Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Radoušovo bloudění 2023.

Sedmé Radoušovo bloudění. Vládli Koprnický s Auterským

Orientační závod na horských kolech a koloběžkách zavedl účastníky západně od obce Losiná. Atraktivními body byly tři rozhledny: Křížový vrch u Stoda, Chalupská Štěpánka a vyhlídková mohyla na Šlovickém vrchu u Dobřan.

Fotbalisté TJ Sokol Spálené Poříčí (žlutí), archivní snímek.

Nejsympatičtějším klubem je Spálené Poříčí. Do finále jdou i Radkovice a Losiná

Je dobojováno, konec – šmitec. Titulem nejsympatičtějšího (nebo nejoblíbenějšího) fotbalového klubu okresu Plzeň-jih se může pyšnit TJ Sokol Spálené Poříčí, která měla mezi čtenáři webu Plzeňského deníku nejpilnější fanoušky. Spálené Poříčí získalo neuvěřitelných 10 195 hlasů (přes 35 procent). Celkem bylo rozdáno 29 089 hlasů.

Hokejisté HC Sokol Díly na archivním snímku.

Hokejové derby dopadlo ve prospěch Dílů. Holýšov remizoval s Losinou

Hokejisté Holýšova neudrželi vedení 2:0 a v krajské soutěži skupině B s Losinou remizovali 2:2. Holýšov je třetí. Ve skupině C se hrálo okresní derby mezi Díly a Staňkovem. Ten vedl 3:1, ale Díly pěti góly v řadě otočily skóre. Staňkov už jen korigoval na konečných 4:6. Díly jsou čtvrté a Staňkov šestý.

Fotbalisté FK Svéradice (na archivním snímku fotbalisté v zelených dresech) prohráli na závěr podzimní části sezony na půdě Losiné 1:4.

Domácí nebyli lepší, ale spíš šťastnější, prohlásil Heimlich po prohře v Losiné

Fotbalové Svéradice nenavázaly na úspěšný zápas se Štěnovicemi, které před týdnem porazily vysoko 6:1 a s kalendářním rokem se rozloučily porážkou. V derniéře podzimní části béčkové skupiny krajské I. B třídy podlehl loňský účastník vyšší soutěže Losiné na její půdě 1:4. Svéradice získaly v první polovině 16 bodů a přezimují na desáté příčce. 

Fotbalisté TJ Sokol Mrákov (na archivním snímku hráči v modrobílých dresech) porazili vedoucí Slavoj Koloveč 3:1.

I. B TŘÍDA: Losiná přejela Svéradice, Slovan Plzeň doma zdolal Mladotice

Víkendový program fotbalových bitev nebyl v Plzeňském kraji pouze ve znamení zápasů krajského přeboru a I. A třídy. Fanoušci mohli navštívit také souboje hrané v rámci 13. kola všech tří skupin I. B třídy. V nich se rozhodlo o pořadí, v jakém jednotlivý týmy stráví dlouho zimní přestávku. Jak si vedl v těchto bojích váš favorit? Podívejte se.

11. kolo I. B třídy (skupina B): TJ Sokol Štěnovice (na snímku fotbalisté v modrých dresech) - TJ Sokol Losiná 1:5 (1:4).

OBRAZEM: Štěnovice v hluboké krizi. Třaskavé derby rozhodl Rudolf Spörl

/FOTOGALERIE/ Při pohledu na postavení obou týmů v tabulce se rozhodně nejednalo o tahák 11. kola béčkové skupiny krajské I. B třídy, sobotní utkání na hřišti ve Štěnovicích u Jezu ale bylo pro oba rivaly tím největším v podzimním části. Poslední Štěnovice přivítaly v ostře sledovaném derby Losinou a toužily konečně zvítězit.

Fotbalisté Volduch (na archivním snímku hráči v černých dresech) porazili v 9. kole céčkové skupiny krajské I. B třídy silné Město Touškov 3:2.

I. B TŘÍDA: Chotěšov doma zdolal Losinou, Úněšov vyhrál v Radnicích

Víkendový program fotbalových bitev nebyl v Plzeňském kraji pouze ve znamení zápasů krajského přeboru a I. A třídy. Fanoušci mohli navštívit také souboje hrané v rámci 9. kola všech tří skupin I. B třídy. A v nich se bylo na co dívat. Jak si vedl v těchto bojích váš favorit? Podívejte se.

Kruhová křižovatka vzniká před Losinou ve směru od Plzně. Jde o první část budoucího 5,5 kilometru dlouhého obchvatu obce. Doprava je po dobu stavby řízena kyvadlově a ve špičkách vznikají dlouhé kolony. Křižovatka by měla začít sloužit na podzim 2022.

Objezd u Losiné už roste, podívejte se

Stavba kruhového objezdu v Losiné pokračuje. Křižovatka vzniká před Losinou ve směru od Plzně. Jde o první část budoucího 5,5 kilometru dlouhého obchvatu obce.

