Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

Český tenista Tomáš Berdych v 1. kole US Open.

Loučení daviscupového rytíře Tomáše Berdycha. Začíná nová éra

Něco končí, něco začíná. Závěr letošní tenisové sezony se nese ve znamení symbolického předělu: zatímco Tomáš Berdych dnes dá v Londýně na Turnaji mistrů sbohem své veleúspěšné kariéře, v níž nechyběly ani dva daviscupové tituly, slavné klání o „salátovou mísu“ v pondělí vstoupí do zcela nové éry.

Český tenista Tomáš Berdych na snímku z ledna 2019

Pracant a inteligentní hráč. Berdych věděl, co chce, vzpomíná Krupa

S kariérou se loučící Berdych byl podle svých někdejších trenérů Jaroslava Navrátila a Tomáše Krupy tenisově inteligentní a konzistentní hráč. Chybí mu jen grandslamový titul, ale měl podle Navrátila smůlu, že hrál v éře Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče.

Tomáš Berdych na Australian Open.

Berdych ukončí kariéru. Rozloučí se na londýnském Turnaji mistrů

Tenista Tomáš Berdych podle očekávání ukončí po sedmnácti letech kariéru. Někdejší finalista Wimbledonu a čtvrtý hráč světa oznámí odchod ze scény v sobotu na Turnaji mistrů, což deníku Blesk řekl jeho otec Martin Berdych. Sám hráč ve vyjádření na sociálních sítích fanouškům vzkázal, že to mělo být malé překvapení a ať vydrží do soboty, kdy zveřejní více informací.

Rafael Nadal.

Nadal s otazníkem, šance pro mladé hráče. Blíží se Turnaj mistrů

Těžko se tomu věří, ale v neskutečně našlapané bilanci úspěchů Rafaela Nadala dodnes schází jedna položka. Vítěz devatenácti grandslamů, držitel dvou zlatých olympijských medailí a čtyřnásobný daviscupový šampion totiž nikdy nevyhrál Turnaj mistrů. Závěrečné klání roku za účasti osmi nejúspěšnějších tenistů je totiž v lecčems specifické.

Petra Kvitová na Turnaji mistryň

Bez výhry. Petra Kvitová končí na Turnaji mistryň, nepostoupila ze skupiny

Tenistka Petra Kvitová na Turnaji mistryň nepostoupila ze skupiny. V čínském Šen-čenu prohrála i třetí zápas, světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie dnes podlehla jednoznačně 4:6 a 2:6. Bartyová se díky tomu dostala do semifinále. O druhé postupové místo z Červené skupiny se v přímém souboji utkají Belinda Bencicová ze Švýcarska a nizozemská náhradnice Kiki Bertensová.

Tomáš Berdych na Australian Open.

Nejlepší hráč bez grandslamu? Berdych nemá čeho litovat, míní experti

Když se přibližně před rokem setkal v pražské Stromovce v sídle tenisové Sparty s novináři, působil odpočatě, zrelaxovaně a neskrblil humorem. Tomáš Berdych byl v tu chvíli už čtvrt roku bez tenisu, dával si do pořádku pochroumaná záda. Nešlo přehlédnout, jak mu odpočinek od bláznivého kolotoče ATP svědčí.

Tomáš Berdych na Australian Open.

Nejlepší hráč bez grandslamu? Berdych nemá čeho litovat, míní experti

Když se přibližně před rokem setkal v pražské Stromovce v sídle tenisové Sparty s novináři, působil odpočatě, zrelaxovaně a neskrblil humorem. Tomáš Berdych byl v tu chvíli už čtvrt roku bez tenisu, dával si do pořádku pochroumaná záda. Nešlo přehlédnout, jak mu odpočinek od bláznivého kolotoče ATP svědčí.

GRAND SLAM ATP Valašska ve Zlíně 2019

Favoritem turnaje mistrů ATP Valašska je Martin Plášek z Luhačovic

V sobotu skončí 28. ročník tenisového ATP Valašska. Hlavním aspirantem na zisk celkového prvenství na letošním okruhu je Martin Plášek. Luhačovický tenista vyhrál poslední šestý turnaj ve Zlíně a favoritem je také v závěrečném Turnaji mistrů, který se bude hrát v Brumově.  

