Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Ilustrační foto

Měčín se přiblížil k baráži

Klatovsko – Doba, kdy se láme chleba ve fotbalové I. B třídě, zastihla celky z Pošumaví v dobré pohodě, a to se projevilo i na výsledcích.

Mochtín doma porazil Švihov 4:1 a získal tři důležité body.

Pačejov dostal nářez

Klatovsko – Ve 23. kole fotbalové 1. B třídy padlo ve čtyřech ze sedmi odehraných zápasů pět a více branek.

zvláštní ocenění obdržela Galerie 13 v Plzni

Cenu získalo i Muzeum loutek

Plzeň - Novostavbou roku v Plzeňském kraji se stala administrativní budova s jídelnou společnosti APB Plzeň v Losiné u Plzně. „Oceněna byla za elegantní dostavbu, precizní skloubení zaměstnaneckých prostor s prostory reprezentačními a administrativními,“ píše se ve vyjádření poroty.

Ilustrační foto

Švihov potvrdil jarní formu

Klatovsko – Na dvou hřištích si to rozdaly v 17. kole 1. B třídy mezi sebou v derby fotbalové týmy z Pošumaví.

Ilustrační foto

Dlouhá Ves porazila Svéradice

Klatovsko – Dlouhá Ves si po výhře ve Svéradicích v 1. B třídě nejen odvezla tři body, ale vystřídala v tabulce na třetím místě dosud tým domácích.

Nehoda dvou nákladních a dvou osobních aut u Losiné

Silnici na Budějovice blokovala hromadná nehoda

Losiná - Silnici vedoucí z Plzně na Nepomuk a dále na České Budějovice zablokovala ve středu ráno hromadná dopravní nehoda. Na křižovatce u Losiné bouraly nákladní i osobní automobily. Lehce se přitom zranili dva lidé.

Ilustrační foto

Hromadná nehoda zablokovala tah na Budějovice

Plzeňsko /AKTUALIZOVÁNO/ - Hromadná nehoda tří osobních a dvou nákladních vozidel dnes dopoledne několik hodin částečně blokovala hlavní tah z Plzně do Českých Budějovic u Losiné za Plzní.

Ilustrační foto

Mladá žena vyskočila za jízdy ze sanitky

Plzeňsko – Jedenadvacetiletou ženu vezla sanitka do Psychiatrické léčebny v Dobřanech. Pacientka však namísto toho skončila v plzeňské fakultní nemocnici. Nedaleko Losiné totiž za jízdy otevřela dveře a vyskočila ven.

Ilustrační foto

Žena vyskočila za jízdy ze sanitky. Vezla ji do Dobřan

Jižní Plzeňsko - Jedenadvacetiletou ženu ve čtvrtek vezla sanitka do Psychiatrické léčebny v Dobřanech. Pacientka však namísto toho skončila v plzeňské fakultní nemocnici. Nedaleko Losiné totiž za jízdy otevřela dveře a vyskočila ven.

Muže bez domova jsme na zastávce hledali v pátek odpoledne. Měli jsme ale smůlu, našli jsme jen opuštěný příbytek

Bezdomovec si zařídil na zastávce obývák

Plzeň, Losiná - Pod mostem, na nádraží, v boudě u lesa a nakonec v autobusové zastávce přespává bezdomovec, který se v posledních měsících usídlil v Losiné u Plzně.

Ilustrační foto - fotbal

Ve Svéradicích zavládla spokojenost

Klatovsko - Natěšení diváci v Pačejově po výhře v Žinkovech doufali, že i tentokrát naroste bodové konto domácích fotbalistů v I. B třídě o další tři body.

Ilustrační foto

Bitka fotbalistů byla potrestána

Plzeň - Sedm aktérů hromadné rvačky při utkání 1. B třídy mezi béčkem Přeštic a Losinou potrestala disciplinární komise krajského fotbalového svazu v Plzni.

Fotbalisté Sokola Střížovice měli v loňské sezoně blízko k historickému postupu do I. B třídy

Ve Střížovicích se fotbal hraje již 81 let

Střížovice - Přestože byl fotbalový oddíl Sokol Střížovice založen již roku 1918, místní fotbalisté celou dobu existence klubu hráli pouze nejnižší soutěže okresu Plzeň jih.

Jubilant František Dvořák (vlevo) na scéně plzeňského Divadla J. K. Tyla v nové inscenaci operety Járy Beneše Uličnice (na snímku s Martinem Šeflem)

František Dvořák slaví koncertem v Losiné

Losiná - Sedmdesáté narozeniny si připomene sólista souboru muzikálu a operety Divadla J. K. Tyla v Plzni František Dvořák 6. září, ale už tuto sobotu je oslaví koncertem. Žije v Losiné u Plzně a pro koncert světových operetních a muzikálových melodií si vybral stadion TJ Sokol Losiná.

Do Svojšína se malí táborníci vracejí rádi

Do Svojšína se malí táborníci vracejí rádi

Svojšín - Dvaašedesát dětí z Čech i Moravy tráví tento týden prázdniny v letním táboře Turist Centr ve Svojšíně. Jak nám účastníci druhého turnusu sdělili, na program, který pro ně vedoucí připravují, se vždy těší a rádi se do Svojšína vracejí.

Ilustrační foto

Baráže pokračovaly s překvapeními

Plzeň - Další hrací den fotbalových baráží v krajských soutěžích přinesl hned několik převapení na vrub favoritů. Odvety čtvrtečních utkání se hrají v neděli.

Ilustrační foto

Překvapivé pokračování baráží

Další hrací den fotbalových baráží v krajských soutěžích přinesl hned několik převapení na vrub favoritů. Odvety se hrají v neděli.

Ilustrační foto.

Strážov již postupuje

Klatovsko - Ziskem bodu si zajistit před závěrečným kolem postup do 1. A třídy – s tímto cílem odcestovali strážovští fotbalisté k duelu tohoto ročníku 1. B třídy do Losiné.

Ilustrační foto

V Luční se hraje pohárové finále

Plzeň - Krajský fotbalový pohár dnes vyvrcholí. Na stadionu plzeňské Viktorie v Luční ulici se od 17.30 hraje finále. Lídr krajského přeboru z Doubravky v něm vyzve na souboj Chrást, třetí tým stejné soutěže.

Ilustrační foto.

Lídrem tabulky je Strážov

Klatovsko - Očekávané derby v Mochtíně s druhým Strážovem v 1. B fotbalové třídě mělo dát odpověď na otázku, kdo z účastníků tohoto utkání se bude muset smířit s přerušením úspěšné jarní série

U vás na návštěvě

U vás na návštěvě - Manětín

Losiná - Články věnované Manětínu budou na stránkách Deníku vycházet od 12. do 18. dubna. Zde je pro vás připravena diskuze.

Protest zemědělců na jižním Plzeňsku

FOTOGALERIE: Zemědělci blokovali dopravu

Plzeňsko - „V roce 1989 jsme chovali 2200 krav a dnes jich máme méně než tisíc. Výkupní cena mléka navíc klesá, my proděláváme a kvůli vybíjení zvířat nám budou zmodernizované stáje brzy nanic. Jsme zadlužení, a nikdo nám nepomáhá,“ rozčilovali se ve středu zemědělci v jihoplzeňských Nezvěsticích.