Kreativ

ŠTÍTEK: Losiná

Václav Nekola

Starosta: Deset milionů by se nám hodilo

Losiná - Jen za poslední tři roky vyrostly v Losiné dvě desítky nových domů a další přibývají. To, co současné necelé tisícovce obyvatel vadí asi ze všeho nejvíc, je hustý provoz na silnici první třídy, která obcí vede.

U vás na návštěvě

U vás na návštěvě - Losiná

Losiná - Články věnované Losiné budou na stránkách Deníku vycházet od 14. do 20. dubna. Zde je pro vás připravena diskuze.

Ilustrační foto

Firma APB propustila sezonní řidiče

Losiná, Plzeň - Kolem třicítky řidičů zaměstnaných v losinské firmě APB Plzeň je v těchto dnech bez práce. Doplatili na menší počet firemních zakázek a také na zimu, která je tužší než v minulých letech.

Ilustrační foto

Na čele tabulky I.B třídy přezimují fotbalisté Švihova

Klatovsko - Při vyrovnanosti jednotlivých týmů bude jaro náročnější, neboť zde půjde do tuhého a vzhledem k pravděpodobnému sestupu dvou týmů z divize sestupová matematika velí k bezpečné jistotě se umístit do 10. příčky

Jubilejní desátý ročník Mikulášského turnaje vyhráli v Městské hale na Slovanech mladíci Indossu Plzeň

Vítěze určila jediná penalta

Plzeň - Pouze jediný proměněný pokutový kop rozhodl o tom, že se vítězem futsalového Mikulášského turnaje stali mladíci Indossu Plzeň.

Ilustrační foto

Svéradice poprvé vyhrály

KLATOVSKO - Na třech hřištích došlo ke vzájemným fotbalovým soubojům zástupců Pošumaví v I.B třídě

Při tragické nehodě u Nezvěstic zemřel řidič Škody 120

Při nehodě u Nezvěstic zemřel řidič

NEZVĚSTICE - Na silnici č. I/19 směrem na obec Nezvěstice došlov pondělí6. října krátce před 14. hodinouk tragické dopravní nehodě, při které zemřel řidič jednoho z vozů.

Ilustrační foto.

I. B třída

KLATOVSKO - Po poněkud divokých výsledcích v úvodních kolech fotbalové I.B třídy začíná tato soutěž nabývat na zajímavosti

Mochtín - Pačejov 0:0

Svéradice zaplatily nováčkovskou daň

KLATOVSKO - Spokojenost se vstupem do nového ročníku fotbalové I.B třídy určitě zavládla ve Švihově, kde fanoušci viděli osm branek a vítězství domácích

Fotbalisté TJ Město  Zbiroh uslilují o záchranu v krajské soutěži. Minule porazili doma Chodov 2:0 a mezi dvěma protihráči z Chodska je Stanislav Jaroš, Zítra nováček cestuje do Křimic s jediným cílem – vykopat tři body a pojistit si 1.A třídu.

Zbiroh musí v Křimicích vykopat tři body

ZBIROH - Fotbalisté TJ Město Zbiroh stále živí šanci na přímou záchranu v krajské 1.A třídě. Pro nováčka by to byl obrovský úspěch. Zejména, když jim podzim vůbec nevyšel a byli pasováni do role takřka jistého sestupujícího.

Mladí fotbalisté z Kladna jsou již v bezpečí. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Autobus s mladými fotbalisty z Kladna se převrhl

Kladno, Plzeň - „Najednou se autobus naklonil a my jsme všichni padali k jedný straně. Rovnou na trenéra.“ Tak popisovali někteří ze čtyřicítky mladých fotbalistů – dorostenců z klubů SK Kladno a SK Marila Příbram jejich úterní nehodu. Autobus, který je vezl domů z šampionátu ve Francii, skončil po půl desáté dopoledne nedaleko Losiné převrácený v příkopu tak nešťastně, že pasažéři nemohli vystoupit. Až na pár boulí se ale nikomu nic nestalo.

Nehoda autobusu, který vezl mladé fotbalisty

Autobus s fotbalisty se převrhl u Losiné

PLZEŇSKO - „Najednou se autobus naklonil a my jsme všichni padali k jedný straně. Rovnou na trenéra.“ Tak popisovali někteří ze čtyřicítky mladých fotbalistů – dorostenců z klubů SK Kladno a FK Marila Příbram jejich úterní nehodu. Autobus, který je vezl domů ze šampionátu ve Francii, skončil po půl desáté dopoledne nedaleko Losiné převrácený v příkopu tak nešťastně, že pasažéři nemohli vystoupit. Až na pár boulí se ale nikomu nic nestalo.

O další výhru v krajské 1. A třídě se fotbalisté TJ Město Zbiroh postarali doma. Přehráli Losinou 4:1.

Zbiroh zase naděloval

ZBIROH - Fotbalistům TJ Město Zbiroh vychází jarní polovina krajské 1. A třídy nad očekávání. Důkazem bylo i minulé kolo.

Ilustrační foto

Zbirožští vykopali bod

ZBIROH - Cenný bod dovezli z utkání krajské 1. A třídy fotbalisté TJ Město Zbiroh. Remizovali na Chodsku.