Z mölkkového turnaje ve Stranném.

Ve Stranném se bojovalo o postup na mistrovství světa v mölkky

/FOTOGALERIE/ V obci Stranný si dali o uplynulém víkendu dostaveníčko hráči mölkky, čtvrtého ročníku zdejšího Turnaje mistrů, který byl vrcholem letošní pohárové sezony, se zúčastnilo 26 týmů. Vítězem putovního poháru se stal tým Semtamťuk z Jablonce nad Jizerou, který si zároveň vybojoval startovné a právo reprezentovat ČR na srpnovém mistrovství světa ve francouzském Samoëns.

Radek Štěpánek, Ctislav Doseděl, Petr Pála a Pavel Vízner v exhibiční čtyřhře na Moneta Czech Open.

Štěpánek: Rodičům patří dík. Manželka a dcera jsou moje největší vítězství

Půl roku po velkolepé rozlučce v pražské O2 areně znovu na kurtu bavil fanoušky. Tentokrát Radek Štěpánek zavítal do Prostějova, kde se exhibičním zápasem loučil s místním turnajem. Především ale poděkoval svým rodičům, kteří nechyběli na tribuně. „Bez nich bych neměl šanci se na tenisovou cestu vydat. Patří jim ten největší dík,“ dojemně vzkazoval rodák z Karviné.

ATP Valašska. Ilustrační foto

Tenisové ATP Valašska se bude hrát v Brumově a ve Zlíně

Ve středu 1. května začíná 18. ročník tenisového ATP Valašska. Seriál šesti turnajů ve dvouhře, jednoho turnaje ve čtyřhře a závěrečného Turnaje Masters je i v letošní sezoně otevřený pro všechny neregistrované hráče nad 18 let a zároveň pro hráče, kteří už nejsou minimálně sedm let registrovaní v žádném tenisovém oddíle.  

Andy Murray.

Murray je po operaci, má kovovou kyčel. Vrátí se ještě na dvorce?

Vítěz tří tenisových grandslamů Andy Murray podstoupil druhou, složitější operaci problémové pravé kyčle. Bývalý lídr světového žebříčku zákrok podstoupil v pondělí a kloub má po něm vybaven kovovým povrchem. Zda se mu podaří rozloučit se s kariérou na kurtu, není zatím jasné.

Šipky: Dvě zlata z Turnaje mistrů.

Šipky: Dvě zlata z Turnaje mistrů

Hradec Králové - Hanácká metropole Olomouc hostila špikařský Turnaj Bulls mistrů, který je jedním z vrcholů sezony jednotlivců. Úspěch zde slavili zástupci z Hradce Králové.

stolní tenista Štefan Sagáčik

V Hluku se koná Turnaj mistrů České Velké ceny Masters

Libor Slováček, Štefan Sagáčik a Jaroslav Kučera chtějí v turnaji mistrů v Hluku ve stolně tenisové Velké ceně Masters potvrdit prvenství. Příznivci veteránského stolního tenisu mají o víkendu možnost vidět na Slovácku spoustu kvalitních českých i slovenských hráčů. V Hluku se totiž koná Turnaj mistrů České Velké ceny Masters.  

Laver cup, Tomáš Berdych

Trápení se zády pokračuje. Berdych vynechá i US Open

Od roku 2004, kdy se poprvé zúčastnil všech čtyř grandslamů v sezoně, si Tomáš Berdych budoval pověst železného muže. Absolvoval celkem 52 grandslamů v řadě bez jediné absence. Až předloni se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit US Open a jeho obdivuhodná série skončila. V loňském roce ovšem znovu zvládl kompletní „velkou čtyřku“.

Fernando Verdasco a David Marrero.

Wimbledonem zmítá skandál. Španělští tenisté možná zmanipulovali utkání čtyřhry

Tenis sportem džentlmenů? V některých případech zřejmě bývávalo. Španělé Fernando Verdasco a David Marrero jsou momentálně vyšetřováni z podezření ovlivnění zápasu čtyřhry. Dvojice, která byla ve wimbledonském střetnutí s duem Souza-Mayer favoritem, prohrála po čtyřech setech, přičemž hodinu před zápasem zaznamenala jedna ze sázkových kanceláří neobvyklé vklady z podezřelých účtů.

