Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

ATP Valašska 2022

Tenisové ATP Valašska se bude hrát ve Vsetíně, Zlíně a Otrokovicích

V neděli 11. června začíná odložený 21. ročník tenisového ATP Valašska. Seriál 6 antukových turnajů ve dvouhře a závěrečného Turnaje Masters je i v letošní sezoně otevřený pro všechny neregistrované hráče nad 18 let a zároveň pro hráče, kteří už nejsou minimálně sedm let registrovaní v žádném tenisovém oddíle.

Pec pod Sněžkou o prvním březnovém víkendu přivítala 16. ročník šampionátu FIS Masters Cup.

FOTO: Pec pod Sněžkou přivítala 16. ročník šampionátu FIS Masters Cup

Během víkendu 5. až 6. března se stala Pec pod Sněžkou dějištěm významných lyžařských závodů světového formátu FIS Masters Cup. Na 130 závodníků z celého světa, zejména pak ze západní Evropy, ale i Polska, Slovenska či Lotyšska, soutěžilo ve dvou disciplínách – slalomu a obřím slalomu. Jen, bohužel, nedorazili přihlášení závodníci z Ukrajiny. Tomu se ale nelze divit. 

Štefan Sagáčik

Štefan Sagáčik: O stolně tenisové kariéře, mistrovství světa v Číně i o Řecku

ROZHOVOR/ Pětapadesátiletý stolní tenista Štefan Sagáčik si pořád udržuje skvělou výkonnost. Rodák ze slovenského Partizánského, který od roku 1989 žije ve Valašském Meziříčí, v loňském roce ovládl kategorii padesátníků ve Velké ceně Českomoravského klubu veteránů. Kromě toho se mu pořád daří ve třetí lize. V ní hájí barvy KST Vsetín.

Český tenista Tomáš Macháč v utkání Davisova poháru proti Francii.

Čeští tenisté v Davis Cupu potrápili favority. Zářil hlavně debutant Macháč

Čeští tenisté prohráli v prvním utkání skupiny C finálového turnaje Davisova poháru s Francií 1:2 na zápasy. V rozhodující čtyřhře potrápili mladíci Jiří Lehečka s Tomášem Macháčem čerstvé šampiony Turnaje mistrů, ale s Pierrem-Huguesem Herbertem a Nicolasem Mahutem v Innsbrucku po dvou hodinách prohráli ve třech setech 6:3, 4:6 a 3:6.

První den challengeru v Prostějově. Jiří Lehečka

Blýská se na lepší časy? O juniorský Turnaj mistrů bojuje Lehečka s Macháčem

Aktuálně nejlepším českým tenistou na světovém žebříčku ATP je Jiří Veselý na 77. místě. Ano, mužský tenis je po konci kariéry Tomáše Berdycha ve výrazném útlumu, ten by ale mohl poměrně rychle odeznít. Ve hře o finálovou účast na juniorské obdoby Turnaje mistrů (Next Gen ATP Finals) jsou i dva čeští zástupci - Jiří Lehečka a Tomáš Macháč.

ilustrační foto k pozvánce na ATP Valašska 2021

První turnaj 30. ročníku tenisového ATP Valašska se bude hrát v Luhačovicích

V sobotu 29. května začíná 30. ročník tenisového ATP Valašska. Seriál šesti turnajů ve dvouhře, jednoho turnaje ve čtyřhře a závěrečného Turnaje mistrů je i v letošní sezoně otevřený pro všechny neregistrované hráče nad 18 let a zároveň pro hráče, kteří už nejsou minimálně posledních sedm let registrovaní v žádném tenisovém oddíle.

Daniil Medveděv s trofeji pro šampiona Turnaje mistrů.

Oslavy? Nic pro mě, tvrdí ledový král Medveděv

Časy se mění i v tenisu a „velká trojka“ je pomalu, ale jistě na ústupu. Kdo by teď měl začít vyhrávat grandslamy? Třeba Dominic Thiem, hráč s fenomenální fyzičkou a bleskovým úderem. Nebo Stefanos Tsitsipas, okouzlující už v 22 letech ladnou a graciézní hrou. A co Alexander Zverev, mladík s drtivým servisem a skvělým forhendem (a rovněž poměrně dramatickým soukromým životem)?

Rafael Nadal po třináctém triumfu na Roland Garros

Nadal si po triumfu v Paříži vyslechl pochvalu od Federera. Ukončí sezonu?

"Tohle byla výzva," řekl Rafael Nadal po vítězství na French Open. Španělský tenista zase na kurtech v Paříži nenašel přemožitele, získal tu už třináctý grandslamový titul. "Hrál jsem úžasně," pochválil se 34letý rodák z Mallorky, jenž ve finále zničil Srba Novaka Djokoviče (6:0, 6:2 a 7:5).

Tomáš Berdych před deseti měsíci ukončil profesionální kariéru. Od té doby mimo jiné podnikl cestu do Jižní Afriky.

Berdych konce kariéry nelituje. Pomůže českému tenisu?

Odpočatý i uvolněný. Bývalý čtvrtý tenista světa Tomáš Berdych a rodák z Valašského Meziříčí po desíti měsících od ukončení kariéry promluvil nejen o současné tenisové bublině, ale také, jak se mu žije bez každodenní rutiny.

