Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

Tomáš Berdych

Berdych porazil ve stockholmském finále Socka a obhájil titul

Stockholm - Tenista Tomáš Berdych obhájil vítězství na turnaji ve Stockholmu a ve švédské metropoli triumfoval potřetí během čtyř let. Po finálové výhře 7:6, 6:2 nad Jackem Sockem ze Spojených států získal třicetiletý český hráč dvanáctý titul v kariéře.

Tomáš Berdych.

Berdychův soupeř skrečoval semifinále. O titul se český tenista utká se Sockem

Stockholm - Jedno vítězství dělí Tomáše Berdycha od obhajoby titulu na tenisovém turnaji ve Stockholmu. V dnešním semifinále s Kypřanem Marcosem Baghdatisem vyhrál první set 6:1, pak jeho soupeř zápas skrečoval kvůli zranění. O druhý letošní titul po nedávném triumfu v čínském Šen-čenu bude Berdych v neděli hrát s Američanem Jackem Sockem.

Tomáš Berdych.

Berdych zahájí obhajobu ve Stockholmu proti Zverevovi

Stockholm – Tenista Tomáš Berdych zahájí pouť za obhajobou titulu na halovém turnaji ve Stockholmu proti Alexandru Zverevovi. Český vítěz turnaje z roku 2012 a 2014 měl coby nejvýše nasazený v prvním kole volno a s mladým Němcem se utká poprvé v kariéře.

Karolína Plíšková.

Kvitová s Berdychem mají Turnaj mistrů jistý, Plíšková musí v Moskvě do finále

Praha - Tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych mají od minulého týdne jistý start na Turnajích mistrů a jsou shodně pátí ve světových žebříčcích. Lucie Šafářová klesla v pořadí WTA Tour ze sedmého na deváté místo, ale v boji o Turnaj mistryň je sedmá. Karolíně Plíškové patří patnácté místo a v pořadí sezony je dvanáctá a musí dojít v Moskvě do finále, aby měla šanci se do Singapuru kvalifikovat.

Finále Roland Garros: Stanislas Wawrinka

Na Turnaji mistrů si zahraje také Wawrinka, šanci má i Berdych

Londýn - Čtyři místa jsou obsazená, čtyři zbývají. Švýcarský tenista Stan Wawrinka se kvalifikoval na letošní Turnaj mistrů v Londýně. Na závěrečném podniku sezony si úřadující šampion Roland Garros zahraje třetí rok po sobě. Loni i předloni se probojoval do semifinále.

Andy Murray.

Murray si zajistil účast na Turnaji mistrů a pak říkal: To je kontrast

Montreal - Spočítáno. Andy Murray je druhým tenistou, který se kvalifikoval na listopadový Turnaj mistrů na jeho domácí půdě v Londýně. Jako první měl jistotu už na začátku června lídr žebříčku Srb Novak Djokovič. Tomáš Berdych je v tomto pořadí pátý a musí si na jistotu počkat.

Stěžery GD Sportswear cup. Ilustrační fotografie.

Přihlaste se na futsalový turnaj Stěžery Cup 2015

Stěžery /KRÁTCE ZE SPORTU/ - Flamengo Hradec Králové a C.K. Fugas Hradec Králové pořádají ve dnech 11. a 12. července 2015 na stěžerském fotbalovém hřišti 27. ročník mezinárodního turnaje ve futsalu (dvacet až třicet mužstev) a 2. ročník turnaje starých gard (deset mužstev) Stěžery Cup 2015.

Nedaleko Paříže se utkala nejlepší osmička fleretistů planety včetně brněnského šermíře Alexandera Choupenitche (vpravo).

Fleretista Choupenitch okusil ve Francii rychlý šerm mistrů

Brno – Ve dvaceti letech dokazuje brněnský fleretista Alexander Choupenitch svou příslušnost ke světové elitě na každém klání. A jasně ji dokládá účast na Turnaji mistrů, kam se dostal jako první český šermíř v historii. „Řadím ji k největším úspěchům, na které jsem dosáhl. Považuji za čest patřit k nejlepším na světě," hlásí Choupenitch.

Šermíř Alexander Choupenitch.

Šermíř Choupenitch se jako první Čech představí na Turnaji mistrů

Melun Val de Seine - Alexander Choupenitch se jako první český šermíř v historii kvalifikoval na Turnaj mistrů pro osm nejlepších fleretistů světa. Dvacetiletý závodník běloruského původu se v pátek zúčastní sedmého ročníku prestižní akce ve francouzském městě Melun nedaleko Paříže.

