Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Dlažební kostky a hluk, který způsobují automobily, které po nich jezdí, budou v Radyňské ulici už brzy minulostí

Z Radyňské ulice zmizí kostky

Starý Plzenec – Po letech vyhlížení se obyvatelé Starého Plzence konečně dočkali – odstartovala rekonstrukce Radyňské ulice.

Fotbalisté Slavoje Koloveč B, vítězové memoriálu v Třebnicích, při průtrži mračen.

Memoriál v Třebnicích vyhrál Slavoj Koloveč B

Třebnice – Fotbalisté Slavoje Koloveč B získali pohár za vítězství v pátém ročníku Memoriálu Antonína Diviše a Jiřího Švarce, který v sobotu na hřišti v Třebnicích pořádali fotbalisté ZD Meclov. Turnaje se zúčastnily týmy ZD Meclov, Slavoj Koloveč B, Sokol Mrákov a Sokol Losiná.

Ilustrační foto

Co stojí za smrtí muže mezi Losinou a Štěnovicemi?

Jižní Plzeňsko – Stál za smrtí devětačtyřicetiletého muže, kterého našli hasiči koncem minulého týdne mezi Losinou a Štěnovicemi na jižním Plzeňsku, mráz, nebo se jednalo o sebevraždu anebo o přirozenou smrt? Policie ani záchranka v tom zatím nemají úplně jasno.

Třetí ročník populární Modlíkovské traktoriády.

OBRAZEM: Traktory válčily v Modlíkově

Modlíkov – „Safety car na trať. Velbloudí hrby byly pro jezdce až příliš velkým oříškem.“ Nejednou opakoval podobné věty ze svého vyvýšeného moderátorského stanoviště Jaroslav Najman, když viděl, že se stroje nemohou dostat z bahenní pasti.

Traktoriáda.

Traktoriáda v Konecchlumí se blíží

Konecchlumí – Konecchlumská traktoriáda se rychle blíží. Zápolení podomácku vyrobených traktůrků je naplánováno na sobotu od 9.30 hod. v místním sportovním areálu.

Fotografie krup, které v pátek během bouřky padaly v jihoplzeňské Losiné, nám do redakce zaslala čtenářka Helena Matěchová

Plzeňsko zasypaly kroupy

Plzeňsko – Bouře provázené silným deštěm a větrem se v pátek přehnaly Plzeňskem. Počasí přineslo i nebývale velké kroupy.

Traktoriáda v Dožicích

Dožický závod vytáhl na trať téměř sto traktorů

Dožice /FOTO/ – Téměř stovka nejrůznějších traktorů i vozítek na podvozcích aut, přes čtyři tisíce diváků a spousta bahna. To vše bylo k vidění na úterní traktoriádě v jihoplzeňských Dožicích. Její devátý ročník a náročný 1,3 kilometru dlouhý okruh chválili závodníci i diváci.

Ilustrační foto

Domácí ztráceli body

Klatovsko - Poslední odehrané kolo 1. B třídy přineslo relativně více radosti hostům, kteří v šesti ze sedmi sehraných zápasů bodovali.

Ilustrační foto

Mochtín má nového trenéra

Mochtín – Deset dní před vstupem fotbalového týmu Mochtína do jarních bojů 1. B třídy nastala v tomto mužstvu změna na postu trenéra.

Na pracovní kolektiv firmy Superior Travel čekalo ve čtvrtek 7. února ráno nemilé překvapení. Všechny věci byly z kanceláře vystěhované a majitele se jim nedařilo sehnat

Vedení společnosti zmizelo

Plzeň – Pocit zklamání, beznaděje a obrovská zlost. Přesně to teď cítí zaměstnanci i zákazníci společnosti Superior Travel.

Ze zápasu Sokola Postřekov s Dobřany.

Fotbalisté Dobřan na okamžitý návrat nemyslí

Dobřany – Od loňského účastníka I. B třídy fotbalistů TJ Dobřany čekali jeho fanoušci asi více, než sedmé místo v podzimní části okresního přeboru. To připouští i předseda oddílu Petr Škoda.

Ilustrační foto

Chotíkovští podali kvůli spalovně žalobu

Plzeň, Chotíkov - Žalobu na Krajský úřad (KÚ) podalo k soudu Sdružení pro udržitelný rozvoj obce Chotíkov, jehož členové se spolčili kvůli plánu Plzeňské teplárenské postavit vedle chotíkovské skládky spalovnu komunálního odpadu a s tímto záměrem od jeho zveřejnění nesouhlasí.