Jaké bude panovat letos na Prosperita Open počasí?

Chorvatský přemožitel Rosola postoupil v Ostravě do čtvrtfinále

Ostrava – Tenisový turnaj Prosperita Open pokračoval ve středu na antukových kurtech SC Ostrava v Komenského sadech zápasy 2. kola. Dařilo se Chorvatu Nino Serdarušičovi. Přemožitel českého daviscupového reprezentanta Lukáše Rosola si poradil také s Francouzem Millotem, který po prohraném prvním setu zápas skrečoval.

Čeští tenisté se radují z triumfu v Davis Cupu v roce 2012.

Reforma, nebo hřebík do rakve? Slavný Davis Cup je na rozcestí

Když něco změnit, tak od základů. To si zřejmě řeklo vedení Mezinárodní tenisové federace (ITF) v čele s Davidem Haggertym. Moudří muži a ženy v čele téhle organizace již léta slýchají stížnosti na stávající podobu Davis Cupu. Slavná týmová soutěž prý chřadne, její prestiž upadá. I řekli si, že boje o „salátovou mísu“ zreformují.

Stolní tenistka Hana Matelová.

Grand Finals je splněný sen. Teď chceme medaili z Evropy, hlásí Matelová

Brno – Co je Turnaj mistrů pro tenisty, to je Grand Finals pro stolní tenisty. A právě na prestižním turnaji pro nejúspěšnější hráče roku se poprvé v historii představila v deblu česká reprezentantka. Místo si v kazašské Astaně vybojovala Hana Matelová se slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou.

Roger Federer

Smutná tečka za sezonou snů. Federer ale konec neplánuje

Ruku na srdce kdo nepředpokládal, že letošní Turnaj mistrů vyhraje Roger Federer? Řada elitních tenistů se tentokrát dostaveníčka hvězd na závěr sezony neúčastnila, světovou jedničku Rafaela Nadala navíc zastavilo zranění hned po prvním zápase. Federer celý rok drtil všechno, co se mu postavilo do cesty, a byť se to zdá neuvěřitelné, znovu (pokolikáté už?) posouval hranice možného.

stolní tenista Zdeněk Dorňák

Stolně tenisový zápisník Lubomíra Hotaře

Ve víkendových ligových stolně tenisových soutěžích se nejvíc dařilo druholigovému kolektivu žen Vsetína a celku Šarov ve 3. lize mužů. Ani tento týden si stolní tenisté neodpočinou. Vrchol sezony mají před sebou nejlepší čeští veteráni, kteří si v sobotu v Hluku zahrají v jedenácti kategoriích Turnaj mistrů.   

Ilustrační foto.

Cenný titul. Jedlička ovládl Turnaj mistrů

Jičín - Cross-golfisté ukončili sezónu jako každý rok turnajem nejvyšší kategorie, a to Turnajem mistrů 2017. Čtyřicet účastníků přijelo za Rychnov nad Kněžnou do Orlických hor.

Tomáš Berdych.

Měsíce s bolestí v zádech. Berdych chce být fit pro další sezonu

Méně turnajů než v letošním roce odehrál Tomáš Berdych naposledy v roce 2004. To mu ještě nebylo ani dvacet let a teprve se rozkoukával ve světě profesionálního tenisu. A rozkoukal se zdatně víc než šest let patřil do první desítky žebříčku ATP, sbíral turnajové tituly a vybudoval si pověst jednoho z nejstabilnějších hráčů světové elity.

Nový trenér Tenisové akademie Slovácko Lukáš Gorecký

Nový trenér Tenisové akademie Slovácko: Chceme vychovávat nejen dobré sportovce

ROZHOVOR/ Lukáš Gorecký má za sebou úspěšnou tenisovou kariéru, coby junior několikrát vyhrál mistrovství České republiky, se skvělými výsledky hrál i v zahraničí. Jeho tenisová pouť ho nyní zavedla na Uherskohradišťsko. Jako nový trenér Tenisové akademie Slovácko se bude starat o to, aby se z malých dětí stali nejen úspěšní sportovci, ale především silné osobnosti.