Tradiční turnaj v kolové letos změnil název z Turnaje mistrů na Grand Prix Šitbořice, který ovládla rakouská dvojice z Höchstu Simon König a Florian Fischer.

OBRAZEM: Bývalý Turnaj mistrů v kolové ovládli favorizovaní Rakušané

Šitbořice - Zcela zaplněná šitbořická sokolovna žila celou sobotu kolovou. Bývalý Turnaj mistrů světa, od letošního 29. ročníku nazývaný Grand Prix Šitbořice, vyhrála podle očekávání rakouská dvojice z Höchstu Simon König a Florian Fischer, která utrpěla v pěti zápasech jedinou porážku.

Jaroslav Kučera s vavříny.

Slavičínský Kučera je slovenský mistr

Slavičín – Reprezentant SK Slavičín Jaroslav Kučera vybojoval titul mistra Slovenska stolnětenisových veteránů v mužské kategorii šedesátníků. Matador z Valašska uspěl v závěrečném Turnaji mistrů osmi nejlepších hráčů v Martině, kde se mu podařilo porazit všech sedm soupeřů.

ŠEST MUŠKETÝRŮ. Účastníci sedmého ročníku squashového turnaje mistrů. Zleva vítězný Josef Jarkovský (Domašín), Luboš Řehák (Val, 4. místo), Miroslav Sixta ( Dobruška, 2.), Jan Zachrla (Jihlava, 3.), Pavel Sixta (Deštné v O. h., 6.) a David Handl (Hradec,5

Na turnaji mistrů nebyla nouze o překvapení. Vládla zkušenost

Letošní vánoční turnaj mistrů ve squashi ve sportovním centru v Novém Městě nad Metují přinesl dramatický průběh se spoustou překvapivých výsledků a v konečném pořadí paradoxních umístění. Přestože se prestižní turnaj ve sportovním centru v Novém Městě nad Metují hrál tradičně na Štěpána už posedmé, má doposud pouze dva vítěze a nic na tom nezměnilo ani letošní klání, přestože král posledních tří ročníků tentokrát senzačně totálně zklamal.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze Wimbledonu.

Zasloužené tituly. Djokovič a Serena nejlepšími tenisty roku podle ITF

Londýn - Ovládli jeden z grandslamů, triumfovali na Turnaji mistrů a mistryň a zakončili sezonu jako světové jedničky. Novak Djokovič ze Srbska a Američanka Serena Williamsová byli vyhlášeni nejlepšími tenisty za rok 2014 podle Mezinárodní tenisové federace (ITF). Djokovič získal cenu počtvrté, Williamsová popáté.

Ilustrační foto.

Nahodil a Křen vypadli v tenisovém Turnaji mistrů ve čtvrtfinále

Region – Dva reprezentanti zlínského okresu valašskokloboucký Jan Nahodil a Karel Křen z Luhačovic postoupili do čtvrtfinále v kategorii Open v závěrečném turnaji sezony českých tenisových padesátníků, kterým bylo Masters dvanácti nejlepších hráčů v Hranicích na Moravě.

Ilustrační foto

Kučera vyhrál Turnaj mistrů, bere stříbro

Slavičín – Jaroslav Kučera z SK Slavičín zvítězil v závěrečném osmém podniku české stolnětenisové veteránské Velké ceny, kterým byl Turnaj mistrů v Hluku. V celkovém hodnocení celoroční soutěže obsadil matador z Valašska stříbrnou příčku.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze Turnaje mistrů.

Djokovič vyrovnal Lendla. Na Turnaji mistrů slaví hattrick, Federer se zranil

Londýn - K očekávanému finále snů na Turnaji mistrů nedošlo. Šampionem se stal bez boje srbský tenista Novak Djokovič. Jeho soupeř Roger Federer ze Švýcarska k bitvě nenastoupil, na kurt jej nepustilo zranění zad, které si přivodil ve vyčerpávajícím sobotním semifinále s krajanem Stanem Wawrinkou.

Novak Djokovič v semifinále Turnaje mistrů.

