Kreativ

ŠTÍTEK: ATP World Tour Finals

Mistři z Chrudimi nepřipustili překvapení ani náhodou... // SAT-AN Kladno - FK ERA-PACK Chrudim 2:8 (1:3), 1. liga futsalu, hráno 3.10.2011

Satani jedou na finále poháru bez Friče, ale s odhodláním

Kladno – Uprostřed léta čeká prvoligové futsalisty SAT-ANu Kladno docela zajímavé měření sil. V pátek večer vyběhnou na palubovku v Mladé Boleslavi, kde se utkají ve finále středočeské části Poháru FAČR s ambiciózním nováčkem 2. ligy – Malibu. Začátek je ve 20 hodin.

Olympik Mělník na Turnaji mistrů

FOTO: Olympik bral na premiérovém Turnaji mistrů bronz

Česká Lípa – Mezi osmnácti účastníky premiérového českolipského Turnaje Mistrů futsalových soutěží si v sobotu nejlépe vedl FC Baník Chomutov. Tým, který v loňské sezóně postoupil do krajského přeboru.

Hasiči ve Žďáru se věnují hlavně požárnímu sportu.

Hasiči ve Žďáru slaví 105 let

Žďár – U Nové Včelnice na rozhraní Jihočeského kraje a  Vysočiny se nachází malá obce Žďár se stovkou trvale přihlášených obyvatel. Právě zde žijí lidé, kde jejich předci před 105 lety založili sbor dobrovolných hasičů.

Futsal - ilustrační foto.

Olympik se zúčastní prestižního Turnaj mistrů

Mělník – Budou u premiéry zbrusu nového projektu. Futsalisté Olympiku Mělník se jako vítězové západní skupiny 2. ligy zúčastní Turnaje mistrů. Ten se uskuteční v sobotu 28. června v České Lípě.

V sobotu naostro startuje Senior's Cup 2014 tenisových padesátníků

Region – Prvním singlovým turnajem v sobotu naostro začíná 6. ročník Senior's Cupu pro tenisové amatéry nad padesát let. Do celostátního měření sil se zapojí také spousta hráčů z našeho regionu. Ti budou znovu patřit k nejlepším tenistům této věkové kategorie.

Jaroslav Kučera s vavříny.

Kučera je slovenský mistr stolněte­nisových veteránů

Slavičín – Reprezentant SK Slavičín Jaroslav Kučera vybojoval titul mistra Slovenska pro rok 2013 stolněte­nisových veteránů v mužské kategorii šedesátníků. Matador z Valašska uspěl v závěrečném Turnaji mistrů osmi nejlepších hráčů v Martině, kde se mu podařilo porazit všech sedm soupeřů.

Novak Djokovič na Masters v Paříži.

Djokovič lepší než Nadal. Se Serenou Williamsovou jsou tenisty roku

Londýn - Američanka Serena Williamsová a Srb Novak Djokovič byli stejně jako vloni vyhlášeni nejlepšími tenisty roku 2013 podle mezinárodní federace ITF. Druhý muž světového žebříčku Djokovič opanoval volbu potřetí za sebou, jednička ženského pořadí Williamsová triumfovala celkově počtvrté.

Ilustrační foto

Slavičínský Kučera vybojoval stříbro

Slavičín – Jaroslav Kučera z SK Slavičín vybojoval stříbrnou pozici v celkovém hodnocení Velké ceny České republiky masters stolních tenistů. Slavičínský matador byl úspěšný i v závěrečném osmém podniku této sezony. Na Turnaji mistrů v Hluku totiž obsadil rovněž druhou příčku.

Srbský reprezentant Novak Djokovič 13. listopadu v Bělehradě na tiskové konferenci před finále tenisového Davisova poháru Srbsko - ČR.

Trénoval jsem tři hodiny na antuce, smál se Djokovič

Bělehrad - Tenista Novak Djokovič je před finále Davisova poháru v dobrém rozpoložení. Jednička Srbů v boji s českými obhájci titulu dnes v Bělehradě doufala, že zažije stejnou radost a emoce jako před třemi lety, kdy Srbové poprvé v historii "salátovou mísu" získali.

Tomáš Berdych v Bělehradě na tréninku českých tenisových reprezentantů.

Tenista Berdych je připraven na tři zápasy a pekelnou atmosféru

Bělehrad - Tenisová sezona je téměř u konce a sil už moc nezbývá, Tomáš Berdych je ale připraven ze sebe jako loni vydat ještě jednou to nejlepší, aby pomohl týmu ve finále Davisova poháru. Letos už má za sebou znovu pořádnou porci 77 zápasů, teď ještě přidá v Srbsku další s cílem zaútočit na obhajobu "salátové mísy".

