Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Sportovním nadšencům od loňska slouží zrekonstruovaný areál bývalého spartakiádního stadionu

Nezvěstice letos trumfnou areál kanalizací

Nezvěstice – Obyvatelům Nezvěstic od loňského září slouží víceúčelový sportovní komplex, ve který se za 10 milionů korun proměnil původní areál postavený v padesátých letech pro spartakiádu.

Nehoda nákladního automobilu mezi Losinou a Chválenicemi

Vyprošťování kamionu uzavřelo hlavní tah

Chválenice – Utržená krajnice, kamion i s nákladem na poli, policie, hasiči i speciální technika na odtah nákladních vozů. Tak vypadala pondělní nehoda mezi Losinou a Chválenicemi na jižním Plzeňsku.

Stavební práce na Novém divadle

Nové divadlo v Plzni: zmařená šance

Plzeň, Praha – S velkou slávou se na začátku září otevírala nová divadelní scéna 
v Plzni příhodně nazvaná Nové divadlo. Slávu ale takřka ihned vystřídala kritika. Stačilo, aby do budovy přišli první návštěvníci. Co je otrávilo? Všudypřítomné schody.

Stavební práce na Novém divadle

Moc schodů v divadle? Daň za cenu

Plzeň – Schody, schody a schody. Téměř každého, kdo navštíví Nové divadlo v Jízdecké ulici, zarazí počty schodů a schodišť. Jedny schody musí návštěvník zdolat, aby se vůbec dostal do foyer, další, aby se mohl usadit na místo v hledišti. Vozíčkářům zase vadí, že mají místa až vzadu.

Ilustrační foto

Sedmadvacet parcel v Letinech. Stavební boom pokračuje

Letiny – Lázeňská obec Letiny na jihu Plzeňska připravuje 27 zasíťovaných pozemků pro rodinné domky. Počet obyvatel, který se i se čtyřmi osadami dlouhodobě drží na 640, by se tím měl zvýšit o zhruba sto. „Elektřina, plyn i voda už jsou u okraje nové šestihektarové zóny, do konce roku tam povede nový hlavní kanalizační řad," uvedl starosta Jaroslav Vraný.

Ilustrační foto

Nebezpečných branek ubude

Plzeňsko – Kde je mají, jsou rádi. Kde ne, čekají na ně. Speciální odlehčené fotbalové a házenkářské branky, takzvané bezpečné, jsou stále v kurzu a sportovci se shodují v tom, že svůj účel plní. Převrátit je lze těžko, a pokud ano, nehrozí, že někoho zraní nebo přímo připraví o život. Stojí kolem 50 tisíc korun. Radní Plzeňského kraje na svém pondělním zasedání rozdělili mezi oddíly a školy 360 tisíc korun, které jim k bránám mají pomoci.

Ilustrační foto.

Lidé ze Štěnovic s omezením kamionů zřejmě znovu narazí

Štěnovice – Snaha obyvatel Štěnovic zabránit průjezdu kamionů a náklaďáků obcí dosud připomínala sisyfovskou práci. A zdá se, že tomu nebude jinak ani po sepsání petice, kterou tento týden místní ponesou hejtmanovi Plzeňského kraje Václavu Šlajsovi.

Ilustrační foto

PMDP chce rozšířit noční linky

Plzeňsko – Vypadá to, že lidem z některých obcí na jihu Plzeňska se od srpna rozšíří nabídka cestování z Plzně domů a naopak. Dopravní podniky (PMDP) totiž chtějí ke stávajícím třem příměstským autobusovým nočním spojům přidat další. Takzvané enko by mohlo jezdit o víkendech a svátcích až do Šťáhlav.

Ilustrační foto

Lidé ze Štěnovic se bouří proti kamionům. Sepsali už petici

Štěnovice – Obyvatelé Štěnovic se bouří proti jízdě kamionů a náklaďáků po silnicích třetí třídy mezi Losinou a Štěnovicemi. Naštvání a bezmoc dovedly místní až k sepsání petice. S ní chtějí jít až za hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem.

Ilustrační foto

Lidé ze Štěnovic se bouří proti kamionům. Sepsali už petici

Štěnovice – Obyvatelé Štěnovic se bouří proti jízdě kamionů a náklaďáků po silnicích třetí třídy mezi Losinou a Štěnovicemi. Naštvání a bezmoc dovedly místní až k sepsání petice. S ní chtějí jít až za hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem.

Ilustrační snímek.

Horažďovice odehrají duel s Přešticemi doma

Klatovsko – V dalším kole fotbalových soutěží, zejména těch, které mají již na programu páté podzimní dějství, to budou mít celky vyšších soutěží venku hodně těžké.

V semifinále turnaje v malé kopané v Předenicích podlehli domácí mužstvu Čižic 1:3. Na snímku se snaží předenický borec Radek Jirák (vpravo) prosadit proti přesile hráčů soupeře

V Předenicích se radoval z výhry Božkov

Předenice – Fotbalový oddíl TJ Předenice uspořádal v sobotu Pouťový turnaj v malé kopané. Za vpravdě úmorného vedra bojovali v téměř celodenním maratonu zápasů fotbalisté deseti mužstev.

Ilustrační foto

Kanalizace a vodovod? Někde

Plzeňsko - Losiná potřebuje obchvat, který by obci ulevil a především zvýšil bezpečí lidí. Ždírec se nemůže dočkat čistírny odpadních vod, Ptenín vyhlíží peníze na odkanalizování spádového Újezdce, opravu zámku či hráze vodní nádrže.