Turnaj mistrů nabídne finále snů. Obhájce Djokovič vyzve Federera

Londýn - Překvapení nedopustil. Nejlepší tenista světa Novak Djokovič sice v semifinále Turnaje mistrů proti Kei Nišikorimu ztratil poprvé v Londýně set, postup do finále si ovšem po výhře 6:1, 3:6, 6:0 pohlídal. O titul si zahraje s Rogerem Federerem, který porazil ve třísetové bitvě krajana Stana Wawrinku 4:6, 7:5, 7:6.

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

Berdych hledá superkouče: Tvrdší trenér? Přísný dril nemusí být správný

Londýn - Tenista Tomáš Berdych už před Turnajem mistrů řekl, že by rád doplnil svůj realizační tým o osobnost. Jednání s Ivanem Lendlem ve spolupráci nevyústila a aktuálně má sedmý hráč světa v hledáčku jiného odborníka. Jeho jméno ale prozradí až v momentu, pokud si podají ruce na známku dohody.

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

Konec snu i sezony. O osudu Berdycha na Turnaji mistrů rozhodl Djokovič

Londýn - Byl bez šance. Tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů o senzaci nepostaral, v závěrečném duelu skupiny A prohrál s Novakem Djokovičem 2:6, 2:6 a v Londýně končí. Srb si naopak zajistil postup do semifinále z prvního místa, navíc je jisté, že zakončí sezonu potřetí v kariéře jako světová jednička.

Andy Murray (vlevo) gratuluje k výhře Rogeru Federerovi.

Federer byl rád, že Murraymu nenadělil dva "kanáry": Nelíbí se mi to

Londýn - Roger Federer ve čtvrtek večer v Londýně málem zopakoval bezchybný výkon a vítězství dvakrát 6:0, což dokázal v historii Turnaje mistrů jako jediný tenista. Domácí Andy Murray však na poslední chvíli druhého "kanára" odvrátil, byť ho dělily od totálního debaklu jen dva míčky.

Roger Federer na Turnaji mistrů.

Federer smetl Murrayho a s Nišikorim postupuje dál

Londýn - Švýcarský tenista Roger Federer si při 13. účasti na Turnaji mistrů zahraje už podvanácté semifinále a spolu s ním ze skupiny B postoupil japonský nováček Kei Nišikori. Šestinásobný šampion Federer deklasoval v londýnské O2 areně domácího Andyho Murrayho 6:0 a 6:1, Nišikori otočil zápas s náhradníkem Davidem Ferrerem a obsadil druhé místo.

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

Djokovič je ve formě. Berdych ví, že musí předvést životní výkon

Londýn - Potřetí za sebou čeká Tomáše Berdycha na závěr bojů ve skupině na Turnaji mistrů světová jednička. Loni prohrál napínavou třísetovou bitvu se Španělem Rafaelem Nadalem a v pátek v Londýně narazí na Srba Novaka Djokoviče hrajícího ve velké formě. Podle trenéra Tomáše Krupy ze sebe musí Berdych dostat výkon na hranici možností, aby uspěl.

Milos Raonic

Raonic má natržený sval. Na Turnaji mistrů ho zastoupí David Ferrer

Londýn - Kanadský tenista Milos Raonic odstoupil z Turnaje mistrů. Osmý hráč světového žebříčku se omluvil kvůli zranění stehenního svalu krátce před dnešním zápasem s Japoncem Keiem Nišikorim. V duelu skupiny B ho v Londýně od 15:00 SEČ zastoupí náhradník David Ferrer ze Španělska.

Tomáš Berdych poprvé vyhrál na Turnaji mistrů.

6:3, 6:1! Berdych porazil Čiliče a semifinálový sen na Turnaji mistrů žije

Londýn - Uf! Tenista Tomáš Berdych má stále naději na postup do semifinále Turnaje mistrů. Sedmý hráč světa v londýnské O2 areně porazil Chorvata Marina Čiliče 6:3 a 6:1, ve skupině A tak má na kontě výhru a porážku. V pátek bude hrát se světovou jedičkou Srbem Novakem Djokovičem, který zdolal Švýcara Stana Wawrinku 6:3, 6:0 a má na kontě druhou výhru.

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů.

O Berdycha se stará bývalý fyzioterapeut fotbalistů Monaka. Došlo i na stravu

Londýn - Postarší muž v brýlích je novým členem týmu tenisty Tomáše Berdycha. Od asijské série turnajů českou jedničku doprovází dánský fyzioterapeut Per Bastholt, který dlouhá léta pracoval na okruhu ATP a loni se staral o tělo či výživu bývalé světové jedničce Victorii Azarenkové z Běloruska