přechod v Petrovicích, nekonečné kolony Trabantů byly tenkrát noční můrou domorodců, plastového trpaslíka chtěl každý, český knedlík chutnal sousedům. V roce 1995 tam přistálo velikánské dopravní letadlo TU -1O4, za pár měsíců se v něm otevírala restaurace.
Vůně čerstvé kávy, domácí těstoviny a v pozadí italská hudba. V kombinaci s jedinečným prostředím píseckého děkanského kostela vzniká restaurace s příjemnou italskou atmosférou. Pomodoro funguje teprve krátce, ale jeho majitel není v oboru žádným nováčkem.
Na podzim 2019 otevřel Robert Soukup v centru Strakonic novou restauraci, téměř vzápětí obdržel Hvězdu sládků, kterou uděluje Plzeňský Prazdroj, a.s. Pak přišla rána.
Kulajda, smažených sýr, hranolky a tatarka. Petr Malach si v Boskovicích na Blanensku zašel v pondělí na oběd do restaurace Slavia. Ani po týdnu, kdy už mohly restaurace otevřít po uvolnění opatření kvůli epidemii koronaviru, však nebyl podnik zaplněný jako obvykle. „Na oběd do restaurací v Boskovicích chodím pravidelně. Zatím je tam, kde jsem byl, zaplněno tak z poloviny, možná ze tří čtvrtin oproti normálnímu stavu. Lidé mají zřejmě stále obavy z nákazy nebo šetří,“ řekl muž.
Kriminalisté řeší případ šesti poškozených osobních vozidel a jednoho skútru. Za incident může 21letý muž, který na zaparkovaných vozidlech způsobil škodu za desetitisíce. Muž začal dělat problémy nejdřív v restauraci.
Restaurace na jihu Moravy čekají na návrat zákazníků. Po týdnu provozu jsou některé z nich jen na polovičních tržbách. Provoz ovlivnila i ztráta míst kvůli hygienickým nařízením.
Chrám chmele a piva v Žatci má dluh na zdravotním a sociálním pojištění za své zaměstnance přes dva miliony korun, k tomu více než milionové penále.
V pondělí prvního června uplynul týden od chvíle, kdy se opět otevřely restaurace. Zájem však nebyl nijak velký.
Po tříměsíční nucené přestávce kvůli pandemii covidu-19 se dnes návštěvníkům otevřela jedna z nejznámějších světových památek, římské Koloseum. Znovuotevření historické arény značí nový začátek i naději, domnívá se ředitelka archeologického parku Alfonsina Russoová. V Norsku, Finsku a Nizozemsku se dnes opět otevřely restaurace, kavárny a bary, které místní vlády uzavřely v rámci boje s šířením koronaviru.
Jiří Gajdošík se po střední hotelové škole několik let živil jako kuchař v Německu, Rakousku či Španělsku. Pak svlékl kuchařský rondon a převlékl se do obleku. Po mnohaletých zkušenostech v hotelových řetězcích založil se svým obchodním partnerem společnost Asten Hotels, která provozuje několik butikových hotelů v Praze a Špindlerově Mlýně, mimo jiné hotel Savoy s restaurací Savoya.
/LIDÉ ODVEDLE/ Kuchař Michal Furik dohlíží na kvalitu jídel v žateckých restauracích El Toro a Panamera.
Obyvatelé řady evropských zemí se dnes dočkají další vlny uvolňování koronavirových opatření. Postupně se začnou zmírňovat restrikce v Británii. Částečně tam budou znovuotevřeny školy, stejně jako na Slovensku. V Nizozemsku se otevřou kavárny, muzea a střední školy, v Norsku bary a zábavní parky.
První týden plného provozu za sebou po nucené koronavirové pauze mají také restaurace a bary. Volné víkendové dny proto řada lidí využila k jejich návštěvě. Litoměřická restaurace Eden poblíž Jiráskových sadů lákala v sobotu 30. května hosty i na grilované sele a country kapelu.
Široký záběr, do kterého se vejdou rodinné domy, byty, kanceláře i restaurace a řetězce rychlého občerstvení. Název archicraft, který určitě alespoň jednou vyslovíte špatně. A především chuť vybočovat ze zaběhnutých pravidel. „Všechno se dá vymyslet jinak,“ tvrdí architekti Miroslav Krátký a Jan Tomáš Cieśla.
Legendární výletní restaurace Myslivna u Chebu šla k zemi před sedmi lety. Tehdy úředníci Městského úřadu Cheb obdrželi od vlastníka objektu žádost o povolení demolice stavby.