Kruhová křižovatka vzniká před Losinou ve směru od Plzně. Jde o první část budoucího 5,5 kilometru dlouhého obchvatu obce. Doprava je po dobu stavby řízena kyvadlově a ve špičkách vznikají dlouhé kolony. Křižovatka by měla začít sloužit na podzim 2022.

U Losiné vzniká nová kruhová křižovatka. Podívejte se

Nová kruhová křižovatka vzniká na hlavní silnici I/20 před Losinou ve směru od Plzně. Jde o první část budoucího, 5,5 kilometru dlouhého, obchvatu obce. Doprava je po dobu stavby řízena kyvadlově a ve špičkách zde vznikají dlouhé kolony. Křižovatka by měla začít sloužit na podzim 2022.

Rezerva Zruče uspěla naposledy v Druztové.

FOTO: Bude už slavit Zruč B nebo si to rozdá s Rapidem až v posledním kole?

Fotbalisté rezervy Zruče jsou blízko prvenství v městském přeboru. Nad druhým Rapidem vede před předposledním kolem o tři body. Zároveň ale v posledním zápase se práívě střetnou oba týmy usilující o prvenství. Na jihu může triumf stvrdit Losiná, na severu jsou v nejlepší výchozí pozici Mladotice.  

23. kolo městského přeboru: Union Plzeň - Druztová 3:1.

FOTO: Stod zaváhal a Losiná se osamostatnila v čele

Dalším kolem pokračovaly na Plzeňsku okresní přebory. Na jihu se na prvním místě utrhla Losiná, kteá využila zaváhání Stodu, který nečekaně doma podlehl 1:2 Spálenému Poříčí. V Plzni vévodí rezerva Zruče, která po zisku tří bodů odskočila béčku Rapidu, které však má zápas k dobru. 

Domažlická ulice v Klatovech.

Řidiče v kraji potrápí objížďky a uzavírky

Uzavírky potrápí na jaře řidiči v celém Plzeňském kraji. Opravovat se budou nejen silnice, ale také mosty nebo křižovatky. Šoféři tak budou muset počítat s objížďkami i kyvadlovým provozem.

Ilustrační foto.

V Losiné u Plzně někdo ukradl šest stromů. Zbyly po nich jen pařezy

Ze soukromého pozemku v obci Losiná v okrese Plzeň-město zmizelo šest vzrostlých stromů: třešně, buky a borovice. Zloděj po sobě na místě nechal jen šest pařezů, poražené stromy si odvezl neznámo kam. Poškozenému způsobil hmotnou škodu za necelé tři desítky tisíc korun.

Z archivu: Fotbalisté TJ Start Luby (hráči ve žlutých dresech) remizovali s účastníkem I. B třídy Jihočeského kraje 1:1. Znovu navíc nedali penaltu.

Luby v přípravě ještě nevyhrály, znovu navíc zahodily i pokutový kop

Fotbalisté TJ Start Luby v zimní přípravě stále čekají na první vítězství. Poté, co těsně podlehli Horšovskému Týnu (0:1) i Losiné (2:3), nedokázali svěřenci trenéra Pikharta vyhrát ani nad Střelskými Hošticemi, se kterými se v sobotu na umělé trávě v Klatovech rozešli nerozhodně 1:1.

Referendum. Ilustrační foto.

Betonárna či kanalizace. O volbách budou lidé hlasovat i v referendech

S volbami do poslanecké sněmovny 8. a 9. října se v Plzeňském kraji budou konat v několika obcích také místní referenda. Zásadní hlasování se uskuteční v Sušici, kde budou lidé rozhodovat o zdravotní péči v tamní nemocnici. O stavbě betonárny v Losiné budou lidé hlasovat už po třetí.

Mapka sportovního areálu v Černicích.

V Plzni v Černicích vznikne nový sportovní areál, slibuje starostka

Deník jezdí po obcích a městech našeho regionu. Tentokrát jsme navštívili Černice. Články z osmého městského obvodu najdete na webových stránkách Deníku po celý tento týden. Celou stranu věnovanou právě Černicím najdete pak v tištěném Plzeňském deníku již tuto sobotu.

Hospodští se těší na hosty.

Hospodští se těší na hosty. Otevře téměř 9 z 10 provozoven

Naprostá většina hospod a restaurací otevře okamžitě v den, kdy jim to vládní rozhodnutí umožní. Podle průzkumu Plzeňského Prazdroje na vzorku 8 200 tuzemských podniků, kam dodává svá piva, jich jen 11 procent plánuje otevření odložit na období, kdy budou moci zákazníkům nabízet služby bez jakýchkoli omezení.

Hospodští se těší na hosty.

Hospodští se těší na hosty. Otevře téměř 9 z 10 provozoven

Naprostá většina hospod a restaurací otevře okamžitě v den, kdy jim to vládní rozhodnutí umožní. Podle průzkumu Plzeňského Prazdroje na vzorku 8 200 tuzemských podniků, kam dodává svá piva, jich jen 11 procent plánuje otevření odložit na období, kdy budou moci zákazníkům nabízet služby bez jakýchkoli omezení.