Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Ilustrační foto.

Ledce si zastřílely proti Heřmanově Huti

Plzeňsko – Souboj prvního celku městského přeboru 
s druhým zvládli lépe hráči Lhoty B, kteří zvítězili na hřišti rezervy Zruče 4:1. Nováček soutěže z Hradiště porazil VS Plzeň vysoko 7:1.

Ilustrační foto

Fotbalisté na jihu uzavřou podzimní část

Plzeňsko – Pomalu se blíží závěr podzimní části okresních fotbalových soutěží. Městský přebor a městská soutěž mužů a okresní přebor a III. třídu na Plzni-severu čeká předposlední kolo.

Ilustrační foto

Merklín porazil Předenice a je druhý

Plzeňsko – Na druhou pozici se po vítězství 5:3 nad Předenicemi v 11. kole okresního přeboru Plzeň-jih posunuli fotbalisté Merklína. Na vedoucí Losinou ale stále ztrácejí pět bodů.

Ilustrační foto

Předenice porazily Losinou

Plzeňsko – Ze souboje týmů, které v úvodních dvou kolech fotbalového městského přeboru nedokázaly bodovat, vyšli lépe hráči Smíchova, kteří sice s Liticemi remizovali 2:2, ale odnesli si bonusový bod z penaltového rozstřelu.

Jan Beinhauer (vpravo) se svým obhájcem

Pobodal nevlastního otce, dostal podmínku. Podle soudu se bál

Plzeň - Jednoletý trest s podmíněným odkladem na dva roky dostal v pondělí od Krajského soudu v Plzni Jan Beinhauer z Losiné u Plzně.  Jednatřicetiletý muž zaútočil na nožem na svého nevlastního otce, a soud jej uznal vinným 
z ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky.

Jan Beinhauer (vpravo) se svým obhájcem

Mířil na mámu s bráškou, řekl u soudu muž, který pobodal otčíma

Plzeň – Jednatřicetiletý Jan Beinhauer usedl v pondělí na lavici obžalovaných před Krajským soudem v Plzni. Státní zástupkyně Blanka Špánková jej viní z pokusu vraždy, za který mu hrozí až osmnáct let vězení. Incident se odehrál loni v září v Losiné u Plzně.

Mykolog Libor Hejl

Už rostou. Houbařům začala další sezona

Plzeň – Myslíte si, že na houbaření je ještě brzo? Tak to se mýlíte, protože lidé už si z lesů nosí plné košíky hub. Díky příznivé zimě a dešťovým srážkám se letos jarním jedlým houbám velmi daří. Roste hlavně kačenka česká, ale i destice a ucháč.

Osecká zemědělská  a obchodní společnost

OZNÁMENÍ

vlastníkům zemědělské půdy v k.ú. Osek u Rokycan, Vitinka, Litohlavy, Bušovice, Smědčice, Střapole, Volduchy, Vranovice, Ejpovice, Stupno, Kříše, Březina, Bezděkov u Radnic, Losiná u Plzně, Štěnovický Borek, Nebílovský Borek, Robčice u Štěnovic, Útušice, Svojkovice, Rokycany, Hůrky, Všenice, Šlovice, Čižice, Štěnovice, Předenice, Doudlevce, Borek u Rokycan a Božkov.

Ilustrační foto.

Na D5 u Rozvadova ráno boural německý autobus, zraněni tři lidé

Rozvadov - Německý autobus dnes havaroval u Rozvadova na Tachovsku na dálnici D5. Tři lidé byli lehce zranění a sanitky je převezly do nemocnice. Řidič uvedl, že se vyhýbal srně a sjel do příkopu. Autobus není příliš poškozený. Pravý pruh dálnice ve směru do Německa je neprůjezdný. Řekla to krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková a velicí důstojník krajských hasičů.

Ilustrační foto

Hasiče zaměstnaly sršní, včelí i vosí roje

Plzeňský kraj – Hasiči z Plzeňského kraje vyjížděli během parné středy celkem osmkrát, aby zlikvidovali nebezpečné hmyzí roje. V horku a suchu, jaké právě je, jsou sršně, včely i vosy vždy agresivnější než jindy. Lidé proto volali o pomoc.

Setkání traktorů v Záboří.

Traktory přilákaly spoustu diváků

Záboří – V sobotu 27. června pořádali dobrovolní hasiči v Záboří 4. ročník setkání traktorů. Strojů přijelo 41, z toho 36 se zúčastnilo soutěže. „Bývá tu skvělá atmosféra, vždycky se sem moc těšíme," svěřila se Marie Linhartová. Společně s manželem Davidem také na místě zajišťovali, podobně jako v minulosti, zdravotnickou službu.

Vojtěch Mozík

Mozík se s plzeňským hokejem rozloučí na fotbale

Plzeň - Před začátkem čtvrtečního fotbalového zápasu v Losiné, který plzeňští indiáni sehrají v rámci přípravy na extraligovou sezónu 2015/2016 se s klubem i fanoušky rozloučí Vojtěch Mozík, který po třech letech strávených v dresu HC Škoda Plzeň odchází do NHL do mužstva New Jersey Devils.

Ilustrační foto.

Fotbalisté Bukovce smetli rezervu Rapidu a slaví postup

Plzeňsko – Fotbalisté Bukovce si v příští sezoně zahrají I. B třídu. O víkendu doma rozstříleli béčko Rapidu Plzeň 5:0 a kolo před koncem mají na čele městského přeboru nedostižný pětibodový náskok.

Ilustrační foto.

Bezvěrov rozstřílel Třemošnou 7:0

Plzeňsko – V městském přeboru si překvapivé vítězství připsaly Litice, které porazily mužstvo Malesic 4:0. Třemi góly se na výhře podílel domácí Krejcar.

Ilustrační foto.

Škodovce chyběly kilometry

Plzeň – Překvapení čekalo na otrlé kontrolory České obchodní inspekce (ČOI), když chtěli ´naoko´ koupit vozidlo v autobazaru v Losiné.