Vítězný tým ECKG Kladno

První junioři jsou už dědky. Grandpappas ovládli turnaj veteránů

Kladno – Čtvrtý ročník turnaje veteránů Kladenska se stal kořistí hokejbalistů ECKG. Tým, který kdysi začínal jako vlastně první kladenská hokejbalová mládež, dorostl do věku „dědků“, tedy nad hranici pětatřiceti roků, a protože hokejbal umí a jeho hráči jsou fyzicky pořád ještě vysoko, odvezl si zaslouženě trofej.

Tomáš Berdych porazil Dominika Thiema z Rakouska a je ve čtvrtfinále Wimbledonu

Válka slov na Wimbledonu? Berdych má Federera za boha

Milujete rozepře? Pokud ano, dnes vás asi tihle dva tenisté nepotěší. Přesto se máte na co těšit: Wimbledon uvidí semifinále mezi Tomášem Berdychem a Rogerem Federerem. Pravděpodobně to bude pořádná válka. Ale jen co se týče boje na kurtu.

Andy Murray, vítěz Turnaje mistrů a světová tenisová jednička.

Další triumf pro Murrayho: BBC ho zvolila sportovní osobností roku

Londýn - Tenista Andy Murray se stal podruhé za sebou britskou sportovní osobností roku. Anketu BBC ovládl celkově potřetí v kariéře, což se dosud žádnému sportovci nepodařilo. Devětadvacetiletý Skot, jenž se letos probojoval na první místo světového žebříčku, si ocenění vysloužil mimo jiné i druhým triumfem ve Wimbledonu, obhajobou zlaté olympijské medaile a vítězstvím na Turnaji mistrů.

Jablonecký kulečníkář Janis Ziogas v akci.

Zápas jim trval tři hodiny

Jablonec n. N. - Nejlepší hráči kulečníku se sešli na Turnaji mistrů. Devět držitelů titulu mistra republiky bojovalo o nejlepší umístění v Bohumíně.

Milos Raonic

Raonic se rozešel s trenérem Moyou: Skvělý rok, zůstáváme přáteli

Montreal - Třetí tenista světového žebříčku Kanaďan Milos Raonic po vydařené sezoně ukončil spolupráci s trenérem Carlosem Moyou. S bývalým španělským grandslamovým šampionem a světovou jedničkou se připravoval rok. Letos mu Moya pomohl do finále Wimbledonu, do semifinále Australian Open i Turnaje mistrů. Druhý Raonicův kouč Ital Riccardo Piatti ve funkci zůstal.

Ilustrační foto

Na „Turnaji mistrů" patřili zástupci Českolipska mezi ty nejlepší

Česká Lípa - Po odehrání sedmi Velkých cen stolních tenistů, konaných v průběhu letošního roku po celé České republice, se střetli nejlepší hráči a hráčky starší 40 let na tzv. „Turnaji pravdy", jak se setkání veteránů o jedenáct titulů v jedenácti kategoriích říká.

Juan Martín del Potro ve finále Davis Cupu proti Chorvatsku.

Del Potro srovnal finále Davis Cupu, udolal ranaře Karloviče

Záhřeb - Kdo usedne na daviscupový trůn? Finále je po pátečních dvouhrách vyrovnané 1:1. Lépe začali tenisté Chorvatska, o první bod se postaral Marin Čilič. Domácí jednička udolala v pěti setech Federica Delbonise 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2. Poté ale potvrdil roli favorita i Juan Martín del Potro, který porazil Iva Karloviče 6:4, 6:7, 6:3, 7:5. V sobotu je na programu čtyřhra.

Dušan Machala

Dušan Machala má před Turnajem mistrů skvělou formu i výbornou výchozí pozici

Zlín – Skvělou výchozí pozici má před posledním podnikem sezony české amatérské Senior's Tour padesátníků zlínský Dušan Machala. Tenisový matador z krajského města ovládl poslední turnaj ve dvouhře ve Valašském Meziříčí i deblový podnik na Mladcové. Je tak blízko k celkovému triumfu v celé letošní sérii.