Radek Hořák a Martin Plášek

Tenisové ATP Valašska se bude hrát v Brumově, Zlíně a Vsetíně

V neděli 31. května začíná 19. ročník tenisového ATP Valašska. Seriál šesti turnajů ve dvouhře, dvou turnajů ve čtyřhře a závěrečného Turnaje Masters je i v letošní sezoně otevřený pro všechny neregistrované hráče nad 18 let a zároveň pro hráče, kteří už nejsou minimálně sedm let registrovaní v žádném tenisovém oddíle.  

Jaroslav Kučera

Jaroslav Kučera poprvé za 60 let kariéry zažil přerušení sezony takovou dobu

ROZHOVOR/ Je zvyklý být pořád v zápřahu. Bez sportu a další činnosti se cítí nesvůj. Dvaasedmdesátiletý stolně tenisový veterán Jaroslav Kučera ale vládní opatření zvládá. Individuálně se připravuje na další průběh sezony a přitom věří, že si letos ještě zaknihuje další úspěšné výsledky ve Velké ceně Česka a že se mu bude dařit i na Slovensku.  

Bez návštěvníků. Největší český barokní areál v Kuksu je do odvolání uzavřen. Safari Park Dvůr Králové nad Labem naopak zůstává otevřen.

Nejen trutnovské UFFO ruší program, zavřený je i Kuks, v Peci nebude pohár

Kulturní instituce ruší svůj program. Uzavřený je také barokní areál Hospitál Kuks. Stejně tak nebudou další akce, na kterých by se mohlo sejít sto a více lidí. Region reaguje na nařízení vlády s okamžitou platností, tedy od úterý 10. března. Základní a střední školy budou zavřené. Organizátoři zrušili Světový pohár FIS Masters Cup ve sjezdovém lyžování v Peci pod Sněžkou, jehož se měl zúčastnit velký počet závodníků z řady zemí, lázeňský ples v Janských Lázních nebo závody na historických lyžích Krakonošovi lyžníci v Malé Úpě. V Trutnově bude od pondělí 16. března zaveden prázdninový provoz MHD. Krkonošská lyžařská střediska zůstávají v provozu bez omezení.

stolní tenista KST Vsetín Libor Slováček

Vsetínský stolní tenista Libor Slováček je spokojený, když může chodit trénovat

ROZHOVOR/ Libor Slováček bude na sportovní rok 2019 určitě rád vzpomínat. Reprezentant KST Vsetín totiž vyhrál kategorii padesátníků ve Velké ceně Česka stolně tenisových veteránů. Druhý v této společnosti skončil další hráč ze Zlínského kraje Štefan Sagáčik z Valašského Meziříčí, bronzovou pozici obsadil českobudějovický Pavel Jašek. Loni v březnu se Slováček také podílel na postupu svého mateřského vsetínského klubu do druhé ligy.  

Jiří Novák

Tragická situace v českém tenise. U mužů nám chybí základna, říká Jiří Novák

Na přelomu milénia patřil k českým tenisovým tahounům. Na okruhu ATP vyhrál sedm singlových titulů, na žebříčku se v roce 2002 vyšplhal až na páté místo a zahrál si i na Turnaji mistrů, kde porazil tehdejší dvojku Andreho Agassiho. Jiří Novák měl více než zdatné nástupce v Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi, ale po nich už zeje na mužské scéně velká díra, což rodáka ze Zlína příliš netěší.  „Je to takový úpadek,“ říká v rozhovoru pro Deník Novák, jenž nyní trénuje v Prostějově mladé tenisty.

tenisový Turnaj mistrů ve Zlíně

Dušan Machala vyhrál tenisový Turnaj mistrů

Tenisová sezona 2019 na českém veteránském okruhu padesátníků na konci listopadu definitivně skončila. V závěrečném Turnaji mistrů v kategorii Open v halovém podniku na antuce ve Zlíně na Vršavě se mezi dvanácti kvalifikovanými hráči představili tři reprezentanti ze Zlínského kraje.  

Tomáš Berdych.

Pan Spolehlivý. Jak vypadala kariéra Tomáše Berdycha?

Pracovitý a houževnatý dříč s nesmírně silnou vůlí. Chladnokrevný a cílevědomý ranař. Tenista vymykající se průměru obdivuhodnou konzistentností výsledků. Zkrátka a dobře: „pan Spolehlivý“. Přibližně takhle se v posledních dnech mluvilo o Tomáši Berdychovi, který se o víkendu na londýnském Turnaji mistrů oficiálně rozloučil s tenisovou kariérou. Po sedmnácti letech opouští kolotoč turnajů ATP jako jeden z nejoceňovanějších hráčů své generace a rozhodně nejlepší český tenista moderní doby.

Tomáš Berdych.

Pan Spolehlivý. Jak vypadala kariéra Tomáše Berdycha?

Pracovitý a houževnatý dříč s nesmírně silnou vůlí. Chladnokrevný a cílevědomý ranař. Tenista vymykající se průměru obdivuhodnou konzistentností výsledků. Zkrátka a dobře: „pan Spolehlivý“. Přibližně takhle se v posledních dnech mluvilo o Tomáši Berdychovi, který se o víkendu na londýnském Turnaji mistrů oficiálně rozloučil s tenisovou kariérou. Po sedmnácti letech opouští kolotoč turnajů ATP jako jeden z nejoceňovanějších hráčů své generace a rozhodně nejlepší český tenista moderní doby.