Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

Roger Federer na Turnaji mistrů.

Federer se na Turnaji mistrů přiblížil postupu, ve hře zůstal i Murray

Londýn - Šestinásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska vyhrál také své druhé utkání na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně a přiblížil se postupu ze skupiny B. Japonce Keie Nišikoriho porazil druhý nasazený hráč za hodinu a devět minut 6:3, 6:2 hlavně díky úspěšnosti prvního podání a sedmi esům. 

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

Berdych zahájil Turnaj mistrů debaklem. Nejhorší zápas sezony, litoval

Londýn - Takový vstup do závěrečného podniku sezony pro osm nejlepších tenistů sezony nečekal. Tomáš Berdych opět nezvládl první zápas, se Stanem Wawrinkou prohrál za pouhých 58 minut 1:6, 1:6. Česká jednička mu tak neoplatila loňskou porážku. Stejným skóre poté Novak Djokovič deklasoval Marina Čiliče.

Roger Federer

Federer na Turnaji mistrů porazil Raonice, Nišikori zaskočil Murrayho

Londýn - Šestinásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska vstoupil do Turnaje mistrů vítězstvím 6:1 a 7:6 nad debutantem Milosem Raonicem z Kanady. Jiný nováček na finále sezony ATP byl úspěšnější – Japonec Kei Nišikori porazil v úvodním duelu skupiny B Brita Andyho Murrayho 6:4, 6:4.

Tomáš Berdych

V případě úspěchu na Turnaji mistrů může Berdych poskočit v žebříčku ATP

Praha – Popáté je tenista Tomáš Berdych na Turnaji mistrů a v ideálním případě ho čeká pět zápasů. Znamenalo by to, že by si zahrál poprvé finále a třeba premiérově v kariéře zakončil sezonu vítězným zápasem. Je to odvážná myšlenka, ale Berdych už není nováček, který si jede účast mezi elitou užít. V případě úspěchu by navíc mohl poprvé v kariéře poskočit na čtvrté místo světového žebříčku.

Rafael Nadal na turnaji v Šanghaji.

Nadal už je po operaci. Zpátky na kurt chce už v lednu

Madrid - Rafael Nadal už je po operaci slepého střeva a z nemocnice v Barceloně by měl být propuštěn nejpozději do 48 hodin po zákroku. Oznámil to mluvčí španělského tenisty, jenž kvůli problémům s apendixem ukončil před necelými dvěma týdny sezonu.

Tomáš Berdych se popáté za sebou kvalifikoval na Turnaj mistrů.

Berdych zná soupeře. Na Turnaji mistrů vyzve Djokoviče i Wawrinku

Londýn - Tomáš Berdych se na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně utká ve skupině s nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem, Stanem Wawrinkou a Marinem Čiličem. Druhou čtveřici tvoří Roger Federer, Andy Murray, Kei Nišikori a Milos Raonic. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně, hrát se začne v neděli.

Tomáš Berdych

Berdych po boji porazil Lópeze a je ve čtvrtfinále. Turnaj mistrů je blízko

Paříž - Tenistu Tomáše Berdycha dělí jedna výhra od postupu na Turnaj mistrů. Český hráč dnes v hale Bercy v Paříži zdolal Španěla Feliciana Lópeze 7:5, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále. K jistotě páté účasti v Londýně potřebuje devětadvacetiletý Berdych ve Francii dojít do semifinále.

Tomáš Berdych

Cesta do čtvrtfinále vede přes Španěla Lópeze. S Berdychem má aktivní bilanci

Paříž - Tomáš Berdych se v osmifinále halového turnaje v Paříži utká se španělským tenistou Felicianem Lópezem. Dvanáctý nasazený hráč vyřadil amerického kvalifikanta Sama Querreyho po setech dvakrát 6:4. Ve vzájemné bilanci s Berdychem má zatím třiatřicetiletý López lehce navrch, vyhrál šest z dosavadních jedenácti zápasů.

Tomáš Berdych.

Berdych zvládl první bitvu o Turnaj mistrů, Rosol neuhrál ani set

Paříž - Jeden uspěl, druhý končí. Tenista Tomáš Berdych se opět přiblížil účasti na Turnaji mistrů, ve 2. kole Masters v Paříži zdolal Francouze Adriana Mannarina 6:4, 6:7 a 6:2. Naopak Lukáš Rosol v úvodním zápase podlehl Belgičanovi Davidu Goffinovi 4:6 a 3:6.

Petra Kvitová na Turnaji mistryň.

Kvitová ukončí rok jako světová čtyřka. Berdych dál bojuje o Turnaj mistrů

Londýn - Česká tenistka Petra Kvitová klesla po Turnaji mistryň ve světovém žebříčku ze třetí na čtvrtou pozici. V mužském pořadí si naopak z šesté na pátou příčku polepšil Tomáš Berdych. Ten bude tento týden v Paříži usilovat o svou pátou účast na Turnaji mistrů, kterou mu jistě zaručí postup do semifinále.

Borna Čorič vyřadil Rafaela Nadala

Těžké časy Nadala. Basilej viděla, jak ho vyřadil mladý outsider

Basilej - Ne, vážně na tom není dobře. Španělský tenista Rafael Nadal ztroskotal na turnaji v Basileji nečekaně už ve čtvrtfinále, kde byl nad jeho síly teprve sedmnáctiletý Chorvat Borna Čorič. Druhý nasazený hráč, jenž v posledních týdnech užívá kvůli zánětu slepého střeva antibiotika, prohrál se 124. tenistou světového žebříčku 2:6, 6:7.