Restaurace Kulturní dům v Jestřábí Lhotě zve dnes od 21 hodin na koncert české kapely Stresor.
Od pondělí mohou lidé znovu konečně i do vnitřních prostor restaurací. Hosté se vracejí postupně, jejich návrat brzdí i počasí. Lidé míří nejen na oblíbená obědová menu, která jsou v jednotlivých podnicích k dostání jako obvykle, ale i za „svým" personálem.
Od pondělí mohou lidé znovu konečně i do vnitřních prostor restaurací. Hosté se vracejí postupně, jejich návrat brzdí i počasí. Lidé míří nejen na oblíbená obědová menu, která jsou v jednotlivých podnicích k dostání jako obvykle, ale i za „svým" personálem.
Od pondělí mohou lidé znovu konečně i do vnitřních prostor restaurací. Hosté se vracejí postupně, jejich návrat brzdí i počasí. Lidé míří nejen na oblíbená obědová menu, která jsou v jednotlivých podnicích k dostání jako obvykle, ale i za „svým" personálem.
Sportovní areál v Rýmařově hlásí novinky. Velkou rekonstrukcí prošla klubová restaurace, opravená byla hřiště. Obě hrací plochy jsou tak připraveny na plnou zátěž.
Přes veškeré problémy, přes veškerá omezení přece jen Tepličané nebudou o posledním květnovém víkendu zcela bez kultury. Samozřejmě nelze předpokládat, že se víkendové akce budou moci srovnávat s prestižním Zahájením Lázeňské sezóny. Několik zajímavých kulturních akcí však poslední květnové dny přece jen nabídnou.
Poslední velká uvolňovací vlna přinesla prakticky úplný návrat k normálnímu životu. Otevřena je prakticky celá země, nezbytné je ale dodržování přísných hygienických opatření. Není jisté, zda to je i přes všechnu opatrnost bezpečné.
Porotce kulinářské světové soutěže MasterChef. Šéfkuchař věhlasné restaurace Entree v Olomouci. Člen slavného výběru „30 pod 30“ (třicítka českých talentů ze světa byznysu, startupů, vědy, sportu i umění, která dokáže inspirovat, ať je vám, kolik chce), kterou pravidelně pořádá prestižní časopis Forbes. A v neposlední řadě – výrazné tetování a dlouhé vlasy.
Ačkoliv se v pondělí téměř po třech měsících uvolnila koronavirová opatření a mohly se konečně otevřít vnitřní prostory restauračních zařízení, čtvrtina takových podniků zůstala i přesto zavřená. Vyplývá to z dat společnosti Storyous, která do českých restaurací a barů dodává pokladní systémy.
Mirovická knihovna i restaurace v kulturním domě jsou opět v provozu, v Letech oslaví den dětí a v Milevsku vystoupí anglický písničkář.
Na cheese, zmrzlinu, kávu mohli lidé zajet v Budějovicích k McDonaldu i během karantény. Majitel několika restaurací McDonald’s Michal Mládek musel dvě z pěti poboček McDonald’s na jihu Čech v době koronaviru zavřít.
Hanka s Radkem spoléhají na štamgasty i turisty, které přilákají Prachatice.
Jednou z dominant vodňanského náměstí je bezesporu restaurace Zlatý soudek, která nabízí po celý rok rybí speciality.
/JDEME NA JEDNO/ Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však přijdou i milovníci ryb a pěnivého moku.
/JDEME NA JEDNO/ Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však přijdou i milovníci ryb a pěnivého moku.
Pondělí 25. května s sebou přineslo poslední krok v uvolňování vládních opatření proti epidemii koronaviru v Česku. Za zpřísněných hygienických podmínek se mimo jiné obnovily vnitřní provozy hospod, barů a restaurací. Češi se také mohli vypravit na koupaliště či vyrazit na tetování. Podívejte se, jak se tyto změny projevily ve vybraných českých městech.
Originálním způsobem se rozhodli nakopnout koronavirovou krizí poznamenanou ekonomiku ve Šternberku. Radnice ve spolupráci s MAS Šternbersko v pondělí spustila soutěž, kterou chce pomoci místním provozovnám.
Po mnohatýdenní přestávce kvůli pandemii koronaviru se včera do školvrátily děti. Hosté zase zamířili do restauracía salonů.
/FOTOGALERIE/ V ostravských restauracích to v pondělí při znovuotevření po koronavirové pauze rozhodně nevřelo. Důvodů mohlo být několik. Deník nabízí pondělní obrazové putování několika podniky napříč Ostravou.