Ilustrační foto

Chotíkovští podali kvůli spalovně žalobu

Plzeň, Chotíkov – Žalobu na Krajský úřad (KÚ) podalo k soudu Sdružení pro udržitelný rozvoj obce Chotíkov, jehož členové se spolčili kvůli plánu Plzeňské teplárenské postavit vedle chotíkovské skládky spalovnu komunálního odpadu a s tímto záměrem od jeho zveřejnění nesouhlasí. Podle nich je rozhodnutí úředníků, že spalovna nebude mít negativní vliv na životní prostředí, nezákonné.

STAŇKOVŠTÍ DOROSTENCI VYHRÁLI V ROKYCANECH. Tým ve složení Josef Kubina, Gusta Mlčoch, Martin Gust (trenér), Marek Gabriel (kapitán), Václav Voves, Dominik Gust, Přemysl Skala a Tomáš Výrut vyhrál Mikulášský turnaj ve futsalu v Rokycanech, který byl zárov

Staňkovští zazářili na turnaji v Rokycanech

Rokycany – Osm dorosteneckých družstev (z toho jedno dívčí) se sjelo do házenkářské haly v Rokycanech. Uskutečnil se zde dvanáctý ročník mikulášského futsalového turnaje, který byl zároveň přeborem České obce sokolské.

Ilustrační foto

Letkovští pořádají v hale HK přebor ČOS ve futsalu

Letkov – Již 12. ročník Mikulášského turnaje mládeže ve futsalu, který je zároveň přeborem České obce sokolské, pořádá zítra (11. prosince)oddíl Sokola Letkov. Ten se mimořádně uskuteční v Rokycanech v hale u zimního stadionu.

Traktoriáda v Úterý

Traktoristé závodili v Úterý

Úterý - Burácející zvuk motorů silných zemědělských strojů, oblaka dýmu od pionýrů, povzbuzování diváků pod deštníky i vůně horkého grogu.

Ilustrační foto

Fotbalisté Klatov by se měli doma rehabilitovat

Klatovsko – Do druhé třetiny se přehouply vyšší fotbalové soutěže. Na další vítězství čekají v Horažďovicích domácí, kteří by si chtěli i po derby se Startem Luby upevnit postupové druhé místo.

Ilustrační foto

Na čelo se dostaly Svéradice

Klatovsko – Po druhém kole 1. B třídy se na čele tabulky usadily s plným bodovým ziskem čtyři fotbalové celky z Pošumaví – Svéradice, Nýrsko, Pačejov a Měčín.

Bystřičtí o víkendu žili traktoriádou. Konal se již druhý ročník, přišlo se na ni podívat odhadem pět set až šest set lidí a soutěžilo 39 traktoristů

Traktoristi jeli slalom i bahnem

Bystřice nad Úhlavou - Bystřičtí o víkendu žili traktoriádou. Konal se již druhý ročník, přišlo se na ni podívat odhadem pět set až šest set lidí a soutěžilo 39 traktoristů.

Z přípravného utkání FK Staňkov a Slavoj Stod.

Staňkov na domácí půdě porazil silný Stod

Staňkov /FOTOGALERIE/ – Pohyblivější, důraznější, bojovnější a nakonec i spokojenější byli staňkovští fotbalisté, kteří v teprve druhém přípravném utkání na novou sezonu porazili na domácí půdě Slavoj Stod. Oba loňské soupeře z I. A třídy po sestupu domácích a postupu hostí do krajského přeboru už sice dělí dvě soutěže, ale ve středu to poznat nebylo.

Z fotbalového memoriálu pořádaného oddílem ZD Meclov v Třebnicích.

O vítězi memoriálu v Meclově rozhodly penalty

Meclov /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Startu Tlumačov v sobotu na hřišti v Třebnicích vyhráli 3. ročník Memoriálu Antonína Diviše a Jiřího Švarce. O vítězi rozhodl až penaltový rozstřel.

Ilustrační foto

Rezerva se loučila debaklem

Klatovsko – S 1. B třídou se rozloučila v posledním kole klatovská rezerva vysokou prohrou 1:9 v Losiné.

Ilustrační foto

Hradešice si zahrají baráž o postup, Žichovice o udržení

Klatovsko – Po posledním kole 1. B třídy, ve kterém si opět uřízli pořádnou ostudu fotbalisté klatovské rezervy, kteří se rozloučili se soutěží debaklem v Losiné, je již od podzimu téměř jisté, že po dlouhé pauze opět do okresu sestupuje některý tým z 1. B třídy.