NOVÝ VELMISTR řádu rytířů lóry Zdeněk Tintěra z Kladna.

Rytíři lóry hledali grál v krušovickém pivovaru

Kladno, Krušovice – Rytíři krále Artuše se podle pověsti scházeli u kulatého stolu. Rytíři lóry se v sobotu po dvouleté pauze sešli v krušovickém pivovaru u stolů hranatých. V karetním turnaji zde pak bojovali o to, kdo z nich se stane novým velmistrem tohoto prestižního řádu.

Novak Djokovič (vlevo) porazil ve finále Turnaje mistrů v Londýně Rafaela Nadala a prestižní podnik vyhrál už potřetí v kariéře.

Djokovič pojede na finále DC jako vítěz Turnaje mistrů, Nadal opět neuspěl

Londýn - Srbský tenista Novak Djokovič obhájil titul na Turnaji mistrů. Druhý hráč světa porazil v pondělním finále světovou jedničku Španěla Rafaela Nadala 6:3 a 6:4. Z Londýna bude již trojnásobný vítěz vrcholu sezony spěchat do Bělehradu, kde v pátek začne finále Davisova poháru s Českem.

Rafael Nadal.

Ve finále Turnaje mistrů se utkají Nadal a Djokovič

Londýn - Ve finále tenisového turnaje mistrů se v pondělí v Londýně utkají Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič. Nadal postoupil do závěrečného duelu podruhé v kariéře po výhře 7:5 a 6:3 nad šestinásobným šampionem Rogerem Federerem ze Švýcarska, jemuž na závěrečném podniku sezony ve všech čtyřech předchozích vzájemných zápasech podlehl. Obhájce titulu Djokovič v druhém semifinále jistě porazil Švýcara Stanislase Wawrinku dvakrát 6:3.

Roger Federer na Turnaji mistrů v Londýně.

Federer doplnil semifinalisty, Djokovič má dvacátou výhru v řadě

Londýn - Šestinásobný vítěz a rekordman Turnaje mistrů Roger Federer se stal posledním semifinalistou prestižního podniku v Londýně. Švýcarský tenista zvládl třísetovou bitvu s Argentincem Juanem Martínem del Potrem a po vítězství 4:6, 7:6 a 7:5 prošel už pojedenácté mezi nejlepší čtyři.

Tomáš Berdych v souboji s Rafaelem Nadalem na Turnaji mistrů.

Berdych hrál s Nadalem na hraně možností, nakonec ale skončil

Londýn /FOTOGALERIE/ - Tenista Tomáš Berdych hrál proti Rafaelu Nadalovi téměř na hraně, až mu to podle jeho slov nakonec uškodilo. Ve druhém setu Španěla smetl, přesto nakonec s prvním hráčem světa v Londýně v pátek večer prohrál a bránu semifinále Turnaje mistrů neotevřel.

Deblisté Leander Paese a Radek Štěpánek na tenisovém Turnaji mistrů.

Štěpánek s Paesem na Turnaji mistrů skončili

Londýn - Deblisté Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem na tenisovém Turnaji mistrů skončili a nezopakují loňskou účast v semifinále. Česko-indický pár dnes prohrál svůj poslední zápas ve skupině B se španělskými obhájci titulu Marcelem Granollersem a Marcem Lópezem za hodinu a 51 minut 6:4, 6:7, 8:10.

Petra Kvitová.

Všetíček o práci s Kvitovou: Naším cílem je proměnit tuk ve svaly

Londýn - Kondiční trenér Marek Všetíček přijal práci s tenistkou Petrou Kvitovou jako čest a výzvu. Jeho cílem je dlouhodobě zocelit tělo wimbledonské vítězky, aby nebývala tak často zraněná, měla místo tuku svaly a mohla se pohybem i razancí úderů vyrovnat třeba Sereně Williamsové.

Radek Štěpánek s Leanderem Paesem.

Štěpánek s Paesem musí na postup čekat do večerního zápasu

Londýn - Český tenista Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem na Turnaji mistrů poslední zápas ve skupině B prohráli, stále ale drží šanci na postup. Španělským obhájcům titulu Marcelu Granollersovi s Marcem Lópezem podlehli za hodinu a 51 minut 6:4, 6:7, 8:10 a o jejich dalším osudu v Londýně rozhodne večerní duel.

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů v Londýně.

Když bude mít Berdych den, je schopný Nadala porazit, ví jeho kouč

Londýn - Jako dobře naladěný realista mluvil trenér Tomáš Krupa o šancích tenisty Tomáše Berdycha před utkáním se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem na Turnaji mistrů. Věří, že jeho svěřenec má šanci Španěla v pátek večer porazit, i když to nedokázal už patnáctkrát po sobě.