Ilustrační foto

Kanalizace a vodovod? Někde

Plzeňsko – Losiná potřebuje obchvat, který by obci ulevil a především zvýšil bezpečí lidí. Ždírec se nemůže dočkat čistírny odpadních vod, Ptenín vyhlíží peníze na odkanalizování spádového Újezdce, opravu zámku či hráze vodní nádrže.

Ilustrační foto

Hokejisté Zbiroha vyrukují od 14.15 na Líně

Rokycany – Hokejisté dospěli v krajské soutěži mužů do play-off. Na rokycanském ledě jsou dnes po poledni k vidění dva zápasy, ale o úvod se postarají naděje DDM.Dnes: od 10.30 si to rozdají ligoví žáci DDM Rokycany s Jindřichovým Hradcem.

Specializované obchody na tvrdý alkohol? Třetina Čechů by se takovému opatření nebránila

Likérky děsí chystané vládní opatření

Plzeňsko – Přesně za týden uplyne půl roku od vyhlášení čtrnáctidenní prohibice. S jejími důsledky se především menší likérky srovnávají dodnes, děsí je ale i nová opatření, která v těchto dnech projednává vláda. Likvidační by pro ně mohlo být zejména zavedení pětimilionové kauce, kterou by musel složit každý výrobce lihovin, a to bez ohledu na objem produkce.

Mapa Plzeňska se zvýrezněním silnic, kde se v roce 2012 bouralo nejčastěji

Nejhorší silnice Plzeňska

Plzeňsko – U Hunčic i na obchvatu Třemošné, před Letkovem, u skládky Vysoká… To je jen několik míst na silnicích severního a jižního Plzeňska, o nichž dopravní policisté po loňsku mluví jako o nebezpečných.

Kanonýr HC Tempo Staňkov Petr Hoffman (na snímku z duelu se Stříbrem) se v utkání s HC Myslinka prosadil dvakrát.

Hokejisté Staňkova vybojovali důležitou výhru

Plzeň – V dalším kole Krajské soutěže mužů skupiny C čekal hokejisty HC Tempo Staňkov na ledě plzeňského stadionu Kooperativy soupeř z HC Myslinka. Hosté rozhodli o výhře nad posledním celkem tabulky v první třetině, kterou vyhráli vysoko 4:0.

Ilustrační foto

Zbiroh hodlá potrápit Losinou

Rokycany – Na zimním stadionu se o tři hokejová střetnutí starají celky krajské soutěže mužů. Uspokojeni budou milovníci volného bruslení.

HC STAŇKOV. Horní řada (zprava): Blacký, Látal, Peteřík, Reithar, Brožovský, Hoffman, Němec V., Němec P., Kabourek, Haas. Dolní řada: Falout, Přibyl, Petržík, Kapitán, Tomášek, Nový, Liebl.

Staňkovští hokejisté dostali lekci od Stříbra

Domažlice – Hokejisté Staňkova na tom byli před duelem se Stříbrem s jednou výhrou, dvěma remízami a čtyřmi porážkami stejně, jako jejich soupeři. Naděje ´Tempařů´ na bodový zisk a posun v tabulce krajské soutěže skupiny C ale pohřbilo pět inkasovaných gólů ve druhé třetině.

KOPANÁ - ilustrační foto.

Nýrsko i Svéradice zabojují o body doma

Klatovsko – Neplánované prodloužení podzimní fotbalové sezony mají před sebou účastníci okresních soutěží v Pošumaví, kterým nedovolily rozmary počasí o posledním říjnovém víkendu sehrát svá utkání dle rozlosování.

Ilustrační fotografie.

Přezutí pneumatik? Lze ušetřit

Plzeňsko - Ohlásilo se zimní počasí a přiblížilo se datum 1. listopadu. To přimělo mnohé řidiče k návštěvě pneuservisu. Deník zjistil, že než s autem vyrazíte na přezutí, vyplatí se obvolat pár pneuservisů a zeptat se jich na několik otázek.

Ilustrační fotografie.

Přezutí pneumatik? Lze ušetřit

Plzeňsko – Ohlásilo se zimní počasí a přiblížilo se datum 1. listopadu. To přimělo mnohé řidiče k návštěvě pneuservisu.

Ilustrační foto

Řidič naboural a z místa utekl

Losiná, Nezbavětice – Co vězí za dopravní nehodou, která se stala v pátek po poledni mezi obcemi Nezbavětice a Losiná na jižním Plzeňsku, prošetřují policisté.

Ilustrační fotografie.

Nápad likérek: ředit griotku či zelenou

Praha - Přivézt rodině z losinských lázní jako dárek pálenku z Mrštíkova mlýna je tradice, se kterou teď mají návštěvníci utrum. Mimořádný pech měla pacientka, která si pálenku vyhlédla už na začátku pobytu, koupi ale nechala na poslední chvíli. Prohibice jí nakonec plán překazila.

Závod amatérsky vyrobených traktorů v Modlíkově.

Modlíkov: Rodeo traktorů bralo dech

Modlíkov - Již tradiční terénní závod amatérsky vyrobených traktorů v Modlíkově byl v sobotu opět zakončen příslovečnou třešničkou na dortu.