Od pondělí se můžete vypravit na prohlídky hradů a zámků, jít si zaplavat na veřejnou plovárnu a přístupné budou i vnitřní prostory zoologických a botanických zahrad. Po více než 70 dnech si můžete také vychutnat pivo a oběd uvnitř restaurací a hospod.
Po dlouhé době první oběd v hospodě či restauraci si v pondělí 25. května mohli vychutnat i Pelhřimovští. Na oběd mířili lidé například do Hotelu Slávie, který už ve 14 hodin hlásil vyprodaná meníčka.
Kdyby jim někdo před rokem řekl, že se na více než dva měsíce nepodívají do své oblíbené hospůdky, tak by jen nevěřícně kroutili hlavou. Posezení s přáteli u piva si ale museli štamgasti kvůli koronavirové pandemii odepřít. Na oběd a jedno točené se po dlouhém půstu těšili i hosté přerovské restaurace Pivovar, která se otevřela spolu s ostatními podniky ve městě v pondělí dopoledne.
Gulášovou polévkou, několika druhy řízků, saláty a především grilovanými specialitami přivítala hosty v pondělí v poledne obsluha restaurace Srub v hodonínském přístavišti U Jezu. Návštěvníci pohostinství měli hned u vstupu přichystanou desinfekci a na podlaze označené body pro potřebné rozestupy.
Velká očekávání a také napětí. Přijdou vůbec nějací zákazníci na oběd? Nebo alespoň na pivo? Majitelé restaurací v pondělí otevírali po uvolnění opatření ohledně epidemie koronaviru podniky. V lokálech stále platí přísná hygienická opatření. Personál obsluhoval v rouškách, stoly byly rozmístěné tak, aby lidé měli od sebe odstup a příchozí si dezinfikovali před jídlem ruce.
/VIDEO, ANKETA/ Po dvou a půl měsících se v pondělí otevřely vnitřní prostory brněnských a jihomoravských hospod a restaurací. A nedá se říct, že by tam bylo zrovna narváno. Většina podniků v Brně či ve Znojmě byla přes poledne zaplněná zhruba z třetiny, někde až z poloviny.
Pomalu, ale jistě. Tak hodnotili opatrný návrat hostů do znojemských restaurací jejich majitelé. Odhadem přišla asi polovina lidí, kteří na obědy chodili před uzavřením podniků.
Poprvé po dvou měsících se mohli posadit ke stolu hosté v restauraci Na Rynku v Havlíčkově Brodě. Konečně mohli nahlédnout do menu, s klidem si ho pročíst, vybrat si nač mají chuť. Skončilo čekání na kurýra s donáškou, už není nutné spěchat s krabičkou jídla třeba přes půl města aby "bašta" nevychladla.
Školy, restaurace nebo plavecké bazény. Ti všichni mohli téměř po dvou a půl měsících vládních restrikcí otevřít, musí ale dodržovat přísné hygienické předpisy. Do Děčína také v pondělí 25. května přijel první mezinárodní vlak do Berlína.
Od pondělí mohou nejen štamgasti brát restaurace, pivnice, hospody a kavárny útokem. Na jídlo nebo s pivem už nemusí jen na předzahrádku a hlavně, do ulic se může bez roušek.
/ANKETA/ Vychutnat si oběd třeba s kolegy ve své oblíbené restauraci mohli v pondělí znovu lidé na Břeclavsku. Hospody otevřely vnitřní prostory po více než dvou měsících.
Na rozvolnění protikoronavirových opatření a otevření vnitřních prostor restaurace Masný krám Krkovička v Chebu se těšil i její vedoucí Petr Utíkal.
Po téměř třech měsících padly jedny z posledních omezení nařízených kvůli pandemii koronaviru. Reportéři Deníku ve Zlínském kraji sledují, jak se život vrací k normálu.
Do školních lavic se vrátili žáci prvního stupně, restaurace se komplet otevřely, v ulicích už se chodilo převážně bez roušek. Lidé na Klatovsku se tohoto dne nemohli dočkat.
Spojené státy, nejhůře zasažené pandemií covidu-19, zakázaly vstup cizincům, kteří byli v předchozích dvou týdnech v Brazílii. Tato jihoamerická země eviduje na 363 200 nakažených, což je druhý nejvyšší počet ve světě. Před měsícem bylo druhé Španělsko, kde se ale epidemická situace už výrazně zlepšila a kde se dál uvolnila omezení; například v Madridu a Barceloně se poprvé za deset týdnů otevřely zahrádky restaurací. Také Řecko dál uvolnilo opatření - poprvé od března mohou dnes Řekové opět jít do restaurace a cestovat na místní ostrovy.