Rafael Nadal

Konec sezony. Nadal nepojede na Turnaj mistrů, čeká ho operace

Paříž - Španělský tenista Rafael Nadal po vyřazení ve čtvrtfinále v Basileji oznámil, že půjde na operaci slepého střeva a nebude startovat na Turnaji mistrů. Třetí hráč světového žebříčku upřesnil, že chirurgický zákrok podstoupí 3. listopadu, což pro něho znamená konec sezony.

Serena Williamsová schytala na Turnaji mistryň od Simony Halepové "kanára".

Šok na Turnaji mistryň. Serena schytala výprask: Hrála jsem trapně

Singapur - Takový výsledek mnozí nečekali. Světová tenisová jednička Serena Williamsová nezvládla na Turnaji mistrů svůj druhý duel, když proti Simoně Halepové uhrála jen dva gamy a dostala i "kanára". Ana Ivanovičová porazila Eugenii Bouchardovou 6:1, 6:3 a udržela si naději na postup do semifinále.

Tomáš Berdych s trofejí pro vítěze turnaje ve Stockholmu.

Berdych veze ze Švédska desátý titul, letenku na Turnaj mistrů zatím ne

Stockholm - Bylo to drama, ale zvládl ho. Tenista Tomáš Berdych získal jubilejní desátý titul v kariéře. Počet svých triumfů zaokrouhlil v neděli ve Stockholmu, kde splnil roli turnajové jedničky a ve finále porazil Bulhara Grigora Dimitrova po boji 5:7, 6:4 a 6:4. Zároveň se znovu přiblížil páté účasti na Turnaji mistrů za sebou.

Marin Čilič

Čilič zakončí sezonu snů na Turnaji mistrů, šanci má stále i Berdych

Londýn - Vítěz US Open Marin Čilič si poprvé v kariéře zahraje na Turnaji mistrů. Šestadvacetiletý Chorvat se kvalifikoval do Londýna jako celkově pátý tenista. Velkou šanci na účast ve finále sezony ATP Tour má i Tomáš Berdych, jemuž v letošním žebříčku patří sedmé místo.

Tomáš Berdych na turnaji v Šanghaji.

Berdych síly s Lendlem nespojí. Česká legenda je příliš vytížená

Praha - Tenisový světa se dalšího hvězdného spojení nedočkal. Tomáš Berdych se nedohodl na spolupráci s Ivanem Lendlem a bývalá světová jednička se jeho trenérem nestane. Nejlepší český hráč současnosti to oznámil po pondělní schůzce s Lendlem na kurtech pražské Sparty ve Stromovce.

Stanislas Wawrinka na turnaji v Monte Carlu.

Wawrinka se jako čtvrtý tenista kvalifikoval na Turnaj mistrů

Londýn - Stanislas Wawrinka má jako čtvrtý tenista jistou účast na listopadovém Turnaji mistrů v Londýně. Švýcarský vítěz Australian Open se tak připojil k Novaku Djokovičovi, Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi. Ve zbývajících třech týdnech se bude bojovat ještě o čtyři místa, Tomáš Berdych je v průběžném pořadí sedmý.

Tomáš Berdych na turnaji v Pekingu.

Bez titulu je potkal pád. Kvitová je čtvrtá, Berdych dál bojuje o Turnaj mistrů

Londýn - Prožili skvělý týden, dostali se do finále… Jenže ani to nestačilo: nejlepší čeští tenisté si přes úspěšná tažení v Pekingu ve světových žebříčcích o místo pohoršili. Petra Kvitová klesla z třetí příčky na čtvrtou v pořadí dvouhry WTA a Tomáš Berdych z šestého místa na sedmé v žebříčku ATP.

Petra Kvitová na turnaji ve Wu-chanu.

Titul číslo čtrnáct zajistil Kvitové Singapur. Uspěje i Berdych?

Prostějov – Špatný začátek letošní sezony je dávno zapomenut, tenistka Petra Kvitová v dalších měsících rázně zahnala pochybnosti o svých špičkových kvalitách a vše potvrdila sobotním triumfem na turnaji v čínském Wu-chanu. Díky svému čtrnáctému titulu kariéry si předčasně zajistila postup na Turnaj mistryň do Singapuru. Její oddílový kolega z Prostějova Tomáš Berdych je rovněž na dobré cestě postoupit popáté v řadě na Turnaj mistrů do Londýna.

Rafael Nadal na Wimbledonu.

Nadal po zranění otestoval formu v exhibici: Cítím velkou motivaci

Astana - Rafael Nadal si po dlouhé zdravotní pauze opět vychutnal triumf na centrálním dvorci. Španělský tenista, jenž kvůli problémům se zápěstím téměř tři měsíce nehrál, porazil ve štědře dotované exhibici v Astaně Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.

LOŇSKÉ VÍTĚZSTVÍ na Dobrušském poháru budou na čtyřiadvacátém ročníku obhajovat královéhradečtí White brothers.

Sedmdesát týmů na DOPO

Dobruška – Nadcházející víkendové dny bude na dobrušském Městské stadionu Václava Šperla patřit 24. ročníku Dobrušského poháru, jednomu z největších turnajů v malém fotbale.

Rafael Nadal na Wimbledonu.

Djokovič a už i Nadal. Turnaj mistrů v Londýně má dva jisté účastníky

Londýn - Rafael Nadal je po Srbu Novaku Djokovičovi s velkým předstihem druhým tenistou, který má zajištěnou účast na listopadovém Turnaji mistrů v Londýně. Současný druhý hráč světového žebříčku tak bude mít další pokus zaútočit na cenný titul, který v jeho bohaté sbírce chybí.