Požár v budově byvalého kravína v Losiné

V Losiné hořel kravín

LOSINÁ - V úterý, 4.3.2008, byl ve 20:09 nahlášen požár v bývalém kravíně v obci Losiná na Plzeňsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Slovany a dobrovolné jednotky z Losiné a Štěnovic.

Nová zástavba ve Zruči těsně sousedí s tamním Air parkem, muzeem vojenské techniky. Někteří místní prý tuto lokalitu přezdívají Beverly Hills

V satelitech na Plzeňsku bydlí mrtvé duše

PLZEŇ - „Někteří místní nám prý říkají Beverly Hills,“ směje se jedna z obyvatelek Zruče–Sence, jejíž rodina si pořídila domek na okraji obce. Spolu s desítkami dalších lidí bydlí v husté zástavbě satelitního městečka u výjezdu směrem na Třemošnou. „Vůbec nelitujeme, je tu moc hezky,“ pokračovala žena.

Ilustrační foto

Škody při bouračkách přesáhly sto milionů

PLZEŇSKO - Vyšší počet dobravních nehod i vyšší počet při nich usmrcených osob zaznamenali loni policisté na jižním Plzeňsku ve srovnání se statistikami z roku 2006. Na Plzni–severu bylo dokonce o šest mrtvých více.

Zkolaudovaná silnice

Domy budou brzy zabydlené

LOSINÁ - Do nových rodinných domů, které vyrůstají v Losiné v těsné blízkosti Plzně, se už koncem prosince začnou stěhovat noví majitelé.

Ilustrační foto

Zbiroh ostudu neudělal

CHODOV -Na Domažlicko vyrazili k dalšímu zápasu krajské 1. A třídy fotbalisté TJ Město Zbiroh. Po bezbrankovém poločase prohráli o jediný gól.

Ilustrační foto

Mýto drtilo Chotíkov

ROKYCANSKO -Předposlední podzimní kolo krajské 1.A třídy v kopané vyšlo ze dvou zástupců okresu lépe Mýtu. Slavoj nezaváhal doma s Chotíkovem a po jasné výhře 5:1 přeskočil Zbiroh.

Ilustrační foto

Pokuty za propadlé občanky ještě nepadají

PLZEŇSKO - Už téměř všichni obyvatelé čtrnácti obcí na Plzeňsku mají vyměněné občanské průkazy. Stovky z nich to sice nestihly v předepsaném termínu do konce dubna, postupně se však počty opozdilců snižují. Povinná výměna se týká lidí žijících v obcích, které se z Plzně–jihu a severu od nového roku správně přičlenily pod okres Plzeň–město.

Ilustrační foto

Chodov si poradil s poslední Losinou

CHODOV - Jan Fischer z Tatranu Chodov byl jedním z hlavních strůjců vítězství svého týmu, když vstřelil dvě branky a na třetí se také výrazným dílem podepsal.

Ilustrační foto

Rezerva Zbiroha přehrála Čechii a vede

ZBIROH -Fotbalový tým TJ Město Zbiroh B se ujal vlády v okresní soutěži dospělých. Pomohl mu k tomu zisk tří bodů s jižany i fakt, že dosavadní lídr z Břas odpočíval.

Ilustrační foto

Mýtští zvedli hlavy včas

MÝTO -Fotbalisté Slavoje Mýto napodobili v šestém kole krajské 1. A třídě Zbiroh. Získali důležité tři body a poprvé od začátku soutěže byli oba naši zástupci stoprocentní.

Ilustrační foto

Zbiroh: vše odpuštěno

ZBIROH -Cenné tři body do tabulky krajské 1. A třídy vykopali fotbalisté TJ Město Zbiroh ve vesnici u Plzně.

Ilustrační foto

Zbiroh se raduje

ROKYCANSKO -Deštivá a chladná sobota fotbalu moc nepřála, ale diváci si přišli na své!

Staňkovký Tomáš Janka (vlevo).

První změna trenéra přišla ve Staňkově

STAŇKOV - Po pouhých třech zápasech v I.A třídě staňkovský trenér Vojtěch Šindler rozhodl u týmu skončit. Zítra ve Zbirohu Staňkov povede dosavadní asistent Zdeněk Záhoř

Ilustrační foto

Mýto podruhé prohrálo

MÝTO -Ani při druhém vystoupení v krajské 1. A třídě se nepodařilo získat Mýtským body. Po vysoké prohře 1:4 s Losinou nestačili ani na plzeňské mužstvo Vodních staveb a prohráli těsně 1:2.

Staňkovský fotbalový kapitán Petr Štverka

Šindler: Body z venku musíme potvrdit

STAŇKOV - Tři body po úvodních dvou kolech mají na svém kontě fotbalisté Staňkova. Vzhledem k tomu, že v obou utkáních nastoupili na hřištích soupeřů, je trenér Vojtěch Šindler celkem spokojený.

Ilustrační foto

Koloveč poslala vizitku

ROKYCANSKO -Hned úvodní kolo krajské 1. A třídy v kopané naznačilo, o jak náročnou soutěž půjde!

Ilustrační foto

Mýto pustilo doma peří

MÝTO -Fanoušci, kteří přišli v krásném letním počasí na hřiště Slavoje Mýto, netušili, jaký šok jim jejich borci připraví. Prohráli totiž vysoko se soupeřem, kterého by měli doma porážet. A jak se to seběhlo?