Tomáš Berdych (na snímku) proti Davidu Ferrerovi.

Berdych zdolal Ferrera a udržel si v Londýně šanci na semifinále

Londýn /FOTOGALERIE/ - Tenista Tomáš Berdych si udržel naději na semifinále Turnaje mistrů. Český hráč dnes porazil v Londýně Davida Ferrera ze Španělska dvakrát 6:4 a ve skupině B má na kontě výhru a porážku. V pátek čeká Berdycha duel s prvním hráčem světa Španělem Rafaelem Nadalem.

Rafael Nadal.

Nadal zakončí potřetí sezonu jako tenisová jednička

Londýn - Rafael Nadal zakončí potřetí v kariéře tenisový rok jako světová jednička. Španělský hráč si definitivně zajistil první místo v žebříčku pro rok 2013 po dnešní výhře na Turnaji mistrů v Londýně nad Švýcarem Stanislasem Wawrinkou dvakrát 7:6. Bez ohledu na výsledek pátečního zápasu s Tomášem Berdychem už má Nadal jistý postup do semifinále.

Radek Štěpánek s Leanderem Paesem.

Štěpánek s Paesem podlehli v Londýně Verdascovi s Marrerem

Londýn - Radek Štěpánek a Leander Paes na tenisovém Turnaji mistrů druhé vítězství nepřidali, se Španěly Fernandem Verdascem a Davidem Marrerem dnes prohráli 4:6 a 6:7. Vítězové už mohou slavit postup do semifinále, Štěpánek s Paesem o něj budou bojovat v pátek.

Novak Djokovič.

Djokovič je rozladěný z trestu za doping pro Troického

Londýn - Úvodní zápas na Turnaji mistrů Novak Djokovič v úterý večer zvládl, ale radost v Londýně mu zkazila zpráva o kamarádovi Viktoru Troickém, jenž pyká za porušení dopingovým pravidel. Druhý hráč světa Djokovič, který příští týden povede v Bělehradě Srby ve finále Davis Cupu proti českým obhájcům, prý po Troického případu ztratil veškerou důvěru v antidopingový program v tenise.

Rafael Nadal na Turnaji mistrů v Londýně.

Nadal si vychutnal Ferrera, jehož už ve středu čeká Berdych

Londýn - Světová tenisová jednička Španěl Rafael Nadal zahájil Turnaj mistrů jasnou výhrou nad krajanem Davidem Ferrerem 6:3, 6:2. Vítěz deseti letošních turnajů udělal velký krok za postupem do semifinále závěrečného podniku sezony, který ještě nikdy nevyhrál, i za udržením světového trůnu. S poraženým Ferrerem bude hrát ve středu Tomáš Berdych, proti Nadalovi nastoupí v Londýně v pátek.

Novak Djokovič na Masters v Paříži.

Djokovič s Tipsarevičem povedou Srby ve finále DC proti Česku

Bělehrad  - Druhý hráč světa Novak Djokovič a Janko Tipsarevič jsou podle očekávání v srbské nominaci na finále Davisova poháru proti českým obhájcům titulu. Tým doplňuje deblový pár Ilja Bozoljac a Nenad Zimonjič. Zápas se uskuteční příští týden v bělehradské hale od 15. do 17. listopadu.

Tomáš Berdych jako 'muž v černém'.

Fešák Berdych se na Turnaji mistrů představil jako "muž v černém"

Londýn - V novém oblečení se představil tenista Tomáš Berdych na Turnaji mistrů. Do londýnské arény dnes vstoupil na kurt skrze kouřovou clonu jako "muž v černém". Úvodní zápas ve skupině A mu ale nevyšel podle představ a souboj se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou prohrál.

Novak Djokovič na Masters v Paříži.

Djokovič má na závěr sezony formu, vyřadil Federera a o titul vyzve Ferrera

Paříž - Souboj bývalých světových jedniček v semifinále turnaje v Paříži vyhrál Novak Djokovič a po vítězství 4:6, 6:3, 6:2 nad Rogerem Federerem ze Švýcarska postoupil do finále. V něm se srbský tenista utká s obhájcem loňského triumfu Davidem Ferrerem, jenž ve španělském semifinále porazil 6:3, 7:5 světovou jedničku Rafaela Nadala.

Tomáš Berdych returnuje.

Berdych zná soupeře na Turnaji mistrů, v základní skupině vyzve i Nadala

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů v Londýně utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého neporazil přes sedm let. Ostatními soupeři českého hráče ve skupině A budou další Španěl David Ferrer a Švýcar Stanislas Wawrinka, proti kterému nastoupí v pondělí k prvnímu zápasu turnaje.